Zimowe Transfery...

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
tataR1970
Kontakt:

#241 Post autor: tataR1970 » 9 lut 2007, o 00:59

lazio pisze:mie sie wydaje ze trzymanie i kupowanie chopow powyzej 30 roku zycio jest krotkowzroczne, braki szybkosciowe
i kondycyjne, wysoki koszt utrzymania to na przyszlosc nie wrozy dobrze.. silom Ruchu
od 1930 to mlode chopcy kere walczom o majstra- pozd.
Zawsze obok młodych boło kilku doświadczonych. W 89 Waleszczyk, Wrona, Nowak, że o Wirze nie wspomna.
Gęsior mo swój wiek, ale jeżeli Wielkoszynski zdecydowoł, że wydoli to znaczy, że wydoli. Mo bardzo dobre warunki fizyczne, super gro głową,a jak trzeba to i palec w oko przeciwnika umie wrazić. Jest od nos i chce kończyć sam kariera, co uważom za godne do naśladowania. Sam się uczył kopać i teraz bydzie uczył kopać innych. Poza tym przydo sie jego rada odnośnie pracy z bajtlami.
Wleciał, choć mo dobre notowania, stale jest na dorobku trenerskim i nie pozwoliłby się "przechowalnia emerytów" choby nie wiem jako mioł pozycja w klubie i u kibiców ( przykład Bizaka, Mariusza).
Za Gęsiora choć jest starszy żech jest pewniejszy niż za Jiki-ego. Coby Mamia ino nie nauczył modych jak obstawiać u buka.

Miszko

#242 Post autor: Miszko » 9 lut 2007, o 11:00

Nie rozumia po co nom tyn emeryt Gęsior? Nie lepiij było postawić na młodych z drużyny juniorów a nie sprowadzać emeryta.

BluR
Kontakt:

#243 Post autor: BluR » 9 lut 2007, o 11:16

Bo Ruch to taki dziwny klub , że wychowankowie (często niedocenieni za młodu) obijają się po klubach "krzaczkach" - po to , żeby na "starość" zagrać w macierzystym klubie na "do widzenia" - patrz Grzyb np. A ja stale powtarzam, że kluby które nie czerpią z własnej studni zginą śmiercią spragnieni wody - tu patrz np. wielki kiedyś AJAX , a teraz pójdę dalej i powiem - wielki kiedyś REAL.
Wiem - mocno przesadziłem z porównaniem ale cos w tym jest - od kiedy zaczęliśmy kupować a nie promować swoich bajtli, to RUCH przeżywa ciężkie czasy. Nie daj Boże , żebyśmy nie wleźli do OE - bo zobaczylibysmy ucieczkę wszystkich "wyleniałych" szczurów.
Bo jak dla mnie to równowaga wiekowa coraz mocniej się chwieje.
Obym się mylił.

scanerboy

#244 Post autor: scanerboy » 9 lut 2007, o 12:13

BluR pisze:Bo Ruch to taki dziwny klub , że wychowankowie (często niedocenieni za młodu) obijają się po klubach "krzaczkach" - po to , żeby na "starość" zagrać w macierzystym klubie na "do widzenia" - patrz Grzyb np. A ja stale powtarzam, że kluby które nie czerpią z własnej studni zginą śmiercią spragnieni wody - tu patrz np. wielki kiedyś AJAX , a teraz pójdę dalej i powiem - wielki kiedyś REAL.
Wiem - mocno przesadziłem z porównaniem ale cos w tym jest - od kiedy zaczęliśmy kupować a nie promować swoich bajtli, to Ruch przeżywa ciężkie czasy. Nie daj Boże , żebyśmy nie wleźli do OE - bo zobaczylibysmy ucieczkę wszystkich "wyleniałych" szczurów.
Obym się mylił.
Zastanawialiście się kiedyś, co jest tańsze. Wychować zawodnika od dziecka, następnie promować, czy kupić? Mnie się wydaje, że w dzieci trzeba bardzo długo inwestować, być cierpliwym, ale później zyski są ogromne. Niestety, przez lata o tym zapominano!

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#245 Post autor: gerhat » 9 lut 2007, o 12:16

BluR pisze:Bo Ruch to taki dziwny klub , że wychowankowie (często niedocenieni za młodu) obijają się po klubach "krzaczkach" - po to , żeby na "starość" zagrać w macierzystym klubie na "do widzenia" - patrz Grzyb np. A ja stale powtarzam, że kluby które nie czerpią z własnej studni zginą śmiercią spragnieni wody - tu patrz np. wielki kiedyś AJAX , a teraz pójdę dalej i powiem - wielki kiedyś REAL.
Wiem - mocno przesadziłem z porównaniem ale cos w tym jest - od kiedy zaczęliśmy kupować a nie promować swoich bajtli, to Ruch przeżywa ciężkie czasy. Nie daj Boże , żebyśmy nie wleźli do OE - bo zobaczylibysmy ucieczkę wszystkich "wyleniałych" szczurów.
Obym się mylił.
Wiesz co, jak żech godoł z Gesiorem w grudniu to pedzioł mi, że Ruch to taki dziwny klub, w którym wychowankowie na starość nie mają oczywistego powrotu, wszędzie indziej jest tak że jak wychowanek na starośc chce wrócic na stare smiecie to nie ma problemu, zawsze sie do niego miejsce znajdzie a w Ruchu jest inaczej.
Czyli pedzioł całkiem coś odwrotnego do ciebie.
Kaj lezy prowda? chyba pośrodku

sebaro
Kontakt:

#246 Post autor: sebaro » 9 lut 2007, o 12:34

Elmer pisze:Może pozostawcie decyzję co do doboru piłkarzy trenerom. Pół roku temu 3/4 ludzi na forum najeżdżało na Sokoła, by po miesiącu go wychwalać. Teraz tez tak będzie. Pamiętam Gęsiora z czasów gry w Ruhcu, pamietam jego gola z Górnikiem w 1989 roku, pamiętam wiele innych ważnych trafien tego piłkarza (również w ostatnich latach) i uważam, że NA PEWNO nam się przyda i w kilku trudnych momnetch (oby ich było jak najmniej) swoim ogromnym doświadczeniem może nam pomóc.

Do dzisiaj pamiętam gola Gesiora z meczu z Pegrotourem (wcześniej Igloopol) Dębica w 1991 roku po strzale rozpaczy z dwudziestukilu metrów w samo okno, albo gola zdobytego w finale Pucharu Polski z Bełchatowem. Wiosną do kolekcji wspomnień dołożymy jego kolejne trafienia...
Mnie się wydawało , że to było prawie z połowy boiska :!: Ale cóż byłem młodszy to i boisko wydawało mi się większe :hahaha:

A z drugiej strony zostawmy decyzje trenerowi - jest konsekwentny.

Ja jednak cieszę się :brawa: z innego zimowego transferu ... nie ma już Jarka Paśnika - z całym szacunkiem dla Niego - no, nie szło Mu między słupkami.
[quote="buli19R20"]...7.To mnie najbardziej wzruszyło jada w banie a tu wlazi chop z dzieckiem (5/6 lat) bajtel koszuleczka Ruch-u na czole R lica wymalowane na bioło-niebiesko. POPROSTU COS PIEKNEGO. ...
[/quote]

Raulito
Kontakt:

#247 Post autor: Raulito » 9 lut 2007, o 21:45

W najbliższą niedzielę w miejscowości Side rozpoczną zgrupowanie piłkarze Wisły Płock. Razem z nimi wyjedzie Piotr Petasz, który ostatnio występował w ŁKS-ie Łomża, jest kandydatem na pozycję lewego obrońcy.

Nafciarzom nadal nie udało się pozyskać klasycznego lewego defensora. Trenerzy Josef Csaplár i Bogdan Pisz nie mają piłkarza na tę pozycję od czasu odejścia w grudniu Krzysztofa Kazimierczaka. Jego następcą być może będzie 22-letni Piotr Petasz. Jest wychowankiem stołecznej Polonii. Jeśli na zgrupowaniu w Turcji zdobędzie zaufanie szkoleniowców nafciarzy, Wisła wykupi go z Ruchu za "symboliczne pieniądze".
PSZCZYNA Moim miastem RUCH Moim klubem!!!

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#248 Post autor: spyru » 9 lut 2007, o 22:15

Coś czuje że z synka bedzie dobry zawodnik.
Troche niezrozumiała dla mnie decyzja
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

Awatar użytkownika
west72
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#249 Post autor: west72 » 9 lut 2007, o 23:03

spyru pisze:Coś czuje że z synka bedzie dobry zawodnik.

Może poprostu nie służy mu Śląski luft ?
:wink: :wink: :wink: :wink:
Naszym Honorem Jest Nasz Klub! RUCH Chorzów LEGENDA BEZ KOŃCA

Buger

#250 Post autor: Buger » 9 lut 2007, o 23:34

west72 pisze:Może poprostu nie służy mu Śląski luft ?
:wink: :P Cos w tym musi byc... :D

Awatar użytkownika
wolfik
Kontakt:

#251 Post autor: wolfik » 9 lut 2007, o 23:51

spyru pisze:Coś czuje że z synka bedzie dobry zawodnik.
Potencjal ma spory niewatpliwie, ale u nas w rezerwach prezentowal sie zalosnie, Cracovia go nie chciala. w tej Łomży też sie specjalnie nie wyróżniał, moze i wkoncu zacznie naprawde dobrze grac, tylko ile na to mamy czekac
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.

slavo
Kontakt:

#252 Post autor: slavo » 10 lut 2007, o 14:17

Ktoś coś więcej wie na temat tego Sadloka ? Środkowy pomocnik ? lewy ? prawy ? Jakieś osiągnięcia ?

Awatar użytkownika
west72
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#253 Post autor: west72 » 10 lut 2007, o 15:19

"...Rozmowy na temat podpisania kontraktów prawdopodobnie potrwają dziś do późnych godzin wieczornych. – Nie będziemy negocjować. Albo ktoś będzie chciał się z nami związać na takich warunkach, jakie mu zaproponowaliśmy, albo będziemy się musieli pożegnać– zapowiada dyrektor klubu, Krzysztof Ziętek."

Czy wiadomo coś jak potoczyły sie wczorajsze rozmowy?
Naszym Honorem Jest Nasz Klub! RUCH Chorzów LEGENDA BEZ KOŃCA

Awatar użytkownika
Simone
Kontakt:

#254 Post autor: Simone » 10 lut 2007, o 17:02

No dokladnie czekamy na jakies konkrety dotyczace Jezierskiego i Peskovica .

Pewnie juz ktos cos wie :twisted:

arcio
Kontakt:

#255 Post autor: arcio » 10 lut 2007, o 17:14

Simone pisze:No dokladnie czekamy na jakies konkrety dotyczace Jezierskiego i Peskovica .

Pewnie juz ktos cos wie :twisted:
na pewno wiedzą Jezierski i Peskovic ;)
nigdy nie jest za późno

ODPOWIEDZ