Ruch Chorzów - Zagłębie Sosnowiec

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
ksR
Kontakt:

#706 Post autor: ksR » 15 kwie 2007, o 22:41

Zagłębie nic nie grało. Mieli więcej szczęścia niż rozumu. To jest wicelider? Z czym oni się pchają do ligi?
(http://www.sport.pl/sport/1,67926,4061744.html)

Brawo Przemek :D
KS Ruch
byliśmy w Katowicach 44 lata wcześniej

Zaglebiak1906

#707 Post autor: Zaglebiak1906 » 15 kwie 2007, o 23:11

ksR pisze:Zagłębie nic nie grało. Mieli więcej szczęścia niż rozumu. To jest wicelider? Z czym oni się pchają do ligi?

No właśnie szanujmy sie. Ile zdobyliście punktów wiosną ???????
TO JEST LIDER.???
Oby taki brak szacunku dla rywala bez względu na to jak gra nie wyszedł wam bokiem na koniec sezonu.
Pozdrawiam.

KacoR
Kontakt:

#708 Post autor: KacoR » 15 kwie 2007, o 23:26

Zaglebiak1906 pisze:
ksR pisze:Zagłębie nic nie grało. Mieli więcej szczęścia niż rozumu. To jest wicelider? Z czym oni się pchają do ligi?

No właśnie szanujmy sie. Ile zdobyliście punktów wiosną ???????
TO JEST LIDER.???
Oby taki brak szacunku dla rywala bez względu na to jak gra nie wyszedł wam bokiem na koniec sezonu.
Pozdrawiam.
to lobocymy na koncu sezonu fto bydzie liderym i fto tych punktow wiyncyj naklupie... :roll:

adamo chorzow

#709 Post autor: adamo chorzow » 15 kwie 2007, o 23:31

po jakiego ciula Grzyb wypowiada sie w taki sposob???Moze zamiast dupcyc fleki wezma sie wszyscy do solidnbej gry!!!!

Nikiszowiec
Kontakt:

#710 Post autor: Nikiszowiec » 15 kwie 2007, o 23:36

adamo chorzow pisze:po jakiego ciula Grzyb wypowiada sie w taki sposob???Moze zamiast dupcyc fleki wezma sie wszyscy do solidnbej gry!!!!
Wojtek pedzioł cołko prowda... wdrugij czynsci to jusz wogole bylo widac gra na czas, wymuszane faule. Torman altrajchu moze i groł w tym szpilu dobrze (dla nich) ale z minuty na minuta było widac jak zdobywo czas na swoja korzysc... w przerwie napewno padło hasło "chopcy grejcie na czas" (oczywiscie po ichniemu) :lol: JG !!

Sosnofiec blee :?
[img]http://republika.pl/zamkowa/NaprzodJanow/25.jpg[/img]

Awatar użytkownika
Simone
Kontakt:

#711 Post autor: Simone » 15 kwie 2007, o 23:55

Dobra cholera Zaglebie bylo cieniutkie ale my mimo czesto miazdzacej przewagi nie potrafimy bramek zdobywac ...

Niby powinny w koncu przyjsc jak sie stwarza sytuacje ale juz troche za dlugo to trwa

Niech pilkarze nie komentuja tylko zaczna strzelac bramki , maja to zrobic juz w Ostrowcu

Nie jedziemy na Camp Nou , trzeba ich cisnac caly mecz !

MkF
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#712 Post autor: MkF » 16 kwie 2007, o 00:02

Szkoda ze nic nie wpadlo... bylo blisko Zaglebie dno kompletne vicelider przyjezdza sie bronic? zenada... mysle ze wkoncu zaskoczy ta Niebieska Lokomotywa i naczniemy ciulac pkt... oby juz w srode :wink: doping w 1polowie dobry , zas w 2 polowie ehhh cytuje hasło z 90mnut.pl "Na cichej było cicho" :wink: i chyba cos w tym jest :? czemu nie spiewamy wielka...wielka...wielka... spiewamy ale cos se zdazylo na boiskoi nie dokonczone to zas !!! Nasze zycie jest NIEBIESKIE !! czemu tego nei spiewamy.. kuzwa... :?

Damian73

#713 Post autor: Damian73 » 16 kwie 2007, o 08:12

Witam, kilka spostrzeżeń z sobotniego meczu. Super atmosfera, doping, oprawa, emocje, praktycznie wszystko, Jedno natomiast bardzo mi się nie podobało: przez cały mecz na krytej jeden starszy grubas wykrzykiwał gromkim głosem obelgi wobec naszych piłkarzy i trenera w stylu „..jak grasz chu... jeba..y” Wleciał, zmień go kur... chu...jeba..y, Janoszka graj chu...jeba..y i tak cały mecz. Zapewniam że słyszała go większość w sektorze Obok kobiety, dzieci starsi ludzie. Jak ktoś mu zwrócił uwagę to odpowiedział prosto””spi...alaj”.Zastanawia mnie jedno: co robi stojąca niedaleko pseudo-ochrona, że nie wyprowadza takiego frustrata Rozumiem że to nie teatr, są emocje, każdy przeklnie, ale facet najwyraźniej miał coś ze łbem. Nigdy w życiu pewnie prosto piłki nie kopnął, a lży cały mecz piłkarzy. którzy co by nie mówić walczą jak mogą. To tyle ode mnie. PS Na takim kartoflisku naprawdę trudno o płynne akcje.

Awatar użytkownika
19r20
Kontakt:

#714 Post autor: 19r20 » 16 kwie 2007, o 08:53

prawda jest taka jak mówi zagłębiak i co wielu z nas wie
Ruch w obecnej formie nie zasluguje na 1 lige
jeśli w 8 meczach drużyna zdobywa 3 bramki to o czym to świadczy?
GKS Katowice to klub, który był jednym z najaktywniejszych w procederze korupcyjnym - http://pilkarskamafia.blogspot.com

scanerboy

#715 Post autor: scanerboy » 16 kwie 2007, o 09:31

19r20 pisze:prawda jest taka jak mówi zagłębiak i co wielu z nas wie

Mój dziadek mawiał tak, wygrywa lepszy!
- A kto jest lepszy?
- To się okazuje na końcu!!!

Dlatego rozumiem, że po takim meczu każdemu udzielają się emocje, to jest OK! Ale nie zapominajmy, że trzeba patrzeć na cel. Fakty są owszem takie, że na wiosnę zdobyliśmy tylko dwie bramki, fakt jest też taki, że gramy coraz lepiej, a mimo to nie wygrywamy. Co to oznacza dla nas? Czy gderanie, wyzywanie trenera, piłkarzy, rządania dymisji ma sens? NIE! Brak zwycięstwa w sobotę oznacza tylko jedno: W ŚRODĘ TRZEBA SIĘ JESZCZE BARDZIEJ POSTARAĆ - i nic więcej! Dotyczy piłkarzy i kibiców.
Nie ma innej drogi - taką mamy teraz siłę: konkretnego sponsora, trenera, zawodników i nas kibiców. Gdy skończy się sezon, bedziemy znowu trochę strasi i mądrzejsi. WOJNA O OE CIĄGLE TRWA! Nie wolno odpuścić nawet o krok.

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#716 Post autor: gerhat » 16 kwie 2007, o 09:40

Lysy pisze:A jo z innej beczki. Najbardzij utkwiła mi sytuacjo kiedy Ruch oddoł bal po tym jak któryś z tych sosnowieckich wieprzów leżał na placu .Pisza tak ostro bo to konsekwencja tego co zrobil póżnij ich pseudopiłkarzyk.Zamiast oddać bal bezpiecznie któremuś z naszych kopnął prosto na bramka. Tak robi tylko świnia i sosnowiecka padlina
To nie tylko specjalność altraichu,
jaga wczoraj dwa razy nie oddała bala, jak jedyn chop z polkowic leżoł na murawie, roz pojechali z akcja obok niego, a jak z tyj akcji wyszoł aut, to go wyciepli i jechali dali.

Mimo wszystko jest żech za grom fair i wykopywanie bala na aut i późniejse oddawanie piłki, uważom za słuszne, nie jak ktos inny tu pisoł że powinnismy robić to co sosnwoiec i jaga. Ta droga nikaj się nie zajdzie.

scanerboy

#717 Post autor: scanerboy » 16 kwie 2007, o 09:48

gerhat pisze:
Lysy pisze:A jo z innej beczki. Najbardzij utkwiła mi sytuacjo kiedy Ruch oddoł bal po tym jak któryś z tych sosnowieckich wieprzów leżał na placu .Pisza tak ostro bo to konsekwencja tego co zrobil póżnij ich pseudopiłkarzyk.Zamiast oddać bal bezpiecznie któremuś z naszych kopnął prosto na bramka. Tak robi tylko świnia i sosnowiecka padlina
To nie tylko specjalność altraichu,
jaga wczoraj dwa razy nie oddała bala, jak jedyn chop z polkowic leżoł na murawie, roz pojechali z akcja obok niego, a jak z tyj akcji wyszoł aut, to go wyciepli i jechali dali.

Mimo wszystko jest żech za grom fair i wykopywanie bala na aut i późniejse oddawanie piłki, uważom za słuszne, nie jak ktos inny tu pisoł że powinnismy robić to co sosnwoiec i jaga. Ta droga nikaj się nie zajdzie.
Ja nie mam takiego zdania jak Ty. Jak ktoś gra na czas i kładzie się na murawie przy każdej okazji, czy to jest fair? Jak gram, prowadzę piłkę, mijam rywala, on się kładzie a ja dokonale wiem, że nic mu nie zrobiłem, to dlaczego mam wykopnąć piłkę w aut??? Kładzenie się na murawie i udawanie kontuzji nie ma nic wspólnego z fair play!!! Tym bardziej, że Sosnowiec nie ukrywał, że gra na remis.

Stary kibic

#718 Post autor: Stary kibic » 16 kwie 2007, o 09:55

19r20 pisze:prawda jest taka jak mówi zagłębiak i co wielu z nas wie
Jak widzisz to kibice sie denerwuja ta postawa a gracze nie. A dla uspokojenia kibicow to sie mowi ze nalezy wlozyc duzo pracy w treningi. Kropka i nic wiecej. Efektow nie widac , i chyba dlugo nie bedziemy ich widziec. Ale nadal bedzie sie robilo postanowienie wkladu pracy bez wynikow. Komu na tym zalezy? Komu jest to na reke? Czy dzialaczom po meczu z Zaglebiem nic nie dalo do zrozumienia? Ta wielka widownia nie przemawia do tych ludzi? Nie bo jest wszystko wporzadku, optycznie przewyzszali rywali, byli lepsi. Tylko za taka postawe nie dostaje sie pkt. Punkty dostaje sie za tory , za bramki.
Zeby to byl jeden mecz ale to jest juz ktorys z rzedu. Bez zwycienstwa. Czy Wlecial bedzie sie bawil w Madrysza? Bedzie sie cieszyl z remisu?

Awatar użytkownika
ch-R

#719 Post autor: ch-R » 16 kwie 2007, o 10:03

Wiatm, dobra przeszlo mi i teroz tak na spokojnie powiem ze to byl piekny mecz , mecz wali i emocji do ostatniej sekundy
ino wlasnie tych goli brakowalo. Dodatkowych emocji dostarczol chop w zoltym kubraczku ale do tych ciuli trza sie przyzwyczaic bo juz lepij nie bydzie. Cieszy mnie to ze wiekszosc opini na forum jest za tym ze to byl dobry mecz i to cieszy to znaczy ze sa sam ludzie co laza trocha lot na szpile. W kazdym razie LIDERA MAMY ZA ch*** GO NIE ODDAMY !!!

scanerboy

#720 Post autor: scanerboy » 16 kwie 2007, o 10:13

simonsays pisze:
scanerboy pisze:Czy gderanie, wyzywanie trenera, piłkarzy, rządania dymisji ma sens? NIE! Brak zwycięstwa w sobotę oznacza tylko jedno: W ŚRODĘ TRZEBA SIĘ JESZCZE BARDZIEJ POSTARAĆ - i nic więcej! Dotyczy piłkarzy i kibiców
Pozwole sie z Toba niezgodzic, bo ja ani nie widzialem postu mowiacego zle o trenerze, ani o kopaczach (rozsadnie argumentowanych). I w jeszcze jednej kwestii sie nie zgadzam. Kibice sie juz starac nie musza. Od poczatku rundy sa naladowani i czekaja az w koncu beda mogli wybuchnac. Ale niestety gra Ruchu powoduje, ze nasze akumulatory sie rozladowuja. Doping oczywiscie bedzie, bo byl zawsze, ale od kopaczy zalezy jaki bedzie mocny. Co do pilkarzy to zdajemy sobie oczywiscie sprawe z tego, ze sa to tez zwykli ludzie jak my. Kopanie pilki to ich zawod, ale zauwazmy, ze przecietny czlowiek spedza w pracy 45 lat, a oni maja widelki mniej wiecej pomiedzy 18 a 38 rokiem zycia. Czyli ponad dwa razy krocej. Co oznacza, ze dwa razy wiecej powinni myslec o swojej pracy bedac poza nia, niz zwykly ludź :) Bo zeby kopac pilke to trzeba to kochac. Nie mowie, ze kazdy musi byc Guciem, Panem Gerardem, Wilimowskim czy innym Maradonna, ale czy cos wiecej jak dwie bramki na 5 tygodni sie nam kibicom nie nalezy ? Tymbardziej, ze czesc kibicow za te trzy w sumie bramki tej rundy zaplacila 205 zł !! Jedna bramka kosztuje nas wiec okolo 70 zł. Nie liczac pucharu to 65 zł. Uwazam ze jest to przesada i bynajmniej nie chodzi mi o to, ze bilety sa drogie, ale oto, ze MY CHCEMY GOLA, NIEBIESCY MY CHCEMY GOLA !
Ale sie rozpisalem. Ciekawe tylko po co.
Po sbie powiem, że chyba nawet jak bedę na emeryturze, to nie powiem sobie, że już się nie muszę starać, całe życie trzeba nad sobą pracować. Każdy kto myśli, że jest już ideałem, nie dość, że bardzo się myli, to jeszcze pozbawia się szansy na rozwój - bo przecież myśli, że nic więcej nie musi robić.
Co to krytyki, to bardziej chodziło mi o okrzyki z trybun. Ktoś tu już o tym pisał, więc nie chciałem powtarzać.
W sumie to jest dobre pytanie. Ile kosztuje bramka? Pomyśl jaka to będzie radość jak nasi zaczną regularnie trafiać?
Sport to nie supermarket, wynik zawsze jest niewiadomą. Po co powtarzac banały? PozdRo!

Zablokowany