Modernizacja stadionu
- Slawko
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Re: Modernizacja stadionu
Przetarg wydłużony do 22.04.
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Bez dwóch zdań największym ekwiwalentem jest nazwa, która będzie funkcjonowała w przestrzeni medialnej. Tak samo oczywiste jest że nie wywiesili tego bo są ultrasami tylko tak stoi w umowie.
Pisałem to w kontekście szpecenia stadionu tanimi niechlujnymi banerami bo to jaki to niechlujstwo ma wpływ na brand tego sponsora generalnie ja mam gdzieś.
- Rickenn10
- Kontakt:
Stadion Widzewa już jest dla nich przestarzały i pojawiają się pomysły nawet nie o przebudowie serca łodzi a o budowie zupełnie nowego obiektu“GW” pisze też o innym pomyśle, mianowicie o budowie zupełnie nowego stadionu. Obecny jest bowiem przestarzały i mało funkcjonalny. Jak się okazuje, w klubie liczą, że w 2036 roku Polska zorganizuje Euro. – To z pewnością byłaby szansa. Wiem, że w klubie dyskutowano o tym, Tomasz Stamirowski miał się nawet kontaktować z kimś z miasta, by zgłosić Widzew. Ale mówimy o perspektywie wielu lat – mówi prof. Leszek Bohdanowicz, były szef Rady Nadzorczej Widzewa.

-
- Kontakt:
To jest chore.
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
-
- Kontakt:
To nie jest chore, to jest źle zaplanowane. U nas by było podobnie jakby powstał stadion na 12k. Dziś się mówi, i słusznie, o inwestycji na ok 22k ale problem jest inny - brak funduszy. I koło się zamyka.
nigdy nie jest za późno
-
- Kontakt:
Usłyszałem zarąbisto-absurdalny pomysł: brać stadion z Bukowej
Przemalować na nasze baRwy, dobudować 2 nowe trybuny- 50 baniek powinno wystarczyć. Stać nas.

Przemalować na nasze baRwy, dobudować 2 nowe trybuny- 50 baniek powinno wystarczyć. Stać nas.

-
- Kontakt:
Ludzie po alkoholu różne rzeczy opowiadają. 

Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
-
- Kontakt:
- Darth Kabut
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
- DaReQ93
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Kaj tam, Kopel sprzedaje ten teren bo to jest najlepsze miejsce do zamieszkania na całym GŚ

- OSH
- Kontakt:
Oficjalny stadion sekcji kobiecej to jest teroz chyba.
-
- Kontakt:
Jak to?? Przecież zawsze był.
To tam swoje mecze rozgrywały dziewczyny z sąsiedztwa

- Rickenn10
- Kontakt:
Jestem zachwycony pomysłem związanym z Ruchem ChorzówOpowiedział mi o nim dla „Sportu” Grzegorz Joszko, prezes stowarzyszenia „Historia Ruchu”. Otóż wielu ludzi było na meczu Niebieskich nie wiedząc, że być może są właśnie na… ostatnim ligowym spotkaniu tutaj. Wszystko przez nagłe zamknięcie stadionu z powodu problemów jedną ze świeczek. Wielu ludzi nie zdążyło się więc pożegnać z miejscem, które towarzyszyło im całe życie
Pożegnać, bo przecież ma ono zupełnie się zmienić… Okazuje się, że będzie jednak okazja do pożegnania! Będzie bowiem można pójść jeszcze raz na ten stadion i pokibicować Ruchowi przed całkowitym przeobrażeniem obiektu!
Warto, bo kiedy Ruch znowu zagra tam mecz - miejsce będzie wyglądało zupełnie inaczej.
Jestem pod wrażeniem: Ruch wpadł na świetny pomysł żeby wkrótce zagrać tam towarzyski mecz z udziałem pierwszej drużyny. Rywalem byłaby Warta Poznań. To również ukłon w stronę historii: Warta była bowiem przecież pierwszym ligowym przeciwnikiem na otwarcie Cichej jeszcze przed wojną…
Ma to być wielkie wydarzenie dla całej społeczności związanej z Ruchem. Okazuje się, że można nie tylko witać stadiony, ale i również żegnać…Ten z pewnością na to zasłużył! Szczegóły w „Sporcie”🫵
-
- Kontakt:
Jak dla mnie - świetny pomysł. Idealna klamra dziejowa.Rickenn10 pisze: ↑16 kwie 2025, o 07:27...Ruch wpadł na świetny pomysł żeby wkrótce zagrać tam towarzyski mecz z udziałem pierwszej drużyny. Rywalem byłaby Warta Poznań. To również ukłon w stronę historii: Warta była bowiem przecież pierwszym ligowym przeciwnikiem na otwarcie Cichej jeszcze przed wojną…
-
- Kontakt:
"Stadion GKS-u Katowice z dotacją z państwa, a Ruch Chorzów, Górnik Zabrze i Raków Częstochowa pieniędzy nie dostały."
https://gol24.pl/stadion-gks-u-katowice ... 2-27477629
https://gol24.pl/stadion-gks-u-katowice ... 2-27477629