Pogoń - Ruch

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
RAFek

#106 Post autor: RAFek » 8 wrz 2003, o 12:39

gregor pisze:Was więcej do nas nie przyjeżdża tylko was wspomagają kibice z Sosnowca.
Chyba się czegoś musiałem napić przed tym postem - to tak na marginesie ;)

Co do meczu - Ruch grał wyraźnie na czas, starajac się wywieźć ze Szczecina remis - nastawiając się na ewentualne kontry. Pierwsza - bramka faktycznie po faulu na obrońcy - został odepchnięty przez Waszego zawodnika, ale sędzia gry nie przerwał i stało się.
Druga - rozklepana obrona, spóźniona pułapka ofsajdowa i zrobiło się 0:2. Od tego momentu piłkarze Ruchu przegianli pałe (poważnie) jeżeli chodzi o symulowanie fauli i grę na czas. Gdyby podsumowac, to czystego czasu gry było by może ze 30 minut.
Karny po kontrowersyjnej ręce - tzn ręka była, kwestia interpretacji (Wasz zawodnik nawet pokazywał sędziemu jak to był - że upadał i zatrzymał piłkę ręką - choć w powtórkach widac było że już leżał).
Druga bramka też kuriozum, błąd stopera i obiega go Bugaj. Była okazja i na tzrecią bramkę - sytuacja taka sama jak przy 2giej, z tym, że zamaist Bugaja sam na sam jest Gajewski (do niedawna piłkarz IV ligowego Osadnika Myślibórz) i brak mu takiego sprytu jak u rutyniarza jakim jest Bugaj.

Generalnie - mogło być chujowo, zakończyło się szczęśliwym - dla obu stron - podziałem punktów.

Co do sytuacji w jakiej znajdujue się Pogoń:

Kibice po katastrofie jakim była Pogoń Gondora zakładają własny klub: "Pogoń Szczecin Nowa" i walczą w PZPN i Zachodniopomorskim Związku Piłki Nożnej o prawo gry od razu w IV lidze - przewidujac bankructwo Gondora - co stało się faktem, My mamy IV ligę Gondor nie przystępuje do rozgrywek II i IV ligii.

W tzw międzyczsaie Gondor próbował wałka - proponuje Ptakowi spółkę, on wniesie nazwę,tradycję, barwy i herb - a Ptak niezadłużony klub i kasę (Piotrcovia), dzielą udziały 50%-50% i grają sobie dalej.

Wykrywamy ten przekręt, robimy zadymę w mediach, Urzędzie Miasta itp i Ptak odstępuje od takiego zamiaru, proponując podpisanie umowy Pogoni Nowej (kibicom) i Stowarzyszeniu MKS Pogoń Szczecin, będącym właścicielem tych elementów które chciał zagrabić Gondor.

Przedstawiamy nasze warunku umowy - m.in. Ptak nie może zmienić nazwy drużyny, dodać do niej nazwy sponsora i zmienić siedziby Spółki bez zgody 100% kapitału założycielskiego. My i Stow. MKS otrzymujemy 1% akcji nowej SSA miejsce w Zarządzie Spółki (viceprezes) i w Radzie Nadzorczej. My wnosimy do SSA IV lige jako rezerwy.

Gdyby ewentualnie Ptak chciał się wyprowadzić ze Szczecina (sprzedać zawodników etc) lub pierwsza drużyna zamiast awansu spadła do ligii III, musi nam oddać niezadłużony klub piłkarski grający w minimum IV lidze.
To tylko najważniejsze fakty - bez całej politycznej otoczki, nacisków, nagonki prasowej na nas itp

To czy my - jako kibice z "Pogoni Walczącej" i "Pogoni Szczecin Nowej" podjeliśmy słuszną decyzję zweryfikuje zycie i wyniki osiąniete przez nową Pogoń.
Na razie chyba jakoś idzie - vide te 17 000 na meczu z Wami czy 10 000 na Groclinie.
Tak jak już było podane w watku - na razie nie ma jeszcze odpwoedniej atmosfery wyjazdowej - część ekipy chodzi i jeździ na ligę IV - której patronujemy. Ale już niedługo chyba się to zmieni.

Najważniejsze, ze MY kibice - swoim uporem i walką o nasz klub nie dopuściliśmy do sytuacji, że Szczecin pozostałby bez piłki wogóle - a tak się to wszystko mogło skończyć...

pzdr i do zobaczenia na Cichej :)

Benny

#107 Post autor: Benny » 8 wrz 2003, o 12:43

radzion pisze:benny tu nie chdzi o ta czy to ejst piotrcovia czy nie bo zauwaz to ze jak byla wasza stara pogo,podkreslam wasza ,kiedy robiliscie vicemistrza to anwet te 41 osob u nas nie bylo i jeszcze bardzo dlugo nawet tyle nie ebdzie!o to mi chodzi!!

Zapewne nie bedzie to jest oczywiste , ja np. sie nie poczuwam do jezdzenia na wyjazdy dostawania w "dupe" za ta "Pogoń" dla mnie to nie jest ten sam klub co kiedys i napewno jest wiele osob w Szczecinie ktorzy maja takie same odczucia co ja. Dlatego nie pisal bym takiej wypowiedzi jaka ty napisales bo chyba kazdy troche kapujacy kibic wie jaka jest sytuacja u nas 1000 osob(moze nawet 700) w zeszlym sezonie na Ruchu a teraz 17tys. to o czyms swiadczy. Jednak Szacunek nalezy sie dla mlodych od nas ktorzy staraja sie jezdzic po Polsce.

Pozdrawiam

Jr

#108 Post autor: Jr » 8 wrz 2003, o 13:48

ale fakt zostaje jeden niema Piotrkovi a jest Pogoń ino jaka któż to wie
na to pytanie odpowiedż szukajcie sami......

RAFek

#109 Post autor: RAFek » 8 wrz 2003, o 14:07

Jr pisze:ale fakt zostaje jeden niema Piotrkovi a jest Pogoń ino jaka któż to wie
na to pytanie odpowiedż szukajcie sami......
i tu jesteś w błędzie - jednym z naszych postulatów było to, aby w Piotrcovie Ptak zorganizował (współfinansował) klub piłkarski który przejmi etradycje Piotcovii. Nie ma II ligii - ale to temat wielokrotnie wałkowany...

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#110 Post autor: Scypion » 8 wrz 2003, o 14:24

swoja droga sprytnie to zrobili...niech graja...zobaczymy zal mi tylko ich bedzie jak zezowaty kogucik cos spieprzy .Pogon taka czy inna to badz co badz klub z tradycja i wole takich paprykarzy niz jakis groclin polkowice etc.

Awatar użytkownika
wujotek
Kontakt:

#111 Post autor: wujotek » 8 wrz 2003, o 14:53

Rafek opisałeś tę fuzję Piotrkovi z Pogonią bardzo szczególowo, ale odkąd ja pamiętam jak Ptak zapałal miłością do piłki nożnej to każdej drużynie odbiło sie to wcześniej czy później czkawką. Nie mowię że zawodnikom, bo na nich głównie robił i robi kase ale logo klubu to magnez dla JEGO pieniędzy a nie sentyment.

Harpo

#112 Post autor: Harpo » 8 wrz 2003, o 15:18

Widze, ze troche odbiegamy od tematu, ale przy okazji prosze mi wytlumaczyc, jak to jest: wg przepisow po fuzji 2 klubow "nowy" klub moze grac, ale....w lidze nizej :shock: !? A tymczasem Pogon/Piotrkovia gra w tej klasie, w ktorej sie polaczyli..... :?:

RAFek

#113 Post autor: RAFek » 8 wrz 2003, o 15:25

wujotek pisze:Rafek opisałeś tę fuzję Piotrkovi z Pogonią bardzo szczególowo
Bo sam w tym całym zamieszaniu uczestniczę ;)
wujotek pisze:ale odkąd ja pamiętam jak Ptak zapałal miłością do piłki nożnej to każdej drużynie odbiło sie to wcześniej czy później czkawką.
a jak sądzisz - po co takie zapisy w umowie? My też nie mamy złudzeń - pozbawili ich nas Bekdas, Gondor i lokalni (nie tylko - vide niejaki senator Liberadzki) politycy. Ale staraliśmy się wyciągnąć wnioski z sytuacji ŁKSu (dodanie nazwy sponsora), GKSu (zmiana nazwy klubu) czy Piotrcovii (zmiana siedziby klubu (Spółki)).

Życie nie znosi pustki i pewnie nawet przy takich zapisach da się ze Szczecina wyprowadzić - ale wtedy mamy swoją kibicowską "Pogoń Nową" przynajmniej w IV lidze, czyli to o co sami zabiegaliśmy bez Ptaka i Gondora...

pzdr i niech wróci do nas I liga :) (Wam tego też należy życzyć)

RAFek

#114 Post autor: RAFek » 8 wrz 2003, o 15:34

Harpo pisze:Widze, ze troche odbiegamy od tematu, ale przy okazji prosze mi wytlumaczyc, jak to jest: wg przepisow po fuzji 2 klubow "nowy" klub moze grac, ale....w lidze nizej :shock: !? A tymczasem Pogon/Piotrkovia gra w tej klasie, w ktorej sie polaczyli..... :?:
bo tu nie było żadnej fuzji ;) - PZPN sam sobie ukręcił bata wymuszając na klubach pare lat temu przekształcenie Stowarzyszeń kultury fizycznej w Sportowe Spółki Akcyjne - a te działają w oparciu o Kodeks Spółek Prawa Handlowego, który ...jest nadrzędny nad przepisami PZPNu (Stowarzyszenia - zresztą).

Nie było więc żadnej fuzji.

SSA Piotrcovia przyjęła nowych udziałowców (Teda Dąbrowskiego (byłe Radomsko) Mirka Stasiaka (aktualnie także Stasiak Opoczno - choć być może udziały odsprzeda Ptakowi albo komuś z rodziny), kibicowską "POGOŃ Szczecin Nową" i Stowarzysznie MKS Pogoń Szczecin)
Powstała nowa SSA, która przyjęła nazwę "Morski Klub Sportowy Pogoń Szczecin" SSA (Spółka Gondora nazywała się SSA "Pogoń" - nawet bez Szczecin) a siedzibę spółki zmieniono z Piotrkowa na Szczecin.

PZPN nie miał tu nic do gadania -no, prawie nic ;) - przepisy o fuzji dotyczą bowiemjak już pisałem Stowarzyszeń...

ruchfans
Kontakt:

#115 Post autor: ruchfans » 8 wrz 2003, o 16:42

No RAfek wreszcie jakiś Szczecinianin z nutką obiektywizmu, dzięki za życzenie powrotu i mam nadzieje, ze i Pogoń i Ruch będą świętować ten awans na wiosne
-----=====NA ZAWSZE Z RUCHEM=====-----

Johan
Kontakt:

#116 Post autor: Johan » 8 wrz 2003, o 16:47

gregor pisze:Was więcej do nas nie przyjeżdża tylko was wspomagają kibice z Sosnowca.
:shock:
Ostatnio zmieniony 8 wrz 2003, o 18:14 przez Johan, łącznie zmieniany 1 raz.
Jestem Anty

gregor
Kontakt:

#117 Post autor: gregor » 8 wrz 2003, o 17:05

:shock: :hihi:
Obrazek

Dzyn

#118 Post autor: Dzyn » 8 wrz 2003, o 18:07

no ku*** co za kretyn sie specjalnie zalogowal, zeby takie cos wkleic, zbanujcie go i hu* :x

Johan
Kontakt:

#119 Post autor: Johan » 8 wrz 2003, o 20:44

Chyba żle zostałem zrozumiany.Nie chodziło mi o robienie zamieszania(na końcu był uśmieszek,ale sostał skasowany żeby nie było nieporozumien).Zdziwiło mnie jedynie zdanie gregora.Myśle że kumaci wiedzą o co chodzi.Tylko o to chodziło.

Ps zalogowałem sie dużo wcześniej :wink:
Jestem Anty

Dzyn

#120 Post autor: Dzyn » 8 wrz 2003, o 21:43

dobra bylo minelo, mnie to tyz troszka zdziwilo co napisol, nie trzeba byc kumatymz zeby takie rzeczy wiedziec, ze stosunki na lini zaglebie pogon nie sa najlepsze, mimo zgody obydwu klubow z legia

ODPOWIEDZ