Remont stadionu

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
rufus_pol
Kontakt:

#1111 Post autor: rufus_pol » 3 lis 2006, o 17:54

chopy z chorzowa :!: wlasnie zech widziol na tvp3 Koczorka z szalikiem i balikiem RUCHU w spocie wyborczym :) moze tyn by co zaproponowal ze stadionem? no a teraz na szpil pora :wink:

Ruuch H K S ! Ruch Ruuuuuuuuuch H K S !
GÓRNY
Śląsk

Obrazek

kolend

#1112 Post autor: kolend » 3 lis 2006, o 18:04

rufus_pol pisze:chopy z chorzowa :!: wlasnie zech widziol na tvp3 Koczorka z szalikiem i balikiem RUCHU w spocie wyborczym :) moze tyn by co zaproponowal ze stadionem?
niedlugo przed wyborami to Ci kazdy powie ze na Cichej wybuduje stadion narodowy...

Awatar użytkownika
wolfik
Kontakt:

#1113 Post autor: wolfik » 4 lis 2006, o 15:01

spyru pisze:Wolfik napisz na czym polega ten komfort! Że sobie usiąść można? No bez przesady.
No dokladnie ze mozna sobie usiasc, mimo to w zasadzie rybka bo i tak przewaznie stoje na meczach, ale sptaj przecietnego piknika czy woli siedziec na betonie, stac czy siedziec na stolku
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.

Buger

#1114 Post autor: Buger » 4 lis 2006, o 15:51

koczorek z Pisu je to i nie warto na niego marnowac wkładu do dlugopisa...:D

salas
Kontakt:

#1115 Post autor: salas » 4 lis 2006, o 19:42

dzis czytalem program wyborczy koalicji wspólny Chorzów i w sprawie stadionu maja punkt ktory brzmi:
-daksza modernizacja stadionu przy ul.Cichej (po wejściu K.S Ruch do I ligi).

modernizacja tylko ja sie pytam co oni chca tam modernizowac!!!!
NAJWAŻNIEJSZA JEST TRADYCJA - RUCH Chorzów - LEGENDA BEZ KOŃCA!!!

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#1116 Post autor: Patton » 4 lis 2006, o 20:44

Jak to co - Wspolny Chorzow + Wspolny Ruch <hahaha>
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

lojo
Kontakt:

#1117 Post autor: lojo » 4 lis 2006, o 20:46

Na nowy stadion niemomy szans smutne :(:(:( ale niema tyle kasior nawet niemomy całego tadionu w krzesełkach a co dopiero podgrzewano murawa i zadaszenie całego stadionu
Ruchu Chorzów kocham Cię, Tobie oddam serce swe serce moje jedyne, oddam mojej drużynie.

[img]http://img413.imageshack.us/img413/2554/halymbatf1.jpg[/img]

Darth Kabut

#1118 Post autor: Darth Kabut » 5 lis 2006, o 02:24

Ostatecznie zostają jeszcze sprawy:

Można zrobic pikietę o nowy stadion.

I faktycznie zrobic spotkania kibicow z kandydatami.
I zadac to konkretne pytanie: Czy bedzie nowy stadion?
Żadajac konkretnej odpowiedzi TAK lub NIE.
W przypadku mydlenia oczu i omijania tematu wyjsc ze spotkania.
W przypadku odpowiedzi TAK i wygrania przez ktoregos z nich wyborow prezydenckich trzymac za jaja w sensie takim zeby dotrzymal danego slowa.

Jesli nie... no to zrobic bajzel pod Urzedem Miasta taki jak z Walbrzychem w '89 na stadionie i pod :) /przewrocone lodówy itp - jako ze pod UM jest petla tramwajowa to przewrocic kilka tramwajow :) hihi/ i niech sie te pieniadze wtedy wezma na remont budynku UM a nie stadionu.

Na serio:

Nie podoba mi sie to co mowia kandydaci...
Mieszkam od niedawna w Chorzowie i nie mam rozeznania jeszcze co, kto, gdzie i jak?

Ale:
Pan Kopel twierdzi ze zrobi sie stadion jak bedzie I liga i jak bedzie non stop Full stadion /za to powinien na dzien dobry w ryja zarobic/
a ja sie pytam dlaczego nie ma tak jak 15-20 lat temu 25-30 tys ludzi na stadionie i kto jest winien?
Odpowiadam...
Ludzie /nawet Ci dawni kibice/ maja dosyc szarosci i nie chodzą na mecze bo po co?
Zebyscie mnie dobrze zrozumieli... kibicują oni Ruchowi calym sercem, czytajac gazete zaczynaja od sprawdzenia jak gral Ruch, pytaja zawsze co sie dzieje w klubie...
ale na mecze juz nie chodza.
Nie ma dla nich znaczenia wynik i to w jakiej sytuacji, na ktorym miejscu i w ktorej lidze jest Ruch bo kiedys chodzili na mecze.
Po prostu maja dosyc tego gówna.
Przeraza ich to ze 14-krotny mistrz Polski jako jeden z najlepszych /najlepszy/ klubów w Polsce ma kartoflisko zamiast stadionu.
/Chodzi mi o tych troszku starszych ludzi co kiedys walili tlumami na mecz/
Bo idac na mecz przy takiej pogodzie jak byla na meczu z Lechia to boi sie ze sie rozchoruje, wnukow nie wezmie po tez sie pochoruja itd.
Kiedys byly inne czasy inne spojrzenia na futbol i na meczach robilo sie rzeczy ktorych teraz nie mozna /np napic sie piwa czy obalic flaszeczke/
Dzis dzieki ogolnodostepnej telewizji widza co jest niebo a co ziemia.
Znam takich ludzi i wiem ze przyszli by na mecz gdyby bylo gdzie usiasc byc oslonietym od deszczu i wiatru.
I boje sie ze jak bedziemy w OE to zainwestuja w C+ i beda siedziec w domu w cieplym fotelu zamiast na stadionie.
A pije do tego co twierdzi Pan Kopel ze JAK BEDA KIBICE, WYNIKI - BEDZIE STADION.
Brednie /zeby nie powiedziec pier*****e/!!!
A co zrobil Pan ze stadionem przez cala swoja kadencje?
Stolkow nie licze bo gdyby nie wymogi licencyjne PZPNu to nie wiem czy dzisiaj byly by wogole
oraz tego ze gdy w ciezkich chwilach trzeba bylo przejac stadion.
Bo gdyby tego nie zrobili jestem pewien ze w Chorzowie doszlo by do zamieszek.

To zamiast najpierw zrobic komfortowe warunki by przyciagnac wiecej kibicow i tych starszych i najmlodszych to Pan Kopel musi miec namacalne dowody zeby zrobic nowy stadion...
Gdzie tu logika?
Spojrzmy na przyklad Korony /moim zdaniem najlepszy z przykladow jesli chodzi o Polskie warunki/
Jak zapelnic stadion skoro stadionu nie ma? /nie oklamujmy sie mowiac ze to gdzie gramy jest stadionem, stadionem to sie nazywalo 40-60 lat temu/
Panie Kopel niech Pan sie troszke /albo mocno/ uderzy w główke bo Pan bredzi!

Co do innych kandydatow to spalili sie na samym poczatku.
Skoro Pan Kotala mowi o jakis zmianach prezesow itd. to chyba nie wie co tak naprawde sie na Ruchu dzieje.
Pan Widera skoro odeslal nas do sprawdzenia strony inwestycji MOSiRu - ma w du*** kibiców /inaczej tego nie odczytuje/ skoro nie chce na ten temat rozmawiac i spalil sie u mnie na starcie.

Ogólnie biorąc.

Kopel:
Stawiasz stadion i zalatwiasz te sprawy teraz masz moj glos albo nie masz stolka.

Kotala:
Nie byles prezydentem ale mozesz zrobic wiecej niz Kopel w sprawie stadionu.
Moze oddam glos...

Widera:
spalony

Reszte dopowiedzcie sobie sami i sami zdecydujcie.
Sam nie wiem czy glosowac na Kopla skoro pierdzieli jesli idzie o kwestie stadionu /...jak bedzie COS to ja wam MOZE COS zrobie/
czy na Kotale skoro ma male rozeznanie ale ze nie byl jeszcze prezydentem to nie wiadomo na co go stac...

I co tu robic??[/code]

adamo chorzow

#1119 Post autor: adamo chorzow » 5 lis 2006, o 12:04

Sluchajcie Nikt przeca tukej nie pisze ze w Chorzowie jesli chodzi o pilke sie nie robi nic..........Czytajcie uwaznie...nikt nic nie mo do zarzucenia Koplowi. Jo zech juz napisol ze godnie nos reprezentuje i jest spoko...mo juz wszystko pochytane a przyjdzuie nowy to zas na nowo beda robic wiadomo co.......K...asc:):)
CZyli jo to weidza tak......
Kopel zrobil do sportu w miescie duzo.jako jedyne miasto w Polsce momy az trzy boiska ze sztucznym oswietleniem i ze sztuczna trawa...........spoko to in plus
momy wiele tartanowych boisk.racja fajnie cieszymy sie wszyscy..............czyli zrobili duzo
Hala na Ruchu i Kalinie tez jest spoko.........
Momy Clearex ktory zdobyl w tym sezonie majstra.miasto w nagroda dalo duzo kasy..tyz sie ciesza............

Ale pozostaje w tym wszystkim jeden walkowany od lat temet!!!!!!!!!!!!!STADION NA CICHEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I tutaj wszyscy chcemy wiedziec co dalej....................Srodki z Unii sa tylko od tego sa wladze miasta aby to zorganizowac..................................w miare szybko zeby to czasem nie przepadlo tak jak misttrzostwa Euro(choc prywatnie mom to w du*** czy sam byda grac czy nie bardziej lezy mi na sercu RUCH..............wiec Pankie Marku niech sie Pan wkoncu wypowie..ja itak wiem ze Chorzowienie wybiora Pana bo jest pan powazany.....ale niech pan cos wkoncu zrobi z tym stadionem...............Porzadny projekt przynajmniej trybuny jak na Wisle ibedzie spoko.tylko wykreslcie ten projekt sprzed lat.........................co jeszce za Rogali chcieliscie robic to bylo nieporozumnienie.pozdro

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#1120 Post autor: Patton » 5 lis 2006, o 12:06

Siedziec tak dlugo na stanowisku w UM, jest niewskazane. Rotacja MUSI byc!!! Bo w przerciwnym razie bedzie "dalsza modernizacja stadionu przy ul. Cichej 6"... A tam jest co modernizowac :D
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

maRs

#1121 Post autor: maRs » 5 lis 2006, o 12:27

co wy wszyscy chcecie od pana K.... ??
Obejrzcie se wela momy w naszym CHORZOWIE bojsk do granio w bala na tartanie albo na sztucznyj trowie!!!
A znajdzcie mi choby jedno na bytomiu ??
mie tam pasuje tak jak je!!
a stadionu niebydzie choby mioł krys inny siedziec na stolku !!!
Jasne ze kazdy by chciol dla chorzowa najlepi ale i tak my kibice z chorzowa i okolic somy najlepsi!!!
I to mi styknie K.S. RUCH Chorzów !!! i coby było tak dali!!!
A może kejs bydzie ta arena na cichej :roll:

trh

#1122 Post autor: trh » 5 lis 2006, o 12:29

Chopy my sie martwimy o nowy stadion, a wyniko że my już momy Stadion-I TO JAKI :P http://www.polskiestadiony.com/pr-slaski.htm Śmiem twierdzić że jeden z najlepszych na świecie !!:D P.S COŚ im sie musiało po***rdolić;]

ADMIN: Ostrzezenie

adamo chorzow

#1123 Post autor: adamo chorzow » 5 lis 2006, o 12:30

Tyz racja...ale z drugiej strony tyn jest akurat okej.....
Jo szczerze jestech narazie zadowolony suma sumarum z inwestycji w sport.
Ale po pierwsze.trzeba cos zrobic z tymi terenami po stalowni Huty Kosciuszko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A po drugie sprawa tego naszego kartofliska..................wedlug mnie trzeba to zrobic to podstawowe kwestie...ale fatkycznie Kopel nie moze godac ze jak Ruch wejdzue czy nie wyjdzie czy kibice beda chodzic czy nie...........
Bo Ruch kibicow mo i w to chyba nikt nie watpi............
To jo powiem tak Ruch juz roz awanspowol i kibice tyz chodzili i co??????????Gow.........no
Takwiec Panie Kopel sprawy tak nie stawiajmy nie stawiajmy takich warunkow jesli chodzi o Ruch.....bo to nie jaka tak gieksa tylko RUCHHHHHHHHHH
a to niebo a ziemia..wiek Niech pan zacznie dzialac.Tereny po Hucie KOSCIUSZKO I STADION RUCHU.
TO ROBOTA DLA PANA......................
nie powiem ze jak pan tego nie zrobi to na pana nie zaglosuja bo itak zaglosuja na Kopla,ale niech sam stanie przed lustrem i powie sobie ze Ruch i te tereny nie potrzebuja inwestycji.
Stadion musi miec modernizacje przynajmniej taka jak jest na Wisle!!!!!!!!!!!!!!!!!!OMEGA musi pozostac to jest symbol...

Awatar użytkownika
Bytom20
Kontakt:

#1124 Post autor: Bytom20 » 5 lis 2006, o 13:01

trh pisze:Chopy my sie martwimy o nowy stadion, a wyniko że my już momy Stadion-I TO JAKI :P http://www.polskiestadiony.com/pr-slaski.htm Śmiem twierdzić że jeden z najlepszych na świecie !!:D P.S COŚ im sie musiało po***rdolić;]
http://www.polskiestadiony.com/pr-slaski.htm Mam 26 lat ciekawe czy dożyje??? Narazie mało ludzi wogóle wierzy że jest taka możliwość jak nowy stadion. Najgorsze jest to od wiary do realizacji jest jeszcze daleko. Nikt nawet planów nie ma dłuterminowych na budowe więc niee wiem czy dożyje.

arcio
Kontakt:

#1125 Post autor: arcio » 5 lis 2006, o 13:06

Śląski - koszt inwestycji wyniesie 360 mln. zł
po raz kolejny wyłazi to że jakby te 360 przeznaczyć na budowa od podstaw to by my na śląsku mieli taki stadion że nikt by długo nie dorównoł
nigdy nie jest za późno

Zablokowany