usunięcie kopla szansą na lepszy (nowy) stadion? MOŻE TAK!!!

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
KK
Kontakt:

#16 Post autor: KK » 15 wrz 2003, o 15:44

Wczoraj natrafilem na zapowiedz skrotow z ligi czeskiej. Jako ze nie bylo w programie nic lepszego ogladnalem sobie kilka meczykow "pepikow" :)
I co mnie zaskoczylo. Poziom nie jest wyzszy, jak nie nizszy niz w naszej lidze. Tylko czolowe druzyny podobnie zreszta jak u nas odstaja...
Poziom transmisji - dno. Na poziomie skrotow III ligi na TVP3
No ale co mnie wprawilo w zachwyt... Wiekszosc stadionow... za***iste stadioniki na 7.000-20.000 ludzi. Żelbetonowe, zadaszone, wykrzeselkowane... O innych sprawach jak autostrady juz nie wspominam
Tylko w naszym skurwialym kraju kasa lawinowo znika

fuhr
Kontakt:

#17 Post autor: fuhr » 15 wrz 2003, o 15:47

cos ci dzwoni ale nie wiesz w ktorym kosciele

to co jest koscielne kiedys mu zabrano

a reszta - to zle ze remontuje Wolke ? to zle ze w Batorym powstala hala

ja sie zgadzam ze polityka jest brudna ale obsmarowywanie kogos bez dowodow jest nie fair...pewnie pamietasz jak przed wyborami pod drzwiami praktycznie kazdego CHORZOWIANINA lezal bezplatny Goniec i jakas inna gazeta - jakie tam byly artykolu na temat Wspolnego Chorzowa...a juz po wyborach pan Widera wszystko odszczekal

mamy demokracje i zawsze mozna zmienic cos - tylko kogo bys widzial na miejscu Kopla...? on potrafi jednak przekonac ludzi do siebie w koncu od kilku kadencji rzadzia to ludzi go wybrali...

to tyle pozdr
born and bred Blue!

KS RUCH CHORZOW

Górny Śląsk

Awatar użytkownika
Konrad
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#18 Post autor: Konrad » 15 wrz 2003, o 16:09

Czy na całym Górnym Śląku panuje przekonanie typu "jak nie Rogala to kto", "Jak nie Kopel, to kto" "JAk nie iksiński to kto"??
Nie ma ludzi nie zastapionych!! Nie wierzę, że na Śląsku nie ma młodych ambitnych, głodnych sukcesu, którzy by spojrzeli dalej niż czubek własnego nochala i chcieli coś zrobic dla miasta, Klubu czy regionu....
Polska MOIM KRAJEM, ZAMOŚĆ MOIM MIASTEM, RUCH MOIM ŻYCIEM !!!

Awatar użytkownika
L_M
Kontakt:

#19 Post autor: L_M » 15 wrz 2003, o 17:32

KK zgadzom sie. Jo sie zawsze kloca, ze poziom naszej ligi az tak nie odstaje od innych lig. Ino co innego gra na 15tysiecznym kameralnym stadionie, gdzie full kolorowo ubranych ludzi rycy colkie spotkanie, a co innego mecz Ruchu z Aluminium na stadionie po prostu szpetnym! Mecze Pogon - Ruch nie stoja na wyzszym poziomie od Ruch-Pogon, a o ile przyjemniej sie na nie patrzy... (bedac obiektynym, bo ja lubie kazdy mecz na Cichej jako kibic Ruchu).

czy odwolanie kopla cos da - nie sadze. Bo tak jak ktos tu wspomnial miasto ma wieksze problemy niz sport - niestety ta dziedzina zycia jest przez wiekszosc politykow i wogole ludzi w polsce traktowana marginalnie.

jedyna szansa to sponsor ktory wylozy kase. Tylko tu mamy takie zamkniete kolo

brzydki stadion - brak ludzi - brak zainteresowania sponsorow - brak kasy na ladny stadion itd...

Trzeba liczyc na cod i pojawienie sie wreszcie jakiegos porzadnego strategicznego sponsora. Bo w koncu jestesmy RUCH CHORZOW, a nie jakas sZCZAKOWA.

pozdRo

BLUEMAN

#20 Post autor: BLUEMAN » 16 wrz 2003, o 08:04

Fuhr to że kiedys zabrano nie znaczy ze trzeba oddać - różnie się to załatwia. Wybudowanie hali w Batorum ok, ale remont Wolki kostką którą kupił od samego siebie praktycznie to wałek jak ch**, a koszta były porównywalne z remontem stadionu, nie wspominajac że wykonawcą był facio który jest na tzw. wczasach. Na marginesie to trzabybyło chyba pi***olnąć sie tą jego kostka w łeb zeby zostawić bane na wolce zamiast buścić ją Truchanka wg projektu.

pzrd

Jr

#21 Post autor: Jr » 16 wrz 2003, o 09:08

Teraz napewno odezwą sie głosy przecw ale musimy pamiętac o jednym że w Chorzowie napierdala się kase jeszcze na jeden obiekt i niewieże że miasto nieponosi tego konsekwencji a jest to STADION Śląski i jakby niebyło leży w Chorzowie może i kasa jest z sejmiku , PZPN-u i jakis jeszcze sponsorów ale napewno miasto coś inwestuje. A co do stadionu naszego Ruchu to już dawno miał być wyremątowany ale jak dupa siedzi na stołku prezesa i nawet na koszulkach reklamy niema to co MY !!! się mozemy spodziewać byli chętni przez te wszystkie lata do sponsoringu ale Rogala skutecznie odstraszał i podpisywał umowy z jakimiś hujowymi firmami.
A teraz musimy ku.... sie martwic czy awansujemy czy nie a tkie cos jak Łęczna jest liderem I ligi CO panie Prezes można...?

ps.sorry ale mnie poniosło

niebieski78

#22 Post autor: niebieski78 » 16 wrz 2003, o 10:18

" to że kiedys zabrano nie znaczy ze trzeba oddać" :shock: nie mamy o czym wiecej rozmawiac

BLUEMAN

#23 Post autor: BLUEMAN » 16 wrz 2003, o 13:41

" " to że kiedys zabrano nie znaczy ze trzeba oddać" nie mamy o czym wiecej rozmawiac" Pojebane rozumowanie. A moze oddać zamek w Malborku Krzyżakom ?! Chociaż to by mi akurat koło ch*** zwisało.

Mik20
Kontakt:

#24 Post autor: Mik20 » 16 wrz 2003, o 16:00

Kopel napewno jest do zastapienia co do jego przekretow nasluchalem sie dozo i ojego inwestycjacach np.Korty Tenisowe na Azotach i wiele wiele innych facet siedzi 10 lat na stolku i czy cos dla Chorzowa zrobil aby nam zylo sie lepiej :?: Tylko nie mowcie ze wyremontowal wolke bo ona tak czy siak poszla by do remontu ale z jednej strony sie ciesze ze jest prezydentem miasta bo przez jego bledy i calego ,,Wspolnego Chorzowa'' stadion Aksu stoi nadal a nie ma jak narazie tam zadnego supermarketu czy innego gowna
pozdRo

MiG29

#25 Post autor: MiG29 » 18 wrz 2003, o 15:03

Też nie jestem zwolennikiem naszego prezydenta, ale bez przesady.

Mylisz pojecia - zamek w Malborku był zdobyczą wojenną ówczesnej Polski. A czyjas własność prywatna w moim pojeciu jest świeta. To znaczy, ze mozna mi odebrac samochód i dom, bo tak chce państwo - pomyśl trochę.

Pomysł budowy hali i basenu w Batorym dali sami mieszkańcy, oni też powołali fundacje i rozpoczęli zbieranie środków finansowych. Następnie do projektu włączyło sie miasto, które pomogło zyskać fundusze z UKFiS i zabezpieczyło pozostałą kwotę. Hala i basen dziś spełnia chyba swoją funkcje wysmienicie - zreszta takie coś było w Hajdukach potrzebne.

Przecież również mozemy zorganizować się, zacząć zbierać fundusze, pozyskać przychylność niektórych radnych i rozpocząć procedurę rozbudowy stadionu. Wtedy miasto bedzie zmuszone do pomocy - można pozyskać fundusze z centrali, czy nawet UE.
TO RÓWNIEŻ MOŻNA BYŁO ZROBIĆ W KLUBIE, ALE...

19aRtuR20
Kontakt:

#26 Post autor: 19aRtuR20 » 31 maja 2009, o 22:38

wczoraj z okazji spadku zabrza do 1ligi, chciałem zobaczyć co sie działo w tych trudnych momentach dla nas w 03 bo wtedy byłem tylko kibicem wszystkich Slaskich druzyn(z tamtych czasów to pamietam jak czytałem wywiady z Gorawskim i Lechem po spadku :/ ) ... i znalazłem pewny temat

wiem, że te posty wyżej szłoby dyskutować... tylko jo chca jedno pokazac...

już w 2003 roku była gotka o "usunieciu Kopla"
były wybory w 2006 (może też jakis temat jest... ) a jednak sie go nie dało "zdjac"...
baaaa....w 1. turze otrzymał 57,39% głosów.

moze cza by juz zaczac siac mocniejszo propaanda? wiem, ze bylo juz cos takiego w innych tematch...ale!! podpisy (te foto) na forum nie pomoga

czasu jest duzo,wiec jest czas wyjasnic chorzowskim obywatelom dlaczego tak a nie inaczej

to zadanie przede wszystkim dla Chorzoskich, a duzo osob co nie chce Kopla a z innych rejonow..ponoc dzialo meldunek tymczaowy...

jest jedno pytanie,czy jest jakis konkretny kandydat? taki co zrobi cos dla kazego,a nie ino stadion..kibice sami nie wygraja wyborow....

Harpo
Kontakt:

#27 Post autor: Harpo » 31 maja 2009, o 23:07

Nie jestem z Chorzowa, nie znam wszystkich problemów tego miasta, ale...
Wydaje się, że stadion (nowy!) nie jest i nie będzie priorytetem KAŻDEGO nowego prezydenta.
Miasto o takim budżecie (czyt. nie za wielkim) nie wywali ileś tam milionów na stadion.
Zasiłki, pomoc społeczna, drogi, miejsca pracy, infrastruktura itp itd... skąd na to brać kasę?
Czytając niektóre posty mieszkańców widzę, że niektórzy mają chyba klapki na oczach: oczywiście chcecie stadion, ale kompletnie nie obchodzą Was inne sprawy. Ktoś tu kiedyś przytoczył kilkanaście fajnych inwestycji ostatnich lat i nie o Wolkę tu tylko chodzi.
Podejrzewam, że jakby co najmniej 50% mieszkańców Chorzowa chodziło na mecze - w następnych i poprzednich wyborach Kopel by nie przeszedł. Widać jednak, że ludziom nie tylko nowy stadion Ruchu w głowie.
Sorry, ale zaś trzeba przypomnieć Zabrze: czy tam MIASTO zbuduje stadion?
Miasto zrobiło świetne boisko treningowe, zaplecze, utrzymuje stadion i tyle. Nam mało, ale chyba nic więcej z budżetu nie da się wycisnąć.
Uważam, że błąd zrobiono parę lat temu: remont Cichej trzeba było rozpocząć o wyburzenia jednego łuku i zbudowanie jednej porządnej trybuny. Potem sukcesywnie resztę.
Powtarzam: nie bronię Kopla, to nie "mój" prezio, ale nie liczcie, że inny od razu weźmie się za budowę estadio.
Dla porównania miasto Lubin i stadion "Dialog Arena" :
Koszt inwestycji ma wynieść około 100 mln zł. Ale już zaplanowano spory zastrzyk gotówki dla klubu. Telefonia Dialog zobowiązała się do płacenia przez trzy lata kilku milionów złotych rocznie (ile dokładnie, to tajemnica handlowa) za to, by stadion, wzorem zachodnich obiektów, nosił nazwę firmy.

Zagłębie chce zrealizować plan, by w przyszłym roku sponsoring KGHM wynosił mniej niż 50% budżetu całego klubu.
Ot i cała polityka: bez DUŻEGO sponsora zapomnijmy o szybkim stadionie.
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

19_kRzysiek_20
Kontakt:

#28 Post autor: 19_kRzysiek_20 » 31 maja 2009, o 23:18

Kandydat na nowego prezydenta powinnien miec eRke w sercu. Ale takiego to ze świeczką szukac. Tak jak post wyżej też nie jestem z tego miasta ale widząc nie udolnośc tego Pana przez tyle lat na miejscu mieszkańców już bym go wywalił.

Co do stadionu to : Tauron Arena pasuje nie :hyhy: ?

pedro-sbl
Kontakt:

#29 Post autor: pedro-sbl » 31 maja 2009, o 23:27

Ruch mo wymarzono sytuacja. dzieki takiemu polozeniu i tak dobrze skomunikowanemu miejscu dzialka na kierej stoi C6 mozna stawiac wielufunkcyjny stadion (zaw. przestrzen na dzialalnosc komercyjnom) bez zodnego ryzyka oplacalnosci. Miasto nic niy musi wydawac, klub tyz niy, wiym tyz ze niy muszymy miec sponsora strategicznego. wazne, zeby znalozl sie inwestor kiery na zasadzie partnerstwa publiczno prawnego postawil by nom stadion a miasto by przekazalo mu jakies tereny. Uwazom, ze niy bylo by problemu ze znalezieniem takiego inwestora, ino do takyj inwestycji cza duzo placu.

Som dwa problemy:
1. dotychczasowe inwestycje: murawa i budynek klubowy ograniczaja zakres dzialania
2. przekonanie prezydenta miasta, ze to je idealne rozwiazanie

Awatar użytkownika
mumin1920
Kontakt:

#30 Post autor: mumin1920 » 1 cze 2009, o 18:12

Trza zaczac jak nawczesni antyreklama dla Kopla, Otto i Wieczorka (? czy jak lon sie tam nazywol). Transparenty na kozdym szpilu. Wrogo nastawiono prasa zrobi sama trocha szumu wokol tematu i bydzie dobrze :)

ODPOWIEDZ