Problemy z licencjami w I lidze. Nasza szansa?
-
- Kontakt:
Problemy z licencjami w I lidze. Nasza szansa?
Widzew ma się lączyć z Ceramiką i grać w II lidze, zresztą tylko 3 kluby dostały licencje, pzpn rozważa różne możliwości nawet przywrócenie spadkowiczów bo w lidze musi grać 14 drużyn.
Ściema pzpn czy jednak jakaś szansa na powrót do I ligi? tylko szkoda że ewentualnie kuchennymi drzwiami
Ściema pzpn czy jednak jakaś szansa na powrót do I ligi? tylko szkoda że ewentualnie kuchennymi drzwiami
skąd te wiadomości?
alieu gdzie ty wyczytałeś że Widzew jak połączy się z ceramiką to będzie grał w II lidze?
Z tego co ja wiem to ceramiki nie ma grosza na dalszą działalność i chcą uratować co się da, natomiast Widzew nie ma ani grosza i nie ma graczy (prawie cała drużyna odchodzi bądż już odeszla),
ale zawsze spada na cztery łapy i sam do drugiej ligi napewno się nie
właduje !!! Po ewentualnym połączeniu będą napewno grać w I lidze.
A MY miejmy nadzieję że w ekstraklasie będziemy za rok !!!

ale zawsze spada na cztery łapy i sam do drugiej ligi napewno się nie
właduje !!! Po ewentualnym połączeniu będą napewno grać w I lidze.
A MY miejmy nadzieję że w ekstraklasie będziemy za rok !!!

-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
ja uwazam ze nie dojdzie do tego by choc jeden klub spadl z pwodu licencji.kazdy klub przycisniety do muru zalatwi czy to jakies papierki czy stadion gdzie przez jakis czas bedzie mogl grac tak wiec problemu nie bedzie.a jesli rzeczywiscie doszlo by do tego ze pare klubów spadniea my jako potencjalni pierwszoligowcy spelnialibysmy te ostre kryteria to coz?protestowac przeciw temu nie zamierzam
MOIM DOMEM GÓRNY Śląsk MOIM ŻYCIEM RUCH Chorzów
www.wolnyposredni.pl
www.wolnyposredni.pl
-
- Kontakt:
Nie ma co się napalać na 1 lige,bo jeśli PZPN do tej pory nic nie wymyślił to trudno oczekiwać by coś nagle zmienił.Do rozgrywek pozostał niecały miesiąc i pewnie licencje otrzymaja wszyscy (szczakowa pewnie kupi licencje pod stołem).Szczerze mówia wole odczekać rok i awansować na boisku,a nie od kuchni.
"W życiu piękne są tylko chwile..."-Ryszard R.
[img]http://images21.fotosik.pl/219/a35f04d4d948e135.jpg[/img]
[img]http://images21.fotosik.pl/219/a35f04d4d948e135.jpg[/img]
Za pewne szansy żadnej nie ma abyśmy wskoczyli do pierwszej ligii w miejsce któregoś z klubów które np., nie otrzymają licencji. Ale jestem innego zdania niż większość. Skoro my spełniamy praktycznie wszystkie warunki - jeśli nie wszystkie, a do tego dostaliśmy wyróżnienie pzpn wśród klubów drugoligowych, a w pierwszej lidze są kluby które o to wszystko nie zadabały tzn. ,że to one na I ligę nie zasługują. Fakt jest to może nie dokońca sportowy sposób utrzymania się, ale z drugiej strony do przepisów też trzeba się dostosować, a jeśli jedni to robią a drudzy nie , to myślę ,że taka byłaby naturalna kolej rzeczy. W końcy na licencje też są wywalane grube pieniądze.
Zresztą w Europie jest czy było kilkanaście takich przypadków, w przeciągu ostatnich lat i nikt się nie cackał z takimi klubami.
Zresztą w Europie jest czy było kilkanaście takich przypadków, w przeciągu ostatnich lat i nikt się nie cackał z takimi klubami.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Wojtek o ja ki fakt CI dokladnie chodzi...WojtekO pisze:a pamiętacie jak myśmy ubiegali się o licencję ? :roll:
Bo jak sobie przypominal rok temu tesh Ruch dostal licencje jako jedna z pierwszych druzyn... Nawet zabole zapierniczali w pospiechu zeby ja dostac... Przynajmniej sprawy z licencjami wygladaja u nas dobrze... Tak jak powinny...
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Blumen, jak Widzew połączy się z ceramiką ( w co nie wierze ) to będzie grał w II lidze a likwidacji ulegnie I ligowy RTS Widzew, który ma 5 mln zł długów i musi je spłacić w tydzień żeby dostać licencje, ale póki co to testują takich grajków jak Drumlak, Czereszewski którzy pewnie sporo kosztują więc pewnie zostanie po staremu.
W sumie leje na taki awans, wole tą II lige która kilku zespołom dobrze zrobiła ( nam też ), szkoda tylko że "u góry" nic sie nie zmieniło po spadku.
W sumie leje na taki awans, wole tą II lige która kilku zespołom dobrze zrobiła ( nam też ), szkoda tylko że "u góry" nic sie nie zmieniło po spadku.