Nie mamy kasy, mamy wiele problemow.Ale spojrzmy na nasz sklad Nowak, Baran, Makuch, Grzyb, Sokołowski, Łudziński, Pulkowski, Ćwielong, Mikulenas to sa gracze juz o niemalej klasie sportowej, mysle ze druzyna na nich oparta to jest tak srodek 1 ligi. Ta druzyna jest najlepsza w drugiej lidze i sportowo jestesmy faworytami do awansu i nie potrzebujemy zadnych spktakularnych transferow. Wiec mozemy sobie przeszukiwac spokojnie nizsze ligi, rozmawiac z graczami takimi jak Jikia, Gesior, my nikogo na gwalt nie musimy sciagac, teraz to Ruch jest atrakcyjny i granie w Ruchu cos znaczy. Wiec nie ma sie co przjmowac, nikt z trzonu kadry nie odszedl i to jest najwazniejsze
Sprawa Ćwielonga patrzac realnie sprzedajac go teraz splacimy gdzies 20% naszych dlugow, byc moze Pepe niedlugo bedzie warty 2 razy tyle, a moze nie, pytanmie tylko czy mozemy sobie pozwolic na takie ryzyko i na takie czekanie, a czy Pepe tak wiele dla nas znaczy, nie mial nawet pewnego miejsca w pierwszym skladzie, a spojrzmy na naszych napastnikow konkurencja ogromna Miki, Ludzinski, Janoszka, Sobiech, Domzalski, Brzozowski, a na lewej pomocy bryluje Sokół, choc przydalby mu sie jakis zmiennik. Ale nie wydaje mi sie zebysmy odczuli jakos bardzo mocno ewentualna strate Ćwielonga
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.