Zimowe Transfery

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
L_M
Kontakt:

#31 Post autor: L_M » 27 wrz 2006, o 13:26

bogas1985 pisze:Lukas i Art82
Moze i byc tak jak godocie. Na to co je napisane w prasie trzeba traktowac z poldystansem (chocby te nasze sponsory) ale Pepe mimo wszystko powinien uwazac na to co godo. W tym temacie sa 3 mozliwosci, albo dziennikarz cos pokrecil, albo menedzer kazal mu tak godac albo Pepe richtich kocho Wisla w co osobiscie powatpiewam, tylko nie rozumia po co miolby tak godac
Co do Mkiego bylem spokojny boi sam deklarowal chec gry w Ruchu. Prioryteetem dzialaczy bedzie za wszelka cene zatrzymanie "kregoslupa" zespolu a dodatkowo poszukanie kilku nowych wariantow. Szczegolnie potrzba chopow na obrona, bo jak wypadnie Baran to czarno widza nasza defensywa :)
Trza tez poimyslec nad zmiennikiem Makucha, bo Myszor ostatnio nie zachwyco :)
Kazdy normalny pilkarz na dorobku w transferze z drugoligowca, nawet tego walczacego o awans, musi upatrywac ogromnej szansy dla siebie. Nie ukrywajmy - wieksze zarobki, gra z lepszymi zawodnikami, w europejskich Pucharach. Nikt nie zaprzeczy, ze Baszczu zyskal na tym ze przeszedl do Wisly, zyskal tez Gora. Nikt z nich Ruchu sie nie wyparl a pisanie 'jest juz ich a nie nasz'...

nie traktujmy pilkarzy jak swoje dziewczyny czy zony, bo to jest sport i zawod w jednym i czasem sentymenty u zawodnika musza pojsc na bok. Wazny jest styl w jakim sie kto zegna. Nie wierze w to ze 'Pepe kocha Wisle' bo bylby to fakt po prostu zalosny dla niego. Pozyjemy zobaczymy, tylko osadzanie po 3 artyklach w prasie tego czy ktos jest ok czy nie, czy jest niebieski czy nie i inne takie kwestie mysle ze powinno sie odlozyc w czasie. Poki co Pepe jest z nami, walczy o awans i nigdzie nie odchodzi. A moze jutro uda mi sie cos w tej kwestii samemu wyjasnic.

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#32 Post autor: Patton » 27 wrz 2006, o 13:36

Lukas - to dziala w druga strone. Nie traktujmy kibicow jak debili, ktorzy nie potrafia myslec...
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

Awatar użytkownika
L_M
Kontakt:

#33 Post autor: L_M » 27 wrz 2006, o 13:44

Patton pisze:Lukas - to dziala w druga strone. Nie traktujmy kibicow jak debili, ktorzy nie potrafia myslec...
co masz na mysli?

KK
Kontakt:

#34 Post autor: KK » 27 wrz 2006, o 13:45

"Marze o grze w Wisle", "To nie znaczy, ze nie kocham Ruchu", to slowa Pepe ktore wypowiedzial w trakcie dluzszej rozmowy ze mna. Poza tym tak jak jest napisane koncentruje sie na grze w Ruchu, chce z nim awansowac do OE.

Awatar użytkownika
L_M
Kontakt:

#35 Post autor: L_M » 27 wrz 2006, o 13:48

KK pisze:"Marze o grze w Wisle", "Kocham Ruch", to slowa Pepe ktore wypowiedzial w trakcie dluzszej rozmowy ze mna. Poza tym tak jak jest napisane koncentruje sie na grze w Ruchu, chce z nim awansowac do OE.
No i sprawa jest jasna. Mysle ze gdyby taka pozycje w polskiej pilce jaka ma dzis Wisla mial Lech, Pogon, czy cokolwiek innego (moze poza Sosnowcem, Gieksa, Gornikiem, Legia itd) to marzylby o grze w tych klubach. Nie widze w tym nic zlego. Chcialby grac o cos wiecej niz ekstraklase, kocha Ruch, narazie gra tutaj i sie na tym koncentruje. Dla mnie temat jest krotki - jak bedzie duza kasa, naprawde duza, zaoferowana przez Cupiala, to skorzystaja na tym obie strony. Pepe nikt za darmo nie pusci. i tyle. Jak w normalnym, najnormalniejszym futbolowym transferze z drugoligowca do pierwszoligowca!

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#36 Post autor: Patton » 27 wrz 2006, o 13:50

Lukas - ja jestem tylko prostym kibicem. Jezeli ktos sie urodzil w Chorzowie, wychowal, zawdziecza wszystko temu klubowi, a marzy o grze w Wisle, to ja juz chyba sie nie odnajde w tym wspolczesnym swiecie :|

P.S. Gdyby napisal, ze marzy o grze w KSG, to tez bys go bronil? ;)

Awatar użytkownika
THuG LiFe
Kontakt:

#37 Post autor: THuG LiFe » 27 wrz 2006, o 14:00

Patton pisze:Lukas - ja jestem tylko prostym kibicem. Jezeli ktos sie urodzil w Chorzowie, wychowal, zawdziecza wszystko temu klubowi, a marzy o grze w Wisle, to ja juz chyba sie nie odnajde w tym wspolczesnym swiecie :|

zgadzom sie z Tobom Patton tyz sie w tym niy umia znolesc w tym wszystkim..i dodom jeszcze ze rozumia jak moze mu sie marzyc Wisła?, jakby mu sie marzyło np zeby grac w lidze hiszpanskij, angielskij albo innyj silnyj lidze to rozumia ale w Wisle? czym je Wisła? niczym nadzwyczajnym niy umiom nawet wygrac z Greckim słabeuszym wjync niy wjym jak moze byc marzyniem grac w Wiśle...
[img]http://img339.imageshack.us/img339/5318/byk2ox3.jpg[/img]

to żeś sie sam urodził niy czyni Cie hanysym! , powjydz lepi z kery wsi przyjechali twoje stare? :)))

Awatar użytkownika
L_M
Kontakt:

#38 Post autor: L_M » 27 wrz 2006, o 14:03

Patton pisze:Lukas - ja jestem tylko prostym kibicem. Jezeli ktos sie urodzil w Chorzowie, wychowal, zawdziecza wszystko temu klubowi, a marzy o grze w Wisle, to ja juz chyba sie nie odnajde w tym wspolczesnym swiecie :|

przeczytaj moj post powyzej...
Podchodzisz do tego tak, ze on ujawnia sie z niewiem jakim kibicowaniem Wisle. A moim zdaniem chodzi calkiem o co innego. I jesli juz sie zabieracie za oceny Pepka jako czlowieka, to proponuje tez skupic sie na tym fragmencie 'kocham Ruch'. Jak Ty wychowalbys sie zawodowo zalozmy w jakiejs firmie u ojca, a potem dostal posade w pierdolnym przedsiebiorstwie, pewnie nadal zyczylbys ojcu najlepiej i go kochal, ale odszedlbys tam, gdzie wieksza korzysc masz z tego Ty. i kropka. bawcie sie dalej w wydziedziczanie z niebieskosci po trzech artykulach w prasie. pozdRawiam ;)

Panewniki
Kontakt:

#39 Post autor: Panewniki » 27 wrz 2006, o 14:04

Patton pisze:Kazdy "Niebieski", a oprocz Grzyba wszyscy kombinuja na prawo i lewo - byle jak najwiecej kasy wydoic. A jeszcze 2 tygodnie temu wypowiadal sie, ze do konca zycia moze grac w Ruchu!! Strzelil 6 bramek i juz chce swiat zawojowac? Zycze tym wszystkim pseudograjkom, zeby odeszli do swoich klubow marzen!! Ale zycze nam wszystkim, zeby w tym czasie Ruch siegal po najwyzsze trofea!!
Dokladnie :evil: I dobijo mje to jak godaze,ze jakie to onie Niebieskie serca maja....Ehhhh
[img]http://i29.tinypic.com/1hdm9u.jpg[/img]

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#40 Post autor: Patton » 27 wrz 2006, o 14:06

Lukas - za garsc srebnikow to i Jezusa sprzedano!! Kazdy wie, ze chodzi o kase, a nie ambicje!! Bo tak jak ktos wczesniej wspomnial, jakim marzeniem moze byc Wisla?? Tylko takim, ze dobrze zaplaci. Wszystko na temat! A kocha Ruch, to Grzybek.

bogas1985

#41 Post autor: bogas1985 » 27 wrz 2006, o 14:17

KK a mi sie marzy Ruch w LM

Lukas
A kiedy my zagramy w koncu o cos wiecej?? Moj ojciec kiedy mi powiedzial ze chcialby dożyc 15 MP dla Ruchu. Niestety nie doczekal sie, a ja sie zaczynam zastanawiac czy ja to kiedys zobacze.
Wiem ze na sukcesy trzeba poczekac. Wiem ze jest teraz duzo lepiej niz 5 lat temu za czasow Rogali. Wiem tez ze gdyby nie Klimek to Ruch moglby dzis nie istniec. Mam za to do pana Mariusza ogromny szacunek. Ale prawda jest taka że Reporter nie jest na tylę mocną firmą jak ITI czy TeleFonika by zapewnić nam co rok walkę o tytuł MP. A dla 14-krotnego MP to obowiazkiem jest coroczna walka o tytul. Po cichu liczylem ze w razie awansu do OE znajdzie sie jakas wieksza pomoc dla klubu i dzieki temu Cwielong czy Baran nie beda musieli odchodzic z zespolu bo ambicje finansowe i sportowe beda mogli realizowac w Chorzowie. Wiem rowniez ze dzialacze zrobia wszystko by przed r. wiosenna nie oslabiac zespolu i dzieki temu wrocimy do I ligi. Tylko ja chce w koncu sezonu kiedy zagramy o cos wiecej niz tylko o utrzymanie w tej pierwszej lidze.
PozdRo

Miroslaw
Kontakt:

#42 Post autor: Miroslaw » 27 wrz 2006, o 14:17

jo mysla co by sie go spytac bez logrodek niech godo co i kaj chce grac,bo zodyn to idol jesce nie jest i dugo nie bydzie.A ze drugi strony to moze byc podpucha aby wciepnonc zadra w naszo ekipa przed waznym szpilem.

Awatar użytkownika
L_M
Kontakt:

#43 Post autor: L_M » 27 wrz 2006, o 14:18

Patton pisze:Kazdy "Niebieski", a oprocz Grzyba wszyscy kombinuja na prawo i lewo - byle jak najwiecej kasy wydoic. A jeszcze 2 tygodnie temu wypowiadal sie, ze do konca zycia moze grac w Ruchu!! Strzelil 6 bramek i juz chce swiat zawojowac? Zycze tym wszystkim pseudograjkom, zeby odeszli do swoich klubow marzen!! Ale zycze nam wszystkim, zeby w tym czasie Ruch siegal po najwyzsze trofea!!
Pewnie nadejda czasy, ze do nas beda przychodzic ludzie ktorzy wychowali sie kajs 300km stad a beda mowili ze marzyli zawsze o grze w Ruchu hehe ;) jesli pilkarz jest zarowno pilkarzem jak i kibicem, to przy takiej ofercie musi wybierac. Wy nie macie tego problemu. Boje sie ze zostane zle zrozumiany. Ale najlepiej powinni zrozumiec to ci z forumowiczow, ktorzy kiedys ze wzgledow finansowych opuscili 'ukochany Slask'. To tez zdrada? Dajcie spokoj... Kazdy ma prawo wyboru i taki wybor powinien zostac osadzony po uplywie czasu. Pisanie o garsciach srebrnikow i judaszach moim zdaniem jest po prostu... smieszne.
Po cichu liczylem ze w razie awansu do OE znajdzie sie jakas wieksza pomoc dla klubu i dzieki temu Cwielong czy Baran nie beda musieli odchodzic z zespolu bo ambicje finansowe i sportowe beda mogli realizowac w Chorzowie. Wiem rowniez ze dzialacze zrobia wszystko by przed r. wiosenna nie oslabiac zespolu i dzieki temu wrocimy do I ligi. Tylko ja chce w koncu sezonu kiedy zagramy o cos wiecej niz tylko o utrzymanie w tej pierwszej lidze.
Tylko ze my mozemy na to poczekac i kilkanascie lat, i bedziemy czekac tyle ile trzeba. a zawod pilkarza ma to do siebie, ze czesto trzeba podjac szybka decyzje, ktora moze zawazyc na dalszej karierze. I umowmy sie - jesli po awansie ewentualnym do OE taka kasa sie pojawi, to pewnie tez bedziemy sciagac mlodych zawodnikow z kazdego klubu z jakiego sie da. Tak robi kazdy zawodowy klub. A i wychowankow pewnie nie zabraknie.
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2006, o 14:21 przez L_M, łącznie zmieniany 1 raz.

domin11hks
Kontakt:

#44 Post autor: domin11hks » 27 wrz 2006, o 14:18

pozyjemy zobaczaczymy jo mysla ze bedzie OK

Panewniki
Kontakt:

#45 Post autor: Panewniki » 27 wrz 2006, o 14:20

A do kiedy on mo wazny kontrakt z nami :?:
[img]http://i29.tinypic.com/1hdm9u.jpg[/img]

ODPOWIEDZ