Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Re: Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
dla mnie problemem nie jest ofensywy pomocnik jak Vitalucci tylko zawodnik box to box.
juz w Mielcu Nagamatsu musial grac nizej i stracil wszystkie swoje atuty.
juz w Mielcu Nagamatsu musial grac nizej i stracil wszystkie swoje atuty.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Nie podoba mi się ten pomysł , zwykły przeciętniak a takich już mamy.
- Rickenn10
- Kontakt:
Problem w tym że my nie jesteśmy żadnym potentatem i bierzemy to co zostaje bo często jesteśmy opcja B dla wiekszosci

-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Też mi się wydaje, że to nie jest gracz, dzięki któremu zrobimy jakościowy krok w przód i warunkami i umiejętnościami nie jest jakiś wiele lepszy od posiadanych.
Jedyny jego pozytyw, że nie przygotowywał się do sezonu u nas, więc jest szansa, że prezentowałby się lepiej fizycznie.
Problem, że my ten środek pola przegrywamy zarówno w aspekcie fizycznym (odbiór, gra w powietrzu, walka o drugą piłkę) jak i technicznym (dogranie, przyspieszenie gry, drybling, strzał z przed pola), więc nie wiem czy my takiego gracza łączącego te umiejętności w naszych realiach finansowych mamy szanse w te parę dni zdobyć. Czy w ogóle jest realne by jeden człowiek na tym poziomie to odpowiednio łączył, czy może trzeba większej korekty i wymiany przynajmniej 2 z 3 środkowych pomocników.
Więc bierzemy pewnie co jest na rynku i trzeba liczyć, że akurat wypali ten bądź inny.
Jedyny jego pozytyw, że nie przygotowywał się do sezonu u nas, więc jest szansa, że prezentowałby się lepiej fizycznie.
Problem, że my ten środek pola przegrywamy zarówno w aspekcie fizycznym (odbiór, gra w powietrzu, walka o drugą piłkę) jak i technicznym (dogranie, przyspieszenie gry, drybling, strzał z przed pola), więc nie wiem czy my takiego gracza łączącego te umiejętności w naszych realiach finansowych mamy szanse w te parę dni zdobyć. Czy w ogóle jest realne by jeden człowiek na tym poziomie to odpowiednio łączył, czy może trzeba większej korekty i wymiany przynajmniej 2 z 3 środkowych pomocników.
Więc bierzemy pewnie co jest na rynku i trzeba liczyć, że akurat wypali ten bądź inny.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
-
- Kontakt:
Lepiej poczekać pół roku (a może i rok) i zabrać kogoś sensownego niż na siłę brać kogoś jak kiedyś Podstawski i obciążać budżet.
Do odbudowania to jest teraz stadion, a nie zawodnicy, którzy mogą nie odpalić.
Do odbudowania to jest teraz stadion, a nie zawodnicy, którzy mogą nie odpalić.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
- spyru
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Teraz to raczej na siłę nikogo nie będą brali. Będą brali tych, których rynek na koniec okienka przesiał. Czy ma to sens? Wg mnie ma, bo taka sytuacja miała miejsce od dawna, ma miejsce i będzie miała miejsce. Jesteśmy finansowym średniakiem 1 ligowym i to w najlepszym wypadku. I albo ktoś wypali, albo nie. Na wzmocnienia na już potrzeba pieniędzy, których nie ma. Koło się zamyka. Pół roku, czy rok czekania nic nie zmieni. Będziemy w identycznej sytuacji. Trzecim, lub czwartym wyborem.
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!
- Scypion
- Wspiera "Wielki Ruch"
Stadion to inna bajka. Do budowy sa struktury klubu, zarówno skauting, szkolenie jak i marketing, ktory ostatnio w moich oczach lezy. Klub musi sie profesjonalizować.
- Radvan138
- Kontakt:
Nawet napisales w odpowiedniej kolejnosci te zadania dla klubu 

-
- Kontakt:
Do kiedy wgl w 1 lidze jest okienko?
- 19Rafał20
- Kontakt:
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
zakladasz, ze przygotowanie fizyczne jest naszym problemem?heli pisze: ↑wczoraj, o 09:29Też mi się wydaje, że to nie jest gracz, dzięki któremu zrobimy jakościowy krok w przód i warunkami i umiejętnościami nie jest jakiś wiele lepszy od posiadanych.
mozna sie bylo czepiac urazowosci, ale nie wydaje mi sie ze my biegamy jakos wolniej od przeciwnikow. nie odstajemy IMO w dynamice. Za to przewazamy kondycyjnie co nawet widac po przebiegach meczow.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
no nie widzę tej szybkości, moim zdaniem poruszamy się zdecydowanie wolniej i przede wszystkim mniej stąd może czasami w końcówce wyglądamy lepiej.
Choć dla mnie widok tych końcówek bardziej jest uzależniony od tego kto w danym momencie potrzebuje zaatakować, a niżeli od tego, że mamy jakoś więcej sił.
Choć dla mnie widok tych końcówek bardziej jest uzależniony od tego kto w danym momencie potrzebuje zaatakować, a niżeli od tego, że mamy jakoś więcej sił.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke