Pół miliona za awans do ekstraklasy.

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
blues pszów

Pół miliona za awans do ekstraklasy.

#1 Post autor: blues pszów » 4 maja 2007, o 11:29

Radni Chorzowa zdecydowali, że piłkarze Ruchu dostaną pół miliona złotych z miejskiego budżetu, jeśli wywalczą awans do I ligi.
- Chcemy w ten sposób pokazać, że Ruch jest priorytetem Chorzowa. Jesteśmy dumni z naszego klubu i marzymy o powrocie do piłkarskiej elity – tłumaczy Ryszard Sadło, przewodniczący komisji kultury i sportu.

- Na co wydam tą premię? Nie zastanawiam się nad wydawaniem pieniędzy, których jeszcze nie zarobiłem. Sam osobiście nie myślę o premiach, tylko o osiągnięciu wytyczonego celu – mówi Wojciech Grzyb, kapitan "Niebieskich".
Ruch Chorzów jest bliski awansu do Orange Ekstraklasy – po 26. kolejkach "Niebiescy" zajmują pierwsze miejsce w tabeli II ligi.

Więcej w "Sporcie"

http://sport.onet.pl/74325,1248759,1529 ... omosc.html

co sądzicie? możno zadziało to jakoś mobilizująco na naszych grajków..
pyRsk
Ostatnio zmieniony 4 maja 2007, o 11:33 przez blues pszów, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Simone
Kontakt:

#2 Post autor: Simone » 4 maja 2007, o 11:33

Pieniadze to w dziesiejszym sporcie najlepsza mobilizacja bo dziala rowno na wszystkich ...

Jestem przekonany ze jednak i bez tego nasza druzyna bardzo chce awansowac

aju
Kontakt:

#3 Post autor: aju » 4 maja 2007, o 11:40

pieniadze zawsze dzialają mobilizującą. Ale za pieniądze formy i talentu sie nie kupi.
Kasa doda im wiekszej ochoty do walki
Radnym dziekujemy i czekamy na projekt stadionu lub przynajmniej jego wizualizacje bo widac ze pieniązki jakies są. :D
MŁODZI TRENUJCIE!!!

KK
Kontakt:

#4 Post autor: KK » 4 maja 2007, o 12:04

Awatar użytkownika
Slawko
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#5 Post autor: Slawko » 4 maja 2007, o 12:35

Jesli te pol miliona sie podzieli na wszystkich zawodnikow to wyjdzie ze niektorzy za awans dostana druga wyplate....
Bez sensu. Niech lepiej Kopel sie martwi jak spelnic wymogi licencji w 1 lidze.
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.

Awatar użytkownika
Bytom20
Kontakt:

#6 Post autor: Bytom20 » 4 maja 2007, o 12:41

Może podziała to na nich mobilizująco bo jeszcze oranżady nie mamy a przed Nami wydaje się mecze z teoretycznie słabszymi rywalami ale My też formą nie zachwycamy.

fuhr
Kontakt:

#7 Post autor: fuhr » 4 maja 2007, o 12:52

Slawko pisze:Jesli te pol miliona sie podzieli na wszystkich zawodnikow to wyjdzie ze niektorzy za awans dostana druga wyplate....
jak tys to policzyl

no chyba ze za miesiac kasuja 20000 zl :roll:
born and bred Blue!

KS RUCH CHORZOW

Górny Śląsk

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#8 Post autor: Lutz » 4 maja 2007, o 13:13

Jo by za te pół miliona kupioł sponsora :lol:

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#9 Post autor: heli » 4 maja 2007, o 13:31

ja miałem okazje zobaczyć ile w Ruchu 2-3 lata temu zarabiał pewny piłkarz(i to tylko te co podlegały opodatkowaniu), który był w kadrze, ale zagrał poniżej 5meczy(specjalnie nie podaje dokładnie by nie było łatwe namierzenie tego) i to w nie pełnym wymiarze i widząc tą kwote wcale bym sie nie zdziwił jakby teraz kiedy jest w klubie lepiej, najlepsi gracze łącznie z premiami te 20tys jak nie lepiej zarabiali. Choć to oczywiście spekulacje.

Ale wracając do tematu, to jeżeli pieniądze to jest to co spowoduje u nich walke w meczu, to nie mam nic przeciwko temu. Z drugiej strony, to lepiej by było jakby te pieniądze trafiły do klubu i przez klub jeżeli byłoby takie zapotrzebowanie spożytkowane na premie choć z tego co ostatnio pisało klub też dał jakieś pieniądze za reklamowanie obchodów 750-lecia. Bo jak ozumie nie są to te same pieniądze bo w Gazecie Wyborczej pisało tak:
GW pisze:Radni Chorzowa zadecydowali, że premia za ewentualny awans wzrośnie z 7 do 25 tys. zł na zawodnika. - Chcemy pokazać, że miastu zależy na Ruchu, a przede wszystkim, że docenia to, co dla klubu robi Mariusz Klimek [sponsor i właściciel - przyp. red.] - mówi Ryszard Sadłoń, szef Komisji Kultury i Sportu. To nie pierwszy zastrzyk finansowy z miasta. Ruch dostał też 400 tys. zł za promowanie obchodów 750-lecia Chorzowa (logo znalazło się na niebieskich koszulkach).
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#10 Post autor: spyru » 4 maja 2007, o 13:38

Heli i właśnie dlatego teraz Ruch ma tak ogromne długi. Bo z tych 20 tycholi na papierze, grajek dostawał 500 zł. A teraz jest jak jest. Kazdy piłkarz nas ściga o te kretyńsko podpisane umowy. A Rogala sie śmieje :evil:
Miasto niech sie za stadion weźmie bo za niedługo sie cały rozleci.

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#11 Post autor: heli » 4 maja 2007, o 13:49

małe sprostowanie to nie było 20tyś, a można powiedzieć "tylko" na miesiąc wychodziło to pod 8tyś brutto (ja widziałem tylko sumę roczną wiec nie iwem jak sie to rozkładało dokładnie) i na pewno to już nie było za Rogali, raczej mi sie to kojarzy z okresem Mleczki, a czy nawet już nie początkami Klimka choć raczej za Mleczki, ale jak na to co on grał, a właściwie nie grał i jak wtedy prezentowali się niebiescy, ta kwota wydawała się bardzo wysoka. A tacy, którzy byli podstawowymi graczami, zawsze brali udział w podziałach premii, na pewno zarabiali pare razy lepiej. Choć oczywiście mogłobyć tak, że były to kwoty na papierze

I ja w żadnym wypadku nie ma pretensji do piłkarzy, bo skoro tyle im ktoś chce płacić to tyle biorą takie są normalne prawa rynku pracy, to raczej był post, dla tych co szokują takie kwoty, by sie tak nie dziwili
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Awatar użytkownika
Slawko
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#12 Post autor: Slawko » 4 maja 2007, o 15:03

fuhr pisze:
Slawko pisze:Jesli te pol miliona sie podzieli na wszystkich zawodnikow to wyjdzie ze niektorzy za awans dostana druga wyplate....
jak tys to policzyl

no chyba ze za miesiac kasuja 20000 zl :roll:
kilku zawodnikow napewno wiecej niz 20tys.
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.

Awatar użytkownika
Simone
Kontakt:

#13 Post autor: Simone » 4 maja 2007, o 15:10

Wiecej to watpie ale cos kolo tego niektorzy napewno ...

Nie ma sie co oszukiwac taki Sokolowski to 3/4 kariery zarabial napewno nie mniej niz okolo 30 tys miesiecznie wiec " za darmo " by nie przyszedl do nas grac

On i akurat np Wojtek Grzyb zasluguja na to bo bez nich awansu napewno by nie bylo

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#14 Post autor: jajo » 4 maja 2007, o 15:26

jak kilku na pewno wiecej niz 20, to przeliczcie to sobie z 3 milionowym budzetem na rok... z rachunku wyjdzie, ze jednak duzo mniej
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Awatar użytkownika
wojt
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#15 Post autor: wojt » 4 maja 2007, o 15:57

Kilka tygodni temu Wyborcza pisała o zarobkach w drugiej lidze, nie wiem czy dobrze pamiętam sumy, ale w Ruchu najwięcej mieli zarabiac Miki i Grzybek ok. 17 tysPLN. Rekordzistą był chyba Sotirovic z Jagi cos okolo 24tys PLN.

ODPOWIEDZ