Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów

#20776 Post autor: jajo » 4 wrz 2025, o 01:34

dla mnie problemem nie jest ofensywy pomocnik jak Vitalucci tylko zawodnik box to box.
juz w Mielcu Nagamatsu musial grac nizej i stracil wszystkie swoje atuty.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20777 Post autor: Ozor » 4 wrz 2025, o 08:30

Nie podoba mi się ten pomysł , zwykły przeciętniak a takich już mamy.

Awatar użytkownika
Rickenn10
Kontakt:

#20778 Post autor: Rickenn10 » 4 wrz 2025, o 09:28

Ozor pisze:
4 wrz 2025, o 08:30
Nie podoba mi się ten pomysł , zwykły przeciętniak a takich już mamy.
Problem w tym że my nie jesteśmy żadnym potentatem i bierzemy to co zostaje bo często jesteśmy opcja B dla wiekszosci :) więc nie ma co liczyć na klasowych zawodników kiedy sami obecnie jesteśmy przeciętni i :)

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20779 Post autor: heli » 4 wrz 2025, o 09:29

Też mi się wydaje, że to nie jest gracz, dzięki któremu zrobimy jakościowy krok w przód i warunkami i umiejętnościami nie jest jakiś wiele lepszy od posiadanych.
Jedyny jego pozytyw, że nie przygotowywał się do sezonu u nas, więc jest szansa, że prezentowałby się lepiej fizycznie.
Problem, że my ten środek pola przegrywamy zarówno w aspekcie fizycznym (odbiór, gra w powietrzu, walka o drugą piłkę) jak i technicznym (dogranie, przyspieszenie gry, drybling, strzał z przed pola), więc nie wiem czy my takiego gracza łączącego te umiejętności w naszych realiach finansowych mamy szanse w te parę dni zdobyć. Czy w ogóle jest realne by jeden człowiek na tym poziomie to odpowiednio łączył, czy może trzeba większej korekty i wymiany przynajmniej 2 z 3 środkowych pomocników.
Więc bierzemy pewnie co jest na rynku i trzeba liczyć, że akurat wypali ten bądź inny.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Elmer
Kontakt:

#20780 Post autor: Elmer » 4 wrz 2025, o 10:34

Lepiej poczekać pół roku (a może i rok) i zabrać kogoś sensownego niż na siłę brać kogoś jak kiedyś Podstawski i obciążać budżet.

Do odbudowania to jest teraz stadion, a nie zawodnicy, którzy mogą nie odpalić.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20781 Post autor: spyru » 4 wrz 2025, o 10:54

Teraz to raczej na siłę nikogo nie będą brali. Będą brali tych, których rynek na koniec okienka przesiał. Czy ma to sens? Wg mnie ma, bo taka sytuacja miała miejsce od dawna, ma miejsce i będzie miała miejsce. Jesteśmy finansowym średniakiem 1 ligowym i to w najlepszym wypadku. I albo ktoś wypali, albo nie. Na wzmocnienia na już potrzeba pieniędzy, których nie ma. Koło się zamyka. Pół roku, czy rok czekania nic nie zmieni. Będziemy w identycznej sytuacji. Trzecim, lub czwartym wyborem.
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#20782 Post autor: Scypion » 4 wrz 2025, o 16:50

Stadion to inna bajka. Do budowy sa struktury klubu, zarówno skauting, szkolenie jak i marketing, ktory ostatnio w moich oczach lezy. Klub musi sie profesjonalizować.

Awatar użytkownika
Radvan138
Kontakt:

#20783 Post autor: Radvan138 » 4 wrz 2025, o 17:37

Nawet napisales w odpowiedniej kolejnosci te zadania dla klubu ;)

jln347
Kontakt:

#20784 Post autor: jln347 » 4 wrz 2025, o 19:51

Do kiedy wgl w 1 lidze jest okienko?

Awatar użytkownika
19Rafał20
Kontakt:

#20785 Post autor: 19Rafał20 » 4 wrz 2025, o 20:26

8 września 2025 roku o godzinie 23:59
#wspieramWR
Obrazek

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20786 Post autor: jajo » wczoraj, o 19:06

heli pisze:
4 wrz 2025, o 09:29
Też mi się wydaje, że to nie jest gracz, dzięki któremu zrobimy jakościowy krok w przód i warunkami i umiejętnościami nie jest jakiś wiele lepszy od posiadanych.
Jedyny jego pozytyw, że nie przygotowywał się do sezonu u nas, więc jest szansa, że prezentowałby się lepiej fizycznie.
Problem, że my ten środek pola przegrywamy zarówno w aspekcie fizycznym (odbiór, gra w powietrzu, walka o drugą piłkę) jak i technicznym (dogranie, przyspieszenie gry, drybling, strzał z przed pola), więc nie wiem czy my takiego gracza łączącego te umiejętności w naszych realiach finansowych mamy szanse w te parę dni zdobyć. Czy w ogóle jest realne by jeden człowiek na tym poziomie to odpowiednio łączył, czy może trzeba większej korekty i wymiany przynajmniej 2 z 3 środkowych pomocników.
Więc bierzemy pewnie co jest na rynku i trzeba liczyć, że akurat wypali ten bądź inny.
zakladasz, ze przygotowanie fizyczne jest naszym problemem?
mozna sie bylo czepiac urazowosci, ale nie wydaje mi sie ze my biegamy jakos wolniej od przeciwnikow. nie odstajemy IMO w dynamice. Za to przewazamy kondycyjnie co nawet widac po przebiegach meczow.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20787 Post autor: heli » wczoraj, o 19:19

no nie widzę tej szybkości, moim zdaniem poruszamy się zdecydowanie wolniej i przede wszystkim mniej stąd może czasami w końcówce wyglądamy lepiej.
Choć dla mnie widok tych końcówek bardziej jest uzależniony od tego kto w danym momencie potrzebuje zaatakować, a niżeli od tego, że mamy jakoś więcej sił.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

mody Ruch
Kontakt:

#20788 Post autor: mody Ruch » 33 min temu

Uhhhm za***iscie biegamy pierwsze 20 min... Serio myślę że my na te ostatnie dni okienka nie jesteśmy przygotowani... Trafi się to trafi, jeśli mnie pamięć nie myli ten Italianski Japończyk z Arki był już na naszych listach jak grał w Chojnicach... Jeśli mają być transfery (dwa)na lapu capu to lepij niech ich nie robią... Torman i defensywny pomocnik(6szostka) na wczoraj... Jeśli nie cza wieRzyć w trenera,że ogarnie...kadry to my nie mamy ba pewne top 6 , "brawo dyrektor sportowy"

ODPOWIEDZ