Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
-
- Kontakt:
Re: Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
Jeden z najlepszych zawodników grających głową w ostatnich latach w Ruchu. Szkoda że tak rzadko dostawał dobre dośrodkowania. Kapitalne pół roku w ekstraklasie, potem spektakularny zjazd i fizyczny, i psychiczny. Ale mimo wszystko będę go wspomniał z sentymentem 

- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Tak jak kolega wyżej napisał przy lepszych pomocnikach i rozsądnych trenerach mógł to być prawdziwy łowca bramek - szkoda.
-
- Kontakt:
Powodzenia Soma
I sportowo i prywatnie
Ps transfery narazie (na papierze) na plus
Czekamy na wzmocnienie obrony, ciekawe kto jeszcze odejdzie(Szczepan, Turk, Kozak)
I sportowo i prywatnie
Ps transfery narazie (na papierze) na plus
Czekamy na wzmocnienie obrony, ciekawe kto jeszcze odejdzie(Szczepan, Turk, Kozak)
My name is prince and i'm funky
17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)
17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Szkoda by było, gdyby coś grał, ale jeden mecz w rundzie, to zdecydowania za mało na taki kontrakt. Zapowiadał się dobrze. Ogólnie, kolejny niewypał.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Soma Chłop z sufitem dużo wyższym od pozostałych naszych ofensywnych graczy. Z jakiegoś jednak powodu nie był w stanie na takim poziomie utrzymać się dłużej. Z jednej strony szkoda, z drugiej ciężko było zakładać, że będzie to wyglądało lepiej niż w zeszłej rundzie, a kontrakt do niskich nie należał. Powodzenia.
Nowi mam wrażenie, że solidni, ale jakoś cieżko mi mieć nadzieję, że wskoczą na jakiś mega poziom. Natomiast może po ostatnim sezonie, gdzie w jedenej trzeciej wygrywaliśmy prawie z każdym, by później nagle nie wygrywać prawie z nikim właśnie potrzeba nam stabilności i solidności nawet jak nie będzie ona na tym możliwie najwyższym poziomie.
Nowi mam wrażenie, że solidni, ale jakoś cieżko mi mieć nadzieję, że wskoczą na jakiś mega poziom. Natomiast może po ostatnim sezonie, gdzie w jedenej trzeciej wygrywaliśmy prawie z każdym, by później nagle nie wygrywać prawie z nikim właśnie potrzeba nam stabilności i solidności nawet jak nie będzie ona na tym możliwie najwyższym poziomie.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
-
- Kontakt:
Jak na czerwiec to bardzo fajne okienko w naszym wykonaniu. Nie pamiętam kiedy tak szybko mieliśmy tylu nowych zawodników a nie czekaliśmy na jakieś promocje za pięć dwunasta.
Nie wierzyłem że uda się zrzucić kontrakt Somy a tu proszę.
Nie wierzyłem że uda się zrzucić kontrakt Somy a tu proszę.
-
- Kontakt:
Linia pomocy wygląda naprawdę solidnie. Jeśli Kozak zostanie to nawet bardzo solidnie. Jeśli jednak odejdzie to jeden skrzydłowy obowiązkowo musi dojść.
Za Some mam nadzieje, ze dojdzie jakiś napastnik o podobnych warunkach fizycznych.
Prócz tego potrzeba min. 2 obrońców a nawet 3. Najlepiej obrońcę który może zagrać na środku jak i na boku.
Podsumowując wygląda to solidnie i totalnie się nie zgodzę, że mamy starą kadrę. Jeśli paru wychowanków odpali to będzie potencjal.
Za Some mam nadzieje, ze dojdzie jakiś napastnik o podobnych warunkach fizycznych.
Prócz tego potrzeba min. 2 obrońców a nawet 3. Najlepiej obrońcę który może zagrać na środku jak i na boku.
Podsumowując wygląda to solidnie i totalnie się nie zgodzę, że mamy starą kadrę. Jeśli paru wychowanków odpali to będzie potencjal.
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Znaczy jaka średnia wieku?19JeRRy20 pisze: ↑26 cze 2025, o 20:46Linia pomocy wygląda naprawdę solidnie. Jeśli Kozak zostanie to nawet bardzo solidnie. Jeśli jednak odejdzie to jeden skrzydłowy obowiązkowo musi dojść.
- Rickenn10
- Kontakt:
Przecież Bała chyba jest nawet wyższy niż Soma.19JeRRy20 pisze: ↑26 cze 2025, o 20:46Linia pomocy wygląda naprawdę solidnie. Jeśli Kozak zostanie to nawet bardzo solidnie. Jeśli jednak odejdzie to jeden skrzydłowy obowiązkowo musi dojść.
I nie zapominajmy przecież że jeszcze jest Mezghrani.
Shuma, Kozak, Szwoch, Ventura, Szwedzik, Mezghrani no i ciekawi mnie teraz gdzie zostanie ustawiony Ceglarz.
Jak tak patrzę na te nazwiska to każda drużyna tej ligi by je z pewnością z chęcią miała u siebie. Może nastawiamy się na solidne czyszczenie środka pola mając wkalkulowane słabsze tyły. Choć licze jeszcze że tyły ktoś wzmocni.
- west72
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Dzięki i powodzenia Soma.
Żegnam bez żalu ale doceniam, że dawałeś tyle ile mogłeś. Niestety Ruch to za wysokie progi.....
Żegnam bez żalu ale doceniam, że dawałeś tyle ile mogłeś. Niestety Ruch to za wysokie progi.....

Naszym Honorem Jest Nasz Klub! RUCH Chorzów LEGENDA BEZ KOŃCA
-
- Kontakt:
Biorąc pod uwagę pierwsza jedenastkę to średnia wieku 30 lat może rzeczywiście nie wyglądać młodo, ale jeśli naprawdę 2 wychowanków odpali to ta średnia nie będzie zła. W dzisiejszych czasach gdy zawodnicy mogą grać dłużej na dobrym poziomie nie powinno się skreślać zawodnika z rocznika 93.Ozor pisze: ↑26 cze 2025, o 20:48Znaczy jaka średnia wieku?19JeRRy20 pisze: ↑26 cze 2025, o 20:46Linia pomocy wygląda naprawdę solidnie. Jeśli Kozak zostanie to nawet bardzo solidnie. Jeśli jednak odejdzie to jeden skrzydłowy obowiązkowo musi dojść.
Tu trzeba za wszelką cenę awansować i zacząć inwestować w akademie i tam rozszerzyć scouting by móc wyszukiwać młode perełki z potencjałem.
Jeśli chodzi o Bale to bardziej patrzę na niego jako uzupełnienie składu. Myślę, że potrzeba kogoś mocnego do pierwszego składu.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
.19JeRRy20 pisze: ↑26 cze 2025, o 21:25Biorąc pod uwagę pierwsza jedenastkę to średnia wieku 30 lat może rzeczywiście nie wyglądać młodo, ale jeśli naprawdę 2 wychowanków odpali to ta średnia nie będzie zła. W dzisiejszych czasach gdy zawodnicy mogą grać dłużej na dobrym poziomie nie powinno się skreślać zawodnika z rocznika 93.Ozor pisze: ↑26 cze 2025, o 20:48Znaczy jaka średnia wieku?19JeRRy20 pisze: ↑26 cze 2025, o 20:46Linia pomocy wygląda naprawdę solidnie. Jeśli Kozak zostanie to nawet bardzo solidnie. Jeśli jednak odejdzie to jeden skrzydłowy obowiązkowo musi dojść.
Tu trzeba za wszelką cenę awansować i zacząć inwestować w akademie i tam rozszerzyć scouting by móc wyszukiwać młode perełki z potencjałem.
Jeśli chodzi o Bale to bardziej patrzę na niego jako uzupełnienie składu. Myślę, że potrzeba kogoś mocnego do pierwszego składu.
Ile pogra taki 33 latek, rok, dwa? Toż to zapchajdziura . Awans wybij sobie z głowy w tym sezonie. Ciekawe co powie Szulczek, na kogo zwali za brak awansu? Tracimy czas.
- kroy
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Co ty chłopie dupisz… właśnie pogra tyle ile ma pograć - rok albo dwa. Lewy ma 37 lat, Szczęsny 35, Modric 39.chropaczow pisze: ↑26 cze 2025, o 21:37.19JeRRy20 pisze: ↑26 cze 2025, o 21:25Biorąc pod uwagę pierwsza jedenastkę to średnia wieku 30 lat może rzeczywiście nie wyglądać młodo, ale jeśli naprawdę 2 wychowanków odpali to ta średnia nie będzie zła. W dzisiejszych czasach gdy zawodnicy mogą grać dłużej na dobrym poziomie nie powinno się skreślać zawodnika z rocznika 93.Ozor pisze: ↑26 cze 2025, o 20:48Znaczy jaka średnia wieku?19JeRRy20 pisze: ↑26 cze 2025, o 20:46Linia pomocy wygląda naprawdę solidnie. Jeśli Kozak zostanie to nawet bardzo solidnie. Jeśli jednak odejdzie to jeden skrzydłowy obowiązkowo musi dojść.
Ile pogra taki 33 latek, rok, dwa? Toż to zapchajdziura . Awans wybij sobie z głowy w tym sezonie. Ciekawe co powie Szulczek, na kogo zwali za brak awansu? Tracimy czas.
pr***ebac się do transferu Ceglarza to już poważnie trzeba mieć zaburzony punkt widzenia
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !
I mam ku*** dobry humor !
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Niy dupca, ino wiym, że do Szczęsnego i Lewego, to mu w ciul brakuje. Poza tym, jego forma będzie spadać, a nie rosnąć. To chyba Ty nie zauważyłeś, jak się jego rówieśnicy spisywali ostatnio w Ruchu. To schyłek kariery.kroy pisze: ↑26 cze 2025, o 21:46Co ty chłopie dupisz… właśnie pogra tyle ile ma pograć - rok albo dwa. Lewy ma 37 lat, Szczęsny 35, Modric 39.chropaczow pisze: ↑26 cze 2025, o 21:37.19JeRRy20 pisze: ↑26 cze 2025, o 21:25Biorąc pod uwagę pierwsza jedenastkę to średnia wieku 30 lat może rzeczywiście nie wyglądać młodo, ale jeśli naprawdę 2 wychowanków odpali to ta średnia nie będzie zła. W dzisiejszych czasach gdy zawodnicy mogą grać dłużej na dobrym poziomie nie powinno się skreślać zawodnika z rocznika 93.Ozor pisze: ↑26 cze 2025, o 20:48Znaczy jaka średnia wieku?19JeRRy20 pisze: ↑26 cze 2025, o 20:46Linia pomocy wygląda naprawdę solidnie. Jeśli Kozak zostanie to nawet bardzo solidnie. Jeśli jednak odejdzie to jeden skrzydłowy obowiązkowo musi dojść.
pr***ebac się do transferu Ceglarza to już poważnie trzeba mieć zaburzony punkt widzenia
-
- Kontakt:
Zieńczuk, kiedy przychodził do Ruchu miał niemal 33 lata.
Wykręcił w Ekstraklasie z Ruchem następujące statystyki (o wkładzie w grę nie piszę):
2010/11 (w) Polska Ruch Chorzów14 1
2011/12 Polska Ruch Chorzów 26 6
2012/13 Polska Ruch Chorzów 24 3
2013/14 Polska Ruch Chorzów 27 3
2014/15 Polska Ruch Chorzów 36 1
2015/16 Polska Ruch Chorzów 32 2
Wykręcił w Ekstraklasie z Ruchem następujące statystyki (o wkładzie w grę nie piszę):
2010/11 (w) Polska Ruch Chorzów14 1
2011/12 Polska Ruch Chorzów 26 6
2012/13 Polska Ruch Chorzów 24 3
2013/14 Polska Ruch Chorzów 27 3
2014/15 Polska Ruch Chorzów 36 1
2015/16 Polska Ruch Chorzów 32 2
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).