Problemy z licencjami w I lidze. Nasza szansa?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
alieu
Kontakt:

Problemy z licencjami w I lidze. Nasza szansa?

#1 Post autor: alieu » 12 lip 2003, o 18:27

Widzew ma się lączyć z Ceramiką i grać w II lidze, zresztą tylko 3 kluby dostały licencje, pzpn rozważa różne możliwości nawet przywrócenie spadkowiczów bo w lidze musi grać 14 drużyn.
Ściema pzpn czy jednak jakaś szansa na powrót do I ligi? tylko szkoda że ewentualnie kuchennymi drzwiami

blumen

skąd te wiadomości?

#2 Post autor: blumen » 12 lip 2003, o 19:53

alieu gdzie ty wyczytałeś że Widzew jak połączy się z ceramiką to będzie grał w II lidze? :wink: Z tego co ja wiem to ceramiki nie ma grosza na dalszą działalność i chcą uratować co się da, natomiast Widzew nie ma ani grosza i nie ma graczy (prawie cała drużyna odchodzi bądż już odeszla),
ale zawsze spada na cztery łapy i sam do drugiej ligi napewno się nie
właduje !!! Po ewentualnym połączeniu będą napewno grać w I lidze.
A MY miejmy nadzieję że w ekstraklasie będziemy za rok !!! :D

WEA_boy

...

#3 Post autor: WEA_boy » 12 lip 2003, o 21:03

aaa tam tylko mowienie a z tymi licencjami na bank odpuszcza neiktourym klubom jeszcze bo trudno zeby nagle pol ekstraklasy mieli zdegradowac do drugiej ligi:D a tak pozatym wolalbym zeby nasz pilkarzyki same wywalczyly awans walka a nie zebysmy weszli "kuchennymi drzwiami

NP07
Kontakt:

#4 Post autor: NP07 » 12 lip 2003, o 23:13

Jak sami nie umieliśmy się utrzymać w ekstraklasie to jakim prawem to utrzymanie mamy dostać przy stoliku :?: Z trudem ale jednak mimo wszystko trzeba to przyznać w tym sezonie nasze miejsce jest w II lidze :( Teraz trzeba walczyć aby za rok moglibyśmy znowu grać w gronie najlepszych :twisted:

malolat

#5 Post autor: malolat » 13 lip 2003, o 11:41

Te problemy z licencjami to taka zmyla bo wszyscy je pewnie dostana a kluby ktore maja najwieksze klopoty tez dadza sobie rade no moze za wyjatkiem Polonii!

KK
Kontakt:

#6 Post autor: KK » 13 lip 2003, o 14:05

Oczywiscie najpierw wyjasnie pewna sprawe;)
Pierwszymi faworytami do wskoczenia przez kuchenne dzwi do I ligi sa:
1. Zaglebie Lubin
2. Swit NDW
3. Ruch...

Ale jo i tak nie chca takigo utrzmania. Leja na nie. Juz zech sie n astawil na II liga i niech mi tu cos lesne dziadki zmienia :P

hanys1920
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#7 Post autor: hanys1920 » 13 lip 2003, o 15:18

ja uwazam ze nie dojdzie do tego by choc jeden klub spadl z pwodu licencji.kazdy klub przycisniety do muru zalatwi czy to jakies papierki czy stadion gdzie przez jakis czas bedzie mogl grac tak wiec problemu nie bedzie.a jesli rzeczywiscie doszlo by do tego ze pare klubów spadniea my jako potencjalni pierwszoligowcy spelnialibysmy te ostre kryteria to coz?protestowac przeciw temu nie zamierzam
MOIM DOMEM GÓRNY Śląsk MOIM ŻYCIEM RUCH Chorzów

www.wolnyposredni.pl

volek
Kontakt:

#8 Post autor: volek » 13 lip 2003, o 16:27

Nie ma co się napalać na 1 lige,bo jeśli PZPN do tej pory nic nie wymyślił to trudno oczekiwać by coś nagle zmienił.Do rozgrywek pozostał niecały miesiąc i pewnie licencje otrzymaja wszyscy (szczakowa pewnie kupi licencje pod stołem).Szczerze mówia wole odczekać rok i awansować na boisku,a nie od kuchni.
"W życiu piękne są tylko chwile..."-Ryszard R.
[img]http://images21.fotosik.pl/219/a35f04d4d948e135.jpg[/img]

Gość

#9 Post autor: Gość » 13 lip 2003, o 17:28

Za pewne szansy żadnej nie ma abyśmy wskoczyli do pierwszej ligii w miejsce któregoś z klubów które np., nie otrzymają licencji. Ale jestem innego zdania niż większość. Skoro my spełniamy praktycznie wszystkie warunki - jeśli nie wszystkie, a do tego dostaliśmy wyróżnienie pzpn wśród klubów drugoligowych, a w pierwszej lidze są kluby które o to wszystko nie zadabały tzn. ,że to one na I ligę nie zasługują. Fakt jest to może nie dokońca sportowy sposób utrzymania się, ale z drugiej strony do przepisów też trzeba się dostosować, a jeśli jedni to robią a drudzy nie , to myślę ,że taka byłaby naturalna kolej rzeczy. W końcy na licencje też są wywalane grube pieniądze.
Zresztą w Europie jest czy było kilkanaście takich przypadków, w przeciągu ostatnich lat i nikt się nie cackał z takimi klubami.

Gość

#10 Post autor: Gość » 13 lip 2003, o 22:33

a pamiętacie jak myśmy ubiegali się o licencję ? :roll:

DjMaciar
Kontakt:

#11 Post autor: DjMaciar » 14 lip 2003, o 11:50

mie to wali w cyce co bedzie dalej kto dostanie licecje kto nie
RUCH musi zagrac naprawde dobry sezon i pokazac ze nie zalezy nam na
rozgrywkach PODSTOLICZNYCH i ze pierdolimy WSZYSTKICH NIEKOMPETETNYCH GOSCI od listkiewicza po sedziow
[b]Fan Club Deutschland 🇩🇪 [/b]

KK
Kontakt:

#12 Post autor: KK » 14 lip 2003, o 13:14

WojtekO pisze:a pamiętacie jak myśmy ubiegali się o licencję ? :roll:
Wojtek o ja ki fakt CI dokladnie chodzi...
Bo jak sobie przypominal rok temu tesh Ruch dostal licencje jako jedna z pierwszych druzyn... Nawet zabole zapierniczali w pospiechu zeby ja dostac... Przynajmniej sprawy z licencjami wygladaja u nas dobrze... Tak jak powinny...

Gość

#13 Post autor: Gość » 14 lip 2003, o 13:21

Kkubicki pisze:Wojtek o ja ki fakt CI dokladnie chodzi...
Krzesełka i ugoda z ZUS'em... :roll:

KK
Kontakt:

#14 Post autor: KK » 14 lip 2003, o 13:41

No tak masz racje... Ale chyba przedstawilismy plan zainstalowania krzeselek i ugody z ZUSem i dostalismy licencje w pierwszym terminie
Dlatego mi slowo "ubiegalismy" bardziej pasuje np. do GORNIKA

alieu
Kontakt:

#15 Post autor: alieu » 14 lip 2003, o 14:07

Blumen, jak Widzew połączy się z ceramiką ( w co nie wierze ) to będzie grał w II lidze a likwidacji ulegnie I ligowy RTS Widzew, który ma 5 mln zł długów i musi je spłacić w tydzień żeby dostać licencje, ale póki co to testują takich grajków jak Drumlak, Czereszewski którzy pewnie sporo kosztują więc pewnie zostanie po staremu.
W sumie leje na taki awans, wole tą II lige która kilku zespołom dobrze zrobiła ( nam też ), szkoda tylko że "u góry" nic sie nie zmieniło po spadku.

ODPOWIEDZ