Nowi rywale 2006/07

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Bartek
Kontakt:

#91 Post autor: Bartek » 21 cze 2006, o 15:28

linkaRTS pisze:z Kmity pewne Wisla przyjedzie..
Raczej pojda na Wisle lub pojada za Wisla w Polske :wink: Jak beda chcieli cos zdzialac to raczej w zabierzowie lub podczas naszego wyjazdu do stalowej woli.

Awatar użytkownika
karolinka
Kontakt:

#92 Post autor: karolinka » 21 cze 2006, o 15:47

Bartek pisze:
linkaRTS pisze:z Kmity pewne Wisla przyjedzie..
Raczej pojda na Wisle lub pojada za Wisla w Polske :wink: Jak beda chcieli cos zdzialac to raczej w zabierzowie lub podczas naszego wyjazdu do stalowej woli.
ja raczej mowilam o aspekcie sportowym :)

Bartek
Kontakt:

#93 Post autor: Bartek » 21 cze 2006, o 15:49

Jesli chodzi o aspekt sportowy to z pewnoscia tez nie wybiora sie do Chorzowa. Chyba ze po kryjomu na naszych sektorach zasiada :wink: Jesli chcialbym zobaczyc dobry mecz to zdecydowanie wybralbym Wisle a nei kmite :wink:

Awatar użytkownika
karolinka
Kontakt:

#94 Post autor: karolinka » 21 cze 2006, o 15:57

Bartek pisze:Jesli chodzi o aspekt sportowy to z pewnoscia tez nie wybiora sie do Chorzowa. Chyba ze po kryjomu na naszych sektorach zasiada :wink: Jesli chcialbym zobaczyc dobry mecz to zdecydowanie wybralbym Wisle a nei kmite :wink:

no to wiadomo, ze tych druzyn raczej nie ma co porownywaC:)
moze sie zdarzyc ze beda mieli mecz w niedziele i w sobote i beda na 2 :P

czas pokaze ;)

Sh
Kontakt:

#95 Post autor: Sh » 21 cze 2006, o 17:21

z Odra bedzie ciekawy mecz jak z Polonia przyjada...stal stalowa wola tez ok:)
WSZYSCY NA WYJAZDY

Awatar użytkownika
wojt
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#96 Post autor: wojt » 22 cze 2006, o 11:45

http://www.90minut.pl/news.php?id=422151 Cięzko bedzie w tym sezonie, musimy się nastawić na ostra walkę. Co najmniej 7 druzyn bedzie chciało awansować.

Elmer
Kontakt:

#97 Post autor: Elmer » 22 cze 2006, o 13:28

Mam nadzieję, że szybko przekonają się, że awans do Orange moga wywalczyć tylko z drugiego miejsca. Pierwsze będzie zarezerwowane dla "niebieskiego expresu". Zanim Polonia zgra nowych piłkarzy to minie pół roku. No, chyba, że Listkiewicz im pomoże razem z sędziami.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Awatar użytkownika
Simone
Kontakt:

#98 Post autor: Simone » 22 cze 2006, o 15:22

Tylko ze my mamy ta przewage ze druzyna jest juz uksztaltowana i wprowadzimy jednego , gora dwoch graczy na dziendobry do pierwszego skladu

Dodatkowo nie przegralismy 10 meczow z rzedu

To nas maja sie bac i tyle !

Awatar użytkownika
karolinka
Kontakt:

#99 Post autor: karolinka » 23 cze 2006, o 13:33

Elmer pisze:Mam nadzieję, że szybko przekonają się, że awans do Orange moga wywalczyć tylko z drugiego miejsca. Pierwsze będzie zarezerwowane dla "niebieskiego expresu". Zanim Polonia zgra nowych piłkarzy to minie pół roku. No, chyba, że Listkiewicz im pomoże razem z sędziami.

Listkiewicza moze nie byc do tego czasu.........

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#100 Post autor: radzion » 23 cze 2006, o 22:06

linkaRTS pisze:
Elmer pisze:Mam nadzieję, że szybko przekonają się, że awans do Orange moga wywalczyć tylko z drugiego miejsca. Pierwsze będzie zarezerwowane dla "niebieskiego expresu". Zanim Polonia zgra nowych piłkarzy to minie pół roku. No, chyba, że Listkiewicz im pomoże razem z sędziami.

szybcij uwierza w to ze Poloki zrobia mistzra swiata niz ze listkiewicz odlezie

Awatar użytkownika
karolinka
Kontakt:

#101 Post autor: karolinka » 23 cze 2006, o 22:17

radzion pisze:
linkaRTS pisze:

ciekawi mnie czy i jak zadziala premier, ponoc zamiesza sie w Polska pilke jak nie nastapia w niej radykalne zmiany...

JedenZtzw.Czarnych

#102 Post autor: JedenZtzw.Czarnych » 25 cze 2006, o 17:28

linkaRTS pisze:
radzion pisze:
linkaRTS pisze:

ciekawi mnie czy i jak zadziala premier, ponoc zamiesza sie w Polska pilke jak nie nastapia w niej radykalne zmiany...
Jestem tutaj nowy, wbrew temu co tam pisze, nie jestem niebieski, ale nie wiem jak to się wyłącza.
Chcę zdementować te bzdury, że Listkiewicz "coś nam załatwił". Fakt, że kibicuje Polonii, ale porównywanie go do starego Dziurowicza względem GKS-u to przesada.

A oto kilka przykładów, jak to nas faworyzują sędziowie za sprawą listkiewicza.

Mecz z Odrą Wodzisław, nieuznany zwycieski gol w ostatniej minucie meczu, przesądzajacy o spadku do 2 ligi,

Całkowicie przekrecony na naszą niekorzyść mecz z Wisłą Płock jesienią 2005 r.

Karny z kapelusza dla Legii w derbach jesienią 2005r.

Informacje o tym, że nasi działacze próbowali powiększyć ligę to kłamstwa wymyslone przez organ prasowy Legii Przeglad Sportowy. W czasie tych rzekomych zabiegów nasi działacze mieli co innego na glowie - ewentualne wycofanie się ze sponsorowania naszej drużyny firmy developersko-budowlanej J.W.Construction.

Generalne 70 % informacji, jakie krąży na temat Polonii Warszawa to propaganda legionistów, do których wszyscy podchodzą jak do prawd objawionych.

Prawda objawiona jest taka, że jesteśmy takim samym klubem piłkarskim, jak każdy inny, a jedyne co nas różni od innych klubów w polsce to to, że nie sasiadują z takimi skurwysynami jak nasi sąsiedzi zza miedzy. I nie chodzi mi tu wcale o przemoc, bo to jest wszędzie, ale umiejętność posługiwania sie kłamstwem. Nie bedę komentował wątku, bo zaraz wyroji się paru prawomyślnie myślacych z wawy, zrobię dementii i kibice Ruchu otrzymają ponownie prawdziwy obraz sytuacji.

Co do Polonii Warszawa w realu, a nie w legijnych bajkach dla polskich kibiców.

Sytuacja prawno-organizacyjna naszej drużyny jest skomplikowana, ale nie beznadziejna.
W 1996 r. do 1 ligi awansowała drużyna o nazwie KPP Polonia, której właścicielem był Janusz romanowski, przedtem sponsor Legii. Przez 4 sezony zbudował silną komandę, która zdobyła mistrzostwo, puchar ligi, puchar Polski i SP. Sukcesy nas oslepiły, ze nawet kibice nie zauważyli co złe. Tak, tak, posłuchajcie mnie, bo to w ogóle pouczajace dla wszystkich sympatyków piłki w Polsce.

Romanowski poczuł się jak król. Podziw, uznanie, otoczył sie pochlebcami, ciągle do powiedzenia wiele miałyu dziadki z poprzedniej epoki, co to nawet kompa nie potrafią właczyć. Darek Wdowczyk mowi mu:"Panie prezesie, chcemy Ligi Mistrzów, to trza kupić kilku dobrych futbolistów, takich, co to Pietra nie dostaną". A prezes mu kazał grac dotychczasowa komandą, nieludzko zmeczoną. A każdy z nich miał bardzo wysoki kontrakt. romanowski myslał sobie:"mam szczęście w życiu, do LM awansujemy, kopaczy spłacim a i dla mnie zostanie". nadzieja matka głupich. Przeszlismy w 2 rundzie Dynamo Bukareszt, ale z wszechateńskimi pozamiatane. No i plajta. Poza tym pieniądze zarobione od telewizji dziwnie znikneły, nie zrobiono nic na sypiacym się stadionie, niewiele robiono w dziedzinie marketingu, co jest ważne, bo Polonia jest słabo znana w Warszawie. Rok po majstru, w 2001 r. zdobyto PP - to, że Górnik się z nami porozumiał to kolejna bajeczka z Łazienkowskiej, żeby zgnoić, zochydzić nasz sukces, bo to boli tych pyszałków, co to się unoszą we własnych pierdach jak w kadzidle, tak, tak przekret, taki przekret, że była poprzeczka i słupek dla Górnika. wracając do historii, na tym coraz ciemniejszym horyzoncie pojawiła się gwiazda nadzieji. Jan Raniecki. Wiem, ze się smiejecie, bo teraz to kazdy wie, jaki on był, no ale wtedy to był inny człowiek. Organizował szkolne wycieczki na mecze, żeby robić kibicowski narybek, wydawał własnym suptem gazete kibicowską. No i wtedy, kiedy Romanowskiemu się odechciało, w lutym 2004 r., po długich targach Raniecki przejął klub - powstała KSP Polonia Warszawa.
Piłkarsko była cały czas bryndza, ale ściągnięty Jerzy engel cos tam rzeźbił i uratowaliśmy sie przed spadkiem. Ale ś.p. Raniecki miał inne zasługi. Finansował stowarzyszenie kibiców na rzecz walki o stadion. U nas jest inna filozofia walki o stadion niż u wiekszości klubów. U nas nikt nie liczy na działaczy, na radnych. SAMI KIBICE MUSZĄ WYWALCZYĆ INWESTYCJE. No i dzięki temu mamy jupitery, nowa kamienna i podgrzewana murawę. Żaden Listkiewicz, inny czort nam nie pomagał - zrobilismy to w pewnym sensie sami. Bo my nie jestesmy legia, której się należy stadion tzw. narodowy, bo jak nie to w ryj.nam sie nic nie należy, więc o wszystko musimy walczyć. Kolejną inwestycja na Konwiktorskiej miała być przebudowa Trybuny Głównej - zadaszenie, postawienie budynku klubowego, podwieszana galeria dla VIP-ów. Niestety zostało to zablokowane przez nielubiącego naszego klubu p.o. prezydenta miasta kochalskiego.
Wracając do przerwanego ciągu zdarzeń. Później Raniecki porozumiał się z jakąś dziwną firmą GSA, która opowiadała, że wpompuje w nasz klub 150 mln. dolarów. Brzmiało niesamowicie, ale ostatecznie skończylo sie procesem, który odbija nam się czkawka do dziś. Raniecki umarł na serce na początku marca tego roku. jego spadkobiercy sprzedali klub firmie J.W.Construction. jest to najwieksza w Polsce firma deweloperska, działa głównie w Warszawie. Jej właściciel, Józef wojciechowski wykonał kilka dziwnych akcji, oświadczył, że wycofa się, jeśli spadniemy (przed meczami z Wisłą i Legią :lol: ), potem ogłosił, że wycofuje się ze sponsorowania klubu, potem to jakby odwoła, bo społka nie ogłosiła upadłości i kazano trenerowi Wiśniewskiemu budować klub na 2 ligę.

Sorry, że tak długo, ale zauważyłem, że na forach kibicowskich panuje duży chaos informacyjny o nas, więć to porządkuję.
Uważam, że na chwilę obecną jest tak. Wojciechowski w pierwszej chwili się wkurwił, że spadlismy, ale po kilku tygodniach ochłonął i zaczął kalkulować. "Mam drużynę z 2 ligową licencją - 1 skok i ekstraklasa. Mam całkiem nowoczesny stadion z perspektywą dalszej modernizacji. Jest kilku dobrych piłkarzy, z których mozna coś zrobić - Citko, Kosmalski. jest dobra drużyna młodzieżowa, z której można tez wziaśc kilku zawodników(rocznik 1987,Mistrzowie mazowsza, w tysezonie juz w 1/2 finału MP)." Słowem, opłaca mu sie tu zostać.

Piłka jest nieprzewidywalna, ale biorąc pod uwagę, że 2 liga jest w tym sezonie bardzo słaba, sądzę, że mamy duże szanse na awans. Kiedy graliśmy padakę w OE, w Pucharze Polski rozklepalismy w Białymstoku Jagiellonię. To o czymś swiadczy. Polonia wróci szybko do 1 ligi, czego życzę również Ruchowi Chorzów.

bolo23

#103 Post autor: bolo23 » 25 cze 2006, o 17:41

ale nas to az tak bardzo ta polonia nie interesuje...
wystarczy ze mamy swiadomosc, ze jestecie na ta chwile gorsi...

Awatar użytkownika
Simone
Kontakt:

#104 Post autor: Simone » 25 cze 2006, o 17:48

nie wiem o co Polonia bedzie walczyc w tym sezonie ale napewno nie o awans

Trzezwo oceniam wasza sytuacje , nie mam nic do Polonii

Mecze pucharowe nie moga byc miernikiem sily zespolu bo czesto swiadomie lub podswiadomie zespoly zwlaszcza 2 ligowe je odpuszczaja

Zreszta Ruch , Piast , Zaglebie to zespoly od Jagielloni na ta chwile mocniejsze

A jest jeszcze Zawisza i Slask Wroclaw ktore powalcza i gorne rejony tabeli

JedenZtzw.Czarnych

#105 Post autor: JedenZtzw.Czarnych » 25 cze 2006, o 19:53

Czuję, że nasi będą zdeterminowani jak nigdy. Ten Wojciechowski mógłby nie strawić kolejnego niepowodzenia, a jego ew. wycofanie to problemy takze dla piłkarzy-kto im bedzie płacił. Poza tym bedzie w warszawie nowy prezydent i znów zacznie sie dyskusja o inwestycjach na stadionach Legii i Polonii - powrót do 1 ligi byłby dobrym argumentem.

Nie lekceważymy żadnego z rywali, poza tym drużyny 2 ligowe zawsze sprężają się na spadkowiczów, jakby nie było ex 1 ligowców. Ale mimo tego jestem dobrej myśli. Przy całym szacunku dla wszystkich ekip 2 ligowych, moim skromym zdaniem jako taki potencjał, na miarę 2 ligi, chodzi mi o wszystko - drużyna, infrastruktura, wsparcie miasta, sponsorów, kibice - posiadają Jagiellonia, Ruch Chorzów, my, Śląsk i Zagłębie, może KSZO i Piast (zdajsie zabrali sie tam za stadion - jupitery - czyli liczą na awans wyżej). Lechia i Polonia Bytom maja wiernych kibiców, ale organizacyjnie i finansowo są słabiutkie. Odra Opole wraca po dłuzszej przerwie do 2 ligi i będzie potrzebowała 1 sezon na aklimatyzację. Pozostałe drużyny z 3 ligi dysponują raczej mizernym potencjałem, a niektórym z nich - Kani Gostyń, Kmicie, ŁKS-owi Łomża, Miedzi wróżę role dostarczycieli punktów.

Nie dzielmy skóry na niedźwiedziu, ale do 1 ligi awansują Polonia W., Ruch Chorzów i ...Zagłębie po barażach (żeby nie mówili, że polonijny szowinista :wink: )

ODPOWIEDZ