WD PZPN: Sześć punktów ujemnych dla Ruchu Chorzów

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#301 Post autor: gerhat » 14 lis 2005, o 21:14

Amra, czytom i i pisza wiela na tym forum więc ad vocem, albo g woli wyjaśnienia:
- nie pamiętom abyś pisoł o wystąpieniu ze Stowarzyszenia KS Ruch Chorzów, g woli ścisłości byłeś nie tylko członkiem Stowarzyszenia ale również Członkiem Zarządu tego Stowarzyszenia a to delikatno różnica. Członek Zarządu nie występuje tylko składo rezygnacja i jest odwoływany. O tym też nigdzie nie czytałem ale przyjmuja do wiadomości że tak jest, a ta nieścisłość w twojej odpowiedzi to zwykła omyłka.
- nie znam aktu notarilanego SSA, ale z informacji prasowych można się było dowiedzieć że Stowarzyszenie KS Ruch w zamian za udziały dało spółce miejsce w lidze, logo i zawodników I drużyny. Być może jest inaczej, moze jest drugie dno i SSA przejeła to nie za udziały ale za działy czy cokolwiek, faktem jest ekipa Mleczki zasiado na trybunie głownej na miejscach przeznaczonych dla oficjeli klubu
- ze Sklepowiczem to nie porównanie ale pytanie, bo z czasów SS Niebiescy mom jak najlepsze zdanie o Tobie, jeżeli jesteś urażony to sorki
- efekty - jeżeli czułeś się przedstawicielem NU w Zarządzie i tylko z tą grupą się identyfikujesz to dla tej grupy sa to wymierne efekty, dla reszty albo nie starczyło czasu albo jest to jak napisałeś 0

Nie wiem czy mosz obecnie jakieś funkcje czy to tylko hobby bo nie rozumia tekstu :
Ci co sie interesujom i łażom na szpile i chcom sie dowiedzieć to sie dowiadujom
Może informacja jest dla wybranych albo dla tych co pytają inaczej. Jo pytom publicznie bo nie czuja się wybrany, ale przy nadażającej się okazji na szpilu spróbuja się dowiedzieć. Nie musisz udzielać dalszych odpowiedzi, bo dzięki dzisiejszej informacji o wystąpieniu ze Stowrzyszenia czuj się zwolniony z odpowiedzi na mocy mandatu udzielonego w głosowaniu przezemnie. O tym nie wiedziałem dlatego publicznie pytałem.

ps
jak będziesz chcioł coś wyjaśnić albo dalej wyprowadzać mnie z błedu to juz na priv, i nie z obowiązku ale z chęci, jeżeli takowe mosz

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#302 Post autor: Lutz » 14 lis 2005, o 21:28

Amra, ale to wcale niy chodzi o Ciebie i o ty czy mosz sam polemizować z nami czy niy . Barzi chodzi sam mniyj wiyncy o oficjalne komunikaty zarządu - co jak i kaj ? Nikt sam niy godo o pogłoskach czy o spekulacjach, ale takie rzeczy jak sponsor , trener czy zaległości dotyczom nos wszystkich. Piyrsze - sponsor mioł być za dwa tydnie - niy ma , trener dostoł tam kajś jakieś ultimatum , żodyn niy wiy czy to prowda czy niy - czymu sam żodyn władny na oficjalny czy kajś w zeitungu tego niy zweryfikował na ja abo niy i jak ja to jakie je to ultimatum , zaległości - wiymy ino tela że je momy i że momy zawieszone - 6 punktów, wiyncy nic - czymu żodyn z tych pod krawatym niy zajmie stanowsika na tyn temat ?? Dowiymy sie zaś z PZPN-u w marcu że momy 15 punktów abo że niy dostalimy licencji. ku*** czy to jak dużo wymagane ?? Toć że niy wszystkie brudy powinno sie prać publicznie to rzecz jasno , ale takie rzeczy jak w/w powinny być podane do wiadomości kibicom. Przynojmni tak jest w "cywilzowanym" fussbalu i w normalny lidze. A u nos ?? wszystko ukryte , tajemnicze , by broń Boże jakiś natryntny przypadkowy człowiek ( patrz kibic) niy zadowoł niywygodnych pytań . AMATORSZCZYZNA :!: :!: :!: Na koniec napisza Ci jak to u nos wyglondo komunikat o zmianach : "z powodu niewykonanych założeń przedsezonowych i niy zajęcia miejsca po pierwszej rundzie dającego udział w pucharach europejskich , zarząd postanowił w trybie natychmiastowym rozstać sie z dotychczasowym trenerem Hansem Muellerem :)" i tela kożdy wiy na czym stoi - a u nos w rodzince pisze sie tak:
:"Wbrew panującym w Polsce trendom 40-letni szkoleniowiec na pewno pozostanie na swoim stanowisku do zakończenia rundy jesiennej. Potem nadejdzie pora rozliczeń i roszad..." .
Je różnica pra ?

Powtarzom miy niy chodzi o Cia - ino o poważne traktowanie nos sponsorów tego klubu.

KK
Kontakt:

#303 Post autor: KK » 14 lis 2005, o 21:31

Oby bylo wiecej takich ludzi jak Amra i kilku innych. Typowych hanysow, ktorzy poswiecaja temu klubowi mnostwo czasu i nie licza na oklaski (IMO - Chorzowska Rodzina - w pozytywnym tego stopnia znaczeniu). Atakujecie Amre ze sie nie wypowiada na pewne sprawy. Akurat ja tez czasami wiem o pewnych sprawach wiecej niz przecietny kibic, co jest tylko dodatkowym problemem. A zeby nie zaszkodzic klubowi zachowuje wiele informacji dla siebie.

Co do strony internetowej. Moze niektorzy pamietaja jeszcze czasy gdy dzialalismy pod rzadami poprzednich wladz. Powiem szczerze, ze wspolpraca z prezesem Rogala ukladala sie znakomicie, na stronie bylo mnostwo informacji. Poprzeczka zostala ustawiona wysoko, stad te glosy... Wiem, ze strona moglaby byc jeszcze lepsza. Ja staram sie wykonywac swoja robote jak najlepiej, ale tak jak juz kiedys pisalem, sa tez inne obowiazki, a po porazce takiej jak ostatnio ciezko sie zmobilizowac, a moze jeszcze inaczej - znalezc ciekawy temat do rozwiniecia. Czasami temat jest, ale na moje pytania padaja krotkie odpowiedzi.

PS. Beata Simon od czasu do czasu podrzuca nam pewne tematy

Pozdrawiam

KK
Kontakt:

#304 Post autor: KK » 14 lis 2005, o 21:41

Och Lutz. Mosz na pewno trocha racji. Tez czasami mnie nerwuje, ze pewne sprawy sa wyciszane, sa tajemnica. Ale po glebszej analizie sie zastanawiom, po co kibice maja wiedziec o jakis spekulacjach, rozmowach poufnych itp.
Na pewno nieprofesjonalna jest gadka w stylu "nazwe sponsora poznamy za 2 tygodnie". Nie powinno nic przeslizgiwac sie z klubu. A czasami na swiatlo dzienne wychodza 2 zdania, dziennikarze (w tym takze czasami i ja...) dorabiaja dodatkowa ideologie i wychodzi tak jak z ultimatum postawionemu Fornalakowi, ktorego nie bylo.

Kibice powinni wiedziec wszystko na temat druzyny. Kto nie zagra, kto jest kontuzjowany i na ile. Ale sprawy szatni powinny zostac w szatni, zas sprawy pomiedzy dzialaczami, w ich gronie. Wierze ze taka sytuacja dzialac moze tylko na korzysc klubu i druzyny.

Odswiezenie tematu uwazam za dobre posuniecie. Szczerze mowiac zapomnialem ostatnio o tej sprawie. Teraz postaram sie odkurzyc ten watek i w najblizszych dniach przedstawic sytuacje na lamach oficjalnej. Pozdro

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#305 Post autor: Lutz » 14 lis 2005, o 21:47

Kkubicki pisze: Odswiezenie tematu uwazam za dobre posuniecie. Szczerze mowiac zapomnialem ostatnio o tej sprawie. Teraz postaram sie odkurzyc ten watek i w najblizszych dniach przedstawic sytuacje na lamach oficjalnej. Pozdro
No i to je konkretno odpowiedź :!:ó

brelok

#306 Post autor: brelok » 14 lis 2005, o 21:51

Amra trafił w sedno. Choroba tego klubu to są "ci co lepiej wiedzą", zaś jeśli "nie zrzeszeni" mają czelność zadać pytanie to "wybrani" w imię skrzywionego pojęcia "dobra klubu" co najwyżej zdobywają się na odpowiedź - "nie i ch** !" lub coś w ten deseń.
Potem ci "wybrani" mają pretensje i żale, że "dzieci gorszego Boga" z powodu odcięcia od informacji prawdziwej i rzetelnej, zaczynają rozwijać hipotezy i domysły.
Rozumiem, że niektórym sprawia przyjemność bycie lepiej poinformowanym, że wczuwają się w prometejskie role rozdzielając po prośbie informację w takiej ilości jaka im się uwidzi. Szkoda, że nie zdajecie sobie sprawy, iż to wasze pojęcie dobra klubu, oznacza raczej dobro wąskiej grupy ludzi, niekoniecznie zainteresowanej rzeczywistym sukcesem klubu.

Krzysiu K. rozumujesz jak dziecko boś prawie jeszcze dziecko, byli w tym klubie hanysy co rozwalali ten klub od środka, a byli i gorole, którzy dali by sobie wydrzeć za ten Ruch serce.

Gdybyś mógł zdefiniować "typowego hanysa" byłbym zobowiązany ! Bardziej Bercik czy bardziej Francek Buła, Łukasiewicz z "Perły w koronie" czy Karol Godula czy Wincenty Pstrowski ?

KK
Kontakt:

#307 Post autor: KK » 14 lis 2005, o 22:06

brelok - rzucosz jakimis frazesami, chwytosz sie pojedynczych wyrazow. Nie interesuje mnie jak mnie postrzegosz i oceniosz. Mom to gdzies... Ciekaw jestem tylko czemu macie pretensje do ludzi ktorzy daliby sie za ten klub pocwiartowac, tylko dlatego ze nie chca Wam powiedziec pewnych spraw?! Toz to chore jest! No nie wiem nawet co teraz napisac. A pisanie, ze ludziom z otoczenia klubu sprawia radosc ukrywanie pewnych watkow, to jest juz zenada, czy jak to nazywasz "dziecinada".

Watek hanysow i goroli... Jestes mistrzem w dorabianiu idealogi i niezla propagande tym siejesz...

PS. Wiem kto jest sponsorem Ruchu. A teraz mnie zbluzgajcie za to, ze Wam tego nie chce powiedziec (w rozumowaniu breloka: podnieca mnie fakt, ze ja wiem, a Ty nie wiesz)... naRa

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#308 Post autor: gerhat » 14 lis 2005, o 22:56

KK co do atakowania Amry, jako prowodyr który wywołał temat, to zwracam mu honor. Nie mom zamiaru aktakowac osób prywatnych za to czego nie powiedzieli, a wszelkie moje uwagio odnosiły sie do Członka Zarzadu którym Amra już nie jest. Joko osba prywatna Amra nie musi byc z mojej bajki czego jemu i sobie nie mom za złe.
Co do redakcji strony to co napisałś to widać.
Co do B. Simon - racja, zajmuije się marketingiem od czasu (pewnego), do czasu ...

brelok

#309 Post autor: brelok » 14 lis 2005, o 23:46

Kkubicki pisze:brelok - rzucosz jakimis frazesami, chwytosz sie pojedynczych wyrazow. Nie interesuje mnie jak mnie postrzegosz i oceniosz. Mom to gdzies... Ciekaw jestem tylko czemu macie pretensje do ludzi ktorzy daliby sie za ten klub pocwiartowac, tylko dlatego ze nie chca Wam powiedziec pewnych spraw?! Toz to chore jest! No nie wiem nawet co teraz napisac. A pisanie, ze ludziom z otoczenia klubu sprawia radosc ukrywanie pewnych watkow, to jest juz zenada, czy jak to nazywasz "dziecinada".

Watek hanysow i goroli... Jestes mistrzem w dorabianiu idealogi i niezla propagande tym siejesz...

PS. Wiem kto jest sponsorem Ruchu. A teraz mnie zbluzgajcie za to, ze Wam tego nie chce powiedziec (w rozumowaniu breloka: podnieca mnie fakt, ze ja wiem, a Ty nie wiesz)... naRa

Daruję sobie komentarz na temat Twej opinii o mnie. Chcesz miej swoje tajemnice i udawaj, że tak jest normalnie.
Co do hanysów i goroli, prawie w każdym Twoim tekscie NA FORUM wywołujesz takie czarno-białe zestawienie (zresztą patrz Twoja sygnaturka.. ale to nie moja fobia tylko Twoja, więc i Twój problem)

A teraz najważniejsze. "Wiem kto jest sponsorem Ruchu.... itd dalej" w tym tonie o którym wspomniałem. OK i wychodzi na to "że wiem - nie powiem możecie mnie zbluzgać i tak nic mi nie zrobicie, mam was w du***".
A czy nie można by prosto, jasno bez napinki i fochów dojrzewającej nastolatki. "Wiem, kto jest sponsorem Ruchu. Jest taki sponsor na pewno. Nie mam prawa podawać jeszcze do publicznej wiadomości kto nim został. Nie jest jeszcze dokładnie określony termin jego ujawnienia. Informacja pojawi się w stosownym czasie. Ale jest taki sponsor na pewno". Skończyły by się spekulacje, żale, kpiny, rozczarowania. Ludzie mieli by trochę nadzieji i wiary w lepsze jutro.. ale po co ...

A teraz możesz wylewać swe frustracje na mnie dalej. Dobrej nocy.
ps. dziennikarstwo to przede wszystkim FORMA przekazywania informacji, nie samo przekazywanie, do tego drugiego są tam-tamy

KK
Kontakt:

#310 Post autor: KK » 15 lis 2005, o 00:56

Brelok - z czescia Twojego ostatniego postu sie zgodze. Moja wypowiedz dotyczaca sponsora byla swego rodzaju manifestem. Chodzi mi o to ze wiele osob uwaza, ze ludzie bedacy blisko klubu powinni przekazac im informacje wewnatrzklubowe i to jest chore.

Co do hanysow i goroli. Dziwne. W wielu postach twierdzilem ze poprzedni zarzad, w ktorym bylo wielu ludzi ze Slaska dzialal na szkode klubu. A z drugiej strony czy ja gdzies zle sie wyrazalem o dyrektorze Zietku? Nie, po prostu wyciagasz z moich postow to co chcesz wyciagnac. Uwazam ze ten klub zaczyna odzyskiwac wartosc dopiero teraz, gdy skonczyla sie polityka z zaciagami grajkow, a to z Krakowa, a to z Lodzi. Co wcale nie oznacza ze jestem jakims przeciwnikiem ludzi spoza Slaska. Wychodze tylko z zalozenia, ze grajek spoza Slaska powinien byc o conajmniej polklasy lepszy od chlopaka stad.

Co do sygnaturki. To jest ona odpowiedzia na reakcje i opinie wielu kibicow. Szokuje mnie po prostu nieobiektywna ocena przykladowego Petasza, do przykladowego Bonka, Myszora, czy tez Balula. Moze sie nie znam na pilce, ale smiem twierdzic, ze Ci ostatni wnosza do naszej gry znacznie wiecej, zas na Petasza powinno sie spojrzec krytycznym okiem po 6 z rzedu slabiutkim meczu w jego wykonaniu.

Na forum dluzej sie z Toba klocic nie zamierzam, ale przy piwie mozna kiedys pogadac. A poki mnie nie znasz.Tym bardziej smiesza mnie Twoje wydawaloby sie niepozorne komentarze o dojrzewaniu itp. pierdolach, ktore tylko rozmywaja temat, a maja za cel zmniejszenie wagi moich slow w oczach wielu forumowiczow. Amen. Ida spac...

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#311 Post autor: L.G » 15 lis 2005, o 09:29

Kkubicki pisze:Brelok - z czescia Twojego ostatniego postu sie zgodze. Moja wypowiedz dotyczaca sponsora byla swego rodzaju manifestem. Chodzi mi o to ze wiele osob uwaza, ze ludzie bedacy blisko klubu powinni przekazac im informacje wewnatrzklubowe i to jest chore.
Niy, chore jest jeśli ktoś posiada sprawdzone i pewne informacje, a cieszy go fermynt i zamynt wynikający z domysłow innych, tych co taki wiedzy niy posiadają. Brelok wyraźnie ci napisoł, że idzie pogodzić, i zachowanie do siebie informacji kerych niy możesz ujawniać i podzielynie tom czyściom kerom podzielić sie można.
Oczywiście "ci co som blisko klubu" ?? niy muszom z nikim sie dzielić, jo natomiast niy musza uważać takego stanu za zdrowy.
Rozumia, że uważosz, że jak ktoś chce wiedzieć coś w temacie sponsora, Petasza, transferów, zmiany trenera, terminarza meczow REZERW czy JUNIOROW, mo po robocie wylyź z bany na Batorym i iść sie spytać w klubie, abo z każdym dupsym dzwonić do sekretariatu i jak już sie dowiy, to ni ch*** powiedzieć kumplowi, niych som sie zadzwoni i spyto.
Ciekawe jaki dugo bo to w klubie wytrzimali. Choć może skłoniyłoby to ich do jakiś działań. Bele kino na Fryncicie, mo wywieszony repertuar w gablocie, zaś w "profesjonalnym klubie" wiedzą ci co blisko klubu, zaś szary klient, co nojwyży może przeczytać zapowiedź nojbliższego szpilu, abo wywiad z durś tymi samymi ludzmi, prezentującymi jedna OPCJA - SRUTWOPCJA (reszta spowijo głęboko tajemnica). Byle dali od kibica.
słowym - jesteśmy klubym zmarnowanych szans :-(

siwwy

#312 Post autor: siwwy » 27 lis 2005, o 19:03

UJEBALI NOS CO TU WIECY GODAC TERAZ BYDZIE PRZEWALONE SIE UTRZYMAC W TY pi***olony 2 LIDZE A NIEGODOM JUZ ANI O AWANSIE DO EKSTRA KLASY CZAS CHYBA NA JAKIES ZMIANY WIEKSZE

Elmer
Kontakt:

#313 Post autor: Elmer » 27 lis 2005, o 20:38

:shock:
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Awatar użytkownika
SzaRlin
Kontakt:

#314 Post autor: SzaRlin » 27 lis 2005, o 21:10

siwwy pisze:UJEBALI NOS CO TU WIECY GODAC TERAZ BYDZIE PRZEWALONE SIE UTRZYMAC W TY pi***olony 2 LIDZE A NIEGODOM JUZ ANI O AWANSIE DO EKSTRA KLASY CZAS CHYBA NA JAKIES ZMIANY WIEKSZE
eeee... kaj ty zyjesz? :roll:

ADMIN: Piszemy z sensem i na temat albo nie piszemy wcale :twisted:

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#315 Post autor: spyru » 28 lis 2005, o 09:13

Dzisiaj w SPorcie piszą że Ruch ma przygotowany program na 5 lat, wiec nie wydaje mi się żeby w marcu były problemy.

ODPOWIEDZ