Co z tym Ruchem?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Mavo1920
Kontakt:

Re: Co z tym Ruchem?

#25066 Post autor: Mavo1920 » 5 sie 2025, o 14:05

8-10 lat w Ruchu :rotfl: będzie gorszy okres i już będzie piana z pyska w internecie i wyzywanie go od wuefistów, i zarząd oczywiście się ugnie. Nie ma szans, choć to mogłoby zrobić dobrze klubowi.

Witamy Waldku.

GbatJ1920
Kontakt:

#25067 Post autor: GbatJ1920 » 5 sie 2025, o 14:30

A i jeszcze swoją drogą, liczę na zmianę kapitana, obecnie to nawet nie za bardzo wiem kto koniec końców jest kapitanem, Sikora który całkowicie nie gra? Szymański jak wychodzi w podstawowym składzie? Czy jeszcze ktoś inny. Pora postawić sprawę jasno i pora postawić na takiego zawodnika, która ma umiejętności i mental

niebieskifanatyk
Kontakt:

#25068 Post autor: niebieskifanatyk » 5 sie 2025, o 14:33

GbatJ1920 pisze:
5 sie 2025, o 14:30
A i jeszcze swoją drogą, liczę na zmianę kapitana, obecnie to nawet nie za bardzo wiem kto koniec końców jest kapitanem, Sikora który całkowicie nie gra? Szymański jak wychodzi w podstawowym składzie? Czy jeszcze ktoś inny. Pora postawić sprawę jasno i pora postawić na takiego zawodnika, która ma umiejętności i mental
Ceglarz

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#25069 Post autor: Ozor » 5 sie 2025, o 14:38

19gorek20 pisze:
5 sie 2025, o 13:53
Błagam skończcie tylko z tymi metodami pana Wielkopolskiego. Dzisiejszy futbol to liczba sprintów dynamika i przyspieszenie. Drużyna w trakcie meczu robi 110 kilometrów
Teraz miałeś trenera z komputera czy tam tabletu , teoretyka futbolu niczym Jacek Gmoch którego rozumiał tylko on sam .Slupki wykresy tabelki to nie wszystko trzeba jeszcze umieć trafić w głowy zawodników .

BlackSiemce
Kontakt:

#25070 Post autor: BlackSiemce » 5 sie 2025, o 14:41

Można jedynie marudzić że za późno i nie było dane Waldkowi przygotować drużyny pod względem fizycznym bo wszyscy wiedzą że to umie.
Dla mnie to napewno koniec bylejakości w drużynie,obrażania się panienek i olewania czegokolwiek. Waldek nie da wejść sobie na głowę.
Jest światełko w tunelu!

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#25071 Post autor: jajo » 5 sie 2025, o 14:42

19gorek20 pisze:
Błagam skończcie tylko z tymi metodami pana Wielkopolskiego. Dzisiejszy futbol to liczba sprintów dynamika i przyspieszenie. Drużyna w trakcie meczu robi 110 kilometrów
śp. Wielkoszyński akurat byl tego prekursorem. wyprzedzil swoja epoke, a moze dwie.
wczesniej wszyscy biegali w gorach z obciaznikiami - tego by sie teraz lud domagal, zeby dostali w kosc i najlepiej zadnego dnia wolnego w tygodniu (rozpierdalaja mnie tego komentarze).
Wielkoszynski wtedy powiedzial, ze pilkarz nie biega maratonu, nie potrzebuje wytrzymalosci dystansowej tylko szybkosciowa.
stad praca nad dynamika, czesto roznymi ekscentrycznymi metodami.

taaaa. 8-10 lat. jak 8-10 lat temu tu bronilem Fornalika, tak samo pewnie bede robil za 8-10tygodni.
a moze szybciej. ponizej 3pkt w dwumeczu w Krakowie odpaliloby juz srednio lonty. Krotkie to sie odpala jak w najblizsyzch 5 meczach nie byloby 10pkt
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Marcus
Kontakt:

#25072 Post autor: Marcus » 5 sie 2025, o 14:47

jajo pisze:
5 sie 2025, o 14:42
19gorek20 pisze:
śp. Wielkoszyński akurat byl tego prekursorem. wyprzedzil swoja epoke, a moze dwie.
wczesniej wszyscy biegali w gorach z obciaznikiami - tego by sie teraz lud domagal, zeby dostali w kosc i najlepiej zadnego dnia wolnego w tygodniu (rozpierdalaja mnie tego komentarze).
Wielkoszynski wtedy powiedzial, ze pilkarz nie biega maratonu, nie potrzebuje wytrzymalosci dystansowej tylko szybkosciowa.
stad praca nad dynamika, czesto roznymi ekscentrycznymi metodami.

taaaa. 8-10 lat. jak 8-10 lat temu tu bronilem Fornalika, tak samo pewnie bede robil za 8-10tygodni.
a moze szybciej. ponizej 3pkt w dwumeczu w Krakowie odpaliloby juz srednio lonty. Krotkie to sie odpala jak w najblizsyzch 5 meczach nie byloby 10pkt

Ja sobie z tego doskonale zdaję sprawę :) Koniec mojej wypowiedzi był z cyklu "I have a dream" :D

GbatJ1920
Kontakt:

#25073 Post autor: GbatJ1920 » 5 sie 2025, o 14:48

niebieskifanatyk pisze:
5 sie 2025, o 14:33
GbatJ1920 pisze:
Ceglarz
Też o tym myślałem i pewenie jest to naturalny kandydat, ale z drugiej strony on dopiero wchodzi do drużyny, to mogłoby trochę namieszać w hierarchi.

Awatar użytkownika
Rickenn10
Kontakt:

#25074 Post autor: Rickenn10 » 5 sie 2025, o 15:09

GbatJ1920 pisze:
5 sie 2025, o 14:48
niebieskifanatyk pisze:
5 sie 2025, o 14:33
GbatJ1920 pisze:
Ceglarz
Też o tym myślałem i pewenie jest to naturalny kandydat, ale z drugiej strony on dopiero wchodzi do drużyny, to mogłoby trochę namieszać w hierarchi.
Dopiero wchodzi i już bierze na siebie odpowiedzialność.
Daje obecnie najwięcej na boisku, zachęca do pójścia do przodu i nawet w wywiadzie w przerwie teraz powiedział że ma takie zadanie.
Sorry ale Szymański się do tego nie nadaje i z całym szacunkiem Sikor nie ma do tego jaj takich jakie powinien mieć kapitan Ruchu a to trzeba mieć i charyzmę w charakterze i w słowach i w głosie a Sikor tego nie ma.
Więc mam nadzieję że Cegła za kilka kolejek naturalnie wyrośnie na naszego lidera.

Jedyna szkoda dla mnie że nie jest z 2,3 lata młodszy bo wtedy mógłby u nas zagościć zdecydowanie na dłużej.

Awatar użytkownika
Siwy82
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#25075 Post autor: Siwy82 » 5 sie 2025, o 15:33

Męczyli się kibice, męczyła drużyna i męczył się sam zagubiony Szulczek. Zmiana to była jedyna dobra opcja dla Wszystkich. Oby tylko WF został potwierdzony - wleje wiele optymizmu i na nowo nakręci na Ruch. Każdy inny kandydat z nazwisk które były na giełdzie mnie nie przekonuje. Natomiast dupna żółta kartka dla Zarządu za opóźnienie decyzji, to miało nastąpić wraz z końcem ubiegłego sezonu. Na nasze szcześćie sezon dopiero się zaczął...
"Bronić Śląskiej ziemi gotów każdy z nas"
[img]http://www.xif.pl/podpis/podpisy/grzyb.jpg[/img]

Awatar użytkownika
Darth Kabut
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#25076 Post autor: Darth Kabut » 5 sie 2025, o 15:47

Seść Faldek.
Jeeesdem hibic Ruchu.
Psysedłem odebras słoto.
Dawaj mie to słoto do gabloty, siadaj poftus

iglo
Kontakt:

#25077 Post autor: iglo » 5 sie 2025, o 15:47

Człowiek Siedzi na urlopie w CRO i jedynie czego szuka na niebiescy.pl to info o zmianie trenera.
I w końcu jest - pisałem w temacie Trener kiedy Dawid przychodził że jak nie wyjedzie to forum rozdupi, ale szczerze? Nie broni Go absolutnie nic. Projekt kompletnie nie wypalił. Ruch Go przerósł, może kiedy zdobędzie więcej doświadczenia za kilka, kilkanaście lat ? Obecnie ocena może być tylko jedna - niedostateczna.
Teraz tylko czy Waldek King to poskłada? Mam 45 wiosen o doskonale pamiętam jego sukcesy w Ruchu. Czy jeszcze będzie mu się chciało i czy obecnie jego warsztat wystarczy?
Odpowiedz poznamy niedługo.
Zarząd tym ruchem odsunął od siebie krytykę kibiców, a przynajmniej większości.
Panie Waldemarze powodzenia, po raz kolejny.*

*Jeżeli się to potwierdzi
"Ruch nas rozjechal jak walec, zmiazdzyl, upokorzyl, rozdeptal."

Awatar użytkownika
Siwy82
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#25078 Post autor: Siwy82 » 5 sie 2025, o 16:18

Darth Kabut pisze:
5 sie 2025, o 15:47
Seść Faldek.
Jeeesdem hibic Ruchu.
Psysedłem odebras słoto.
Dawaj mie to słoto do gabloty, siadaj poftus
Bez napinki, bez nerwów, bez Faldka... to nie to samo.
Piłka to emocje – jak ich ni ma, to po co to wszystko?
Musi być Ruch w interesie, bo bez Ruchu to tylko kopanina.
Witomy z powrotem, trenerze – my już gotowi.

Ps. Katowice ino Ruch :P
"Bronić Śląskiej ziemi gotów każdy z nas"
[img]http://www.xif.pl/podpis/podpisy/grzyb.jpg[/img]

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#25079 Post autor: Scypion » 5 sie 2025, o 16:35

Jestem przekonany, ze powrot Fornalika okaze sie takim samym sukcesem jak come back Figo, Sadloka i Konczkowskiegp. Ale chetnie sie zdziwie.

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#25080 Post autor: Ozor » 5 sie 2025, o 16:38

Scypion pisze:
5 sie 2025, o 16:35
Jestem przekonany, ze powrot Fornalika okaze sie takim samym sukcesem jak come back Figo, Sadloka i Konczkowskiegp. Ale chetnie sie zdziwie.
a wiesz co Scypion to załóżmy się o kilka dobrych piw w Redenie tylko określ pułap porażki i czas.

ODPOWIEDZ