19 marca - RUCH Chorzów - POLONIA W. godz.18:30

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
uRodzony na sektoRze
Kontakt:

#286 Post autor: uRodzony na sektoRze » 20 mar 2007, o 20:56

gerhat pisze:
SODA's pisze:
a nie sie durch wadzić :roll:
to nie ja to gerhat musi miec zawsze ostatnie zdanie :roll:
taa, wszystko przez gerhata
koklusz te
Oooo a ja myslalem że to przez hilwe, przeze mnie i Mariusza :wink:
[img]http://i42.tinypic.com/x3s60w.jpg[/img]

Awatar użytkownika
Martinezku
Kontakt:

#287 Post autor: Martinezku » 20 mar 2007, o 21:11

A jo powjym tak. Wypiździauo mie wczoraj jak pieron, chopcy grali jak grali, doping jaki był kożdy słyszou. Ale tak i tak wola to niźli w ciepełku z piwym we foteliku przed tv.
Co byuo to byuo trza iśc do przodu i niy kukac do zadku.
:flaga: :niebiescy: :flaga:

P.S. Brakuje mi WIELKA,WIELKA,WIELKA..... NIEBIESKA ERKA. Na groclinie było cheba ino ze 2 razy a wczoraj to ani roz niyliczonc spikera(ciu..tego zresztom)
Ostatnio zmieniony 20 mar 2007, o 21:16 przez Martinezku, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Obrazek

Spali1920
Kontakt:

#288 Post autor: Spali1920 » 20 mar 2007, o 21:13

...........

ciekawe czy w zeszlej rundzie tego typu posty jak bylo wszystko ladnie piknie jak wygrywalismy szpil za szpilem tez byscie co poniektorzy pisali NIE :!: przyszol kryzys, slabszo forma, zmeczynie przygotowaniami niewiem co jeszcze to juz pelno osob sie wypino nie powiem nie bylem zachwycony tym jak nasi chopcy grali wczorej ale co z tego teroz nom nie wyszlo z groclinem nie wyszlo z polkowicami nie wyszlo do konca dobrze mimo zwyciestwa.
Jeden z kumpli co bylem z nimi wczorej na szpilu pado w trakci no i po ch*j mie wyciagaliscie na tyn szpil jak tu nie bylo na co patrzyc :roll: troche mnie zjeb*l z tropu ale no trudno zdaza sie niekierzy sa ino kibicami jak druzynie idzie dobrze
Kozdy chce zeby Ruch grol jak nojlepiej ale nie mozna tu jechac na chopcow i na trubunach jak ktos na Dziesionie to zrobiol co mi kumpel opowiadal co tam siedzi "Grzyb lotej za tom bala bo jak nie to ci po szpilu nadupimy" trocha nie na miejscu
CZY WYGRYWOSZ CZY NIY JA I TAK KOCHOM CIE W MOIM SERCU JES RUCH I NA DOBRE I NA ZŁE
UN'08

Awatar użytkownika
vinc84
Kontakt:

#289 Post autor: vinc84 » 20 mar 2007, o 21:22

ostatnio pojawila sie tabliczka za plotkiem "przeskoczenie przez plot i wbiegniecie na teren murawy kosztuje 5 tys zl " jakos tak) i widac ze nawet nikt nie probuje sztartowac hehe *>>odpukac<< postawi sie jeszcze ze dwie z napisem np..."obrazanie uczuc i brak tolerancji dla innej rasy bedzie kosztowac klub powaznymi konsekwencjami organizacyjno-finansowymi" to tak pol zartem :o
GŮRNY ŚLŮNSK

adamo chorzow

#290 Post autor: adamo chorzow » 20 mar 2007, o 22:22

Bizak a kogo obchodzi to czyje komentarze Cie wkurzaja????Jak ci sie nie podobo to nogi za pas i na forum Gieksy wypierd.......
Nikomu nie jest do smiechuuu....................:(:(:(

Awatar użytkownika
ruchowiec71
Kontakt:

#291 Post autor: ruchowiec71 » 20 mar 2007, o 22:30

kurde was czytac sie juz nie da
Przesadzacie aprpoop dopingu bo w 2 połowie przy przegrywaniu 0:2 był jako taki. Ze były bluzgi na pzpn na łysego (liniwoego i napastnika) na sedzeigo itp a na jakim meczu ich nie było?? i to popatrzmy lata wstecz albo choc na rinde jesienna kiedy forma była super a prz co jednej kontrowersyjnej sytuacji juz najeżdzanie na sedzeigo. Co sie działo na meczu z Kszo, łomża wtedy kiedy było ciekzo czy jaga?? albo finiszparkiet keidy sedzia drukowal. tak jak napisął urodzony nigdy nie bylismy siwetymi i ni ebedziemy.
Tylko to nie zmeinia faktu ze jak jets cos obraźliwego to wszyscy dra morde a jak cos o Niebieksich to co 3 albo jeszcze gorzej spiewa. Dzieki bardzo z atakich kibiców jak i z atakich co wychodza przed koncem
Co do walki zawdonkiów to piszecei ze nie widzielsicie ja widziałem w koncu za cos im po meczu dziekował z gartska innych kibiców
pzdrawiam
WIELKA WIELKA WIELKA

NIEBIESKA ERKA

Darek

#292 Post autor: Darek » 20 mar 2007, o 22:44

WŁASNIE PRZECZYTAŁEM WYPOWIEDZ WLECIAŁOWSKIEGO I JESTEM W SZOKU. MECZ BYŁ DOBRY !!!. RADZE ABY NASTEPNYM RAZEM USIADŁ NA TRYBUNIE BO Z TRYBUN CO INNEGO WIDAC NIZ Z ŁAWKI REZERWOWEJ. JESLI TO BYŁ DOBRY MECZ TO JUZ SIE BOJE TYCH SŁABYCH :cry:

Awatar użytkownika
Simone
Kontakt:

#293 Post autor: Simone » 20 mar 2007, o 22:49

My tu na forum tez sie ich boimy skoro bedziesz po nich pisal z caps lock iem ...

Niech sobie gada co chce jak druzyne doprowadzi do stanu z rundy jesiennej

aju
Kontakt:

#294 Post autor: aju » 20 mar 2007, o 23:04

19dżony R lancz20 pisze:proponuja wziąść sie za siebie na nastepnym szpilu...i pokozac prawdziwe kibicowanie jakie powinni pokozac kibice 14 krotnego mistrza Polski... :wink: a nie sie durch wadzić :roll:

miejmy nadzieje ze nadarzy sie juz w Opolu.
MŁODZI TRENUJCIE!!!

Awatar użytkownika
cisiu
Kontakt:

#295 Post autor: cisiu » 20 mar 2007, o 23:11

uRodzony na sektoRze pisze:
cisiu pisze:na jakich k... żartach?? jo wjym jak zawsze dycha reaguje i co to mo na celu jak młyn śpjywo coście tak cicho dziesiona...

Dobra, spróbuje z innej strony:
gdyby po 5 minutowej ciszy z naszej strony 10 zaspiewała "coscie tak cicho , Wy w młynie coscie tak cicho" to napewno bym sie nie obrazil tylko pomyslałbym "faktycznie cos tu cicho...". Troche dystansu, kibicujemy jednej druzynie!!!
uRodzony na sektoRze pisze:

Dobra, spróbuje z innej strony:
gdyby po 5 minutowej ciszy z naszej strony 10 zaspiewała "coscie tak cicho , Wy w młynie coscie tak cicho" to napewno bym sie nie obrazil tylko pomyslałbym "faktycznie cos tu cicho...". Troche dystansu, kibicujemy jednej druzynie!!!
aha jo tyż od zawsze łaża na dycha i jo sie tyż niy łobrażom na żodnego ale...nigdy niy było żodnych podziałów i oby to był ostatni taki szpil!!! pozdrawiom
--------------------Na Zawsze Niebieski----------------------
---------------------Na Zawsze Ruch--------------------------

Matuch
Kontakt:

#296 Post autor: Matuch » 20 mar 2007, o 23:52

gerhat pisze:Wszystkich co mnie wyzwają abych założył jakies stowarzyszenie czy przyszedł zrobic porządek musza niestety zawieść bo zarowno jo, ani żodyn z Wos nie zrobi tego porzondku. Natomiast jako kibic który kiedyś zasiadoł w młynie a potem przez wiele let na dziesionie mom prawo pedzieć co myśla o takim dopingu.

Dziesiona to nie znaczy kupić se bluza z takim grafym i puszyć się, bo do dziesiony nigdy żodyn nie mioł idnywidulanych praw. To był klimat samoistny a nie przez kogoś reżyserowany, to było zawsze kibicowanie z odrobiną chamstwa lub wulgaryzmu. Teraz jest wulgaryzm i chamstwo z odrobiną kibicowania. I proszę się tu nie ciepać dzisiejsi bywalcy dziesiony, bo jest tam wielu porządnych kibiców z krwi i kości co se czasem przeklną, czemu nie, nie o nich tu pisza. Problem robi się wtedy gdy dominują ci co z klniecia i szydzenia robią jakis stały rytuał, a niestety zaczyno ich być coroz więcej. I nie mnie rozsądzac dlaczego sie tak dzieje, czy to te matki i dzieci o których ktoś tu wspomino zepsuły ta atmosfera, czy pijoki, czy odszczepieńcy z młyna czy zwyczajni kozacy chcacy się lansowac na dziesionie. Jo tego nie zidentyfikuja i nie wskaża palcem kto jest winien bo nie o to chodzi.
Chodzi o dawny klimat dziesiony, który chyba odchodzi w zapomnienie.

Kto tego nie rozumie ten z ...... policji :wink: :lol:
Dokładnie to miołech na myśli pisząc wcześnij że jest moda na dziesiona. Teroz na tyn sektor tyż prziłażą ci co wcześnij na szpilach siedzieli cicho na prostyj szkubiąc słoniol, a teroz po kilku browcach dupnie na cyjna łażą sie pośpiywać, czego efekty widać (słychać) w trakcie szpilów. Chwila ciszy w dopingu (obojętnie czy z młyna czy z dziesiony) i już jakiś wciynty kolo zaczyno "gorole raus" albo inno nie na miejscu przyśpiewka, a reszta tego typu kibiców od razu podchwytuje motyw i śpiewo z nim. Kiedyś była moda na młyn, teroz na dziesiona i tego nie zmiyniymy, ale jak już łaża na szpile i zasiadom albo w jednym albo w drugim sektorze to kibicuja przeca tyj samyj drużynie i głośnym, normalnym dopingiem ja wspierom, a że "legia to staro k***a" to przeca wszyscy wiymy od bajtla i niy muszymy sie tego co chwila na szpilach przipominać. PozdRo

marcyk
Kontakt:

#297 Post autor: marcyk » 21 mar 2007, o 07:50

Ozor pisze:Sprawa dopingu jest przynajmniej jasna jest do dupy i to wszyscy przyznają.Wiele tu było napisane co zrobic aby było lepiej megafony bębny,zmiana sektora młynu itd problem w sektorze 10 w którym zasiadałem przez ostatnie parenascie lat polega na tym że stał się sektorem rodzinnym ludziom którzy zasiadali w innych czesciach stadionu zimponował doping na nim prowadzony atmosfera i przybyli na niego niestety nic nie wnosząc lub jak kto woli wniesli swoje przyzwyczajenia biernego kibicowania.Na sektorze gdzie co trzecia osoba jest albo dzieckiem albo kobietą nie da się prowadzic zorganizowanego i zgranego dopingu.
Młyn powinien jaki by nie był wrócic na swoje miejsce bo to on często występował w roli prowadzącego doping mając mocne wsparcie sektora 10 jako odpowiadającego.
Swiynto racja Dziesiona traci klimat. W... mie to ze po szpilu zostalo nos poru by podziynkuwac szpilerom za gra licho bo licho ale "czy jes dobrze czy żle jo i tak kocham Cie, w moim sercu jest RUCH i na dobre i na zle."

A do tych co chodzom na tyn sektor bo tako jest moda powim: siednicie sie tam kajzescie do ty pory siedzieli, dubejcie sloniol i bydzie jak kiedys gosno i za***iscie.

Co do gry to powiym: zdarzo sie.

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#298 Post autor: heli » 21 mar 2007, o 08:50

Ozor ja sie pozwole z Tobą nie zgodzić, bo ciężko powiedzieć, żeby na 10 kiedyś był doping organizowany (nie mówie o latach 80 i wcześniejszych, których po prostu nie pamiętam i nie wiem). Zawsze właśnie polegał on na spontaniczności (dlatego właśnie jak przyszedł młyn do 10 i ktoś regularnie próbował prowadzić teraz to doping to wyszło jak wyszło). I prosze tego nie odbierać jako atak czy kolejne jakieś wsadzanie klina między młyn i 10. Po prostu są pewne specyficzne różnice w dopingowaniu na tych sektorach i każdy powinien to zrozumieć. A jaki jest problem 10 myśle, że prostego rozwiązania nie ma. Na pewno spowodowała to, że bardzo zwiększyła się ilość przypadkowych ludzi, ale ja nie mówie tu akurat o osobach jak to nie którzy pisza dłubiących słoniol, kobietach czy nawet dzieciach bo takie osoby również zawsze stanowiły jakiś procent kibiców zasiadających na tym sektorze. Problem polega na tym, ze wraz z tą zwiększoną liczbą przyszli ludzie, którzy niestety poczuli wolność, bo pewnie zreguły siedzieli w młynie, gdzie ktoś takich osobników pilnował, co by sie zbytnio nie wychylili, a tu postanowili sie pokazać. Z góry zaznaczam, że nie mam zamiaru generalizować, bo zaroz ktoś napisze, że tam jakiś stary na***any był, tylko, że tacy nawaleni trafiali się od bardzo długiego czasu i jakoś zreguły nie odbijało się to szerokim echem, bo większość była ignorowana z uśmiechem politowania czasami, jeżeli próbowali prowadzić doping , a teraz mam wrażenie, że dla wielu to właśnie tacy ludzie stali się jakimiś wiodącymi osobami i wielu podchwytuje to co oni zaczynają. I tu jest problem. Oczywiście tak jak pisałem, wiem, że recepta nie jest na takie coś prosta, a może jest prosta, pewnie wystarczy by piłkarze wygrywali i sie pewnie i tacy ludzie uspokują, tylko czy tak powinno być.

Natomiast w żadnym wypadku bym nie przesadzał, że jest tak źle, jak nie którzy starają sie tu udowadniać, nawet pisząc, że coś było śpiewane jak nie było itp. sposobami.

acha jeszcze dodam, że pod pojęciem nawaleni myśle o na serio osobach wstawionych co zreguły dostali odwagi i bredzą głupoty, a nie o osobach co przed meczem wypili jakieś tam piwo(a). I tak jak pisałem kiedyś ci nawaleni stanowili, po prostu specyficzne źródło rozrywki. Wiem, że sie powtarzam, ale pragne to podkreślić, bo może następnym razem nei którzy te pozostawią takie osoby w solówce, chodzi oczywiście o śpiew.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Niebieska
Kontakt:

#299 Post autor: Niebieska » 21 mar 2007, o 10:25

A ja proponuję tą dyskusję o 10 przenieść tutaj, bo chyba z meczem ma to już niewiele wspólnego:
http://www.ruch.chorzow.pl/forum/viewto ... &start=120
bardzo proszę o głosy: http://kfotoksiazka.nazwa.pl/fotokniha1 ... e=0000.jpg, za każdy głos bardzo dziękuję głosować można raz dziennie do końca października

Spali1920
Kontakt:

#300 Post autor: Spali1920 » 21 mar 2007, o 15:12

vinc84 pisze:ostatnio pojawila sie tabliczka za plotkiem "przeskoczenie przez plot i wbiegniecie na teren murawy kosztuje 5 tys zl " jakos tak) i widac ze nawet nikt nie probuje sztartowac hehe *>>odpukac<< postawi sie jeszcze ze dwie z napisem np..."obrazanie uczuc i brak tolerancji dla innej rasy bedzie kosztowac klub powaznymi konsekwencjami organizacyjno-finansowymi" to tak pol zartem :o
vinc84 tos sie wczesnie obudziol bo ta tabliczka juz stoi w rundzie jesiennyj niy pamietom od kierego szpilu ale stoi juz jakis czas :wink:
UN'08

ODPOWIEDZ