MSZA ŚWIĘTA W SOBOTĘ O 16:00
-
- Kontakt:
MSZA ŚWIĘTA W SOBOTĘ O 16:00
W sobotę 16 grudnia o godz. 16:00 w parafii Wniebowzięcia Najświętszej Marii Panny w Chorzowie odbędzie się Msza Święta, której intencją jest podziękowanie za udany rok całej Niebieskiej Rodziny.
Inicjatywa Mszy Świętej wyszła od kibiców Ruchu Chorzów.
Inicjatywa Mszy Świętej wyszła od kibiców Ruchu Chorzów.
-
- Kontakt:
- m-p
- Kontakt:
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
mapki nie mom, ale może ktoś wklei, ale tj. jak z Kochłowic np. jedziesz 48 na Ruch to ten kościóół jest po lewej nie ten pierwszy na Stefana Batorego(ta ulica co jak zjeżdzołbyć z A4 w Chorzowie)i ino ten drugi naprzeciw teraz Tesco.

[/img]

Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
heli pisze:mapki nie mom, ale może ktoś wklei, ale tj. jak z Kochłowic np. jedziesz 48 na Ruch to ten kościóół jest po lewej nie ten pierwszy na Stefana Batorego(ta ulica co jak zjeżdzołbyć z A4 w Chorzowie)i ino ten drugi naprzeciw teraz Tesco.
[/img]
hahaha na tyj pierwszej fotce to chopok napewno sie pochyto kaj to jest ;p...
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
jak mosz uwaga to wciep lepsze, byś przynajmneij sie te cytowanie fotek darowoł, jo nie wiem jak ty, ale jak kajś jada to wola wiedzieć z jakiej głównej mom jechać a potem dopiero patrza na szczegóły i po to jest ta pierwszo fotka by jak ktoś nie mioł pojęcia to wiedzioł kaj w jakim kierunku mo jechać czy to z DTŚ czy z A4. I wtedy nic nie musi innego wiedzieć bo dobrze wiesz, ze kościół jest przy tej ulicy wiec ich bedzie walić czy tam kajś obok je Farno, Włodarskiego czy Odrowążów bo to są drogi po kerych nikt nie bedzie musioł jechać wiec akurat jak juz te zblizenie nei wiele daje.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
No i msza odbyła się z udziałem DWÓCH GERARDÓW. Było fajnie, był chórek z tercetem lub kwartetem muzycznym, było dobre słowo bsp Biernackiego oraz proboszcza parafii (tak mi sie wydaje, bo nie znam) na temat Niebieskich oraz życzenia awansu do OE. Proboszcz wyraził również nadzieję spotkania się w tym samym miejscu w czerwcu 2007r na Mszy Dziękczynnej z okazji awansu Ruchu do OE. I to tyle. Natomiast jeśli chodzi o frekfencję, to fatalna. (40 - 60 osób)
Co do Mszy Sw to frekfencja mizerno(pamiyntejcie ze rzykali my za NASZ klub) powiem szczerze jestech dumny bo NIEBIESKI ale ganba mi ze same ateisty na RUCHu :oops: z pilkarzy obecni byli Grzybek,Balul i Cwielong noo i oczywiscie nojwazniejszy Gerard Cieslik
Szkoda ze braklo Mariusza S i setek kibicow bo Mszo byla za nasz RUCH............pozdRo kobiytki i KoSSta 

-
- Kontakt:
spokojnie , wierzacy tez sa , ale ten termin trocha nie bardzo ( sob 16)gRegoRy pisze:Co do Mszy Sw to frekfencja mizerno(pamiyntejcie ze rzykali my za NASZ klub) powiem szczerze jestech dumny bo NIEBIESKI ale ganba mi ze same ateisty na RUCHu

To my najwieRniejsi Ruchu kibice , tworzymy Niebieskie Katowice
i nigdy nie nadejdzie taki czas , by w tym mieście zabrakło nas
bo po nas będą nowi , młodzi i zdecydowani , tacy jak my - katowiccy Ruchu fani
i nigdy nie nadejdzie taki czas , by w tym mieście zabrakło nas
bo po nas będą nowi , młodzi i zdecydowani , tacy jak my - katowiccy Ruchu fani
- KOSTA
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Moje pierwsze wrażenie po wejściu do kościoła to ogromne zaskoczenie, nie spodziewałam się tłumów jak na sumie w niedzielę, ale ta pustka to była dla mnie naprawdę przykra niespodzianka - odświętna atmosfera, biskup, czterech innych kapłanów, chór no i taka intencja mszy a w kościele garstka osób :-(. Naprawdę przykro było to oglądać, zwłaszcza zza ołtarza. Nie chodzi tu o to, żeby się ktoś tłumaczył czy był czy nie i czemu, ale gdyby dziś o 16 był mecz z Zawiszą to na stadionie byłoby 10 tysięcy, więc chyba nie w terminie problem, po prostu msza to nie mecz i to wszystko.
bardzo proszę o głosy: http://kfotoksiazka.nazwa.pl/fotokniha1 ... e=0000.jpg, za każdy głos bardzo dziękuję głosować można raz dziennie do końca października
- RadiatoR
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
+ Mirek MosórgRegoRy pisze:Co do Mszy Sw to frekfencja mizerno(pamiyntejcie ze rzykali my za NASZ klub) powiem szczerze jestech dumny bo NIEBIESKI ale ganba mi ze same ateisty na RUCHu :oops: z pilkarzy obecni byli Grzybek,Balul i Cwielong noo i oczywiscie nojwazniejszy Gerard CieslikSzkoda ze braklo Mariusza S i setek kibicow bo Mszo byla za nasz Ruch............pozdRo kobiytki i KoSSta
Wypada podziekowac organizatorom i tym nielicznym ktorzy sie zjawili oraz miec nadzieje na kolejna msze w czerwcu i wypelniony kosciol.
Nie kłóć się z idiotami. Sprowadzą dyskusję do swojego poziomu i pobiją cię doświadczeniem.
-
- Kontakt: