Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów

#20131 Post autor: Ozor » 17 cze 2025, o 19:32

Jak do tej pory pełna zgoda 8-12 to taki pułap a biorąc pod uwagę kto tym wozem kieruje to 🫣

Awatar użytkownika
KevinMitnick
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20132 Post autor: KevinMitnick » 17 cze 2025, o 19:38

Mam wrażenie, że nadszedł czas na zmianę strategii transferowej. Proponuję postawić na:
Sanatorium Dawnych Asów
DPS – Dom Piłkarskich Seniorów

A może przyjąć szyld rodem z PRL?
„Niebieska Rodzina: od juniora do seniora – zawsze masz u nas spokojną emeryturę”
„Wiek i umiejętności nie grają roli – w Niebieskiej Rodzinie Ruch gwarantuje Ci beztroską emeryturę”

Awatar użytkownika
HullCityFC
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20133 Post autor: HullCityFC » 17 cze 2025, o 19:55

Akademia nie istnieje by promowac swoich mlodych bo sa za slabi.

Na gotowe transfery nas nie stac.

My nawet kierunku w ktorym mamy zmierzac nie mamy.

chropaczow
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20134 Post autor: chropaczow » 17 cze 2025, o 20:08

jajo pisze:
17 cze 2025, o 17:35
chropaczow pisze:
17 cze 2025, o 17:10
Ozor pisze:
17 cze 2025, o 16:46
Acid pisze:
17 cze 2025, o 15:55
Dlatego dawali by normalnie info w momencie podpisu a robią cyrki z liczbami, tajemnicami, screenami i innymi SOONami. Interesuje mnie o co gramy w tym roku, chciałbym żeby to jasno wybrzmiało, mam dość pierdzielenia od 30 lat odkąd jestem na Cichej o tym że skupiamy się na kolejnym meczu. Poprzedni sezon przelał czarę goryczy. Konkrety poproszę a nie robienie wstawek na insta czy fejsa. A jak nas nie stać na ekstraklase to niech to wybrzmi. I nie piszcie mi że już nie pamiętam gdzie byliśmy jeszcze 4 lata temu po pamiętam doskonale. Jak również w latach 2004-5 gdzie na Cichej było nas 2tys w porywach. Staliśmy się klubem podrzednym na śląskim podwórku, bez wymagań, bez presji, bez ciśnienia. To wk***ia i zniechęca bardziej niż forma kopaczy.
:ok: racja!
Oni myślą, że przez te zagadki, zapomnimy co się odwaliło w minionym sezonie. Długo mi nie przejdzie wkurzenie.
to byscie pisali, ze ch** nie marketing.
ze tak to mozna prezentowac wzmocnienia w Fortunie Wyry.
Nie wiem co byśmy pisali, najlepiej pochwały, ale niestety, dopóki nie zaczną dobrze grać, moje zniesmaczenie zawalonym sezonem, nie minie.
Chodzi o to, że jedynym ważnym obecnie, jest zaprezentowanie, a już najbardziej zgranie zespołu, a nie kombinacje i wymiana kopaczy na pozycjach, na które się nie nadają.
Swoją drogą, warto by przyjąć samuraja tak, żeby nie zapomniał tego nigdy. To chyba pierwszy Azjata w naszym Ruchu.

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20135 Post autor: jajo » 17 cze 2025, o 20:20

chropaczow pisze:
17 cze 2025, o 20:08
jajo pisze:
17 cze 2025, o 17:35
chropaczow pisze:
17 cze 2025, o 17:10
Ozor pisze:
17 cze 2025, o 16:46
Acid pisze:
17 cze 2025, o 15:55
Dlatego dawali by normalnie info w momencie podpisu a robią cyrki z liczbami, tajemnicami, screenami i innymi SOONami. Interesuje mnie o co gramy w tym roku, chciałbym żeby to jasno wybrzmiało, mam dość pierdzielenia od 30 lat odkąd jestem na Cichej o tym że skupiamy się na kolejnym meczu. Poprzedni sezon przelał czarę goryczy. Konkrety poproszę a nie robienie wstawek na insta czy fejsa. A jak nas nie stać na ekstraklase to niech to wybrzmi. I nie piszcie mi że już nie pamiętam gdzie byliśmy jeszcze 4 lata temu po pamiętam doskonale. Jak również w latach 2004-5 gdzie na Cichej było nas 2tys w porywach. Staliśmy się klubem podrzednym na śląskim podwórku, bez wymagań, bez presji, bez ciśnienia. To wk***ia i zniechęca bardziej niż forma kopaczy.
:ok: racja!
Oni myślą, że przez te zagadki, zapomnimy co się odwaliło w minionym sezonie. Długo mi nie przejdzie wkurzenie.
to byscie pisali, ze ch** nie marketing.
ze tak to mozna prezentowac wzmocnienia w Fortunie Wyry.
Nie wiem co byśmy pisali, najlepiej pochwały, ale niestety, dopóki nie zaczną dobrze grać, moje zniesmaczenie zawalonym sezonem, nie minie.
Chodzi o to, że jedynym ważnym obecnie, jest zaprezentowanie, a już najbardziej zgranie zespołu, a nie kombinacje i wymiana kopaczy na pozycjach, na które się nie nadają.
Swoją drogą, warto by przyjąć samuraja tak, żeby nie zapomniał tego nigdy. To chyba pierwszy Azjata w naszym Ruchu.
no to zamknijmy dzial marketingu, bo kibice obrazili sie za zly wynik w zeszlym sezonie.
na zlosc babci odmrozmy sobie uszy.
i zakopujmy sie w kryzysie.
nakrecajmy spirale.
bedzie mozna wiecej narzekac i pisac juz nie jestesmy wielkim klubem i w ogole wyliczyc, ze jestesmy 44 sila na Slonsku.
mam wrazenie, ze pol forum to by moze nawet podswiadomie bylo zadowolone, bo mogloby sobie jeszcze mocniej ulzyc.

uuu wdech wydech... ;)
przeciez to jest postulat na tej zasadzie: jak napastnik nie strzeli karnego, to niech obronca strzeli samobojcza, a nie sie popisuje jakimis wslizgami.
tak wyglada ten postulat, zeby nie opakowywac transferow, tylko "zaczac grac".
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

iglo
Kontakt:

#20136 Post autor: iglo » 17 cze 2025, o 20:25

Zdecydowana zgoda że trudno o optymizm a syf z zeszłego sezonu jeszcze długo będzie siedział w głowach, ale... Nie popadajmy w skrajności w drugą stronę. Co innego brak wygórowanych oczekiwań, a co innego niemal życzenie żeby jeszcze coś się z*ebalo.
Minie trochę czasu kiedy większość z nas odzyska radość z dnia meczowego ale wiaRa to coś co nas bardzo często opisywało.
Ruszy sezon, oby piłkarze pomogli nam szybko zapomnieć o pierwszej połowie roku
"Ruch nas rozjechal jak walec, zmiazdzyl, upokorzyl, rozdeptal."

Mavo1920
Kontakt:

#20137 Post autor: Mavo1920 » 17 cze 2025, o 20:41

Nagamatsu 5 lat z hakiem mieszka w Polsce, pewnie coś tam po polsku rozumie? :oczami:

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20138 Post autor: jajo » 17 cze 2025, o 20:47

KevinMitnick pisze:
17 cze 2025, o 19:16

Wisła Kraków – systematyczne budowanie kadry, zagraniczny pomocnik

Piotr Starzyński (20 l., lewy skrzydłowy) – wypożyczenie z Górnika Łęczna, tyglem nowych możliwości w ofensywie

Mikołaj Biegański (22 l., bramkarz) – wypożyczenie z San Jose Earthquakes, stabilizacja pozycji numer 1 między słupkami

Filip Baniowski (17 l., prawoskrzydłowy) – awans z II zespołu Wisły, dowód na zaufanie do młodzieży ze szkółki

David Juncà (30 l., lewy obrońca) – wolny transfer z Inter Club d’Escaldes (Andorra), wzmocnienie defensywy doświadczonym graczem zza granicy

Enis Fazlagić (24 l., defensywny pomocnik) – wolny transfer z Górnika Łęczna; (zagraniczny pomocnik), twarda „szóstka”, która uporządkuje środek pola

Wniosek: Wisła Kraków konsekwentnie łączy promocję młodzieży (Baniowski, Starzyński) z doświadczonymi, zagranicznymi wzmocnieniami (Juncà, Fazlagić), budując stabilną i zrównoważoną kadrę.

GDZIE JEST WIZJA? GDZIE SĄ AMBICJE?

Dyrektor Sportowy chyba myśli że jeszcze gramy w 2014 roku. Te transfery to nie wzmocnienia - to desperacka próba zapełnienia składu NAJTAŃSZYMI opcjami na rynku.

PROGNOZA NA SEZON:
Miejsce 8-12, walka podkreślam walka o środek tabeli, zero szans na awans. Znowu będziemy "odbudowywać się" przez kolejne 2 lata.
Kibice Ruchu zasługują na więcej niż łatanie dziur zawodnikami których nikt inny nie chciał!

PS: Czekam na standardowe tłumaczenie o "ograniczonym budżecie" i "cierpliwości". Po 10 latach w niższych ligach cierpliwość mi się skończyła. Tu nie ma wizji podkreslam to po raz kolejny tu są tylko ogólniki i czarowanie.

Aż się boję co dalej wymyśli nasz dział sportowy...
Jedyna nadzieja, że chłop od przygotowania fizycznego da im w pi*** i wreszcie będą szybkościowo nie odstawać od reszty ligi, chcociaż patrząc na tych naszych emerytów śmiem wątpić.

Asceto z resztą próbuje cos z tego poskładać ale ja się nie dam już nabierać na te kocopoły... mam nadzieje że wreszcie dyrektor sportowy wyjdzie albo prezes wyjdzie do DZIENNIKARZY i powie o co walczymy w sezonie 2025/2026
Starzyński to pilkarz Wisły, ktory był na wypozyczeniu w Łęcznej. Zebrał tam 319 minut, bez gola i asysty.
Fazlagic podobnie, pilkarz Wisły wypozyczony do Łęcznej. 254 minut bez gola i asysty.
Bieganski skoczylo mu sie wypozyczenie. wraca do Wisły, ale przechodzi dlaej do Widzewa.
Junca z Wisły odszedl rok temu.
Baniowski - jakis random, o ktorym nikt nie slyszal. Napisz tak o Rosole przy podsumowaniu Ruchu. czemu nie napisales? bo do narracji nie pasowalo?

CHŁOPIE
miało byc zaoranie klubu, a nastapilo SAMOZAORANIE.
Ty nie umiesz czytac prostych informacji na transfermakrt a zgrywasz eksperta.
poukladasz ladnie zdania i napierdolisz elaborat na 4 kartki A4, ktory robi wrazenie merotyrycznego...
dla kogos kto w ogole nie oglada polskiej pilki...czyli wiekszosci tego forum.
jak ktokolwiek cos oglada to wiedzial, ze Starzynski i Fazlagic sie nie przebili w Łecznej.

Dla Ciebie to "Wisła Kraków konsekwentnie łączy promocję młodzieży (Baniowski, Starzyński) z doświadczonymi, zagranicznymi wzmocnieniami (Juncà, Fazlagić), budując stabilną i zrównoważoną kadrę."
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

a mialo byc "wdech wydech" :rotfl:

Mielca i Tychow nie komentuje. podobne dziadostwo napisane pod tezy. tyle dobrze, ze chyba informacje z transfermarkt sa odpowiednio odczytane.

reakcja forum tez ciekawa. nikt nie napisze "ej jaki Starzynski, jaki Junca, jaki Fazlagic, co ty pi***olisz?" tylko teksty zgodne z narracja, ze jest dupa, a dupa bedzie glebsza.

Awatar użytkownika
Konrad
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20139 Post autor: Konrad » 17 cze 2025, o 21:09

Mavo1920 pisze:
17 cze 2025, o 20:41
Nagamatsu 5 lat z hakiem mieszka w Polsce, pewnie coś tam po polsku rozumie? :oczami:
Na bank "ku.rwa" "ch.uj" "spie.rdalaj" etc. Dobrze, by było, jakby kumał trochę więcej
Polska MOIM KRAJEM, ZAMOŚĆ MOIM MIASTEM, RUCH MOIM ŻYCIEM !!!

NG1920
Kontakt:

#20140 Post autor: NG1920 » 17 cze 2025, o 21:27

Ten wysryw wyżej pod swoją tezę to chyba napisany przez chat GPT w stylu "napisz mi podsumowanie transferów, ale tak, żeby wyszło, że spadamy, a inne kluby są super". Dramat wręcz. Nasze wszystko be, za to inni to wręcz odkrywcy talentów.

Poziom tego forum ostatnimi czasy puka w dno od spodu. Rozumiem, że zeszły sezon był na prawdę słaby wobec naszych oczekiwań, ale jak najbardziej pozytywne posty ostatnio pisze tutaj 'uszy' to znaczy, że juz coś jest z wami nie tak.

Junca- "wzmocnienie doświadczonym graczem zza granicy" (ku*** Andora!), a u nas powrót to odgrzewany kotlet, którego odpalili.
Bramkarz z Motoru chwalony za sezon w 2 lidze, a u nas odpad z Korony po spadku...
Dychnijcie se do poczatku sezonu coniektórzy, bo wstyd takie coś pisać.

Rafał19R20
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20141 Post autor: Rafał19R20 » 17 cze 2025, o 21:33

Z tego co pisał Danisz możemy się spodziewać jeszcze odejść.... Naprawdę nie wygląda to dobrze..
SeRce w Bieli kRew w Błękicie KS RUCH Chorzów to moje życie

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20142 Post autor: jajo » 17 cze 2025, o 21:36

Rafał19R20 pisze:
17 cze 2025, o 21:33
Z tego co pisał Danisz możemy się spodziewać jeszcze odejść.... Naprawdę nie wygląda to dobrze..
a to nie chcielismy wietrzyc szatni?
wiekszosc nie byla za haslem "wszyscy won", no moze prawie wszyscy?

Oskar20
Kontakt:

#20143 Post autor: Oskar20 » 17 cze 2025, o 21:39

Pisze ze 2,3 odejścia to obcokrajowcy.

Dżem
Kontakt:

#20144 Post autor: Dżem » 17 cze 2025, o 21:40

Temu gościowi wyżej od "młodych perspektywicznych" chyba chodzi o Chmarka, Lachendro itd.

Wieczne szkamranie, albo myślenie życzeniowe.
My finansowo i organizacyjnie realnie jesteśmy na środek tabeli. Dla mnie miejsce barażowe będzie sukcesem a pozycja poniżej miejsca 10 będzie porażką, miejsca 7-10 neutralnie. I jak to zrozumiecie to te transfery wyglądają całkiem solidnie a przede wszystkim są zrobione przed 1 treningiem, co u nas przypominam jest to coś wyjątkowego.

AndRe
Kontakt:

#20145 Post autor: AndRe » 17 cze 2025, o 22:04

Oskar20 pisze:
17 cze 2025, o 21:39
Pisze ze 2,3 odejścia to obcokrajowcy.
Cykalo, Nono, Soma?

Chyba nikt by nie plakal, chociaz Some bardzo lubie

Ps ciesze sie ze wkoncu jakies glosy rozsadki bo widze jebanie wszystkiego i wszytkich bylo obecnie trendy
My name is prince and i'm funky

17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)

ODPOWIEDZ