Modernizacja stadionu

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
slavo
Kontakt:

#316 Post autor: slavo » 26 maja 2007, o 12:17

Ozor pisze:Jak czytam takie teksty jak ten w Dzienniku to mnie normalnie ro***erdala, co to ma byc dostawienie krzeseł to ma byc modernizacja?
a może tylko ku*** !!! dostosowanie do WYMOGÓW LICENCYJNYCH !!!!
Ktos może powiedziec miasto dba o Ruch bo dalo premie zawodnikom za awans i ok. ale co daje nam kibicom, mieszkancom Chorzowa, jesli to ma byc inwestycja Kopla w jak on to powiedział w wizytówkę Chorzowa to ja ku*** dziekuje.
a mnie ro***erdala jak czytam takie "naukowe" wywody o tym, jak postawić nowy stadion w 2 m-ce.

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#317 Post autor: Ozor » 26 maja 2007, o 12:39

taaaa niespodzianka wielka że Ruch zrobił awans :roll: miasto zaskoczone ,biedne za biedne aby zrobic murawę podgrzewaną.Sranie w banie są miasta mniejsze i biedniejsze od Chorzowa i sie dało zrobic.Zobacz lepiej jak wygląda frekwencja jak pada deszcz teraz bedzie pewnie tych 300 ludzi wiecej, tak to ma wygladac?

Awatar użytkownika
Slawko
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#318 Post autor: Slawko » 26 maja 2007, o 12:44

A mnie slavo ro***erdala jak widze jak jakies wioski graja na ladnych stadionach a 14 krotny mistrz Polski gra na zabytku. A jesli powstalaby ta wiata to juz bedzie totalna pokraka nie stadion.
Wlasnie o to chodzi ze modernizacja w naszym przypadku to od zawsze - pomalowanie plotow, wybetonowanie schodow, "zadaszenie" miejsc blacha.
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.

slavo
Kontakt:

#319 Post autor: slavo » 26 maja 2007, o 12:48

Ozor pisze:taaaa niespodzianka wielka że Ruch zrobił awans :roll: miasto zaskoczone ,biedne za biedne aby zrobic murawę podgrzewaną.Sranie w banie są miasta mniejsze i biedniejsze od Chorzowa i sie dało zrobic.Zobacz lepiej jak wygląda frekwencja jak pada deszcz teraz bedzie pewnie tych 300 ludzi wiecej, tak to ma wygladac?
O podgrzewanej murawie i pozostałych aspektach napisałem wcześniej wyżej (nie rozumiesz, trudno, jaśniej sie chyba nie da).

Co do tych opadów i 300 ludzi wiyncy , to łapy opadają (argumenty żałośnie śmieszne), ale lansuj się dalej, dzieci ci to będą bic brawo, bo dzieci lubią "bohaterów" walczących z demonami co to, że za chwilę będzie trzeba wylegitymować się tysiącem miejsc siedzących pod dachem, kreślą ludziom absurdalne wizje błyskawicznego zbudowania nowego stadionu.

Sranie w banie są miasta wielkości Łodzi, Krakowa, Szczecina czy Warszawy gdzie też w naprędce dostosowano się do licencji, a potem dopiero szukano docelowych rozwiązań.
No ale nic "Ozor" następne wybory już za 3 i 5 roku, mój głos już masz !!!. Tylko po roku oczekuję nowoczesnego stadionu !
A mnie slavo ro***erdala jak widze jak jakies wioski graja na ladnych stadionach a 14 krotny mistrz Polski gra na zabytku. A jesli powstalaby ta wiata to juz bedzie totalna pokraka nie stadion.
Wlasnie o to chodzi ze modernizacja w naszym przypadku to od zawsze - pomalowanie plotow, wybetonowanie schodow, "zadaszenie" miejsc blacha.
super !!! A teraz napisz jakie widzisz rozwiązanie ... zbawco !!

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#320 Post autor: Ozor » 26 maja 2007, o 12:58

Człowieku albo ty jestes rodzina Kopla albo nie z Chorzowa.Miasto Wodzisław cos ci mówi?.Odpowiem ci na te twoim zdaniem żałosny argument jesli sobie siedzisz a trybunce to spoko ale ja mam troche inne miejsce na stadionie i kilkanascie lat moknięcia a co za tym idzie niskiej frekwencji(vide mecz z Poloniom W. w PP.)starczy.Zapewniam że nie jestem odosobniony w swoim zdaniu.

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#321 Post autor: Ozor » 26 maja 2007, o 13:15

Przeczytaj jeszcze raz mój pierwszy post to 1
Dotosowanie do wymogu licencyjnego dostawienie krzesełek 2
Prowizorka to czy nie? 3
Gdzie zapowiedz miasta w którym mieszkam ja i wielu kibiców Ruchu że po czasie bedzie cos robilo konkretnego z stadionem to 4
Więc pytam dobry ten Kopel czy nie?

niezniszczalnibozywi
Kontakt:

#322 Post autor: niezniszczalnibozywi » 26 maja 2007, o 13:18

Zamontowanie 300 miejsc na trybunie to NAJLEPSZE z możliwych rozwiązań. Nakrycie 2rzędnym dachem Naszej prostej kojarzy mi się z pewną trybuną na pewnym stadionie ....i czuje obrzydzenie.
Ludzie trochę realizmu .... fajnie byłoby zasiąść na nowiutkim stadionie ze świetnym widokiem na boisko z zadaszeniem i dobrą infrastrukturą. Jeśli kiedyś moje dzieci ( jeśli się ich dorobię) będą oglądały mecze na takim stadionie to ja dzisiaj jestem zadowolony
Do osoby która napisała że jak Allianz przejmie klub z Zabrza to Ruch straci wpływy - JESTEŚ ŚMIESZNY .Zamknięcie kopalń i hut zrobiło z Naszego regionu czarną dziurę. Jeśli Górnikowi się uda co leży również w interesie Ruchu to przekona to innych inwestorów że Nasz dom to nie żadna dziura. Ja im życzę dobrze.
ŚMIESZNY nie porównuj kibiców Ruchu do goroli z warszawy bo to nie przystoi

Awatar użytkownika
wolfik
Kontakt:

#323 Post autor: wolfik » 26 maja 2007, o 13:21

I bardzo dobrze ze miasto tak pokombinowalo z trybuna zamiast odstawiac jakis prowizoryczny dach na prostej, tylko tez mnie marwti bardzo ten upor kopla co do podgrzewanej murawy
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.

slavo
Kontakt:

#324 Post autor: slavo » 26 maja 2007, o 13:23

Ozor pisze:Przeczytaj jeszcze raz mój pierwszy post to 1
Dotosowanie do wymogu licencyjnego dostawienie krzesełek 2
Prowizorka to czy nie? 3
Gdzie zapowiedz miasta w którym mieszkam ja i wielu kibiców Ruchu że po czasie bedzie cos robilo konkretnego z stadionem to 4
Więc pytam dobry ten Kopel czy nie?
1. No i ?? nic w nim nie ma po za krytyką wszystkiego
2. Tak
3. Na tym stadionie - NIE
4. NIE ( Debilny i kretyński to pewnie wg. Ciebie komplementy) i co z tego ? Nie montować krzesełek ? Nie dostosować stadionu ? Na złość Koplowi wrócić do II ligi ?

Masz odpowiedzi na swoje pytania (zadowolony ? Kopel jest BE), teraz może raczysz odpowiedzieć na moje, choć w to wątpię że doczekam się konkretnej alternatywy uzyskania licencji zamaist tego pojawią się pewnie kolejne żałosne próby rozmycia tematu w stylu "czy viceKopel jest dobry czy nie ?" :-)

Awatar użytkownika
Slawko
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#325 Post autor: Slawko » 26 maja 2007, o 14:34

Na tym forum jednak nie da sie dyskutowac.
slavo wyjasnie ci, moj post mial na celu zaznaczenie problemu ze od lat zapowiadane modernizacje na Cichej to prowizorka i to slaba.
Jesli jako kibica zadowala cie wiata to ok. Wiem ze to konieczne dostosowanie do licencji ale wk***ia mnie jako kibica.
A, nie nazywaj mnie zbawca ani nie kaz dawac innego rozwiazania bo ja nie pracuje w UM ani w zarzadzie i nie biore za to kasy.
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.

3nt.Er
Kontakt:

#326 Post autor: 3nt.Er » 26 maja 2007, o 15:41

niektórzy tutaj to chyba w akwarium pływają, w budzie dla psa mieszkają albo w lodówce w puszce konserwy są przetrzymywani :roll:

fajne są marzenia typu "nowy stadion", ale rzeczywistośc od marzeń znacząco odbiega (dlatego marzenia są marzeniami)
i ja się cieszę, że prezydentem miasta nie został któryś ze "stadionowych wizjonerów-marzycieli" bo pewnie by się okazało, że znalazł w budżecie (nagle) pieniądze podobne do tych od Gilowskiej :roll:

zacznij jeden z drugim realnie funkcjonować i realnie liczyć pieniądze, bo budżet miasta to nie worek bez dna, fabryka czekolady czy wysypisko złotych sztabek...

w obecnej sytuacji dobicie 700 do 1000 pod trybuną główną to jedyna rozsądna decyzja, bo nie wyobrażam sobie by stawiać wiatę za kilkaset tysięcy złotych tylko po to by spełnić licencyjne wymogi, i wyrzucić ją na złom za jakiś czas gdy okaże się że zaczynamy od nowa... :roll:

dyskusji tu na prawde nie ma sensu prowadzić, bo tylko żygać się chce od jasnej jak księżyc w pełni wiedzy "stadionowych-populistów". Już nie będe wypominał niektórym błędów merytorycznych ich wypowiedzi na tutejszym forum.... bo to też sensu nie ma

i żeby było jasne: nie jestem synem, córką, zięciem pana Kopla... w dodatku ręki mu nigdy nie podałem w realu a może go ze 3 razy na żywo widziałem z oddali 100m
jestem mieszkańcem tego miasta, kibicem tego klubu ale też człowiekiem znającym realia, realia, których większości tutaj brakuje...

PS
aha... cieszy fakt istnienia kogoś takiego jak slavo, bo nie wielu potrafi użerać się z "wszystko wiedzącymi" z takim zaangażowaniem... wyrazy szacunku
Königshütte / Oberschlesien

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#327 Post autor: jajo » 26 maja 2007, o 22:22

ta 'wiata' ma byc tak zrobiona zeby potem sluzyla do przykrycia trybunki na Lompy
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

FredyKruger
Kontakt:

#328 Post autor: FredyKruger » 26 maja 2007, o 22:36

3nt.Er pisze: dyskusji tu na prawde nie ma sensu prowadzić, bo tylko żygać się chce od jasnej jak księżyc w pełni wiedzy "stadionowych-populistów". Już nie będe wypominał niektórym błędów merytorycznych ich wypowiedzi na tutejszym forum.... bo to też sensu nie ma
Te mONdrala, Ty nie bądź taki mONdry! Wypominasz komus błedy merytoryczne, a sam popełniasz błędy ortograficzne!!
ŻYGAĆ SIĘ PISZE PRZEZ RZ :P
Wstyd jak cholera :)
:P

Gucio1920

#329 Post autor: Gucio1920 » 27 maja 2007, o 17:50

jedno co do kopla jest pewne on temu klubowi nigdy nie pomagal jak i jego poprzednicy i watpie zeby to sie zminilo bo miasto ma nas w du*** a to co obiecywal itd to nic wiecej od zwyklej kielbasy wyborczej uratowac moze nas tylko sponsor z duza kasa nic wiecej a juz na bank nie ten zlodziejski ratusz gdzie panow tam zasiadajacych tylko widac po katowickich burdelach zostawiajacych podejzanie duze sumy

Harpo

#330 Post autor: Harpo » 27 maja 2007, o 21:50

jajo pisze:ta 'wiata' ma byc tak zrobiona zeby potem sluzyla do przykrycia trybunki na Lompy
Oczywiscie, teraz mozliwosci technologiczne wiat/zadaszen itp sa tak duze, ze spokojnie mozna zrobic "demontowalna" i wykorzystac ja w przyszlosci na innym stadioniku.

A propos: spojrzcie na NOWA, KRYTA trybune na Poloni Wa-wa - stanela na miejscu starej, bardzo podobnej do naszej prostej. Mozna?
Obrazek

PS. dyskusja zrobila sie jalowa i sprowadza sie do udowadniania kto bardziej "pierd..." na forum. :?

ODPOWIEDZ