Ruch bez Mariusza Srutwy

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#226 Post autor: heli » 27 cze 2006, o 21:19

lepiej bych tego nie ujoł
wolfik pisze:Wielu zarzucalo Fornalakowi, ze ustala sklad nie ze wzgledu na forme pilkarska tylko na swoje sympatie, to teraz tak samo postapil Wlecial tylko, ze w druga strone. Bo pozostawienie Bizaka, udowadnia ze to nie walory sportowe o tym zdecydowaly.

Nie zegna sie w ten sposob takiego zawodnika. Czlowieka ktory tyle zrobil dla Ruchu w najtrudniejszych czasach tego klubu nie mozna potraktowac jak zwyklego najemnika. Powiem krotko napluto Mariowi w twarz. Bardzo nieladnie Wlecial. Boli to ze tak w Ruchu traktuje sie niebieskich ludzi.

...
tu chyba przede wszystkim chodzi nie o sam fakt ale o sposób w jakim to zrobiono, wiadomo, że nie czynniki piłkarskie o tym decydowały, ale po za boiskowe starcia obu osób.
Sprawa wyjaśniona teraz ino pozostaje wierzyć, że miejsce po Śrutwie odpowiednio ktoś zastąpi zarówno na boisku (Ćwielong, bądź ktoś sprowadzony), jak i poza boiskiem (może Grzyb). Jako piłkarza myśle, że jest to możliwe, bo wiadomo, że grałby co raz mniej i co raz krócej), ale jako przywódce drużyny myśla , że o wiele trudniej będzie go zastąpić. Jo nie ukrywoł, że mnie sie ta decyzja nie podobo, ale nie pozostaje jak przyjąć ta wiadomość do siebie i dalej być z klubem. Nie taie coś trzeba było przełknąć będąc kibicem tego klubu.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Remidiusz
Kontakt:

#227 Post autor: Remidiusz » 27 cze 2006, o 21:33

Kiedys to musialo nastapic, wymiana pokolen, starsi 'sie wycofuja' mlodsi dochodza do glosu. Jak dla mnie Mariusz Srutwa bedzie sie kojarzyl ze szpilem z Amica Wronki. Nie pamietam roku, ale bylo to wtedy jak ekstraklasa byla podzielona na dwie grupy/mistrzowska i spadkowa/. Ostatni mecz pierwszej rundy, wynik 2:2 /?/, ktory pozwalal nam grac w grupie mistrzowskiej. Ostatnia minuta, karny na Paluchu i Srutwa skutecznie ekzekfuje jedenastke/to byla jego druga bramka w tym meczu/. Najlepsze byly powtorki na C+ jak zawodnicy Slaska Wroclaw/ktorzy grali wtedy w Radomsku/ ogladali koncowke naszego szpilu :D /kto widzial ten wiec o co chodzi/.

Wracajac do tematu to sam nie wiem czy dobrze czy zle ze Srutwa nie bedzie gral.
Srutwa Dziekujemy! Przydalbym sie benefis dla Super Maria.

Awatar użytkownika
vahanara
Kontakt:

#228 Post autor: vahanara » 27 cze 2006, o 22:04

A nie zauważyłes że bramkarz Amici zrobił wszystko żeby tej piłki nie złapać?
Każda władza deprawuje a władza absolutna deprawuje absolutnie...

Awatar użytkownika
kibol-siem-ce
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#229 Post autor: kibol-siem-ce » 27 cze 2006, o 22:11

Proponuja już sie niy wadzić i zaakceptować to co sie stało. Fakt mie tyż jest żol że Mariusz już niy zagro i że niy zrobili mu przynajmniej jakiegoś pożegnania. Zoboczymy co bydzie dali. Takie jest życie............
SIEMIANOWICE NAJLEPSI RUCHU KIBICE

kadett

#230 Post autor: kadett » 27 cze 2006, o 22:12

proponuje na poczatek wrocic jakis czas temu i przypomniec sobie jak wiekszosc ludzi wpisujacych sie na forum wieszalo psy na srutwie, bo slabo gral, bo rzadzil szatnia, bo podwazal autorytet trenera, bo byl zbyt wielka presja dla mlodych zawodnikow. teraz, gdy mial lepsza runde, nagle wszyscy stoja za nim murem, wychwalaja i ogromnie wielbia. dla mnie osobiscie takie zachowanie jest smieszne, zachowanie ktore tez tyczylo sie przejscia mikulenasa, bo jest za stary, bo juz grac nie umie, a teraz wchodza mu po prostu do dupy, no ale wracajac do tematu. srutwa to na pewno w pewnym sensie symbol ruchu, zawodnik ktory bardzo dlugo tu gral i mial zaslugi, ale era kazdego zadownika musi sie skonczyc, mlody on nie jest i wreszcie powinien odejsc. nieporozumieniem sa dla mnie posty typu, bez mariusza nie bedzie awansu, ze trzymal on szatnie, ze ma przeogromny wklad ze wzgledu na swoja osobowosc. zadam wiec pytanie, ktore i tak juz sie pojawialo- czemu nie mial takiego wkladu, wplywu za czasow fornalaka czy wyrobka? ludzie! to wlecialowski, ulozyl sklad, taktyke, USTAWIL druzyne i odpowiednio przygotowal i dzieki temu na wiosne wyniki byly jakie byly. dlatego gadka ze wlecialowski ma odejsc jest chyba jakas kpina. wklejanie Waszych tekstow okazujacych radosc i szacunek dla wlecialowskiego podczas wiosny za wyniki zespolu zajelo by bardzo duzo czasu, dlatego znow widac jak czesc uczestnikow forum w przeciagu krotkiego czasu przechodzi ze skarjnosci w skrajnosc. zostawienie srutwy tylko po to by wchodzil na ogony spotkan nie bylo by wg. dobrym posunieciem. kazdy wie jaki srutwa ma charakter i nie uwazam ze z taka sytuacja by sie pogodzil. z czasem zaczl by udzielac wywiadow typu, nie czuje sie gorszy od reszty a jestem ciagle na rezerwie itd itp. taki obrot sprawy na pewno zaszkodzil by atmosferze calego ruchu. srutwa zawsze mial niewypazony jezyk i nigdy nie znal swojego miejsca w szeregu, hierarhia musi byc i rzadzi trener a nie zawodnik! za wlecialowskim stoja wyniki wiosny i mysle ze robi dobrze. pozostanie bizackiego dla mnie rowniez jest nieporozumieniem ale taka po prostu wola trenera. bizacki zostaje bo jest cichy i spokojny nie wychodzi przed szereg, a srutwa jaki jest wiemy wszyscy. pozytywnie by bylo zrobic jakis mecz pozegnalny dla srutwy za to co dla ruchu zrobil, ale skonczmy z jakas chora panika, chorym podejsciem, jakby ruch to byl tylko srutwa, nie ma ludzi niezastapionych

prezes22

#231 Post autor: prezes22 » 27 cze 2006, o 22:14

brelok pisze:Ja jestem tylko ciekaw, kto zdecyduje objąć się posadę trenera, jesli miłośnicy Maria doprowadzą do rezygnacji p. Wleciałowskiego.

Wszystkim zarzucającym oponentom Srutwy nienawiśc proponuję odnależć analogiczne wpisy do tych wpisów "zwolenników" i znawców sportowej wartości tego zawodnika, analogiczne a dotyczące nie p. Wleciałowskiego a Mariusza.

zaczerpnięto ze strony http://www.Ruch.chorzow-online.pl

"No Kurw* Mac Jak Wypierdolo* Mariusza To Chu* Nie Ruch Bedzie To Jest POdstawowy Filar Naszej Druzyny !!! WLECIAŁOWSKI UDUPIE ALBO MARIO BEDZIE GROŁ !! ALBO CIE DRAPNA I POGODOMY !!!"

"Panowie od pierwszego meczu trzeba dać wleciałowi do zrozumienia że jego pobyt na Cichej dobiegł końca może jakieś transparenciki rozwiesić na całym stadionie niech ten bufon idzie sobie do zabrza zawsze był marnym zawodnikiem a teraz chce wyrzucić 2 legendę ruchu po Gererdzie Ciesliku Mario cały Ruch stoi za Tobą murem . Predzej wleciał poda sie do dymisji niż ty odejdziesz !!!!!!!!!!!!!!"

tak jak zes ty sie uparl a wlecialem toi my sa za mario?? a ciekawe co ty w tym wleciale widzisz z t5akim skladem jak ion miol na wiosna to by i fornal sie utrzymol jakby porownujac nazwiska zawodnikow ruchu widzewem slaskiem zawisza jagielonia i sosnowcem to momy zdecydowanie lepsze i racej te miejsce to nie jest sukces biorac pod uwage strata punktow w 3 mecach jak slask szczaksa Widzew a wiec BO0GA Z NIEGO NIE RÓB

"Fajnie że ten krupniok Bizacki zostaje a zawodnik, który zdobywa w sezonie 10 goli i 10 asyst musi opóścić klub tylko dlatego że jakiś ciulnięty trener go nie lubi !!! Mom ochota na***ać Wleciałowi i chyba to zrobia, bo mieszkom koło niego :D"

"Śrutwa musi zostac w Ruch-u !!!Wlecial zastanów sie dobrze bo ta decyzja moze cie sporo kosztowac..."

i jeszcze kilka w ten deseń motywowanych "merytorycznych argumentów" za pozostawieniem Srutwy w składzie.

Powodzenia.
Ockniecie się tak jak klub z miasta Jaworzno, w którym tez o wszystkim decydował trener, zawodnik, dyrektor i SYMBOL. Nawet wiekiem są zbliżeni.
Widocznie karma tego klubu to osiągnięcie dna za nim znów będzie dane mu powrócić na salony (ale to moze potrwać lata)
Bo jak ktoś słusznie zauważył na innym portalu: "Jak można być w profesjonalnym niby klubie zawodnikiem, działaczem, udziałowcem, nadtrenerem i menadżerem i do tego w każdej roli do niczego ???".
Dobrze, że dodano 'NIBY". Panie Klimek cała nadzieja w Panu, że nie da sie pan sterroryzwać grupie ludzi uważających się za kibiców klubu.

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#232 Post autor: Patton » 27 cze 2006, o 22:17

Gerhat - widze, ze stales sie wielbicielem mojej osoby. Cieszy mnie to niezmiernie. Na chwile obecna nie widze sensu ciagniecia tego tematu. Porozmawiamy, jak sie dowiemy szczegolow. Zamykam - wszelkie pretensje na PW.

PozdRawiam
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

bolo23

#233 Post autor: bolo23 » 30 cze 2006, o 00:28

Na koniec dodajmy, że z klubem żegna się także kolejny weteran - Krzysztof Bizacki. Początkowo Wleciałowski widział go w składzie na następny sezon, wczoraj jednak wspólnie z działaczami podjął decyzję, że klub nie przedłuży umowy z 33-letnim piłkarzem.
wiec wytracono kolejny pseudoargument przeciwnikom wlecialowskiego

DjMaciar
Kontakt:

#234 Post autor: DjMaciar » 30 cze 2006, o 06:55

Obrazek
[b]Fan Club Deutschland 🇩🇪 [/b]

Gość

#235 Post autor: Gość » 30 cze 2006, o 07:29

ch*** gral caly sezon a wy dupnie za nim placzecie , do zabrza wiadomo ze nie pojdzie bo jakby tam poszedl to zabole zgotuja mu pieklo na ziemi !

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#236 Post autor: heli » 30 cze 2006, o 07:38

dj maciar słyszałeś jak śrutwa takie coś powiedział< bo jeżeli nie to chyba nie na miejscu jest wciskanie komuś nei jego słów
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#237 Post autor: spyru » 30 cze 2006, o 07:51

Rzuca mi sie w oczy jedna rzecz. Rok, pół roku temu dosyć sławetny był skrót Ś&B. Ile było gadki na forum i nie tylko że trzeba niebieską rodzine rozwalić, że S&B będą grali w Ruchu, aż umrą na boisku itd itp. Że trenerzy nie potrafią ( albo nie mogą ) sobie z tym poradzić, że nikt nie ma jaj, żeby cokolwiek zmienić, że każdy kolejny trener ma niebieską przeszłość i że w związku z tym kółko wzajemnej adoracji dalej bedzie funkcjonować. To samo było jak trenerem został Wleciałowski.
Ja mam nieodparte wrażenie że niektórzy żyją tylo po to żeby wszystko negować. Duet Ś&B grał - było źle. Teraz Wleciał ich wywalił - jeszcze gorzej. A jak Ruch zacznie wygrywać, to bedzie ogólne zadowolenie połączone z komentarzami typu: "Ciekawe ile bramek Ruch by strzelił wiecej jakby w klubie był Śrutwa...." I to sie nie skończy. Mariusz bedzie miał 45 lat a niektórzy dalej będą dyskutować czy Wleciał zrobił źle czy zrobił dobrze. Jestem przekonany że o ile Śrutwa nie bedzie chciał poprzez swoją silną pozycje w drużynuie zwolnić Wleciałowskiego, to ten sezon bedzie dla nas udany.
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

marcyk
Kontakt:

#238 Post autor: marcyk » 30 cze 2006, o 08:00

Przestoncie juz plakac, ze Srutwa to Srutwa tamto, niyma go i hu* czeba zyc dalej. zgodzom sie z wszystkimi, ze na tako forma pozegnanio nie zasłuzoł. Ale życie jest brutalne, fater moj moze godac ze niyma RUCHU bez Cieslika, jo, ze niyma RUCHU bez Warzychy. Widziolech go w naszym manszafcie 15 lot i kedys musi byc koniec. Czas na mlodzież. Ino niy dupcie mi, ze mlodziez niy bydzie umiala sie lod kogo ucyc bo boski odszedl. Jo na to wom powym: hu** prowda. A z caly ty haje na tym forum, z tego mazanio po plotach, zdupcynio murawy wyndzie ino zwada miyndzy nami i na jesiyn kibicowsko i fusbalszpilerowsko bydzie kiła.
Niy robcie z cowieka meczennika.
I zaroz zawiyrac tyn tymat :-)

Awatar użytkownika
Slawko
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#239 Post autor: Slawko » 30 cze 2006, o 09:29

I bardzo dobrze.
Nie ma Srutwy i Bizackiego, skonczyla sie jakas epoka, ktora powinna sie skonczyc 2 lata temu.
Co nie zmienia faktu ze Mario powinien jakos dzialac w zarzadzie.
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.

Kobold
Kontakt:

#240 Post autor: Kobold » 30 cze 2006, o 09:42

Jest tylko taki problem: czy można pogodzić udzielanie się w zarządzie Ruchu Chorzów i Poloni Bytom ? Czy nie wystąpi mały konflikt interesó ...

Zablokowany