Letnie transfery....

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#226 Post autor: L.G » 8 cze 2007, o 08:58

Po tym co zrobioł wczoraj Groclin z Łynczną, niy wiym czy tyn Lisowski czy Łabyndzki rzeczywiście byłby wzmocniyniym na miara Baranka czy ino kolejnymi etatami na miara Jikiji ?
słowym - jesteśmy klubym zmarnowanych szans :-(

3nt.Er
Kontakt:

#227 Post autor: 3nt.Er » 8 cze 2007, o 09:13

Łabędzki to akurat charował za trzech... poza tym jak ktoś oglądał wyczyny liniowych to musi przyznać, że wynik nie jest do końca odzwierciedleniem tego co było na boisku... spalone z dupy dla Łęcznej
Lisowski to mi utkwił akurat w akcji w której trafił w poprzeczke... poza tym trudno się dziwic zawodnikom, że "nie grali" skoro większośc z nich już mysli o innych klubach lub o tym by w tych innych klubach zagrać...
Königshütte / Oberschlesien

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#228 Post autor: L.G » 8 cze 2007, o 09:29

Łabedzki może i charowoł ale niy miało to żadnego przełożynia na efekty. Ambicji mu niy odmawiom ale umiejyntnosci sa do mie conajmi watpliwe. Chyab ze rzeczywiscie mysleli juz o grze w innych klubach z tym, że niy specjalnie próbowali podbijac własno wartość w obliczu nowych kontraktów

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#229 Post autor: radzion » 8 cze 2007, o 09:43

lowca ale musisz przyznac ze jeden zawodnik meczu nie wygro! jesli zespol gra beznadziejnie to nawet najbardziej klasowy zawodnik nie jest w stanie pokazac w pelni swoich umiejtenosci! bo niby co?ma przyjac pilke pod swoim polek karnym i niczym maradonna przeleciec cale boisko i strzelic tora?

pisza tu ogolnie, nie o tym przypadku choc akurat co do sciagania zawodnikow z lecznej czy jakis ciemnoskorych lub innych zagranicznych zawodnikow mom spore watpliwosci! dla mnie cudzoziemiec musi byc lepszy od polskiego grojka!musi miec pewny plac w 1 skladzie a narazie zodyn z wymienianych tukej zawodnikow nie moglby byc pewniakiem!
skuli mie morze byc i murzin, ale musi byc lepszy od naszych! murzynow na lawce albo trybunach nie potrzebujemy!to samo dotyczy sie emerytow i rencistow oraz innych cudzoziemcow!

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#230 Post autor: L.G » 8 cze 2007, o 09:53

Zgoda Radzion, pomijając nawet zero z przodku. Interesujymy się Sokolynkom, Łabędzkim i Lisowskim czyli zawodnikami raczej DEFENSYWNYMI a łoni do przerwy dali sie wbić PIYNC !!! torów.

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#231 Post autor: radzion » 8 cze 2007, o 10:02

niby ja, dlatego juz wczesnij pisolch ze raczej nie blbych zainteresowany zbytnio zawodnikami lecznej, wydaje mi sie ze jest kilku innych dobrych , ba lepszych od wymienianych zawodnkow ktorych moznaby bylo pozyskac za niewiele badz nawet za free, sa to zarownogracze z 1 ligi jak i zawodnicy wystepujacy ostatnio w 2 lidze! dobrym kierunkiem poszukiwan jest rozniez 3 liga, tam gra wielu bardzo dorych zawodnikow! wiekszoc polskich klubow to wlasnei tam zaczyna poszukiwania i co? teraz blyszcza w 1 lidze!

los_madeyos

#232 Post autor: los_madeyos » 8 cze 2007, o 10:38

Radzion ma racje, ale kto wie czy działacze nie mają kogoś upatrzonego w 2 lidze po tym sezonie. Myślę, że paroma zawodnikami warto by się zainteresować.
Taki Błaszczykowski - przyszedł do Wisły z 4(!) ligi. Lada chwila odchodzi do Borussi, przebojowo wdarł się do reprezentacji. To też kwestia dobrego skautingu, żeby taką "perełkę" odnaleźć.

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#233 Post autor: radzion » 8 cze 2007, o 10:41

no dokldnie, spojrzcie tez skad do nos przyszol grzesiu baran!!! jak widac w 3 lidze mozna znalezc wiel bardzo dobrych zawodnikow ,mlodych perspektywicznych a nie jakis 30 letnich emerytow, na dodatek obcokrajowcow

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#234 Post autor: radzion » 8 cze 2007, o 10:58

łowca goroli pisze:Zgoda Radzion, pomijając nawet zero z przodku. Interesujymy się Sokolynkom, Łabędzkim i Lisowskim czyli zawodnikami raczej DEFENSYWNYMI a łoni do przerwy dali sie wbić PIYNC !!! torów.
aha jak momy byc dokladni to do przerwy 4, pierwszo brama obronca nie dosiegnal bali i piekny strzal, 4 brama to stadiony swiata i wolny, 5 brama to tez stadiony swiata ino ze bramkarz powinien sie schowac po ziemia za to! 2 i 3 bramy zech nie widziol, ale jesli wygladaly jak 4 i 5 to jakos obroncy sipecjalnie nie za***ali przy nich

kolend

#235 Post autor: kolend » 8 cze 2007, o 15:06

los_madeyos pisze:Radzion ma racje, ale kto wie czy działacze nie mają kogoś upatrzonego w 2 lidze po tym sezonie. Myślę, że paroma zawodnikami warto by się zainteresować.
Taki Błaszczykowski - przyszedł do Wisły z 4(!) ligi. Lada chwila odchodzi do Borussi, przebojowo wdarł się do reprezentacji. To też kwestia dobrego skautingu, żeby taką "perełkę" odnaleźć.
no to dawaj dalsze przyklady tych wielkich karier chopcow z 4 ligi...

Karlus z Katowic
Kontakt:

#236 Post autor: Karlus z Katowic » 8 cze 2007, o 18:54

Roman Dąbrowski.

kz

#237 Post autor: kz » 8 cze 2007, o 19:10

pozwólcie że dorzuce swoje 3 grosze:

1. Nazwiska nie grają (wole miec w Ruchu mniej znanych zawodników a wkładających serce i zaangażowanie w gre i OSIĄGNĄĆ SUCKES, niż drużyne z NAZWISKAMI nie tylko zawodników ale i trenera i uplasowac sie na 8 czy też 6 miejscu w tabeli, chyba wiecie o kogo chodzi :D, 3/4 tych zawodników to reprezentanci Polski...)

2. Apropo piłkarzy z ciepłych krajów... Jeżeli chcecie aby Ruch miał majstra albo żeby przynajmniej sie liczył a nie spadł za rok z kretesem do II Ligi to niestety czarnoskórych piłkarzy potrzeba, nie dlatego że mają inny kolor skóry, ale tacy zawodnicy wprowadzą walke o miejsce w pierwszym składzie (bo napewno Polak nie da sie wygryźc ze składu Murzynowi nie?), wprowadzą nowy styl gry a co najważniejsze Obcokrajowcy są bardziej oddani i waleczniejsi niż krajowi zawodnicy...

Ktoś powiedział że lepiej stawiac na Śląskich zawodników... Odpowiedzcie mi na pytanie gdzie ich szukac?? w tej naszej biednej okręgówce?? I co takiego znajdziecie?? Na Śląsku nie ma co szukac, moze kiedys 20 lat wstecz ale teraz?? Znajdziecie Gówniarzy którzy bedą mądrzy na treningach a jak przyjdzie gra z np. Legią czy derby z Górnikiem to będą sr** w pory i zamenią sie w Pien

Powiem wam ze Ciężki temat i można dłuuugo polemizowac :)

PozdRo

Buger

#238 Post autor: Buger » 8 cze 2007, o 19:42

kz pisze:Jeżeli chcecie aby Ruch miał majstra albo żeby przynajmniej sie liczył a nie spadł za rok z kretesem do II Ligi to niestety czarnoskórych piłkarzy potrzeba, nie dlatego że mają inny kolor skóry, ale tacy zawodnicy wprowadzą walke o miejsce w pierwszym składzie (bo napewno Polak nie da sie wygryźc ze składu Murzynowi nie?), wprowadzą nowy styl gry a co najważniejsze Obcokrajowcy są bardziej oddani i waleczniejsi niż krajowi zawodnicy...
Walke o miejsce w skladzie wprowadza kazdy zawodnik niezaleznie od koloru skóry. Im lepszy zawodnik w kadrze, tym większa konkurencja na danej pozycji. Kolor skóry nie ma tu zadnego znaczenia. Co do wątku o większej waleczności i oddaniu, no tu normalnie mnie rozlozyles kompletnie...:/ O oddaniu do druzyny, na pewno nie wplywa czynnik pochodzenia zagranicznego pilkarza, w gre wchodzi tu mase aspektow ktore razem skladaja sie na to, ze w pewnym momencie gdy takiemu Abramowiczowi zeche sie sciagnac fussbalera, ten zostanie w klubie, o ile taka chcec wyrazaja takz dzialacze i sztab szkoleniowy.

Pozatym na takim szpilu jak Ruch- Górnik, to zaden nabytek z Afryki nie bedzie bardziej waleczny niz nasi chlopcy!
Odpowiedzcie mi na pytanie gdzie ich szukac?? w tej naszej biednej okręgówce?? I co takiego znajdziecie?? Na Śląsku nie ma co szukac, moze kiedys 20 lat wstecz ale teraz??
Biedna nie znaczy gorsza. Szkopuł w tym zeby z tego calego marazmu znalezc 1-2 ktorzy przy odpowiednim przygotowaniu dobrze rokowaliby na przyszlosc.

kz

#239 Post autor: kz » 8 cze 2007, o 20:11

1. Są bardziej oddani bo Polakom to zwisa czy to jest Legia czy Górnik czy Ruch, wszędzie ma kase i go to wali. a na przykład taki Nigeryjczyk bardziej sie stara i ma więcej zaangażowania i ODDANIA W MECZ, niż Polak. (Chodziło mi o oddanie podczas meczu, źle napisałem, mój błąd) :D

2.
przy odpowiednim przygotowaniu dobrze rokowalby sie na przyszlosc
Zgodze sie, ale Skąd kasa na przygotowanie?? Gdyby na Śląsku była taka szkółka jak Ajaxu to co drugi zawodnik gra w czołowych drużynach Świata :!: Ale niestety tu jest Polska i Śląsk więc kase na przygotowania nie spadnie z nieba a za darmo nic niema, Co z tego że ma chęci jak teraz żeby miec kariere trzeba miec Znajomości i Pieniądze :D A Nie każdy Śląski Zawodnik ma Bogatych Starych :]

Awatar użytkownika
Raul22
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#240 Post autor: Raul22 » 8 cze 2007, o 20:23

kz pisze:1. Są bardziej oddani bo Polakom to zwisa czy to jest Legia czy Górnik czy Ruch, wszędzie ma kase i go to wali. a na przykład taki Nigeryjczyk bardziej sie stara i ma więcej zaangażowania i ODDANIA W MECZ, niż Polak. (Chodziło mi o oddanie podczas meczu, źle napisałem, mój błąd) :D

2.
przy odpowiednim przygotowaniu dobrze rokowalby sie na przyszlosc
Zgodze sie, ale Skąd kasa na przygotowanie?? Gdyby na Śląsku była taka szkółka jak Ajaxu to co drugi zawodnik gra w czołowych drużynach Świata :!: Ale niestety tu jest Polska i Śląsk więc kase na przygotowania nie spadnie z nieba a za darmo nic niema, Co z tego że ma chęci jak teraz żeby miec kariere trzeba miec Znajomości i Pieniądze :D A Nie każdy Śląski Zawodnik ma Bogatych Starych :]
Ad.1 hmm zwlaszcza jezeli im jakis klub zawroci w glowie pieniedzmi, patrz Uche w Wisle, Ekwueme w Polonii Warszawa czy Wisle Plock jak byl juz nie pamietam, Ouatarra w Legii i i wiele by szlo takich przypadkow podawac. Takze to nie kolor skory decyduje o tym kto jak jest oddany druzynie i zaangazowany w mecze. (nie jestem zadnym rasita ani nic bo mi nie przeszkadzalo by to gdyby u nas gral pilkarz o innym kolorze skory)

Zablokowany