Co z tym Ruchem?
-
- Kontakt:
Re: Co z tym Ruchem?
A i jeszcze dodam, gdzie według mnie zaczął się problem. Według mnie w przerwie zimowej sezonu ekstraklasowego. Kiedy podjęto idiotyczną decyzję by przepalić górę siana na ratowanie czegoś co miało 5% szans na powodzenie. Do tego czasu miałem wrażenie, że zarząd trzymał rękę na pulsie finansowym i było swojsko ale z charakterem.
Później zaczęło się życie ponad stan bo my musimy się utrzymać, bo my musimy awansować szybko, bo drużyna potrzebuje topowego trenera na rynku, bo drużyna potrzebuje solidnych wzmocnień.
Jakieś planowanie budżetu na wirtualnym awansie, na wirtualnej frekwencji, na wirtualnych wpłatach od akcjonariuszy.
Coraz bardziej wydaje mi się, że w tych normalnych latach to Marek Godziński był tym człowiekiem w zarządzie który pilnował by myśleć mózgiem a nie sercem. Teraz mamy vamos i kierowanie się tym tym co ludzi piszą w komentarzach na fejsbuku.
Później zaczęło się życie ponad stan bo my musimy się utrzymać, bo my musimy awansować szybko, bo drużyna potrzebuje topowego trenera na rynku, bo drużyna potrzebuje solidnych wzmocnień.
Jakieś planowanie budżetu na wirtualnym awansie, na wirtualnej frekwencji, na wirtualnych wpłatach od akcjonariuszy.
Coraz bardziej wydaje mi się, że w tych normalnych latach to Marek Godziński był tym człowiekiem w zarządzie który pilnował by myśleć mózgiem a nie sercem. Teraz mamy vamos i kierowanie się tym tym co ludzi piszą w komentarzach na fejsbuku.
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
ale to tez zrobilo frekwencje, gdzie sensnowna kasa z biletow i gadzetow wpadla.Dżem pisze: ↑23 wrz 2025, o 18:06A i jeszcze dodam, gdzie według mnie zaczął się problem. Według mnie w przerwie zimowej sezonu ekstraklasowego. Kiedy podjęto idiotyczną decyzję by przepalić górę siana na ratowanie czegoś co miało 5% szans na powodzenie. Do tego czasu miałem wrażenie, że zarząd trzymał rękę na pulsie finansowym i było swojsko ale z charakterem.
Michałek wygrał w 1 turze, ale masz racje, ze duza czesc elektoratu to bylo "antykotala". Oczywiscie trzeba bylo go jakos zagosparowac.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
- Slawko
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
No nareszcie cos sie dzieje bo ta wypłacalność i stabilność była bez sensu.
Ruch to jest klub tymczasowy. Tymczasowo jest lepiej ale stan normalny to nędza i widmo upadku
Moze jakoś dokończą ten sezon jak zimą kasa wpadnie za Preislera, Paducha i kogos tam jeszcze.
A potem wracamy do Czasu Odbudowy.
Mozna by jakieś cegiełki wyemitowac to kibice znowu pomogą.
Ruch to jest klub tymczasowy. Tymczasowo jest lepiej ale stan normalny to nędza i widmo upadku
Moze jakoś dokończą ten sezon jak zimą kasa wpadnie za Preislera, Paducha i kogos tam jeszcze.
A potem wracamy do Czasu Odbudowy.
Mozna by jakieś cegiełki wyemitowac to kibice znowu pomogą.
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.
-
- Kontakt:
Wartość księgowa spółki jest zerowa, powtarzam ZEROWA! Dalsze rozwadnianie akcji poprzez nowe emisje nic nie daje. Obojętnie kto miałby objąć nowe emisje na 100% straci zainwestowany kapitał. Poza tym jakby kto nie wiedział, to środki finansowe pozyskane z nowych emisji mają służyć dalszemu rozwojowi i tym samym tworzyć wartość dodaną dla akcjonariuszy spółki a nie być roztrwaniane na bieżącą działalność rozumianą jako bieżące opłaty, wynagrodzenia, pracowników, piłkarzy itp itd
-
- Kontakt:
Z prywatnych klubów dostają np. Lechia (bardzo dużo), Legia i Polonia W. (mało), Jagiellonia, Korona ma dostawać dalej po prywatyzacji, Widzew (coś ponad milion), Motor (nie wiem jak w tym roku ale wcześniej dostawał bardzo solidne pieniądze), Arka, Raków, Śląsk (dalej będzie dotowany), Stal Rzeszów, ŁKS, GKS Tychy (ponad 4 mln), Miedź, Zagłębie S. (po sprzedaży ok. połowy akcji zaangażowanie miasta ma być początkowo takie jak dotychczas a to jest kilkanaście milionów rocznie), Sandecja (przez kilka lat 3-5 mln w zależności od ligi, w której grają).
Być może to jeszcze nie wszystkie przykłady.
-
- Kontakt:
Nie za bardzo rozumiem po co mi to piszesz?Dorcia pisze: ↑23 wrz 2025, o 21:30Z prywatnych klubów dostają np. Lechia (bardzo dużo), Legia i Polonia W. (mało), Jagiellonia, Korona ma dostawać dalej po prywatyzacji, Widzew (coś ponad milion), Motor (nie wiem jak w tym roku ale wcześniej dostawał bardzo solidne pieniądze), Arka, Raków, Śląsk (dalej będzie dotowany), Stal Rzeszów, ŁKS, GKS Tychy (ponad 4 mln), Miedź, Zagłębie S. (po sprzedaży ok. połowy akcji zaangażowanie miasta ma być początkowo takie jak dotychczas a to jest kilkanaście milionów rocznie), Sandecja (przez kilka lat 3-5 mln w zależności od ligi, w której grają).
Być może to jeszcze nie wszystkie przykłady.
Umowa na promocję miasta i kasa co roku wpada do klubu.
A takie kupowanie kolejny raz akcji spółki giełdowej to jest prosta droga do zarzutów o niegospodarność publicznymi pieniędzmi.
-
- Kontakt:
Ja już całkiem nie wiem o co Tobie chodzi. Śledzisz obecną sytuację?
- Rickenn10
- Kontakt:
Trafiłem właśnie na ciekawe zestawienie.
Porównując ilość członków w WR których jest trochę ponad 2000.
Dla porównania:
Argentyńskie Indepediente 160 000!!!!!
BVB 218 000
Boca Juniors 324 000
A najwięcej członków w stowarzyszeniu posiada Benfica i jest to bagatela liczba 400 000
Pomyślcie sobie jakby w WR było tak choćby 10 000 członków to jest prawie 200k na miesiąc. Myślę że mielibyśmy o wiele mniej problemów jako klub
Dla porównania:
BVB 218 000
Boca Juniors 324 000
A najwięcej członków w stowarzyszeniu posiada Benfica i jest to bagatela liczba 400 000

Pomyślcie sobie jakby w WR było tak choćby 10 000 członków to jest prawie 200k na miesiąc. Myślę że mielibyśmy o wiele mniej problemów jako klub

-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Jakby było nas 2 mln to moglibyśmy nawet przenieść jezioro.
Po co takie rozkminanie, jest nas 2000. Wejdziemy do Ex to będzie szansa na 3000 w porywach
Po co takie rozkminanie, jest nas 2000. Wejdziemy do Ex to będzie szansa na 3000 w porywach
- Rickenn10
- Kontakt:
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
to jednak inna formula.Rickenn10 pisze: ↑24 wrz 2025, o 20:40Trafiłem właśnie na ciekawe zestawienie.
Dla porównania:
BVB 218 000
Boca Juniors 324 000
A najwięcej członków w stowarzyszeniu posiada Benfica i jest to bagatela liczba 400 000![]()
Pomyślcie sobie jakby w WR było tak choćby 10 000 członków to jest prawie 200k na miesiąc. Myślę że mielibyśmy o wiele mniej problemów jako klub![]()
tam klub jest Stowarzyszeniem. Prezes jest wybierany glosami socios.
Wielki Ruch to taki FanClub bez chuliganki, ciało obok klubu, a nie sam klub.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
-
- Kontakt:
WR ponad 2000 ale ino na papierze ilu regularnie płaci składki ?
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Formularz członkowski pewnie dawali przy zakupach w tamtejszych Bierach czy Lidlach jako karta rabatowaRickenn10 pisze: ↑24 wrz 2025, o 20:40Dla porównania:
BVB 218 000
Boca Juniors 324 000
A najwięcej członków w stowarzyszeniu posiada Benfica i jest to bagatela liczba 400 000![]()
Pomyślcie sobie jakby w WR było tak choćby 10 000 członków to jest prawie 200k na miesiąc. Myślę że mielibyśmy o wiele mniej problemów jako klub![]()

KTÓRY z naszych "pikników" wie o czymś takim jak WR?
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
- stillimatic82
- Kontakt:
Wstępnie na mecz z Wisłą do Krak ma jechać 6000 osób - ciekaw ile z tego osób jest w WR ? Nie ma co porównywać WR do Klasycznego socios - na Atletico np żeby dostać bilet na mecz na wyjezdzie w LM nalezy mieć karte sociosHarpo pisze: ↑25 wrz 2025, o 09:47Formularz członkowski pewnie dawali przy zakupach w tamtejszych Bierach czy Lidlach jako karta rabatowaRickenn10 pisze: ↑24 wrz 2025, o 20:40Dla porównania:
BVB 218 000
Boca Juniors 324 000
![]()
KTÓRY z naszych "pikników" wie o czymś takim jak WR?