Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
tynbydziedobry
Kontakt:

Re: Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów

#20116 Post autor: tynbydziedobry » 17 cze 2025, o 17:08

japoniec już oficjalnie

chropaczow
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20117 Post autor: chropaczow » 17 cze 2025, o 17:10

Ozor pisze:
17 cze 2025, o 16:46
Acid pisze:
17 cze 2025, o 15:55
Dlatego dawali by normalnie info w momencie podpisu a robią cyrki z liczbami, tajemnicami, screenami i innymi SOONami. Interesuje mnie o co gramy w tym roku, chciałbym żeby to jasno wybrzmiało, mam dość pierdzielenia od 30 lat odkąd jestem na Cichej o tym że skupiamy się na kolejnym meczu. Poprzedni sezon przelał czarę goryczy. Konkrety poproszę a nie robienie wstawek na insta czy fejsa. A jak nas nie stać na ekstraklase to niech to wybrzmi. I nie piszcie mi że już nie pamiętam gdzie byliśmy jeszcze 4 lata temu po pamiętam doskonale. Jak również w latach 2004-5 gdzie na Cichej było nas 2tys w porywach. Staliśmy się klubem podrzednym na śląskim podwórku, bez wymagań, bez presji, bez ciśnienia. To wk***ia i zniechęca bardziej niż forma kopaczy.
:ok: racja!
Oni myślą, że przez te zagadki, zapomnimy co się odwaliło w minionym sezonie. Długo mi nie przejdzie wkurzenie.

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20118 Post autor: spyru » 17 cze 2025, o 17:21

Też tak myślałem, ale im bliżej nowego sezonu to myślę, że przejdzie. Zawsze przechodzi :)
Nagamatsu to jaka pozycja?
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

Rafal1920
Kontakt:

#20119 Post autor: Rafal1920 » 17 cze 2025, o 17:22

To teraz przy wyczytaniu składu na Śląskim przez Kurzele: z numerem 18 Shuma Nagamatsu, a my głośne hai!!!!🤣🤣🤣

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#20120 Post autor: Scypion » 17 cze 2025, o 17:22

sieg hai? ;)

Awatar użytkownika
Rickenn10
Kontakt:

#20121 Post autor: Rickenn10 » 17 cze 2025, o 17:24

Nagamatsu ro***bie system.

Róbcie screeny.

19JeRRy20
Kontakt:

#20122 Post autor: 19JeRRy20 » 17 cze 2025, o 17:32

spyru pisze:
17 cze 2025, o 17:21
Też tak myślałem, ale im bliżej nowego sezonu to myślę, że przejdzie. Zawsze przechodzi :)
Nagamatsu to jaka pozycja?
Środkowy pomocnik ofensywny oraz prawe skrzydło.

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20123 Post autor: jajo » 17 cze 2025, o 17:35

chropaczow pisze:
17 cze 2025, o 17:10
Ozor pisze:
17 cze 2025, o 16:46
Acid pisze:
17 cze 2025, o 15:55
Dlatego dawali by normalnie info w momencie podpisu a robią cyrki z liczbami, tajemnicami, screenami i innymi SOONami. Interesuje mnie o co gramy w tym roku, chciałbym żeby to jasno wybrzmiało, mam dość pierdzielenia od 30 lat odkąd jestem na Cichej o tym że skupiamy się na kolejnym meczu. Poprzedni sezon przelał czarę goryczy. Konkrety poproszę a nie robienie wstawek na insta czy fejsa. A jak nas nie stać na ekstraklase to niech to wybrzmi. I nie piszcie mi że już nie pamiętam gdzie byliśmy jeszcze 4 lata temu po pamiętam doskonale. Jak również w latach 2004-5 gdzie na Cichej było nas 2tys w porywach. Staliśmy się klubem podrzednym na śląskim podwórku, bez wymagań, bez presji, bez ciśnienia. To wk***ia i zniechęca bardziej niż forma kopaczy.
:ok: racja!
Oni myślą, że przez te zagadki, zapomnimy co się odwaliło w minionym sezonie. Długo mi nie przejdzie wkurzenie.
to byscie pisali, ze ch** nie marketing.
ze tak to mozna prezentowac wzmocnienia w Fortunie Wyry.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Oskar20
Kontakt:

#20124 Post autor: Oskar20 » 17 cze 2025, o 17:35

Nagamatsu może być. Przynajmniej nie ma obaw że będzie odpuszczał.

chropaczow
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20125 Post autor: chropaczow » 17 cze 2025, o 17:36

Pierwszy Ninja w Ruchu. Witamy serdecznie👍
Niech rozrusza środek pomocy!

Awatar użytkownika
Radvan138
Kontakt:

#20126 Post autor: Radvan138 » 17 cze 2025, o 18:29

jajo pisze:
17 cze 2025, o 13:51
ten Kuczera nie tylko odbudował Biela, ale ten mlody Holewiński tez tam bardzo fajnie wygladal.

Nikomu nie przeszkadza to ze to szczewo?

adamo_R

#20127 Post autor: adamo_R » 17 cze 2025, o 18:29

Awatar użytkownika
KevinMitnick
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20128 Post autor: KevinMitnick » 17 cze 2025, o 19:16

Po katastrofalnej wiośnie 2025 (10. miejsce, marazm totalny) władze Ruchu "zaszczyciły" nas trzema transferami na sezon 2025/26. Sprawdźmy, czy to faktyczne wzmocnienia, czy kolejne zaciąganie "tani-dobrych":

ALEKSANDER KOMOR (30 lat, obrońca)

Powrót do Ruchu po 11 latach... brzmi romantycznie, prawda?
W GKS Katowice (które awansowało!) grał ZALEDWIE 10 meczów jako REZERWOWY
GKS się go pozbył bo nie nadawał się na Ekstraklasę
Mamy 30-latka którego nawet GKS nie chciał zatrzymać... to ma być "wzmocnienie"?
OCENA: Nostalgia zamiast ambicji - 3/10

TOMASZ BAŁA (24 lata, napastnik)

Ze Stali Rzeszów która była NIŻEJ w tabeli od nas i wchodził z ławki - jakby to miało sens...
7 goli w 29 meczach ale 6 Z ŁAWKI jako zmiennik
Nigdy nie był podstawowym napastnikiem w pierwszej drużynie
Eksperyment z nieznanym zamiast sprawdzonego snajpera
OCENA: Może się uda ale to loteria - 6/10

SHUMA NAGAMATSU (29 lat, pomocnik)

Klasyczny przypadek "spadł z wyższej ligi więc musi być dobry"
W Koronie Kielce TOTALNIE SIĘ POSYPAŁ - 1 gol w 17 meczach w Ekstraklasie
Korona go WYRZUCIŁA bo nie udźwignął poziomu
Teraz ma się "odbudować" u nas... a może po prostu nie jest tak dobry?
OCENA: Skazaniec z Ekstraklasy - 4/10

GDZIE SĄ MŁODZI TALENCI? GDZIE PERSPEKTYWICZNE TRANSFERY?

Przeciętny wiek nowych: 27,7 lat - to nie jest budowanie przyszłości!
Łączny koszt transferów: 0 zł - sami wolni agenci i "okazje"

Poprzednie kluby: GKS nas nie chciał, Stal była gorsza a i tak wzięliśmy kolesia co wstawał z ławki, Korona się pozbywała

TO MA BYĆ PROJEKT NA AWANS?!

Inne kluby w 1 lidze:

GKS Tychy – 5 konkretnych wzmocnień, inwestycja w młodzież

Kacper Welniak (22 l., bramkarz) – pozyskany z Motoru Lublin na zasadzie wolnego transferu; znakomicie zaprezentował się w 2. lidze, ma przed sobą duży potencjał rozwojowy

Nico Baier (20 l., pomocnik defensywny) – sprowadzony z SV Darmstadt 98 (MLSZ młodzieżowy); choć jeszcze bez doświadczenia w polskich rozgrywkach, to inwestycja w perspektywę

Leon Oumar (20 l., napastnik) – wypożyczony z Hannoveru 96, wyróżniał się w rezerwach, stawiając na młodość i rozwój

Noel Niemann (24 l., skrzydłowy) – wolny transfer z Iğdır FK (Turcja), oferuje dynamikę i przebojowość na flankach

Przemysław Mystkowski (21 l., ofensywny pomocnik) – powrót na zasadzie wolnego transferu, wcześniej wyróżniał się w juniorach Jagiellonii Białystok

Wniosek: GKS Tychy wyraźnie postawił na młodych zawodników z opcją rozwoju i zysku w przyszłości, zamiast kupować doświadczonych „gotowców”.

Wisła Kraków – systematyczne budowanie kadry, zagraniczny pomocnik

Piotr Starzyński (20 l., lewy skrzydłowy) – wypożyczenie z Górnika Łęczna, tyglem nowych możliwości w ofensywie

Mikołaj Biegański (22 l., bramkarz) – wypożyczenie z San Jose Earthquakes, stabilizacja pozycji numer 1 między słupkami

Filip Baniowski (17 l., prawoskrzydłowy) – awans z II zespołu Wisły, dowód na zaufanie do młodzieży ze szkółki

David Juncà (30 l., lewy obrońca) – wolny transfer z Inter Club d’Escaldes (Andorra), wzmocnienie defensywy doświadczonym graczem zza granicy

Enis Fazlagić (24 l., defensywny pomocnik) – wolny transfer z Górnika Łęczna; (zagraniczny pomocnik), twarda „szóstka”, która uporządkuje środek pola

Wniosek: Wisła Kraków konsekwentnie łączy promocję młodzieży (Baniowski, Starzyński) z doświadczonymi, zagranicznymi wzmocnieniami (Juncà, Fazlagić), budując stabilną i zrównoważoną kadrę.

Stal Mielec – mądrze skupują najlepszych z niższych lig

Mateusz Dudek (19 l., bramkarz) – pozyskany z Olimpii Elbląg (2. liga), szybki przeskok do 1 ligi dzięki talentowi między słupkami

Krystian Kardys (19 l., środkowy obrońca) – wolny transfer z rezerw klubu (3. liga), budżetowa, ale skuteczna inwestycja w defensywę

Adrian Sobon (19 l., defensywny pomocnik) – wolny transfer z rezerw, już w pierwszej drużynie pokazuje dojrzałość w asekuracji

Bartłomiej Bajorek (17 l., napastnik) – awans z lokalnej drużyny (3. liga), perspektywiczny talent do rotacji ataku

David Poręba (18 l., ofensywny pomocnik) – wolny transfer z rezerw (3. liga), kreatywność w środku pola młodego zespołu

Wniosek: Stal Mielec kontynuuje strategię niskobudżetowego polowania na talenty z 2. i 3. ligi, dając młodym szansę i jednocześnie umacniając szerokość kadry.

A my? Zbieramy odrzutki i "może się uda".

GDZIE JEST WIZJA? GDZIE SĄ AMBICJE?

Dyrektor Sportowy chyba myśli że jeszcze gramy w 2014 roku. Te transfery to nie wzmocnienia - to desperacka próba zapełnienia składu NAJTAŃSZYMI opcjami na rynku.

PROGNOZA NA SEZON:
Miejsce 8-12, walka podkreślam walka o środek tabeli, zero szans na awans. Znowu będziemy "odbudowywać się" przez kolejne 2 lata.
Kibice Ruchu zasługują na więcej niż łatanie dziur zawodnikami których nikt inny nie chciał!

PS: Czekam na standardowe tłumaczenie o "ograniczonym budżecie" i "cierpliwości". Po 10 latach w niższych ligach cierpliwość mi się skończyła. Tu nie ma wizji podkreslam to po raz kolejny tu są tylko ogólniki i czarowanie.

Aż się boję co dalej wymyśli nasz dział sportowy...
Jedyna nadzieja, że chłop od przygotowania fizycznego da im w pi*** i wreszcie będą szybkościowo nie odstawać od reszty ligi, chcociaż patrząc na tych naszych emerytów śmiem wątpić.

Asceto z resztą próbuje cos z tego poskładać ale ja się nie dam już nabierać na te kocopoły... mam nadzieje że wreszcie dyrektor sportowy wyjdzie albo prezes wyjdzie do DZIENNIKARZY i powie o co walczymy w sezonie 2025/2026
Ostatnio zmieniony 17 cze 2025, o 19:25 przez KevinMitnick, łącznie zmieniany 1 raz.

Oskar20
Kontakt:

#20129 Post autor: Oskar20 » 17 cze 2025, o 19:24

KevinMitnick zepsułeś całą zabawę :D

tynbydziedobry
Kontakt:

#20130 Post autor: tynbydziedobry » 17 cze 2025, o 19:24

jest tanio? jest tanio. jest dobrze? jest tanio.

ODPOWIEDZ