Zmiana trenera

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów

Czy trener Pan Fornalak powinien odejść

Czas głosowania minął 2 wrz 2005, o 11:47

tak
46
25%
tak natychmiast
111
60%
nie
27
15%

Liczba głosów: 184

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
SzaRlin
Kontakt:

#76 Post autor: SzaRlin » 25 paź 2006, o 22:23

MkF pisze:Darek Fornalak Ks Ruch !! :) wielki szacunek !!

i tyla w temacie... :wink:
KS Ruch, co racja to racja, chop je niybieski, ale ostatniego szpilu jesieni na naszym placu, to jo mu do konca zycio nie zapomna... :evil:
[img]http://i29.tinypic.com/2lm9s7b.jpg[/img] [img]http://i26.tinypic.com/zj9j4h.jpg[/img]

slavo
Kontakt:

#77 Post autor: slavo » 25 paź 2006, o 22:37

Lukas Michalski pisze: ja nie rozumiem ludzie skad w Was sie bierze taka nienawisc do ludzi ktorzy robili tu cos za darmo, z sentymentu do klubu. ktorzy serce i pieniadze tutaj poswiecili, a teraz sie pisze 'ten pan niech pracuje tam gdzie jest, CHAM'. To jest dopiero przykre...
ja też z miłości do klubu wiele róznych upokorzeń zniosłem. Oczywiście nie wolno mi na jakiś temat dyskutować, bo nie grałem czy nie trenowałem za darmo.... pamiętam: "jestem tylko sfrustrowanym kibicem, który się nie zna" i najlepiej powinien w milczeniu przyklaskiwać temu, by stan awaryjny udało sie utrwalić w imię sentymentów na wieki.
Moja krytyka dotyczy okresu, kiedy PIERWSZYM trenerem był p. Fornalak, a było to już za Klimka, więc nie było już gry za darmo, strajków itd... zaś próba tłumaczenia własnych mizernych wyników tym, że kiedyś tam coś jest żałosna.
Żałosna jak cały ten wywiad wypisz wymaluj opartego chyba o motto "garstka frustratów", który to wywiad w następstwie jak na razie jednej przyzwoitej rundy, próbuje zresetować nasze pamięci i odwrócić kota ogonem.
I nie rozumiem dlaczego jedym argumentem jaki pada wtedy przeciwko takim opiniom jak moja jest "nienawiśc" nie potrafisz napisać nic merytorycznego ?
I powtórzę: p. Fornalak, to nie jest mój przyjaciel, więc trudno mi wycenić jego przyjaźń. Na pewno jednak życzę mu by była to Polonia Bytom, Real Madryt czy Chelsea ................... byle nie Ruch

wiesz czego Lukas nienawidzę, jak ktoś szybko obrasta w piórka i próbuje ładować mnie balona

podpisano
sfrustrowany

Awatar użytkownika
L_M
Kontakt:

#78 Post autor: L_M » 25 paź 2006, o 22:47

Ja nie pisze o frustracji. Wszyscy zapamietamy pewnie mecz ze Zniczem, kilka innych. Tylko dlaczego jak zwykle ta czesc nieudana ma u kolejnej osoby zaslaniac to co dobre? Dlaczego niemal na nikogo z druzyny ktora w 89' roku miala mistrza nie powie sie zlego slowa, a na Fornalaka, ktory w momencie kiedy trzeba bylo poswiecil sie klubowi, poswiecil zycie prywatne, wlasna kase, patrzy sie pod tak negatywnym kontem. 'Ten Pan' to czesc naszej rodziny, tak to odbieram. I tyle.

O czym Ty chcesz dyskutowac merytorycznie? Za jego trenerki bylo zle jesli chodzi o gre, jesli chodzi wyniki. Z tym trudno dyskutowac wiec sie nawet nie podejmuje jakiegos tlumaczenia, mimo ze to nie do konca wina trenera.
Powtorze jeszcze raz - nie wiem z czego to wynika, ale razi mnie zawsze brak szacunku ktore dla klubu (nie dla siebie z pozytkiem dla klubu bo to dwie inne sprawy) zostawily kupe serca i poswiecenia. i juz...
toy pisze:wywiad oczywiscie nie caly tylko wybrane fragmenty z bylym trenerem P. Dariuszem Fornalakiem
nie wiem, ja calego wywiadu nie czytalem a i tak w tych fragmentach nic zlego nie widze. Fornalak na Ruch, jako Ruch, zlego slowa nie powie. Na niektorych ludzi pewnie tak, na sytuacje jakie w nim sie zdarzaly tez, ale co w tym zlego?[/quote]

slavo
Kontakt:

#79 Post autor: slavo » 25 paź 2006, o 22:56

Lukas nie chce dyskutować. Nie zaprzeczam, że cenie go jako zawodnika. Jako trenera mniej.
A cały ten wywiad to dla mnie tak jak napisałem na początku "jestem za, a nawet przeciw".

"Niby na linii było wszystko cacy ale dziękuję nie skorzystam".

co do tematu - ponawiam propozycję - zamknąć

Awatar użytkownika
amra
Kontakt:

#80 Post autor: amra » 25 paź 2006, o 23:57

slavo - widac że niy wiysz nic na tymat sytuacji w klubie w danym okresie czasu nawet za klimka - wiync nie fandzol - ciesza sie że Darek osiągo takie wyniki w poloni bo oznaczo to że niy jest takim złym trynerem jak z niego robiyli -o wynikach swiadczy tyż ambicja drużyny i kolektyw - myśla że jakby darek mioł tych ludzi i takie warunki jak wleciał to miołby może podobne wyniki jak on podkreślom może.
ende
[b][size=167][color=blue] NASZYM HONOREM JEST NASZ KLUB[/color][/size][/b]

[img]http://img55.imageshack.us/img55/7136/naforum0tp.jpg[/img]
[img]http://img233.imageshack.us/img233/1124/narod5zv.jpg[/img]

Elmer
Kontakt:

#81 Post autor: Elmer » 26 paź 2006, o 08:44

amra pisze:slavo - widac że niy wiysz nic na tymat sytuacji w klubie w danym okresie czasu nawet za klimka - wiync nie fandzol - ciesza sie że Darek osiągo takie wyniki w poloni bo oznaczo to że niy jest takim złym trynerem jak z niego robiyli -o wynikach swiadczy tyż ambicja drużyny i kolektyw - myśla że jakby darek mioł tych ludzi i takie warunki jak wleciał to miołby może podobne wyniki jak on podkreślom może.
ende
:roll:
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#82 Post autor: spyru » 26 paź 2006, o 08:59

Fornalak był, Fornalaka nie ma. To samo w kwestii ludzi którzy byli w klubie w tamtym czasie. A wywiad tyczy się przeszłości wiec nie widze w nim nic złego
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

DjMaciar
Kontakt:

#83 Post autor: DjMaciar » 26 paź 2006, o 09:29

Do Mnie Fornal bedzie zawsze Wielkim Pilkarzem poswiecil cale swoje zycie NIEBIESKIM
i za to mu Szacunek nie wiodlo mu sie z Ruchem a przeca w Rozwoju dosc dobrze mu szlo w roli szkoleniowca
to jeszcze bylo przed obieciem Niebieskich
teraz mu zycza zeby wloz do I-ligi z poloniom byly by fajne derby
a co do tego co kto mo do powiedzenia w druzynie kaj i kiedy i po co
to powiem wom jedno nawet w takich ligach pipidowach okregowki a-b-klasy
tam tez pilkarze maja cos do powiedzenia bo jak sie ich slucha i spojnie wyciaga wnioski
tworzac dobry klimat i wzajemny szacunek ROBI SIE Z TEGO KOLEKTYW
swego czasu tez gralem w gorniczym klubie jak wiadomo lata 90 daly kopalnia po du***
i kasy zaczelo brakowac zarzad nas olewal ale trener nie zawsze trztymal nasza strone
i co i byl awans a na mecze jezdzic czeba bylo wlasnymi samochodami bo klub nawet autokaru
nie umial zalatwic zarzad sie zmienil trener gdy juz zrobil swoje tez odszedl
a szatnia dalej mowila glosno jak powinien np.wygladac sklad zaplecze itp.
choc trener bral sugestie pod uwage zawsze sam ustalal kto kiedy i za kogo
i czasem tez sie ktos posprzeczal ale to ten KOLEKTYW GO POTEM MOBILIZOWAL by odpuscil
tak to juz jest w relacjach miedzy ludzkich
najwierniejsi nie wiem czy to dobrze czy zle w klubach sa PILKARZE oni najczesciej dlugo reprezentuja dany klub
no chyba ze sie wybijaja ponad przecietna to znikaja i dosc czesto sluch po nich za ginie
[b]Fan Club Deutschland 🇩🇪 [/b]

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#84 Post autor: L.G » 26 paź 2006, o 09:36

Dj - i beztoż tyz take klubu grają A,.B klasach.
Tak jak napisoł Spyru Fornalak boł, Fornalaka niy ma. Jeszcze niydowno wywoływoł mordercze instynkty, a teraz jedyn wywiad wos wzruszo jak małych bajtli.
Było, minyło i niy wróci (oby).
słowym - jesteśmy klubym zmarnowanych szans :-(

Awatar użytkownika
wojt
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#85 Post autor: wojt » 26 paź 2006, o 12:42

A ja jestem ciekawy małego eksperymentu jesli w wywiadzie zmieniono by 5% tekstu i napisano że MŚ był złym duchem druzyny i kopał dołki pod Fornalakiem. Jestem przekonany że pewien pan na tym forum byłby najwiekszym obrońcą Darka i rugał wszystkich którzy odważyli by sie powiedzieć na niego złe słowo. Każdy ma swoje fobie jedni maja wstret do pająków, inni boją sie wysokości, myszy a jescze inni straszą dzieci kominiarzem.

ODPOWIEDZ