pseudogwiazdy i Pan Wleciałowski

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
piknicfriendly

#16 Post autor: piknicfriendly » 21 kwie 2006, o 14:44

Lukas Michalski pisze:Na podstawie jednego artykulu transparent? Przeciez to nawet poza szatnie nie wyszlo, a dopoki do Wleciala mowia na Pan to jest ok. Szkamrac po katach sobie moga, na treningach obowiazkowo sluchac trenera wykonywac jego polecenia i zwracac sie 'per Pan'. Dopoki tak jest to po co jakis transparent?
1.) to tylko propozycja
2.) ty jesteś na "nie", ja jestem na "tak" obaj mamy do tego prawo
3.) Autor nie wspomino o szkamraniu po kątach tylko o czyms wiecej
4.) pozostałe argumenty stwarzające przesłanki mosz w wątku otwierającym temat ?
5.) taktyka udawania że nic się nie dzieje stosowana jest od bardzo wczesnego Rogali - gorzkie efekty łykomy co tydzień w porze meczu
Tym bardziej ze w tym artykule nikt nie podal zrodla z jakiego ma takie informacje. Temat prasowy zrobiony dla mnie z niczego.
Rafał Musioł - Dziennik Zachodni, Katowice ul. Młyńska 1, dział sportowy 032 358-34-08
Po drugie - kolejny temat piknik i kolejne podzialy na lepszych i gorszych?
możesz sprecyzować zarzut ?
dlaczego nie moglbys takiego transparentu zrobic
odpowiem pytaniem - wciepujesz do biksy ?
tak oburzylo i zirytowalo w poscie Luke?
skoro nie rozumiesz, raczej nie zrozumiesz.
Dla większości ty jesteś irytutujacy
wiem, jakoś depresyjnie mnie to nie nastraja, po prostu poklask tłumu do niczego mi nie jest potrzebny,
proszac ludzi po ktorych dopiero jezdziles jak po psach, zeby transparent zrobili.
1. to propozycja nie prośba
2. i nie dla mnie tylko dla klubu (niestety jak widac nie stac was by spojrzec na coś z persektywy dobra klubu i wznieść się ponad prywatne animozje i uprzedzenia). [i nie zazyczyłem sobie transparentu popierającego mnie w wyborach samorządowych tylko popierających porządki w klubie, którego dobro tez ponoć lezy wam na sercu]
2a.) nie odrózniasz prywaty od spraw wyższygo lotu
3. Jest mi obojetne kto zrobi jesli się zdecyduje zrobić taki transparent wcale to nie muszą być Twoi nadąsani kolesie, mi tam rybka, jesli ktos mo chęć i umiejętności i czas to uciesza sie jesli coś takiego zrobi, ale dla klubu, nie DLA MNIE.
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2006, o 14:51 przez piknicfriendly, łącznie zmieniany 1 raz.

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#17 Post autor: gerhat » 21 kwie 2006, o 14:46

W dziale Kibice znajduje się temat "Propozycje opraw".
Proponuja aby odpisać wszystkim skałdajacym propozycje w tamtym temacie, ze maja sobie sami zrobic oprawy, nie siedzieć i nie marudzić - skoro nie ma w takiej odpowiedzi nic zdroznego, oburzajacego i irytujacego.

Poza tym to raczej nie piknicfriendly rozpoczoł kolejny podzał w tym temacie.
Coraz wiecej ludzi na tym forum jak się zagnie na kogos w jednym temacie, niszczy swojego adwersarza w innych tematach, niezaleznie od tego co napisze.
Potem czytom tu takie ciulstwa że jak gerhatowi sie faszyzm nie podobo to jest równoznaczne z tym że mu się biza i śrutwa nie podobo :)
stosując takie metody można by analogicznie napisać że jak bizie i srutwie nie podobo się gerhat, to sa faszystami.
Dopuki będzie tu panowało takie myslenie, to kozdy temat będzie wyglądoł mniej wiecje podobnie.

Awatar użytkownika
L_M
Kontakt:

#18 Post autor: L_M » 21 kwie 2006, o 14:57

Wiec tak po pierwsze kazdy artykul ma swojego autora, problem w tym ze autor posluguje sie slowami 'podobno' i 'nikt nie ukrywa' nic nie precyzujac. Zero konkretu. Autor nagle dowiaduje sie ze prawie wszedzie rzadzi jakis pilkarz, wszedzie chce zrobic smrod. Po co?

Nie chodzi o to zeby cos ukrywac i przemilczac, tylko wyciagac sprawy ktorych jestesmy pewni, na ktore mamy dowody.

Wrzucam i co z tego? To pytanie zupelnie nie bylo wyjasnieniem powodu dla ktorego nie mozesz zrobic transparentu. Poza tym twierdzenie 'jak nie rozumiesz to nie zrozumiesz' przypomina mi troche paplanine mojej babci ktora nie chce mi powiedziec po co Rydzyk byl na kanarach czemu jezdzi maybachem i kazdy inny zarzut pod adresem Radia Maryja odpiera tekstem 'nie rozumiesz to nie zrozumiesz'. Po prostu brakuje jej argumentow wiec zawsze konczy nawijka 'nie rozumiesz i nie zrozumiesz'

Podzialy? tekst typu 'po tobie wiecej sie nie spodziewam' za chwile dopisek gerhata - pytam PO CO?

zgadzam sie ze kazdy moze miec swoje zdanie i obaj je wyrazilismy.

Nie uwazam ze bedac przeciwko transparentowi uprawiam prywate i nie zwazam na dobro klubu. Po prostu moim zdaniem taki transparent dla dobra klubu nie podziala lepiej niz flaga 'white power'. Nie wniesie zadnych pozytywnych aspektow a rozdmucha juz na cala lokalna i moze nie tylko prase jak to kibice sa przeciwko pilkarzom, pilkarze przeciwko trenerowi itd. Rozumiem ze przed walka o utrzymanie to jest wlasnie wlasciwy klimat? i bylbym za transparentem gdybym zobaczyl u zawodnikow brak szacunku dla trenera. akurat jade na Cicha trening obejrzec, jak cos takiego zobacze, to wroce i dwiema rekami napisz ROBMY TRANSPARENT!

Awatar użytkownika
vahanara
Kontakt:

#19 Post autor: vahanara » 21 kwie 2006, o 15:14

Szczerze mówiąc artykuł wydaje się - w części dotyczącej Ruchu - kupą domysłów i spekulacji obliczoną na wywołanie zainteresowania. Fakt że Mariusz jest postacią charyzmatyczną i (w pewnym sensie) rządzacą w szatni nie uprawnia do wyciągania wniosku że zwalnia trenera. Bezdyskusyjnie grajki mają słuchac poleceń trenera a nie odwrotnie i wydaje mi się - mimo że prywatnie moga sobie na to narzekać - że tak jest. Najlepszym tego przykładem jest Bizak.Rygor zwracania się do trenera per Pan też świadczy o tym że Wleciał nie pozwoli się "stłamsić" szatni a jego "układ" z Klimkiem pozwala mieć nadzieje że nie będzie źle.
Póki co jestem przeciwny takiej fanie bo to wprowadza tylko niezdrową atmosferę, tworzy niepotrzebne podziały i tylko nakręca spiralę wzajemnych podejrzeń.
Śrutwa chyba w tym roku nie dostał jeszcze kartki za pyskówki z sędziami i to też przemawia za tym że On i szatnia jest trochę utemperowana.
Na tą chwile wypadałoby raczej zwierać szeregi i walczyć o utrzymanie bytu a nie szukac dziury w całym.

Fajnie byłoby gdyby po takim artykule Mario zdobył się na publiczne poparcie w imieniu drużyny - trenera Wleciałowskiego.
Może Lukas przeprowadzi z nim szybkie interview?

pzdR
Każda władza deprawuje a władza absolutna deprawuje absolutnie...

piknicfriendly

#20 Post autor: piknicfriendly » 21 kwie 2006, o 15:16

1. Nie moge zrobić transparentu bo nie mam na to ani czasu, ani zdolności, ani umiejętności i dlatego też mimo, że "jeżdżę jak po psach" ??? po Twoich kolegach, to wciepuja do biksy, bo wbrew Twoim niewiadomo skąd wyciągnietym wnioskom niy mom nic przeciwko oprawom. No ale niych bydzie na twoje, jo som sie byda robioł oprawy, Ultra niych sie sama wciepuje do biksy.
2. Co do hipotez autora, to keryś roz już ci pisza że wg. mie istnieją przesłanki mogace stanowić potwierdzenie tych hipotez.
3. Nie uprawiosz prywaty będąc przeciwko transparentowi, uprawiosz prywatę argumentując przeciwko niemu w ten sposób:"Ty tu jestes irytujacy, proszac ludzi po ktorych dopiero jezdziles jak po psach, zeby transparent zrobili" i udając że to jo czepiom się Luka.
4. Co do podziałów - jednakowi wszyscy są w Korei, nie sądza zeby istniał obowiązek bycia wrzucanym do jednego wora z człowiekym co miyszko na adolf hitler platz. To, że kibicujymy tymu samemu klubowi nie oznaczo jeszcze, że mom go kochać

rumcajs_79
Kontakt:

#21 Post autor: rumcajs_79 » 21 kwie 2006, o 15:19

jak niema wynikow to kozdo wymowka jest dobro!niema jak szukac konfliktu zamiast sie zastanowic nad poprawa gry i skutecznosci :evil:
czasym mi sie wydaje ze chyba lepij by było zatrudnic jakiegos gorola co niemo kontaktow unos!wtedy niebylo by zadnych podtekstow!
[url=http://imageshack.us][img]http://img86.imageshack.us/img86/4302/tgah5.jpg[/img][/url]

[color=blue]WE ARE THE BEST AND FUCK THE REST[/color]

Awatar użytkownika
Raul22
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#22 Post autor: Raul22 » 21 kwie 2006, o 15:20

napisales na poczatku o efektach sielskiego i przyjacielskiego ukladu za Fornalaka a fakty sa takie ze Fornal zaczal sezon Widzew 0:2, Lks 1:0, Sosnowiec 0:1, Szczakowa 4:0, Lechia 2:1, Swit 2:0 czyli 12 pkt bramki 9-4 a Wlecial Sosnowiec 0:0, Szczakowa 0:0, Lechia 3:0, Lks 0:0, Swit 0:1, Widzew 0:2 czyli 6 pkt bramki 3-3, wiec co tu popierac jakas twarda dyscypline jak mamy mniej pkt niz na jesieni, dlatego nie widze sensu w tym momencie popierac trenera jakims transparentem, niech sie pierw czyms wykaze

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#23 Post autor: gerhat » 21 kwie 2006, o 15:30

Lukas jedno sprostowanie do Twojej wypowiedzi i kończa temat.
Piknicfriendly wysłał swego posta o 13.44 a jo o 13.46
Jezli sadzisz że jo zdążył przeczytac jego dosyć długi post i zdązył napisac swój (który notabene nie ograniczył się do słów "zrób se som" czy cos w tym rodzaju) w ciagu 2 min, to przeceniosz moje mozliwości i mozliwości systemu operacyjnego mojego qompa.

Oba posty powstały niezaleznie w tym samym czasie, a jak redagujesz posta nie widzisz co sie ukazuje na forum w tym czasie, a że odnosiły się do Ciebie (mój tylko w czesci) to chyba nie dowód zmowy przeciwko Tobie, zresztą po naszej innej korepsondencji chyba tak nie myślisz. Mój post nie odnosi się do Twoich wątpliwości odnośnie sensu wywieszania transparentu, czy intencji dziennikarza DZ, ale do braku irytacji na "zrób se som".

Takim stwierdzeniem można kwitować kazdo wypowiedz na tym forum, równiez każdo Twoja i moja- "napisz se som i przeczytej se som"

Pavlique
Kontakt:

#24 Post autor: Pavlique » 21 kwie 2006, o 16:11

A mnie sie zdo że taki tejkst jak w tyj gazycie mog by kożdy dziynnikarzyna napisać wystarczy yno wlyźć na nasze forum i przeczytać kilka tymatów;
Coś mi sie zdo że dla wielu dziynnikarzy nasze forum jest głównym źródłym informacji;
A wracając do zasług trynera ... choćby niy wiym jak dobry boł jak ni ma wyników i punktów to łon leci a niy grajki... taki to juz fach...
Pozdr
I'm a man who walks alone

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#25 Post autor: jajo » 21 kwie 2006, o 16:33

troche tak od siebie. Kiedys cos tam trenowalem, mialem pru trenerow. I w szatni moze byly smiech, zarty, czy nie zgadzanie sie z decyzjami trenra. Ale na treningu czy w bezposrednich kontaktach byl szacunek i tak to ma wygladac! Oczywiscie ze idealna sytaucj jest taka, gdy trener ma taki respekt, ze nawet gdy go nie ma nikt nie zartuje, nie podwaza decyzji, ale przy zawodnika ktorzy po kilkanascie lat grali w pilke jest juz to ciezkie. Inna sprawa by byla, gdyby zawodnicy podawali takie wypowiedzi publicznie, czy ze wzgledu na trenera podchodzili lekcewazaco do bowiazkow treningowych
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#26 Post autor: gerhat » 21 kwie 2006, o 16:38

Pavlique pisze:A mnie sie zdo że taki tejkst jak w tyj gazycie mog by kożdy dziynnikarzyna napisać wystarczy yno wlyźć na nasze forum i przeczytać kilka tymatów;
Coś mi sie zdo że dla wielu dziynnikarzy nasze forum jest głównym źródłym informacji;
A wracając do zasług trynera ... choćby niy wiym jak dobry boł jak ni ma wyników i punktów to łon leci a niy grajki... taki to juz fach...
Pozdr
Pavlique, jo akurat nie widzioł nikaj na forum wpisów, że zawodniki go nie słuchaja, że nie chca mu godac per Pan, wprost przeciwnie, jeżeli pojawiały sie wpisy to raczej były zarzuty, że jest za mało stanowczy, że wystawio zawodników za zasługi a nie za umiejetnosci itp. czyli jest za mieki za bardzo sie kumo z zawodnikami.
Wymowa tekstu w DZ jest odwrotno, Wleciał jest stanowczy, twardy i że zawodnicy nie rządza a chcieliby.

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#27 Post autor: spyru » 21 kwie 2006, o 17:38

Nie wiem jak jest naprawde, ale nie zdziwiłbym sie gdyby taka sytuacja miała faktycznie miejsce w Ruchu. Jeżeli tak jest to jestem zwolennikiem wyjebania piłkarzyków zamiast Wleciała
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

slavo
Kontakt:

#28 Post autor: slavo » 21 kwie 2006, o 18:33

Raul® pisze:napisales na poczatku o efektach sielskiego i przyjacielskiego ukladu za Fornalaka a fakty sa takie ze Fornal zaczal sezon Widzew 0:2, Lks 1:0, Sosnowiec 0:1, Szczakowa 4:0, Lechia 2:1, Swit 2:0 czyli 12 pkt bramki 9-4 a Wlecial Sosnowiec 0:0, Szczakowa 0:0, Lechia 3:0, Lks 0:0, Swit 0:1, Widzew 0:2 czyli 6 pkt bramki 3-3, wiec co tu popierac jakas twarda dyscypline jak mamy mniej pkt niz na jesieni, dlatego nie widze sensu w tym momencie popierac trenera jakims transparentem, niech sie pierw czyms wykaze
Gwoli ścisłości i prawdy.
Fornalak zaczął 9.05.2005
RKS Junior Radomsko 1:0 - 3 pkt
Piast 1:3 - 0 pkt
Zagłebie 1:2 - 0 pkt
Mława 0:1 - 0 pkt
Łódzki Kabareton Specjalny - 6:1 - 3pkt
Kujawiak 1:4 - 3 pkt

razem 3 pkt w lidze juniorów, 3 pkt w kabarecie, 0 pkt na boisku
bramki 1:0 w lidze juniorów, 6:1 w kabarecie, 3:10 na boisku

Potem była jeszcze wtopa z Arką i pamiętny dreszczowiec ze Zniczem

Pavlique
Kontakt:

#29 Post autor: Pavlique » 21 kwie 2006, o 18:55

Pavlique, jo akurat nie widzioł nikaj na forum wpisów, że zawodniki go nie słuchaja, że nie chca mu godac per Pan, wprost przeciwnie, jeżeli pojawiały sie wpisy to raczej były zarzuty, że jest za mało stanowczy, że wystawio zawodników za zasługi a nie za umiejetnosci itp. czyli jest za mieki za bardzo sie kumo z zawodnikami.
Wymowa tekstu w DZ jest odwrotno, Wleciał jest stanowczy, twardy i że zawodnicy nie rządza a chcieliby.
a mie sie zdo że włąśnie ło to chodziło żeby nagnonć fakty do załozyń; bo jeźli założysz a tajk mi sie zdo ze dziennikarz tak zrobioł (chyba że wysłuchoł po szpilu pana D.B. kery mu po biyrze spzredoł synsacyjo :wink:)że łobrocioł kota łogonym czyli wzion to co było u nos pisane o przikryncyniu śruby i wyfrasunkowoł sie z tego ze u nos sie to grajkom niy podobo;
jak byda mioł czas to posznupia i powyciongo pora takich sugerujoncych wypowidzi kerych sporo było w tymacie o MŚ abo skrzydłowym P.
Pozdr
I'm a man who walks alone

Awatar użytkownika
Raul22
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#30 Post autor: Raul22 » 21 kwie 2006, o 19:05

slavo pisze:
Raul® pisze:napisales na poczatku o efektach sielskiego i przyjacielskiego ukladu za Fornalaka a fakty sa takie ze Fornal zaczal sezon Widzew 0:2, Lks 1:0, Sosnowiec 0:1, Szczakowa 4:0, Lechia 2:1, Swit 2:0 czyli 12 pkt bramki 9-4 a Wlecial Sosnowiec 0:0, Szczakowa 0:0, Lechia 3:0, Lks 0:0, Swit 0:1, Widzew 0:2 czyli 6 pkt bramki 3-3, wiec co tu popierac jakas twarda dyscypline jak mamy mniej pkt niz na jesieni, dlatego nie widze sensu w tym momencie popierac trenera jakims transparentem, niech sie pierw czyms wykaze
Gwoli ścisłości i prawdy.
Fornalak zaczął 9.05.2005
RKS Junior Radomsko 1:0 - 3 pkt
Piast 1:3 - 0 pkt
Zagłebie 1:2 - 0 pkt
Mława 0:1 - 0 pkt
Łódzki Kabareton Specjalny - 6:1 - 3pkt
Kujawiak 1:4 - 3 pkt

razem 3 pkt w lidze juniorów, 3 pkt w kabarecie, 0 pkt na boisku
bramki 1:0 w lidze juniorów, 6:1 w kabarecie, 3:10 na boisku

Potem była jeszcze wtopa z Arką i pamiętny dreszczowiec ze Zniczem
no olkej ale mi chodzilo tylko o ten sezon a nie poczatek jego pracy, bo z poczatku tego sezonu a teraz pierwsza 11 niewiele sie zmienila a w porownaniu z tamtym sezonem zmienila sie i to bardzo takze nie ma co tak daleko wracac, nie jestem jakims obronca fornalka tylko na nie widze sensu robic zadnych transparentow popierajacych trenera skoro wyniki sa slabe. A jak wiadomo trener za nie odpowiada.

ODPOWIEDZ