Zawodnicy mogą grac lepiej. Szulczek to hamulcowy. Dawać Pana Waldkachropaczow pisze: ↑12 lip 2025, o 13:34Szulczkowa myśl szkoleniowa. 3-5 kolejek na zero z przodu i miejmy nadzieję, że Fornalik się zlituje.
Przygotowania/sparingi
-
Oskar20
- Kontakt:
Re: Przygotowania/sparingi
- Jano99
- Wspiera "Wielki Ruch"

- Kontakt:
Obejrzałem z 15 min pierwszej kwarty i całą drugą. Ktoś mi jest w stanie wytłumaczyć jakim my ustawieniem graliśmy? Wieloma momentami wyglądało jakby po prawej stronie biegało 3 zawodników. Konczi, Rosół i Sobeczko. Zaś na lewej cuda, raz Szymański jak lewy obrońca, raz lewe wahadło. W środku tak właściwie tylko Szwoch, Shuma raz obok niego a raz z lewej całkowicie. Ciężary będą..
-
Mavo1920
- Kontakt:
Testy, próby, analizy. Pożyteczny sparing pod kątem sprawdzenia zawodników jak sobie radzą na poziomie czołówki ligi, natomiast na ligę to będzie wielka niewiadoma, pierwsze parę kolejek szczególnie.
-
sivy35
- Kontakt:
-
uszy
- Kontakt:
Metoda prób i błędów i jakoś to będzie wszyscy narzekają,jak tu być optymistą jak w próbie generalnej taka padaka byla
-
marek79
- Kontakt:
Podziwiam tych co w meczach przygotowawczych oczekują żelaznego składu i wirtuozerii oraz wygranych w każdym meczu.
-
heli
- Wspiera "Wielki Ruch"

- Kontakt:
a mi zaś się wydawało, że Rosół bardzo nerwowo grał, czasami wręcz mam wrażenie, że panikował przy prostych zagraniach.
Mam spore obawy, że jak ta drużyna się nie zbuduje jakimiś 2-3 wygranymi na początku to będzie ciężko, bo widać, że psychicznie takie zagrania jak Szwocha przy drugiej bramie będą oddziaływać na całą drużynę.
No i te mieszanie aż takie składem i na tydzień przed ligą właściwie na dziewięciu pozycjach moim zdaniem nie wiadomo kto zagra lub gdzie zagra.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
-
fRoś
Fajnie ci nastolatkowie Kuziemka? i Baniowski? robili dziecko Szymańskiemu.
pierwsze gratulacje za transfery dla Fosy, to będzie piękny sezon
pierwsze gratulacje za transfery dla Fosy, to będzie piękny sezon
- west72
- Wspiera "Wielki Ruch"

- Kontakt:
Wisla lepiej biegała, szybciej operowala piłka. Ale jak sluchalem tych komentatorów to czasem sie chepało. Kazda akcja udana Wislaka to ochy i achy a jak ktorys cos spartolil to nieczyste zagranie pilkarza Ruchu, albo faul albo ręka. Oni tam naprawdę żyja w swojej bańce 

.
Co do Ruchu, nic nowego. Wymieniliśmy wiekowych i słabych na przecietnych i młodszych. Pierwsza kwarta poza stracona bramką i sposobem w jaki padła (nic nowego) wygladala nawet całkiem przyzwoicie tyle, ze brakowalo jak zwykle ostatniego podania i wykończenia po przechwytach. Nasza młodzież w porownaniu z młodymi Wiślakami bardzo blado. Ale nie spodziewalem się tu raczej innej sytuacji bo szkolenie w Ruchu lezy i kwiczy. No i Ci chlopcy nie maja gdzie sie ogrywać bo rezerwy u nas to za niski poziom.
Jesli chodzi o sposób grania to nie widzialem za bardzo koncepcji i powtarzalności. Pewnie wynikalo to z duzej rotacji. Fragmenty i schematy jakies były. Jesli będzie świeżość i stabilny skład może to odpalić. Jesli jednak na poczatku dostaniemy w łeb i nie wygramy u siebie to mogą byc ciężary.
Na szczęście na początku sezonu bede na urlopie więc mam jeszcze czas na to by mnie przekonali czy kupić karnet. Na pewno kupie meczówkę wiec na poczatek jakis zastrzyk finansowy z mojej strony będzie
ale zobaczymy co przyniesie poczatek ligi. Na razie wygląda to miernie.

.Co do Ruchu, nic nowego. Wymieniliśmy wiekowych i słabych na przecietnych i młodszych. Pierwsza kwarta poza stracona bramką i sposobem w jaki padła (nic nowego) wygladala nawet całkiem przyzwoicie tyle, ze brakowalo jak zwykle ostatniego podania i wykończenia po przechwytach. Nasza młodzież w porownaniu z młodymi Wiślakami bardzo blado. Ale nie spodziewalem się tu raczej innej sytuacji bo szkolenie w Ruchu lezy i kwiczy. No i Ci chlopcy nie maja gdzie sie ogrywać bo rezerwy u nas to za niski poziom.
Jesli chodzi o sposób grania to nie widzialem za bardzo koncepcji i powtarzalności. Pewnie wynikalo to z duzej rotacji. Fragmenty i schematy jakies były. Jesli będzie świeżość i stabilny skład może to odpalić. Jesli jednak na poczatku dostaniemy w łeb i nie wygramy u siebie to mogą byc ciężary.
Na szczęście na początku sezonu bede na urlopie więc mam jeszcze czas na to by mnie przekonali czy kupić karnet. Na pewno kupie meczówkę wiec na poczatek jakis zastrzyk finansowy z mojej strony będzie
ale zobaczymy co przyniesie poczatek ligi. Na razie wygląda to miernie.Naszym Honorem Jest Nasz Klub! RUCH Chorzów LEGENDA BEZ KOŃCA
-
19gorek20
- Kontakt:
Ja pi***ole słucham trenera po meczu i chyba coraz bardziej przekonuje się do teorii że Szulczek to parodysta a nie trener
Oni dzisiaj grali z średniakiem ekstraklasy czy średniakiem pierwszoligowym ? Pokora strach przed Wisła jakby to było PSG nie ma co się dziwić że piłkarze nie potrafią dźwignąć presji jak trener taki zesrany
Dzisiejsza Wisła to kadrowo średniak 1 ligi a nie potentat. Jeszcze na koniec zarzucił że Szymański dobry występ na lewej obronie
No ku*** mać brak mi słów
Oni dzisiaj grali z średniakiem ekstraklasy czy średniakiem pierwszoligowym ? Pokora strach przed Wisła jakby to było PSG nie ma co się dziwić że piłkarze nie potrafią dźwignąć presji jak trener taki zesrany
Dzisiejsza Wisła to kadrowo średniak 1 ligi a nie potentat. Jeszcze na koniec zarzucił że Szymański dobry występ na lewej obronie
-
Marcus
- Kontakt:
Tak, Wisła jest kadrowo potentatem 1 ligowym, i tak Szymański był zdecydowaniem najjaśniejszym punktem w naszej drużynie i zagrał dobrze.19gorek20 pisze: ↑12 lip 2025, o 16:58Ja pi***ole słucham trenera po meczu i chyba coraz bardziej przekonuje się do teorii że Szulczek to parodysta a nie trener
- 19Wariat20
- Wspiera "Wielki Ruch"

- Kontakt:
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"

- Kontakt:
A my to chcemy być kopciuszkiem jak rozumiem lub takimi chłopakami do bicia 🫣Słuchać tego gościa się nie da
-
chropaczow
- Wspiera "Wielki Ruch"

- Kontakt:
Panie Foszmańczyk! Kiedy napastnik, nie tylko z nazwy? Który to już sezon, bez przyzwoitego strzelca?
-
Rafal1920
- Kontakt:
Jeszcze bydymy płakać za Novothnym. Super liczb nie robił, ale zawsze te kilka torów w sezonie strzelił.chropaczow pisze: ↑12 lip 2025, o 19:09Panie Foszmańczyk! Kiedy napastnik, nie tylko z nazwy? Który to już sezon, bez przyzwoitego strzelca?