Letnie transfery

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#376 Post autor: gerhat » 14 cze 2006, o 10:57

WOJTEKK pisze:to kaj mom isc łowco goroli to cie to gówno zaprzeproszeniem obchodzi,co do bredni niebyda ci pisoł jakie ty piszesz i w zasadzie mom to w du***,jest to moje zdanie i tego sie beda trzymoł ,to ze ty mosz zawsze jakies ale do wypowiedzi innych z forum to juz wiedza wszyscy,wiec jezeli ty jestes taki znawca zawodników to ty moze sie przyjmij na łowcy talentów co???
apaluja o powściagnięcie radykalizmu, bo potem sa pretensje o dosadnośc i obrazanie a nawet bany - niestety w jedna strona
powyżej mosz tekst Lukasa który mimo tego że mo inne zdanie niz łowca nie pluje tu na niego

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#377 Post autor: L.G » 14 cze 2006, o 11:01

Lukas, a mie wcale nie chodzi o to czy Srutwa ma odejsc czy nie. Mie chodzi o to, że chce być zawodnikiem to na prawach zawodnika - czyli gro jak trener tak zdecyduje, a jak trener nie zdecyduje to nie gro i niy ma dyskusji, tym bardzi "gorzkich zali" w mediach. Wiync jesli Srutwa nadal chce byc ZAWODNIKIEM to musi na te warunki przystać. Jesli chce rządzić, niych zacznie parać się trenerką i udowodni, że sie na tym zno.
Lukas niy znom tych wszystkich sekretow jak ty ale mie sie marzy zeby w tym klubie było w koncu NORMALNIE bez swiyntych krow, zawodników i "zawodników", równych i równiejszych, rywalizacji o skład i monopolu na miejsce w składzie jednoczesnie.
Konfliktowosc trenera? W tym klubie od czasów Lenczyka byli sami figuranci to teraz jak prziszoł piyrwszy trener z jajami i własnym zdaniem - to nagle jest wielce konfliktowy. Dość trenerom-kolegom
słowym - jesteśmy klubym zmarnowanych szans :-(

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#378 Post autor: gerhat » 14 cze 2006, o 11:02

z ciekawej dyskusji robi sie tu ściek epitetów wypowaidanych przez niepoprawnych maniaków
czy jakiś admin, niezaleznie od osobistych poglądów w sprawie to czyto?

Awatar użytkownika
jalboss
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#379 Post autor: jalboss » 14 cze 2006, o 11:08

ludzie, dajcie se luz. Pięc stron tekstu na podstawie jakiegoś artykułu w GW. Niejednokreotnie już było że autor tekstu (Tudor) miał "rewelacyjne" informacje, wymyślone chyba przez naćpanego nałogowego alkoholika w stanie delirium.

Pożyjemy zobaczymy.
NIEBIESCY KIBICE MÓWIĄ...

arcio
Kontakt:

#380 Post autor: arcio » 14 cze 2006, o 11:10

wracając do tematu ;)

pisał ktoś o Kukulskim, a na piastowej stronie mamy taki tekst:
Nie tylko Krzysztof Kozik był kuszony, ale także i Pawłem Gamlą interesowały się inne kluby. Obrońca Piasta jednak w poniedziałek złożył swój podpis na nowym, trzyletnim kontrakcie i na pewno zobaczymy go w przyszły sezonie w naszej drużynie. Chęć pozostania wyraził też Krzysztof Kukulski
od chęci do podpisania długa droga ale ...
pozyjemy zobaczymy
nigdy nie jest za późno

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#381 Post autor: Lutz » 14 cze 2006, o 11:19

Pewni ludzie majom jedna koncepcja budowanio drużyny i to już o conajmni od 2 lot , a mianowicie Srutwa raus za wszelko cena , niy ważne jest co gro , jak gro , co zrobioł do Ruchu , zgodzom sie nawet na to co by Bizak zostoł , bele by Srutwa poszoł w ciul. Godajom że argumynty o Bizackim wysuwajom zwolennicy Srutwy - ale o co nom chodzi ?? Rachunek je prosty - chop co cało ( prawie) runda groł wiyncy jak poprawnie , je duszom drużyny , "symbolym" Ruchu , mo odejść a kopacz co roz bez cało runda bal dobrze podoł mo zastać . To teroz gerhaty , slava i łowcy wytłumaczcie takiymu laikowi jak jo , kaj sam je syns i logika ?? Czym w tym momencie kieruje sie Wleciałowski ? Sportowom przydatnościom do drużyny , czy prywatnymi przekonaniami ? Jak Srutwa je taki be........, taki słaby , takim "wrzodym" , jak to jest że pomimomo tego że groł , boł w Ruchu momy te """" sukcesy"""" . Niy rozumia ? Dyć idąc waszym tokiym rozumowanio powinni my kożdy mecz przegrać bo groł Srutwa , a jakby niy groł to już dziesiej świyntowali by my awans do OE. Jo w tym niy znajduja żodny logiki. Wy sie tak richtig zastanówcie nad tym czy niy przemawio przez wos tylko i wyłącznie jakoś prywatno antypatia do Mariusza i to niy od dzisiej niy od wczorej ino od poru już lot.
Jo niy uważom , że Srutwa mo abonymynt na piyrszy skład , ba...nawet niy myśla że mo tak dugo grać aż go karetka z placu zabiere - mo swoje lata , mo swoje za uszami , niewyparzono gymba , może nawet jest za bardzo "ambitny" , może niy poradzi pedzieć - " mom genug" , robia plac modszym , ale to jeszcze niy powód co by od poru już lot przypisywać mu wszystkie kataklizmy jakie spotkały Ruch i południowo - wschodnio Azja.
Niech mi ktoś racjonalnie wytumaczy ta koncepcja ( pomijając prywatne antypatie) - Bizacki zostaje ( ciynki jak dupa wynża, warum auch immer) , Srutwa raus - "cało" runda na plus. I chodzi mi tylko w tym miejscu o sportowy aspekt ty zagadki.

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#382 Post autor: L.G » 14 cze 2006, o 11:32

Lutz. Czy Srutwa jest be czy jest słaby, jako mo koncepcja budowania kadry itd, zwróc się z pytaniem do Wleciałowskiego i pewnie ci odpowie.
Mie jako kibica interesuje przyszłośc Ruchu, a mni M. Srutwy czy K. Bizackiego.
A ta (przyszłośc Ruchu) w moim przekonaniu lepszo gwarantuje trener M. Wleciałowski niż quasitrener M. Srutwa i skoro Wleciałowski uważo że nie widzi miejsca w składzie dla Mariusza w przyszłym sezonie to sie z nim zgadzom niyzaleznie od tego czy Krzysio B. bydzie grzoł ława czy groł w Szombierkach.

Kwestia odejscia Srutwy z czynnej zawodniczej kariery to kwestia dziś, rundy, sezonu ale nieuchronna nojblizszo przyszłość i wola zeby sie Wleciałowski pomyloł i odesłoł Maria pol roku wczesni na pyndzyjo, niż żeby odesłac go poł roku za późno z jakimś mietkim trenerio pokroju Fornalaka na ławce.
słowym - jesteśmy klubym zmarnowanych szans :-(

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#383 Post autor: gerhat » 14 cze 2006, o 11:34

Lutz pisząc o pewnych ludziach i koncepcjach mosz chyba na mysli Wleciała a nie mnie.
Bo moje koncepcje nie maja tu nic do rzeczy, je przedstawiom tylko moja opinia na cało sprawa tak jak ty mozesz miec sowja opinia.
Wg. mnie zarówno Biza jak i Srutwa nie powinni juz grać, bo czas zrobił swoje a z kazdym kolejnym zezonem pietno czasu bedzie wpływało na ich kondycja, wydolność, szybkość, zwrotność w tempie wielkorotnie zwiekszonym.
Oczywiście zasługi i doswiadczenie tez sa ważne, ty na to stawiosz, a wg. mnie wazniejsze są sprawy fizjiologiczne, których nie da się oszukać.
Statystyki Srutwy z tego sezonu jakie sa tu przedstawiane w wiekszości dotycza rundy jesiennej, bo wiosna te statystyki sa bladziutkie, jakie wiec sa przesłanki ku temu aby twierdzic że kolejna runda bedzie w jego wykonaniu bardzo dobra?
A co do jego pozytwynego wpływu na morale drużyny, to zgodza się ze wiela pozytwów w tym jest ale sa równiez negatywy (niwyprzono gęba, dwuznacznosci w wywiadach, dzielenie zawodników na lepszych i gorszych, na tych co powinni grac i co nie powinni itp.) Co mo większo waga? plusy czy minusy? nikt tego nie oceni, dopuki Srutwa bedzie groł, jak go nie będzie po wynikach nastepców zobaczymy czy wiecej było pozytywów jak negatywów.

I na tym kończa moja opinia, nie odsadzając od czci i wiary tych co maja inne, czego i tobie Lutz zycza.

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#384 Post autor: spyru » 14 cze 2006, o 11:48

Lukas skoro nie chcesz pisać o pewnych sprawach to znając sytuacje wyraź swoją opinie co należałoby zrobić. Jedno jest pewne. Drugiego tak "skłuconego" klubu nie ma w Polsce i tutaj też należy sie zastanowić nad przyczynami tego stano rzeczy
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

grzej
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#385 Post autor: grzej » 14 cze 2006, o 11:53

Może lepiej nie wiedzieć...co się ma stać to i tak się stanie

A czy ktoś wie kim są Ci 3ej jak pisze GW "Dodajmy, że do Chorzowa przyjeżdżają pierwsi piłkarze, którzy mają wzmocnić kadrę "niebieskich" w nowym sezonie. Badania medyczne przeszło wczoraj trzech zawodników. Działacze trzymają jednak ich nazwiska w tajemnicy. - Mają jeszcze ważne kontrakty. Nie chcemy im robić problemów - tłumaczy Mirosław Mosór, dyrektor sportowy Ruchu"?

PM

#386 Post autor: PM » 14 cze 2006, o 12:06

nie bede sie rozwodził po której stronie sie opowiedzieć trenera czy Śrutwy. Każdy ma swoje racje osobiscie uważam że Mario powinien swietować razem z Ruchem awans do OE i tego mu z całego serca życze ale powinien tez czasami troche wyluzować... Czekam na interwencje Klimka która pogodzi zwaśnione strony dla dobra klubu.
PS: Mariusz Śrutwa K.S Ruch x3

Palbow

#387 Post autor: Palbow » 14 cze 2006, o 12:21

Wg mnie powinien odejsc i Srutwa i Bizak. Maja juz swoje lata, Bizak brak skutecznosci. Co prawda Srutwa ma niebeiskie serce ale wierze, ze Wlecial znajdzie kogos na jego miejsce modszego perspektywicznego. Srutwa moglby zostac w klubie - zarzad lub trenerka mlodzierzy. Z takim autorytetem mlodzi by szkolili charakter. Wlecial ma pomysl na gre (ostatnio duzo wynikow byo 5 - cos) To swiadczy tylko o tym jak dobrze wszystko funkcjonuje. Dajcie mu wolna reke a Srutwnie co najwyzej pomnik za zaslugi mozna postawic :) Panie Srutwa - niech pan bedzie czlowiekiem i da szanse mlodszym kolegom.!!

salas
Kontakt:

#388 Post autor: salas » 14 cze 2006, o 12:53

to juz wola aby zostal Mario niz bizak ktory jest bez formy i wogole daremny!!!!!!
NAJWAŻNIEJSZA JEST TRADYCJA - RUCH Chorzów - LEGENDA BEZ KOŃCA!!!

Awatar użytkownika
L_M
Kontakt:

#389 Post autor: L_M » 14 cze 2006, o 13:06

salas pisze:to juz wola aby zostal Mario niz bizak ktory jest bez formy i wogole daremny!!!!!!
a ja sie tu musze zgodzic z lowca - jedno z drugim nie ma nic wspolnego, takie gdybane wole ten czy ten. obaj moga odejsc, obaj moga zostac, tylko ze niepotrzebnie wokol Mariusza jest tyle szumu. i nie potrzebnie straci na odejsciu Mariusza atmosfera w szatni, choc z drugiej strony roznie to bywa, moze akurat bedzie to impulsem do przodu. tylko ze fakt, ze decyzja Wleciala (jesli to prawda co Wojtek Todur napisal ze wogole taka sprawa jak decyzja Wleciala jest ;) ) nie jest spowodowana aspektami sportowymi, a pozasportowymi nie podoba mi sie, uwazam ze nie tak to sie wszystko powinno konczyc, a rezygnowanie z goscia ktorego ogromna zasluga sa te wyniki - po raz kolejny przytaczam opinie DRUZYNY (Mikulenasa, Pepka, Pasnika, Smarzego - wiec starych i mlodych, tych co grali i tych co nie grali) jest moim zdaniem niestosowne. Zreszta spojrzcie na to z tej strony - dlaczego Wlecial z Mariusza nie zrezygnowal zima, kiedy przyszedl a Mario mial za soba teoretycznie slabszy okres? A rezygnuje teraz? Zastosowanie reguly 'Murzyn zrobil swoje murzyn moze odejsc' nie powinno tu miec miejsca, bo to jest Srutwa, a nie jakis Sibik. Wiec jesli nawet Wlecial wychodzil z zalozenia, ze na poczatek do budowy zespolu posluzy mu taki pilkarz i taki charakter jak Srutwa, to nie powinien teraz w ten sposob potraktowac sprawy.
Ostatnio zmieniony 14 cze 2006, o 13:09 przez L_M, łącznie zmieniany 1 raz.

DJ ZYCHA

#390 Post autor: DJ ZYCHA » 14 cze 2006, o 13:08

gerhat ty mosz richtig ała :lol: jeszcze na dodatek nie umisz rachować

JESIEŃ-6 TORÓW+3 ASYSTY=9 PKT
WIOSNA-4 TORY+7 ASYST=11 PKT

Czyli wiosna lepszo pomimo ze nie groł na szpicy(wiosna najbardziej wysunietego grał Miki) jak w zeszłej rundzie.

Ps. Jak tam twoje młode wilczki Petasz Wawrzyńczok oni tacy zaj... byli i przez Maria nie grali bo on im miejsce blokowoł :lol: .Każdy kto ich widzioł wiosna na szilu w rezerwach do mi recht że oni sie nie nadaja nawet na A -klasa.

GERHAT DO SZKOŁY NYGUSIE!!!!!!!!! :lol:
Ostatnio zmieniony 14 cze 2006, o 13:16 przez DJ ZYCHA, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany