Sparingi

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
Luke

#691 Post autor: Luke » 4 mar 2006, o 20:17

Danion pisze:To jo bych byl chyntny.
Godosz, i mosz :arrow: :arrow: :arrow: http://www.megaupload.com/?d=3HKWABPH - wiecej fotek z dzisiejszego sparingu Ruch Ch. - Śląsk Świetochłowice.Miłego łogladanio. :) :) PozdRo.

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#692 Post autor: jajo » 4 mar 2006, o 20:55

gram caly czas tym samym ustawieniem moim zdaniem...
jeden na szpicy, dwoch pomagajacych, ktorzy jednak zmieniaja czasem pozycje z pomocnikami (zewnetrznymi) srodkowy def pomocnik, dwoch stoperow i dwoch skrzydlowych/obroncow
Wyglada to tak, ze ci co grali druga polowke pewnie beda wyjsciowa 11 w pierwszym meczu. Potem wejda pauzujacy Ksomicki, Srutwa i Mikulenas. To tak na moje oko 8)
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Awatar użytkownika
L-o
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#693 Post autor: L-o » 4 mar 2006, o 21:39

dzieki juz zasysom

arcio
Kontakt:

#694 Post autor: arcio » 4 mar 2006, o 21:42

heli pisze:co prawda dziesiej żech nie był na sparingu, ale apropo taktyki jak zech widzioł przed Grecją (zaznaczom, ze przed, bo tak jak pisoł Arcio być może sie coś zmieniło) też mi sie wydawało, ze to coś takiego jak gra Barca czyli 4 obr w linii, dwóch cofniętych pomocników, trójka pomocników ofensywnych bardzo (może nawet napastników w zależności od potrzeby) w tym dwóch skrzydłowych i jeden na szpicy. coś jakby 4-2-3-1

----------X----------
----------------------
-X-------X--------X-
----------------------
------X-----X--------
----------------------
X-----X-----X-----X
no i torman.
najpierw my grali 4-3-3
teraz "zwykłe" 4-4-2

jakkolowiek złudzenie bardziej ofensywnego stylu to po prostu wystawiania ofensywnych zawodników na boki pomocy: Petasz, Basta i Markiewicz w I połowie oraz Łudziński i Grzyb w II połowie
ot cała folozofia bo przecież formacja nei gra tylko zawodnicy
chwala trenerowi za to że miał pomysł na nowe pozycje dla np Łudzińskiego który miałby małe szanse wg mnie na wygryzienie Mikiego czy nawet Śrutwy (dziś pozytywnie)
szybkość i zdecydowanie, walka i granie do przodu - tak widziałem dzisiaj i mam nadzieję że tak bedą walczyć w lidze

co do personaliów

dziś zagrali w II połowie takim skłądem jaki powinien wyjść w Łodzi z ŁKSem
nie pewny jak dla mnie jest skład obrony bo jak Makucha można uznać z wielkim prawdopodobieństwem że wyjdzie to pozostała trójka już nie
pomoc bez zmian a w ataku z "konieczności" dodatkiem do Pepe Bizak
jakkolwiek po odkartkowaniu Mikiego i Śrutwy ten pierwszy do jedenastki a drugo na zmiany
co do obrony to można dziś było zauważyć że Kośmicki to chyba będzie stoper któty nam sie przyda

jak pokazał dzisiejszy sparing mamy po dwóch zawodników na każda pozycję (na prawą obronę nawet 3)
to musi cieszyć trenera bo walka jest teraz o wyjściową 11kę ale powinna być przez cały czas o wejście do składu

takie sparingi jak ten baedzo mobilizują zespół i pokazują że cięzka praca daje efekty
dziś ci co byli widzieli że zespół wygląda na dobrze przygotowany kondycyjnie i szybkościowo
mam nadzieję że 11 marca zagra tylko w sparingu 11 zawodników aby zobaczyć faktyczne przygotowanie zespołu

Liga zweryfikuje jednak wszystko - a pierwszy mecz najbardziej
licze że nie bedzie zmiany ustawienia na 4-5-1 bo my musimy narzucac styl gry a nie zostawać zdominowani
dziś Śląsk nie wiedział co sie dzieje - a bramkarz po 8 czy 9 bramie chciał chyba płakać ...
nigdy nie jest za późno

Awatar użytkownika
Simone
Kontakt:

#695 Post autor: Simone » 5 mar 2006, o 01:36

Arcio ogolnie sie zgodze , tylko za Bizaka to juz lepiej niech zagra Markiewicz ...

Tego faceta sie juz poprostu nie oplaca wystawiac , a z mlodego moze cos bedzie

Niech Janoszka wraca , bo duzo osob sie rozplywa nad Cwielongiem , a ja sadze ze to Ecik wkrotce bedzie naszym czolowym napadziorem
Zeby tylko dostawal szanse ...

Luke

#696 Post autor: Luke » 5 mar 2006, o 04:52

arcio pisze:mam nadzieję że 11 marca zagra tylko w sparingu 11 zawodników
Wiadomo już z kim będzie ten sparing i gdzie?

Awatar użytkownika
Slawko
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#697 Post autor: Slawko » 5 mar 2006, o 09:40

Mnie po tym sparingu najbardziej cieszy ze nie ma juz taktyki "bij a lec". Wlecial w koncu poukladal zespol, kazdy wie za co odpowiada.
Widac ze chce im sie grac i chyba nie ma zadnych klotni.

Mnie ciekawi jak bedzie wygladal atak. Moim zdaniem Cwielong, Mikulenas (Mario). Ale jest jeszcze Ecik i Łudzinski. Poza tym Petasz i Markiewicz ladnie uzupelniaj napastnikow, wiec jest mocna rywalizacja. Niestety Biza juz sie nie nadaje do gry...
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#698 Post autor: radzion » 5 mar 2006, o 09:45

bo Biza ino lazi na Ruch na obiadek klubowy

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#699 Post autor: spyru » 5 mar 2006, o 09:58

O tym wie chyba każdy. Niestety z tych sparingów wynika że będzie grał, przynajmniej w 1 meczu.
Troche to dziwne
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

arcio
Kontakt:

#700 Post autor: arcio » 5 mar 2006, o 11:41

Slawko dokładnie
każda piłka jest kierowana do naszego - nie ma za dużo długich podań któe są adresowane do nikogo
bramkarz też unika wybijania na oslep a stara się grać ręką krótkie celne piłki

co do napastników to w tej rundzie mam Janoszkę z głowy
on leczy kontuzje a nawet jak wyzdrowieje to nie ma szans aby nadrobił to wszystko co pozostali wyrobili na 2 obozach, więc jego mamy dopiero na runde jesienną chyba albo i później

co do Bizy to trener chyba sie teraz już na 100% przekonał i pokazał to samemu bizackiemu że nawet na tle tak słabego przeciwniki nie pokazał NIC

jak bedzie wyglądał atak - tego na dziś chyba nie wie nawet sam trener - mowie o pierwszym meczu
w następnych widze na dziś tylko ataka Pepe - Miki a mario z ławki na 30-20 minut

co do kolejnego sparingu to ma być, jak coś sie wyjaśni, ustali przeciwnika to na pewno sie info pojawi
nigdy nie jest za późno

Awatar użytkownika
L-o
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#701 Post autor: L-o » 5 mar 2006, o 11:48

Ustawienie ktotre nom zwizualizowol arcio mi sie osobiscie podobo. niby gromy jedym napastnikiem, ale w sutuacji przejecia bala na polowie, dwoch bocznych, zlazi nieco do srodka, przez co mozna stworzyc przewaga, np. 3 na 3 + torman. Jakby wzionc pod uwaga ze w ataku moglby grac Mikulenas, a po bokach np. Cwielong i Markiewicz (ewentualnie Łudziński) to takie sytuacje moglyby stac sie jednymi z czescij wykorzystywanych przy ewentualnej grze pressingiem lub optymalnie przy wyprowadzaniu kontrataku. Ino wszystko zalezy od Wleciala i tego jak on sam widzi teraz te ustawienie. Pole do manewru mo duze i mysla, ze niy bydzie zle.

Awatar użytkownika
mumin1920
Kontakt:

#702 Post autor: mumin1920 » 5 mar 2006, o 12:32

jo wom powiym ze przyszlosc widza w Łudzińskim :lol: szybki, zwinny, waleczny ino brakuje mu doswiadczenia :lol: i z tego co widza lepi sie rozwijo niz Pepe :? ale to moze ino jo to tak widza

arcio
Kontakt:

#703 Post autor: arcio » 5 mar 2006, o 12:55

Danion pisze:Ustawienie ktotre nom zwizualizowol arcio mi sie osobiscie podobo. niby gromy jedym napastnikiem, ale w sutuacji przejecia bala na polowie, dwoch bocznych, zlazi nieco do srodka, przez co mozna stworzyc przewaga, np. 3 na 3 + torman. Jakby wzionc pod uwaga ze w ataku moglby grac Mikulenas, a po bokach np. Cwielong i Markiewicz (ewentualnie Łudziński) to takie sytuacje moglyby stac sie jednymi z czescij wykorzystywanych przy ewentualnej grze pressingiem lub optymalnie przy wyprowadzaniu kontrataku. Ino wszystko zalezy od Wleciala i tego jak on sam widzi teraz te ustawienie. Pole do manewru mo duze i mysla, ze niy bydzie zle.
gdzie ty widzisz gre jednym napastnikiem?
gramy normalnym 4-4-2 :)

4 obrońców w linii
dwóch środkowych pomocników, dwóch ofensywnych bocznych
dwóch napsatników

panowie i panie - system nie gra, grają ludzie którzy są na boisku a jak widać Wleciał ma koncepcje żeby sie to układało
po drugie - byłem na sparingu mile zaskoczony brakiem pyskowanie w wykonaniu Śrutwy i innych

dobrym przykładem był op***dol Norki skierowany na naszych w sytuacji jak ktoś chciał sie zabrać za dyskusje - "gramy dalej"
tylko tyle i aż tyle
nigdy nie jest za późno

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#704 Post autor: jajo » 5 mar 2006, o 13:20

ja nie wiem co tak duzo wspominacie o Markiewiczu, ktory moim zdaniem wszedl tylko na moment by uspokoic Petasza, ktory chyba karnie za przepychanki jakies tam otrzymal dwie rundki wokol boiska. Jako ten 3 napastnik, czy tam skrzydłowy, wg mnie zdecydwoanie wieksze szanse ma Basta. Szybki, zadziorny, rozpoczyna pressing zespolu, nie boi sie zagrac 1na1. Mysle, ze moze nam bardzo pomoc jak sie nie bedzie ukaladalo na boisku. Brakowalo nam takiego zawodnika, ktorego wejscie oznaczalo szarpanie z przodu
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

abnamro
Kontakt:

niebawem opis spotkania...

#705 Post autor: abnamro » 6 mar 2006, o 23:06

Sorry za małe zboczenie z tematu ale...... rozumiem ze to nie www.90minut.pl i opis nie pojawi sie 30 minut po meczu(w cuda nie wierze)Ale juz czekom 2 dni i nic... hmmm dziwne :/ Wprawdzie pare osob juz cos pisalo na temat szpilu ale wybaczcie Panowie od Stronki Głownej.... troche wiecej profesjonalizmu :):) Pozdrawiam.
Zawsze i wszędzie RUCH

Zablokowany