Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
-
- Kontakt:
Re: Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
Jak narazie transfery na duży plus ,jestem pozytywnie zaskoczony
- kroy
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Ciężko ocenić jak będzie się spisywał ale w teorii, krytykować ten transfer może tylko ktoś kto jest szkamraczem chorzowskimchropaczow pisze: ↑26 cze 2025, o 21:57Niy dupca, ino wiym, że do Szczęsnego i Lewego, to mu w ciul brakuje. Poza tym, jego forma będzie spadać, a nie rosnąć. To chyba Ty nie zauważyłeś, jak się jego rówieśnicy spisywali ostatnio w Ruchu. To schyłek kariery.kroy pisze: ↑26 cze 2025, o 21:46Co ty chłopie dupisz… właśnie pogra tyle ile ma pograć - rok albo dwa. Lewy ma 37 lat, Szczęsny 35, Modric 39.chropaczow pisze: ↑26 cze 2025, o 21:37.19JeRRy20 pisze: ↑26 cze 2025, o 21:25Biorąc pod uwagę pierwsza jedenastkę to średnia wieku 30 lat może rzeczywiście nie wyglądać młodo, ale jeśli naprawdę 2 wychowanków odpali to ta średnia nie będzie zła. W dzisiejszych czasach gdy zawodnicy mogą grać dłużej na dobrym poziomie nie powinno się skreślać zawodnika z rocznika 93.Ozor pisze: ↑26 cze 2025, o 20:48Znaczy jaka średnia wieku?19JeRRy20 pisze: ↑26 cze 2025, o 20:46Linia pomocy wygląda naprawdę solidnie. Jeśli Kozak zostanie to nawet bardzo solidnie. Jeśli jednak odejdzie to jeden skrzydłowy obowiązkowo musi dojść.
Za Some mam nadzieje, ze dojdzie jakiś napastnik o podobnych warunkach fizycznych.
Prócz tego potrzeba min. 2 obrońców a nawet 3. Najlepiej obrońcę który może zagrać na środku jak i na boku.
Podsumowując wygląda to solidnie i totalnie się nie zgodzę, że mamy starą kadrę. Jeśli paru wychowanków odpali to będzie potencjal.
Tu trzeba za wszelką cenę awansować i zacząć inwestować w akademie i tam rozszerzyć scouting by móc wyszukiwać młode perełki z potencjałem.
Jeśli chodzi o Bale to bardziej patrzę na niego jako uzupełnienie składu. Myślę, że potrzeba kogoś mocnego do pierwszego składu.
Ile pogra taki 33 latek, rok, dwa? Toż to zapchajdziura . Awans wybij sobie z głowy w tym sezonie. Ciekawe co powie Szulczek, na kogo zwali za brak awansu? Tracimy czas.
pr***ebac się do transferu Ceglarza to już poważnie trzeba mieć zaburzony punkt widzenia
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Czytasz co piszesz? Ciężko ocenić, ale w TEORII...kroy pisze: ↑26 cze 2025, o 22:28Ciężko ocenić jak będzie się spisywał ale w teorii, krytykować ten transfer może tylko ktoś kto jest szkamraczem chorzowskimchropaczow pisze: ↑26 cze 2025, o 21:57Niy dupca, ino wiym, że do Szczęsnego i Lewego, to mu w ciul brakuje. Poza tym, jego forma będzie spadać, a nie rosnąć. To chyba Ty nie zauważyłeś, jak się jego rówieśnicy spisywali ostatnio w Ruchu. To schyłek kariery.kroy pisze: ↑26 cze 2025, o 21:46Co ty chłopie dupisz… właśnie pogra tyle ile ma pograć - rok albo dwa. Lewy ma 37 lat, Szczęsny 35, Modric 39.chropaczow pisze: ↑26 cze 2025, o 21:37.19JeRRy20 pisze: ↑26 cze 2025, o 21:25Biorąc pod uwagę pierwsza jedenastkę to średnia wieku 30 lat może rzeczywiście nie wyglądać młodo, ale jeśli naprawdę 2 wychowanków odpali to ta średnia nie będzie zła. W dzisiejszych czasach gdy zawodnicy mogą grać dłużej na dobrym poziomie nie powinno się skreślać zawodnika z rocznika 93.Ozor pisze: ↑26 cze 2025, o 20:48Znaczy jaka średnia wieku?19JeRRy20 pisze: ↑26 cze 2025, o 20:46Linia pomocy wygląda naprawdę solidnie. Jeśli Kozak zostanie to nawet bardzo solidnie. Jeśli jednak odejdzie to jeden skrzydłowy obowiązkowo musi dojść.
Za Some mam nadzieje, ze dojdzie jakiś napastnik o podobnych warunkach fizycznych.
Prócz tego potrzeba min. 2 obrońców a nawet 3. Najlepiej obrońcę który może zagrać na środku jak i na boku.
Podsumowując wygląda to solidnie i totalnie się nie zgodzę, że mamy starą kadrę. Jeśli paru wychowanków odpali to będzie potencjal.
Tu trzeba za wszelką cenę awansować i zacząć inwestować w akademie i tam rozszerzyć scouting by móc wyszukiwać młode perełki z potencjałem.
Jeśli chodzi o Bale to bardziej patrzę na niego jako uzupełnienie składu. Myślę, że potrzeba kogoś mocnego do pierwszego składu.
Ile pogra taki 33 latek, rok, dwa? Toż to zapchajdziura . Awans wybij sobie z głowy w tym sezonie. Ciekawe co powie Szulczek, na kogo zwali za brak awansu? Tracimy czas.
pr***ebac się do transferu Ceglarza to już poważnie trzeba mieć zaburzony punkt widzenia
Nie wiesz co będzie, ale liczysz, że będzie dobrze, więc nazywasz mnie szkamraczem. Wyleczyli mnie z bezpodstawnego optymizmu, ale jak jakim cudem awansują, będę się cieszył jak Ty. Pozbieraj do kupy fakty i pomyśl w miarę obiektywnie, jakie są szanse, że ten ceglarz, przeżyje swoje złote lata w Ruchu. Mam nadzieję, że będzie bardziej produktywny od swoich równolatków, którzy właśnie opuścili klub.
- kroy
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Jest więcej argumentów za, niż przeciw żeby był produktywny. Uduwodnil wartość w Ekstraklasie wiec dlaczego miałby nie udowodnić w 1 lidze?chropaczow pisze: ↑26 cze 2025, o 22:45Czytasz co piszesz? Ciężko ocenić, ale w TEORII...kroy pisze: ↑26 cze 2025, o 22:28Ciężko ocenić jak będzie się spisywał ale w teorii, krytykować ten transfer może tylko ktoś kto jest szkamraczem chorzowskimchropaczow pisze: ↑26 cze 2025, o 21:57Niy dupca, ino wiym, że do Szczęsnego i Lewego, to mu w ciul brakuje. Poza tym, jego forma będzie spadać, a nie rosnąć. To chyba Ty nie zauważyłeś, jak się jego rówieśnicy spisywali ostatnio w Ruchu. To schyłek kariery.kroy pisze: ↑26 cze 2025, o 21:46Co ty chłopie dupisz… właśnie pogra tyle ile ma pograć - rok albo dwa. Lewy ma 37 lat, Szczęsny 35, Modric 39.chropaczow pisze: ↑26 cze 2025, o 21:37.19JeRRy20 pisze: ↑26 cze 2025, o 21:25Biorąc pod uwagę pierwsza jedenastkę to średnia wieku 30 lat może rzeczywiście nie wyglądać młodo, ale jeśli naprawdę 2 wychowanków odpali to ta średnia nie będzie zła. W dzisiejszych czasach gdy zawodnicy mogą grać dłużej na dobrym poziomie nie powinno się skreślać zawodnika z rocznika 93.Ozor pisze: ↑26 cze 2025, o 20:48Znaczy jaka średnia wieku?19JeRRy20 pisze: ↑26 cze 2025, o 20:46Linia pomocy wygląda naprawdę solidnie. Jeśli Kozak zostanie to nawet bardzo solidnie. Jeśli jednak odejdzie to jeden skrzydłowy obowiązkowo musi dojść.
Nie wiesz co będzie, ale liczysz, że będzie dobrze, więc nazywasz mnie szkamraczem. Wyleczyli mnie z bezpodstawnego optymizmu, ale jak jakim cudem awansują, będę się cieszył jak Ty. Pozbieraj do kupy fakty i pomyśl w miarę obiektywnie, jakie są szanse, że ten ceglarz, przeżyje swoje złote lata w Ruchu. Mam nadzieję, że będzie bardziej produktywny od swoich równolatków, którzy właśnie opuścili klub.
- kibol-siem-ce
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Sam na tym forum wiecznie niezadowoleni. Nie są my barceloną. Choć jakby sam przyszoł yamal tyz by było narzekanie.
SIEMIANOWICE NAJLEPSI RUCHU KIBICE
- kroy
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Może inaczej, jaki transfer by cię zadowolił?chropaczow pisze: ↑26 cze 2025, o 22:45Czytasz co piszesz? Ciężko ocenić, ale w TEORII...kroy pisze: ↑26 cze 2025, o 22:28Ciężko ocenić jak będzie się spisywał ale w teorii, krytykować ten transfer może tylko ktoś kto jest szkamraczem chorzowskimchropaczow pisze: ↑26 cze 2025, o 21:57Niy dupca, ino wiym, że do Szczęsnego i Lewego, to mu w ciul brakuje. Poza tym, jego forma będzie spadać, a nie rosnąć. To chyba Ty nie zauważyłeś, jak się jego rówieśnicy spisywali ostatnio w Ruchu. To schyłek kariery.kroy pisze: ↑26 cze 2025, o 21:46Co ty chłopie dupisz… właśnie pogra tyle ile ma pograć - rok albo dwa. Lewy ma 37 lat, Szczęsny 35, Modric 39.chropaczow pisze: ↑26 cze 2025, o 21:37.19JeRRy20 pisze: ↑26 cze 2025, o 21:25Biorąc pod uwagę pierwsza jedenastkę to średnia wieku 30 lat może rzeczywiście nie wyglądać młodo, ale jeśli naprawdę 2 wychowanków odpali to ta średnia nie będzie zła. W dzisiejszych czasach gdy zawodnicy mogą grać dłużej na dobrym poziomie nie powinno się skreślać zawodnika z rocznika 93.Ozor pisze: ↑26 cze 2025, o 20:48Znaczy jaka średnia wieku?19JeRRy20 pisze: ↑26 cze 2025, o 20:46Linia pomocy wygląda naprawdę solidnie. Jeśli Kozak zostanie to nawet bardzo solidnie. Jeśli jednak odejdzie to jeden skrzydłowy obowiązkowo musi dojść.
-
- Kontakt:
Na jakich pozycjach grają ci nowi bo mnie tu ciągle brakuje def pomocnika i obrońców 🫣
nigdy nie jest za późno
-
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Zobaczymy po kilku kolejkach, co nam zmontowali Fosa z Szulczkiem. Ja po prostu nie wierzę, że trzydziestotrzyletni weteran, będzie wypruwał flaki dla Ruchu.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Jak będzie awans (a wiadomo, że chętnych jest więcej) to normalne, że będzie się trzeba wzmocnić od razu przed jesienią, chyba nikt nie zrobi drugi raz tego samego błędu w stylu (że chopcy co wywalczyli awans zasługują na szanse i sprawdzenie), ale to jest problem na za rok, a nie na teraz. Teraz trzeba mieć dobry skład na I ligę najmocniejszy na jaki nas stać. Bo jak ktoś oczekuje, że my już teraz zbudujemy skład na ekstraklasę, gdzie przegrywamy finansową rywalizację z kilkoma I ligowcami no to chyba nie ma pojęcia o czym pisze.
Obrona wygląda marnie i liczbowo i niestety jakościowo, bo jeżeli Szymański i Konczkowski się będą prezentować jak w ubiegłej rundzie to będzie ciężko, a jakoś nie wierza, że oni dwaj są w stanie wskoczyć na dużo wyższy poziom.
Obrona wygląda marnie i liczbowo i niestety jakościowo, bo jeżeli Szymański i Konczkowski się będą prezentować jak w ubiegłej rundzie to będzie ciężko, a jakoś nie wierza, że oni dwaj są w stanie wskoczyć na dużo wyższy poziom.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
-
- Kontakt:
Co do Nowotnego fajny zmiennik ale nic więcej nie dawał niczego konkretnego w 1 lidze żeby go trzymać na gwiazdorskim kontrakcie ( przegrywał pojedynki fizyczne rzadko utrzymywał piłkę z przodu też brak konkretów ) ktoś pisał że nie potrafił go wykorzystać trener bo świetny killer ale szczerze to on przez całą karierę miał 3 sezony gdzie strzelił 10 lub więcej bramek to raczej zmienia perspektywę. Zapomnimy jak o abbocie visniakowsie
A co do Ceglarza to czapki z głów przed zarządem jak na ten moment to transfer okienka letniego w 1 lidze
A co do Ceglarza to czapki z głów przed zarządem jak na ten moment to transfer okienka letniego w 1 lidze
-
- Kontakt:
Chodzi Ci o tego Szymańskiego, który został wybrany naszym najlepszym piłkarzem w tamtym roku?
-
- Kontakt:
Brane główne pozycje z transfermarkt. Dobrze wiemy, że np Mezghrani może być wszędzie i raczej środek pomocy lub prawa obrona to było jego częstsze miejsce. Ceglarz i Szwedzik mogą się zamieniać miejscami itp.Transfery i kadra- stan na 27.06.2025 pisze: Bramkarze:
OUT:
IN:
: Turk, Szymański, Bielecki, Potoczny
Obrońcy środek:
OUT:Cykalo
IN: Aleksander Komor (GKS)
: Lukić, Szymański
Obrona lewo:
OUT: Sadlok, Karasiński
IN:
: Preisler
Obrona prawo:
OUT:
IN:
: Konczkowski
Pomocnik środek def:
OUT:
IN:
: Ventura, Nono, Sikora
Pomocnik środek:
OUT: Starzyński, Barański
IN: Shuma Nagamatsu (Korona), Patryk Szwedzik (Chrobry)
: Szwoch, Lipiński, Sobeczko
Skrzydło lewe:
OUT: Moneta, Łaski, Myszor
IN: Piotr Ceglarz (Motor)
: Mezghrani
Skrzydło prawe:
OUT:
IN:
: Kozak, Lachendro
Napastnicy:
OUT: Novothny
IN: Tomasz Bała (Stal Rz)
: Szczepan
Zmiany na lewym skrzydle i w środku pola oceniam na ogromny plus. W ataku obniżyliśmy koszty rezerwowego co też jest plusem przy wahającej się formie Somy. Elektryczny Cykało wymieniony na Komora, który raczej gorszy być nie powinien.
Obrona właściwie z każdej strony jeszcze do wzmocnienia. Brakuje jednego pewnego i dobrego def. środkowego pomocnika i chyba konkurencji dla Kozaka na prawej (zależnie gdzie wyląduje Mo).
Martwi fakt, że najlepiej obsadzoną młodzieżowcami pozycję (Lipiński/Sobeczko) mamy na środku pomocy, gdzie mamy też urodzaj dobrych piłkarzy. Z drugiej strony, w ekstraklasie nie ma już wymogu młodzieżowca i pewnie połowa drużyn przestanie szukać na siłę 2 zawodników U21. Z tego powodu zejdą trochę oczekiwania finansowe i po prostu z 10-20 zawodników będzie musiało szukać miejsca nie w ekstraklasie, a w 1 lidze. Raz, że będzie większy wybór, dwa, będzie taniej, a trzy- będą to zawodnicy właśnie na poziomie 1 ligi, a nie przepłaceni na poziomie 2-3. W końcu młodzieżowiec może przestać oznaczać utratę jakości na boisku.
- _BiADACZ_
- Kontakt:
co z tego? gość ewidentnie nie dojeżdżał, jak cała reszta parodystów.
"Jesteśmy zawsze tam, gdzie nasz Ruch Chorzów gra..."