Polonia Bytom - RUCH Chorzów 19.08 ---->g.17;00

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
Flaurus

Re: To może zmiencie

#91 Post autor: Flaurus » 19 sie 2006, o 18:44

empisek pisze:swojo nazwa z Polonia na Slonskonia Beuthen :!: :!: :!: Ja najpiyrw musiecie sie przefarbowac z godkom i spiewkami ale jo widza dalyj gorolskie spiewki na waszyj Puloni :roll: Gro Sokołowski a u wos wiela gro Slonsokow ale richti prawdziwych :!: :!: Data założenia: 21 maja 1945 co powiesz kto zakłodoł tyn klub!!!!A Górnik 1948 a Gks 1964!!!Hopie Ruch 1920 NAjwozniejszo jyst Tradycjo a Ruch jyst WIELKO DUMA GORNEGOSLONSKA i tyla w temacie wync jak chcesz zabieroc glos to musisz wiydziec ze RUCHU muszom słuchoc wszystkie kluby na Slonsku bo my momy tradycja i staromy sie jom pokazywac na trybunach.A wy jezdzicie z Odrom i piastem na mecze wienc nie pociskiej
mi tu pierdoł. :x
Koleś rozdupia mnie Twoja godka. Wszyscy z Ruchu są tacy ograniczeni?? Przefarbowac z godką padosz ja? a ilu hanysów jest w waszych szeregach? Ida po Chorzowie to słysza durch gorolska godka ale bydziesz sam robić z Ruchu 100% hanysów:roll:
Pomyśl to nie boli.
Jo je czysty hanys i kibicuja Poloni nie Puloni mamejo!! i co??? bydziesz mnie obrażoł dalij i opowiadoł berdyje o lwowiakach?

Chopie spojrz na Ruch najpirw a potem sie ciepej. Tak jak ktoś napisoł gorole są wszędzie na Ruchu, Poloni, Górniku czy Gksie. A Ty sie podniecosz 1920 rokiem powstania i przywłaszczosz se prawo do nazywania Ruchu jedynym slonskim klubem fest mondre.

Na poczatku to wyscie byli fest wiochom bo Hajduki to nie bolo miasto. Tak na marginesie.
Ktos tam sie ciepol o ulice w Bytomiu Ty sie obejrzij Chorzow pikny kaj nawet rynku nie mocie. Bytom to jest 750 letnia wielka historia miasta a Twoj Chorzow 100 lat za murzinami.
Wiec nie podskakuj netowy hanysie wiela ty mosz lot????????

A z tym textem ze wszystkie slonskie kluby musza sluchac Ruchu to zes dupnal jak lysy warkoczem o kant kuli hahah.
My jezdzymy z Odra a z Piastem sztamy juz nie ma zes jest nie na czasie synek.
Poza tym jo nigdy nie spiewol na slask bo bych chyba musiol byc walniety na gowa.

Pozdro dla myslacych!!

f@n

#92 Post autor: f@n » 19 sie 2006, o 18:52

flaurus pi***ol sie!

gizm
Kontakt:

#93 Post autor: gizm » 19 sie 2006, o 18:59

i zas 2pkt w du*** :evil:

Lukas89
Kontakt:

#94 Post autor: Lukas89 » 19 sie 2006, o 19:10

0-0 :evil: Nie wypowiadom sie na tymat stylu bo żech nie widzioł..ale wynik na pewno nie cieszy :? :evil:
Obrazek

kurczak1920

#95 Post autor: kurczak1920 » 19 sie 2006, o 19:14

no to nie źle, zaś strata punktów, a Jaga i Bydgoszcz skromnie bo skromnie, ale 3 punkty mają, a my kolejny remis, ciężko to widza.

Po polonii to już nie kerzy pisali, że nei wiadomo co my gromy, a póki co to tamten mecz był przypadkiem, a nie na odwrót, remis na Polkowicach, wymęczone zwycięstwo z Odrą, a teraz zaś remis. Ale co tam w końcu remis też dobry, czyż nie, co z tego, że Bydgoszcz nie ino potrafiła wygrać w Bytomiu, ale także na trudnym terenie w Sosnowcu, ciekawe jak tam się zaprezentujemy, bo kto bedzie groł i jakie bedą zmiany to chyba już wie kożdy, a JAga na trudnym terenie w Gliwicach, a my tracemy punkty z conajwyżej średniakami.

A najbardziej mnie nerwuje, po co my momy trenera, jak co mecz jest ten sam schemat. Jakby bajtlowi na kartce napisali ta 11 mo grać, potem ok 60-70min wchodzi Pepe za Łudzońskiego, potem jeszcze wprowadzamy Domżalskiego i Misiure, a reszta tych niby wzmocnień z przed sezonu to kaj. Wystarczy, że ktoś nie gra otwartej piłki i już problemy z przebiciem sie, a w zeszłym sezonie mieliśmy największą skuteczność w lidze, obojętnie czy z drużyną co sie 90 min u nas broniła czy co grała bardziej otwarcie. Nie wiem czy tu jest jakieś rozpoznanie przeciwnika i dostosowanie wymogów do rywala, a ja przecież było, mieli strzelać z Odrą z daleka, sprawdzała sie ta taktyka jak nie iwem.

Zresztą po co jo sie nerwuja w końcu to 14 kolejka bez porażki ino co z tego, jak dystans sie robi co raz większy, ale to przecież ino 4 punkty ino to kiedy my to momy zamiar zacząć odrobiać.

DjMaciar
Kontakt:

#96 Post autor: DjMaciar » 19 sie 2006, o 19:26

ludzie wy tu gupoty piszecie dyc remis w derbowym meczu jeszcze na wyjezdzie je st dobry
wiadomo byly okazje i sie nie udalo ale gramy u siebie i tu musimy wygrywac to starczy
wy wszyscy tak narzekacie jak by Ruch przegrywal obojetnie jaki wynik nie padnie zawsze komus
cos nie pasuje a przeciez nie przegrywamy meczy 3 mecze wyjazdowe 5 pkt. to chyba
o czyms swiadczy czy was pogielo
[b]Fan Club Deutschland 🇩🇪 [/b]

slavo
Kontakt:

#97 Post autor: slavo » 19 sie 2006, o 19:41

kurczak1920 pisze:a w zeszłym sezonie mieliśmy największą skuteczność w lidze, obojętnie czy z drużyną co sie 90 min u nas broniła czy co grała bardziej otwarcie.
Gdyby tak było to gramy dziś z Legią.

Żadna drużyna niy wygra wszystkich meczów w rundzie, żadna drużyna nie będzie grała tylko dobrych meczy. Przypomnij mi kiedy to mieliśmy ostatnio tak udany start (4 mecze 2 zw, 2 remisy, 0 porażek, bramki 6-4 - 8 pkt) ?

ps. Co do meczu to nie będę orginalny - środek pola powinien składać się z dwóch zawodników Pulkowski-Baran !

Awatar użytkownika
L_M
Kontakt:

#98 Post autor: L_M » 19 sie 2006, o 19:50

kurczak1920 pisze:no to nie źle, zaś strata punktów, a Jaga i Bydgoszcz skromnie bo skromnie, ale 3 punkty mają, a my kolejny remis, ciężko to widza.

Po polonii to już nie kerzy pisali, że nei wiadomo co my gromy, a póki co to tamten mecz był przypadkiem, a nie na odwrót, remis na Polkowicach, wymęczone zwycięstwo z Odrą, a teraz zaś remis. Ale co tam w końcu remis też dobry, czyż nie, co z tego, że Bydgoszcz nie ino potrafiła wygrać w Bytomiu, ale także na trudnym terenie w Sosnowcu, ciekawe jak tam się zaprezentujemy, bo kto bedzie groł i jakie bedą zmiany to chyba już wie kożdy, a JAga na trudnym terenie w Gliwicach, a my tracemy punkty z conajwyżej średniakami.

A najbardziej mnie nerwuje, po co my momy trenera, jak co mecz jest ten sam schemat. Jakby bajtlowi na kartce napisali ta 11 mo grać, potem ok 60-70min wchodzi Pepe za Łudzońskiego, potem jeszcze wprowadzamy Domżalskiego i Misiure, a reszta tych niby wzmocnień z przed sezonu to kaj. Wystarczy, że ktoś nie gra otwartej piłki i już problemy z przebiciem sie, a w zeszłym sezonie mieliśmy największą skuteczność w lidze, obojętnie czy z drużyną co sie 90 min u nas broniła czy co grała bardziej otwarcie. Nie wiem czy tu jest jakieś rozpoznanie przeciwnika i dostosowanie wymogów do rywala, a ja przecież było, mieli strzelać z Odrą z daleka, sprawdzała sie ta taktyka jak nie iwem.

Zresztą po co jo sie nerwuja w końcu to 14 kolejka bez porażki ino co z tego, jak dystans sie robi co raz większy, ale to przecież ino 4 punkty ino to kiedy my to momy zamiar zacząć odrobiać.
po to mamy trenera, zeby nauczyl pilkarzy schematow tak, zebysmy w kazdym meczu grali swoje. to rywal ma sie dostosowac do nas nie my do niego. remis derbowy na wyjezdzie to cenny punkt, no ale niektorzy juz maja powody do narzekania, chociaz sami do konca nie wiedza na co...
dzisiaj gralismy swoje, brakowalo setek, trudno bylo na tej murawie grac klepe. 'Ruch jest pilkarsko lepszy, ale staralismy sie to nadrobic ambicja' - te slowa jednego z obroncow Polonii mowia wszystko o meczu. A jak nie byles to nie komentuj gry, prosze...

Ewuś

#99 Post autor: Ewuś » 19 sie 2006, o 20:24

co tu dużo pleść;) trudno nie udało sie... szkoda że zas tracimy cenne punkty podczas gdy jaga i zawisza pna sie do gory ale co zrobić:] wszystko w rekach Wleciała i naszych piłkarzy:] jeszcze to nadrobimy:]

Awatar użytkownika
obronca
Kontakt:

#100 Post autor: obronca » 19 sie 2006, o 20:38

z takom grom to my niy awansujymy :evil: przipomino sie Jaworzno:/
złomiorze złomiorze!! :lol:
edit Lukas a Mikulenas w 1 minucie to co :?: :wink: jo niy wiym co widzieli inni, jo widziou brak pomyslu na gra, co sie trocha zmiyniyuo jak wloz Ćwielong.
PozdRo
dać Polsce Gůrny Ślůnsk to tak, jak małpie dać zegarek...Dawid Lloyd George

stan01
Kontakt:

#101 Post autor: stan01 » 19 sie 2006, o 20:42

Wg mnie szpil był do wygrania, przewaga optyczna była, ale cóż, szkoda 2 pkt.

Awatar użytkownika
Goscioo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#102 Post autor: Goscioo » 19 sie 2006, o 20:52

moze i walcyzli dzis ale w ataku im zuepnie nic nie wychodzilo, byly moze 2 sytuacje co mogla pasc bramka zaraz na poczotku Miki i w koncowce Pepe no ale nic nie wpadlo :/
w 2 ostatnich meczach nasz atak hu** gra i to martwi, Miki nie umi sie odblokowac

kurczak1920

#103 Post autor: kurczak1920 » 19 sie 2006, o 20:53

slavo pisze:[ Przypomnij mi kiedy to mieliśmy ostatnio tak udany start (4 mecze 2 zw, 2 remisy, 0 porażek, bramki 6-4 - 8 pkt) ?
prosze bardzo wcale nie tak dawno, bo w pierwszym sezonie po spadku w czterech pierwszych meczach 9pkt, a jak wtedy skończyliśmy to chyba każdy wie, wiec ja nie mówie, ze po czterech meczach wszsytko wiadomo, tylko, że nie pokojace jest to, że mamy takie trudności w zdobywaniu goli i póki co sie nie zapowiada by to sie zmieniło, właąsnie z tej prostej przyczyny co podał Lukas, bo brakuje setek, a jeżeli jak to L.M. nazwał granie swoje ma polegać na tym, że owszem rozgrywamy długo piłke, przebywamy długo na połowie przeciwnika, ale nie przynosi to żadnego pożytku w sytuacjach to co to za granie swoje. To samo co do bycia lepszym piłkarsko trudno, żeby tak nie było skoro conajmniej czworo z graczy było w swoim czasie kluczowymi postaciami drużyn pierwszoligowych( Bonk, Sokołowski, Grzyb i Mikulenas), skoro stać nas na o wiele lepszych zawodników niż Polonie to trudno byśmy nie byli lepsi piłkarsko, i po drugie czy ty powołując sie na te słowa zawodnika Polonii uważasz ze nasi nie grali ambitnie, że nie starali się wygrać. Oczywiscie, ze sie starali, ale po prostu tego dnia nie było ich na to stać. A co do stylu to troche to samo co granie swoje, skoro w kolejnym meczu ten styl nie powoduje jakiś super sytuacji to może ten styl trzeba zmienić.

A co do 5punktów na wyjeździe, ok. tylko nie zapomianjcie, ze do awansu miejsca są tylko dwa i my właśnie o nie mamy walczyć, a nie o utrzymanie czy bezpieczny środek. Szczególnie, że teraz rozpoczynamy serie ciężkich meczy, nie mówie, że każdy mecz trzeba wygrać i dobrze wiem że to nie możliwe, ale skoro nie potrafimy wygrać w Bytomiu to tym bardziej może być ciężko odrabiać te punkty w Sosnowcu (chyba, ze Kuba nam podaruje jakiś prezent) czy Gliwicach. Choć drużyny które walczą z nami najbardziej o awans tam wygrały odpowiednio Bydgoszcz i Jaga. A my pewnie znów będziemy zadowoleni z remisu. A potem na końcu znów będzie płacz i gadanie a szkoda tam tego remisu, a szkoda znów jakiegoś innego meczu

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#104 Post autor: Lutz » 19 sie 2006, o 21:15

slavo pisze:
Żadna drużyna niy wygra wszystkich meczów w rundzie, żadna drużyna nie będzie grała tylko dobrych meczy. Przypomnij mi kiedy to mieliśmy ostatnio tak udany start (4 mecze 2 zw, 2 remisy, 0 porażek, bramki 6-4 - 8 pkt) ?

ps. Co do meczu to nie będę orginalny - środek pola powinien składać się z dwóch zawodników Pulkowski-Baran !
Niy chca szkamrać ani nażykać bo richtig aż tak źle niy ma , ale ciśnie mi sie na gymba doch jedno pytanie - czymu niy momy takie startu jak Jaga czy Zawisza ?? Zawsze musi być wtoś od nos lepszy , Jagielloni tych punktów niy braknie co my stracili teroz z Puloniom .
Gra je gorszo jak pod koniec tamtego sezonu , pojawio sie pytanie czymu , czyżby brak............................. ?? Jo nic nie sugeruja :)
Ale jak pedziołech som my na 4 placu a za nami je 14 innych ( ino czymu my niy ma na piyrszym :?? )

Awatar użytkownika
Slawko
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#105 Post autor: Slawko » 19 sie 2006, o 21:19

Z taka gra nie awansujemy napewno.
I na boisku i na trybunach derby takie sobie
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.

Zablokowany