MSZA ŚWIĘTA W SOBOTĘ O 16:00

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Td
Kontakt:

MSZA ŚWIĘTA W SOBOTĘ O 16:00

#1 Post autor: Td » 14 gru 2006, o 09:58

W sobotę 16 grudnia o godz. 16:00 w parafii Wniebowzięcia Najświętszej Marii Panny w Chorzowie odbędzie się Msza Święta, której intencją jest podziękowanie za udany rok całej Niebieskiej Rodziny.
Inicjatywa Mszy Świętej wyszła od kibiców Ruchu Chorzów.

Td
Kontakt:

#2 Post autor: Td » 14 gru 2006, o 10:02

Błąd z podaniem godziny 16:30 powstał w parafii, gdzie poprostu pomylono cyferki w zapisie godziny.
Dziś rano byłem u proboszcza, żeby się upewnić Msza odbędzie się w sobotę o godz. 16:00

Awatar użytkownika
m-p
Kontakt:

#3 Post autor: m-p » 14 gru 2006, o 14:30

Moglby ktos wstawic mapke z miejcem gdzie jest ten koscioł?

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#4 Post autor: heli » 14 gru 2006, o 15:49

mapki nie mom, ale może ktoś wklei, ale tj. jak z Kochłowic np. jedziesz 48 na Ruch to ten kościóół jest po lewej nie ten pierwszy na Stefana Batorego(ta ulica co jak zjeżdzołbyć z A4 w Chorzowie)i ino ten drugi naprzeciw teraz Tesco.

Obrazek
Obrazek[/img]
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Moskit 1920

#5 Post autor: Moskit 1920 » 14 gru 2006, o 15:55

heli pisze:mapki nie mom, ale może ktoś wklei, ale tj. jak z Kochłowic np. jedziesz 48 na Ruch to ten kościóół jest po lewej nie ten pierwszy na Stefana Batorego(ta ulica co jak zjeżdzołbyć z A4 w Chorzowie)i ino ten drugi naprzeciw teraz Tesco.

Obrazek
Obrazek[/img]

hahaha na tyj pierwszej fotce to chopok napewno sie pochyto kaj to jest ;p...

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#6 Post autor: heli » 14 gru 2006, o 16:09

jak mosz uwaga to wciep lepsze, byś przynajmneij sie te cytowanie fotek darowoł, jo nie wiem jak ty, ale jak kajś jada to wola wiedzieć z jakiej głównej mom jechać a potem dopiero patrza na szczegóły i po to jest ta pierwszo fotka by jak ktoś nie mioł pojęcia to wiedzioł kaj w jakim kierunku mo jechać czy to z DTŚ czy z A4. I wtedy nic nie musi innego wiedzieć bo dobrze wiesz, ze kościół jest przy tej ulicy wiec ich bedzie walić czy tam kajś obok je Farno, Włodarskiego czy Odrowążów bo to są drogi po kerych nikt nie bedzie musioł jechać wiec akurat jak juz te zblizenie nei wiele daje.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Td
Kontakt:

#7 Post autor: Td » 14 gru 2006, o 16:16

stan01
Kontakt:

#8 Post autor: stan01 » 16 gru 2006, o 19:47

No i msza odbyła się z udziałem DWÓCH GERARDÓW. Było fajnie, był chórek z tercetem lub kwartetem muzycznym, było dobre słowo bsp Biernackiego oraz proboszcza parafii (tak mi sie wydaje, bo nie znam) na temat Niebieskich oraz życzenia awansu do OE. Proboszcz wyraził również nadzieję spotkania się w tym samym miejscu w czerwcu 2007r na Mszy Dziękczynnej z okazji awansu Ruchu do OE. I to tyle. Natomiast jeśli chodzi o frekfencję, to fatalna. (40 - 60 osób)

gRegoRy

#9 Post autor: gRegoRy » 16 gru 2006, o 20:00

Co do Mszy Sw to frekfencja mizerno(pamiyntejcie ze rzykali my za NASZ klub) powiem szczerze jestech dumny bo NIEBIESKI ale ganba mi ze same ateisty na RUCHu :oops: z pilkarzy obecni byli Grzybek,Balul i Cwielong noo i oczywiscie nojwazniejszy Gerard Cieslik :D Szkoda ze braklo Mariusza S i setek kibicow bo Mszo byla za nasz RUCH............pozdRo kobiytki i KoSSta :P

koloR
Kontakt:

#10 Post autor: koloR » 16 gru 2006, o 20:23

gRegoRy pisze:Co do Mszy Sw to frekfencja mizerno(pamiyntejcie ze rzykali my za NASZ klub) powiem szczerze jestech dumny bo NIEBIESKI ale ganba mi ze same ateisty na RUCHu
spokojnie , wierzacy tez sa , ale ten termin trocha nie bardzo ( sob 16) :(
To my najwieRniejsi Ruchu kibice , tworzymy Niebieskie Katowice
i nigdy nie nadejdzie taki czas , by w tym mieście zabrakło nas
bo po nas będą nowi , młodzi i zdecydowani , tacy jak my - katowiccy Ruchu fani

Awatar użytkownika
KOSTA
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#11 Post autor: KOSTA » 16 gru 2006, o 20:54

kaj zescie byli ?????????? Hetman szacunek i do poru kiboli (Pyjter G)
od bajtla po grob zawsze KS RUCH
Kattowitz Boerschachte

Buger

#12 Post autor: Buger » 16 gru 2006, o 22:04

jo nie byl bo miol kilka spraw ktorych nie mogl pzrelozyc, pozatym ta godzina...:/

Niebieska
Kontakt:

#13 Post autor: Niebieska » 16 gru 2006, o 22:40

Moje pierwsze wrażenie po wejściu do kościoła to ogromne zaskoczenie, nie spodziewałam się tłumów jak na sumie w niedzielę, ale ta pustka to była dla mnie naprawdę przykra niespodzianka - odświętna atmosfera, biskup, czterech innych kapłanów, chór no i taka intencja mszy a w kościele garstka osób :-(. Naprawdę przykro było to oglądać, zwłaszcza zza ołtarza. Nie chodzi tu o to, żeby się ktoś tłumaczył czy był czy nie i czemu, ale gdyby dziś o 16 był mecz z Zawiszą to na stadionie byłoby 10 tysięcy, więc chyba nie w terminie problem, po prostu msza to nie mecz i to wszystko.
bardzo proszę o głosy: http://kfotoksiazka.nazwa.pl/fotokniha1 ... e=0000.jpg, za każdy głos bardzo dziękuję głosować można raz dziennie do końca października

Awatar użytkownika
RadiatoR
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#14 Post autor: RadiatoR » 16 gru 2006, o 23:47

gRegoRy pisze:Co do Mszy Sw to frekfencja mizerno(pamiyntejcie ze rzykali my za NASZ klub) powiem szczerze jestech dumny bo NIEBIESKI ale ganba mi ze same ateisty na RUCHu :oops: z pilkarzy obecni byli Grzybek,Balul i Cwielong noo i oczywiscie nojwazniejszy Gerard Cieslik :D Szkoda ze braklo Mariusza S i setek kibicow bo Mszo byla za nasz Ruch............pozdRo kobiytki i KoSSta :P
+ Mirek Mosór

Wypada podziekowac organizatorom i tym nielicznym ktorzy sie zjawili oraz miec nadzieje na kolejna msze w czerwcu i wypelniony kosciol.
Nie kłóć się z idiotami. Sprowadzą dyskusję do swojego poziomu i pobiją cię doświadczeniem.

Tomus
Kontakt:

#15 Post autor: Tomus » 17 gru 2006, o 08:20

było kajś 100 osób a nie 60 :) tyla ode mnie
Gerard najpiekniejsze imie
Jeśli zrobisz idiotę z jednego, cała reszta poczuje się lepiej

ODPOWIEDZ