Pół miliona za awans do ekstraklasy.
Pół miliona za awans do ekstraklasy.
Radni Chorzowa zdecydowali, że piłkarze Ruchu dostaną pół miliona złotych z miejskiego budżetu, jeśli wywalczą awans do I ligi.
- Chcemy w ten sposób pokazać, że Ruch jest priorytetem Chorzowa. Jesteśmy dumni z naszego klubu i marzymy o powrocie do piłkarskiej elity – tłumaczy Ryszard Sadło, przewodniczący komisji kultury i sportu.
- Na co wydam tą premię? Nie zastanawiam się nad wydawaniem pieniędzy, których jeszcze nie zarobiłem. Sam osobiście nie myślę o premiach, tylko o osiągnięciu wytyczonego celu – mówi Wojciech Grzyb, kapitan "Niebieskich".
Ruch Chorzów jest bliski awansu do Orange Ekstraklasy – po 26. kolejkach "Niebiescy" zajmują pierwsze miejsce w tabeli II ligi.
Więcej w "Sporcie"
http://sport.onet.pl/74325,1248759,1529 ... omosc.html
co sądzicie? możno zadziało to jakoś mobilizująco na naszych grajków..
pyRsk
- Chcemy w ten sposób pokazać, że Ruch jest priorytetem Chorzowa. Jesteśmy dumni z naszego klubu i marzymy o powrocie do piłkarskiej elity – tłumaczy Ryszard Sadło, przewodniczący komisji kultury i sportu.
- Na co wydam tą premię? Nie zastanawiam się nad wydawaniem pieniędzy, których jeszcze nie zarobiłem. Sam osobiście nie myślę o premiach, tylko o osiągnięciu wytyczonego celu – mówi Wojciech Grzyb, kapitan "Niebieskich".
Ruch Chorzów jest bliski awansu do Orange Ekstraklasy – po 26. kolejkach "Niebiescy" zajmują pierwsze miejsce w tabeli II ligi.
Więcej w "Sporcie"
http://sport.onet.pl/74325,1248759,1529 ... omosc.html
co sądzicie? możno zadziało to jakoś mobilizująco na naszych grajków..
pyRsk
Ostatnio zmieniony 4 maja 2007, o 11:33 przez blues pszów, łącznie zmieniany 1 raz.
- Simone
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Cały wątek - http://www.dzienniksport.com/index.php? ... &Itemid=33
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Slawko
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
- Bytom20
- Kontakt:
-
- Kontakt:
jak tys to policzylSlawko pisze:Jesli te pol miliona sie podzieli na wszystkich zawodnikow to wyjdzie ze niektorzy za awans dostana druga wyplate....
Bez sensu. Niech lepiej Kopel sie martwi jak spelnic wymogi licencji w 1 lidze.
no chyba ze za miesiac kasuja 20000 zl :roll:
born and bred Blue!
KS RUCH CHORZOW
Górny Śląsk
KS RUCH CHORZOW
Górny Śląsk
- Lutz
- Kontakt:
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
ja miałem okazje zobaczyć ile w Ruchu 2-3 lata temu zarabiał pewny piłkarz(i to tylko te co podlegały opodatkowaniu), który był w kadrze, ale zagrał poniżej 5meczy(specjalnie nie podaje dokładnie by nie było łatwe namierzenie tego) i to w nie pełnym wymiarze i widząc tą kwote wcale bym sie nie zdziwił jakby teraz kiedy jest w klubie lepiej, najlepsi gracze łącznie z premiami te 20tys jak nie lepiej zarabiali. Choć to oczywiście spekulacje.
Ale wracając do tematu, to jeżeli pieniądze to jest to co spowoduje u nich walke w meczu, to nie mam nic przeciwko temu. Z drugiej strony, to lepiej by było jakby te pieniądze trafiły do klubu i przez klub jeżeli byłoby takie zapotrzebowanie spożytkowane na premie choć z tego co ostatnio pisało klub też dał jakieś pieniądze za reklamowanie obchodów 750-lecia. Bo jak ozumie nie są to te same pieniądze bo w Gazecie Wyborczej pisało tak:
Ale wracając do tematu, to jeżeli pieniądze to jest to co spowoduje u nich walke w meczu, to nie mam nic przeciwko temu. Z drugiej strony, to lepiej by było jakby te pieniądze trafiły do klubu i przez klub jeżeli byłoby takie zapotrzebowanie spożytkowane na premie choć z tego co ostatnio pisało klub też dał jakieś pieniądze za reklamowanie obchodów 750-lecia. Bo jak ozumie nie są to te same pieniądze bo w Gazecie Wyborczej pisało tak:
GW pisze:Radni Chorzowa zadecydowali, że premia za ewentualny awans wzrośnie z 7 do 25 tys. zł na zawodnika. - Chcemy pokazać, że miastu zależy na Ruchu, a przede wszystkim, że docenia to, co dla klubu robi Mariusz Klimek [sponsor i właściciel - przyp. red.] - mówi Ryszard Sadłoń, szef Komisji Kultury i Sportu. To nie pierwszy zastrzyk finansowy z miasta. Ruch dostał też 400 tys. zł za promowanie obchodów 750-lecia Chorzowa (logo znalazło się na niebieskich koszulkach).
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
- spyru
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
małe sprostowanie to nie było 20tyś, a można powiedzieć "tylko" na miesiąc wychodziło to pod 8tyś brutto (ja widziałem tylko sumę roczną wiec nie iwem jak sie to rozkładało dokładnie) i na pewno to już nie było za Rogali, raczej mi sie to kojarzy z okresem Mleczki, a czy nawet już nie początkami Klimka choć raczej za Mleczki, ale jak na to co on grał, a właściwie nie grał i jak wtedy prezentowali się niebiescy, ta kwota wydawała się bardzo wysoka. A tacy, którzy byli podstawowymi graczami, zawsze brali udział w podziałach premii, na pewno zarabiali pare razy lepiej. Choć oczywiście mogłobyć tak, że były to kwoty na papierze
I ja w żadnym wypadku nie ma pretensji do piłkarzy, bo skoro tyle im ktoś chce płacić to tyle biorą takie są normalne prawa rynku pracy, to raczej był post, dla tych co szokują takie kwoty, by sie tak nie dziwili
I ja w żadnym wypadku nie ma pretensji do piłkarzy, bo skoro tyle im ktoś chce płacić to tyle biorą takie są normalne prawa rynku pracy, to raczej był post, dla tych co szokują takie kwoty, by sie tak nie dziwili
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
- Slawko
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
kilku zawodnikow napewno wiecej niz 20tys.fuhr pisze:jak tys to policzylSlawko pisze:Jesli te pol miliona sie podzieli na wszystkich zawodnikow to wyjdzie ze niektorzy za awans dostana druga wyplate....
Bez sensu. Niech lepiej Kopel sie martwi jak spelnic wymogi licencji w 1 lidze.
no chyba ze za miesiac kasuja 20000 zl :roll:
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.
- Simone
- Kontakt:
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
- wojt
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt: