Ruch Chorzów - Legia Warszawa / 02.04.2025 godź 18:00

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Ruch Chorzów - Legia Warszawa / 02.04.2025 godź 18:00

#136 Post autor: jajo » 3 kwie 2025, o 00:16

https://gyazo.com/c86d19b8c55d7281147e3de52e3c778f

duzo by pisac, a bardziej sie rzygac chce niz pisac.
ale screen, to rzeczywiscie fajny pressing Sylwestrzaka na Tsykalo.
z boiska tego nie wylapalem.
mial w tym Szulczek racje.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Waserwaga
Kontakt:

#137 Post autor: Waserwaga » 3 kwie 2025, o 00:35

Niestety to napisza ale Szulczek nie nadaje sie na trenera na poziom 1 ligi. Wiadomo ze zech wierzyl we cud, ale to co dzisiej pokozali to dramat. Mozna szpil ze legiom przegrac. Nawet 5 - 0, ale ku*** w jakim stylu...
Ten szpil, tak jak poprzednie pokazuje ze momy przecietnych piłkarzy (do nich nie mom pretensji), z mentalnoscią kupy gówna.
1. Turk - przeciętny torman nic nie dający drużynie. Gro ino po to żeby my go sprzedali.
2. Obrona dramat. Szymański i Preisler mo zostać, reszta raus. ku*** we każdym szpilu inne ustawienie. Łatwiej wygrosz w totka niż powiesz kim my we obronie zagromy.
3. Pomoc to zaś tragedia. Nie wiem czy bych chcioł kogos zostawić...Mezhgrani, ale on to już nie wiem na jakiej pozycji gro... Jedynie Barański, ale z nim my nie umieli przedłużyć umowy, a moim zdaniem to jedyny chop co mo cug na bramka i umiejętności.
4 Atak to do mnie zagadka.
Z jednej strony momy napastników, a z drugiej to te synki bali nie dostają... Wszyscy tu na nich narzekają, a biedny Szczepek dostaje ino lagi, a Soma wyłazi na skrzydło...
Szulczek stracił u mnie kredyt zaufania po Siedlcach i Wiśle. Brak pomysłu na grę, ciągłe zmiany ustawienia, pozycji zawodników i składu, nieumiejętność poprawy mentalu u zawodników, brak zmian albo zmiany spóźnione.
Konferencja pokozala ze on nie wie co się dzieje.
Zdupil 2 najważniejsze szpile w sezonie 0 ku*** 5.
Zdupil szpile ze Stalą Stalowa Wola i Pogonią Siedlce ku***...
Jo wiem że grają piłkarze. Momy takich jakich momy, ale nawet Niedźwiedź ze swoją tiki taką by tego tak nie spierdolił.
Chca Fornalika teroz, abo po sezonie. Chca wy***ac połowa drużyny. Chca 2-3 pilkarzy z charakterem co by wzieli reszta drużyny za ryj jak nie idzie.
Szulczek do widzenia.

orbiter
Kontakt:

#138 Post autor: orbiter » 3 kwie 2025, o 05:02

Tak jak pisałem wcześniej to mamy problem z przetrwaniem pierwszych minut . I to nie pierwszy raz. Oprócz mentalu zbitego psa, drużynie brakuje koncentracji.
Bramka na początku meczu burzy wszystko, bo chyba mają świadomość,  że mają problem,  aby odrobić straty. Mamy bardzo poważny problem z napastnikami.  Oni w ogóle nie strzelają. Ostatni raz Szczepan z Koroną. O Somie już nie wspominam.  My już w ogóle nie strzelamy goli, ale za to Nasza bramka pęcznieje od ilości Nam wbitych. To drugi poważny problem.  Obrona i bramkarz. Czemu nie zagrał Bielecki? W obronie to Preisler coś działa,  a reszta statyści. 
Generalnie w ciągu roku ta drużyna przyniosła Nam tyłu upokorzeń jak w momencie trzykrotnego spadku.  Od czasów EX dostajemy bęcki po 5 w plecy, Pogoń, Wisła  teraz Legia. Przegrywamy prestizowe mecze WDŚ, z Widzewem.
Powiem tyle, jest źle,  jest bardzo ku*** źle.
Jedyny plus to kibice.
Ruch Chorzów - Górny Śląsk - Polska

Arena C6

wiRek
Kontakt:

#139 Post autor: wiRek » 3 kwie 2025, o 05:26

:ok:
Rickenn10 pisze:
2 kwie 2025, o 21:23
A ja jak i pewnie setki jak nie tysiące osób chciałbym aby Panowie prezes oraz dyrektor sportowy zorganizowali spotkanie z kibicami i im wytłumaczyli co się ku*** w tym klubie dzieje. Największych parodystów tej wiosny w tym kraju przychodzi oglądać po kilkadziesiąt tysięcy ludzi i zwyczajnie w świecie im się te tłumaczenia należą.
W klubie TRZEBA ZMIAN! Tam jest tak jak na boisku. Mamy kogo mamy i trza lepić z tego co jest. I nie chodzi o to żeby wszystkich wy***ać tylko o to żeby w końcu zatrudnić profesjonalistów od których Ci ludzie będą mogli się uczyć i rozwijać. Bo narazie jest gówno i w strukturach i na boisku. Jedynie trybuny się jeszcze jakoś trzymają i UN (bardzo dobra oprawa dzisiaj!)

Na boisku dzisiaj było dwóch zawodników.
Mezghrani oraz Preisler. Obaj naprawdę trzymali poziom.
Natomiast reszta to nawet nie warto już tego komentować bo ileż można powielać jedno i to samo.

W ciągu miesiąca dostać dwa razy po 5-0 to trzeba umieć.
To jest kompromitacja i mówiłem że jesteśmy obecnie największym pośmiewiskiem a dzisiejszy mecz to jest gwóźdź do trumny tego sezonu. Legia mentalnie ich dzisiaj zakopała już 3 metry pod ziemią.

Po sezonie musi się wydarzyć trzęsienie ziemi i trzeba niestety zmienić narrację o niebieskiej rodzinie bo to profesjonalny futbol a nie dożynki w Raciborzu.
Dosyć tego marazmu.

Zwyczajnie dosyć.
Prezesie, Dyrektorze czekamy na wasze pokazanie jaj.

Awatar użytkownika
kroy
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#140 Post autor: kroy » 3 kwie 2025, o 07:54

jajo pisze:
3 kwie 2025, o 00:16
https://gyazo.com/c86d19b8c55d7281147e3de52e3c778f

duzo by pisac, a bardziej sie rzygac chce niz pisac.
ale screen, to rzeczywiscie fajny pressing Sylwestrzaka na Tsykalo.
z boiska tego nie wylapalem.
mial w tym Szulczek racje.
Tylko piłkarz inteligentny w takiej sytuacji kopie piłkę w sędziego i jest koniec akcji.
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !

tynbydziedobry
Kontakt:

#141 Post autor: tynbydziedobry » 3 kwie 2025, o 07:58

noc minęła i nic się nie zmieniło. czułem się jak na jakimś pikniku charytatywnym gdzie za każdą bramkę dzieci dostają bon na wycieczkę a te paralityki nawet nie próbowały udawać żeby stracić jak najmniej. w eks przyjechała jedna z najsłabszych Legii ostatnich lat tak wczoraj chyba byli zaskoczeni tak słabym poziomem przeciwnika że z braku codziennego wysiłku 3 kontuzje zaliczyli.

Rafał19R20
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#142 Post autor: Rafał19R20 » 3 kwie 2025, o 08:33

Myślę że każdy z nas by zaakceptował porażkę bo była wkalkulowana ale nie w taki sposób, nie w takim stylu nie poraz enty po straconej bramce w pierwszych 5 min...Ciężko szukać nadzieję przed kolejnym spotkaniem . Większość z Nas i tak pewnie pójdzie ale z każdym meczem chyba bardziej idziemy bo trzeba...
K.. gdyby chociaż było widać walkę, jakaś agresję, a my non stop to samo do tyłu do bramkarza i długa piłka do przodu , ta drużyna nie ma pomysłu na granie...
Byłem dużym przeciwnikiem zmiany trenera ale wydaje się to nieuniknione
SeRce w Bieli kRew w Błękicie KS RUCH Chorzów to moje życie

Jadajada
Kontakt:

#143 Post autor: Jadajada » 3 kwie 2025, o 08:45

Mamy grajkow co potrafia dobrze zagrac. Wine widze w trenerze i tyle. Przekombinowane taktyki, nowoczesna pilka jak na zachodzie, a grajki o polowe wolniejsi i o polowe mniej wydolni. Brakuje tu prostoty. Ci trenerzy chca pod kazdego przeciwnika unikalna taktyke ustalic i gowno z tego wychodzi. Trzeba zagrac prosto, bronic sie, jakas kontra, a nie wychodzic jak rowny z rownym na kazdego. Na siedlce, odre opole, wisle, legie... w ekstraklasie to samo bylo. Troche pokory.
Co to za taktyka, jak 2 metry Nowotny wchodzi na skrzydlo, a jak zagra na szpicy to mu nikt na glowe pilki nie polse, kiedy on dobrze gra glowa! Strzaly z daleka! Teraz z legia Mezgrani dwa razy ladnie strzelil, poza tym jest wchodzenie do piatki jak belarcelona

Bialy
Kontakt:

#144 Post autor: Bialy » 3 kwie 2025, o 09:09

Jadajada pisze:
3 kwie 2025, o 08:45
Mamy grajkow co potrafia dobrze zagrac. Wine widze w trenerze i tyle. Przekombinowane taktyki, nowoczesna pilka jak na zachodzie, a grajki o polowe wolniejsi i o polowe mniej wydolni. Brakuje tu prostoty. Ci trenerzy chca pod kazdego przeciwnika unikalna taktyke ustalic i gowno z tego wychodzi. Trzeba zagrac prosto, bronic sie, jakas kontra, a nie wychodzic jak rowny z rownym na kazdego. Na siedlce, odre opole, wisle, legie... w ekstraklasie to samo bylo. Troche pokory.
Co to za taktyka, jak 2 metry Nowotny wchodzi na skrzydlo, a jak zagra na szpicy to mu nikt na glowe pilki nie polse, kiedy on dobrze gra glowa! Strzaly z daleka! Teraz z legia Mezgrani dwa razy ladnie strzelil, poza tym jest wchodzenie do piatki jak belarcelona
Ja bym tutaj nie obwiniał pojedynczej jednostki. Bo tutaj za wyniki jest więcej osób odpowiedzialnych. Począwszy od tych co siedzą sobie na stołkach w biurze do tych na ławce trenerskiej.

Trener ma również swoich asystentów, którzy są odpowiedzialni za poszczególne rzeczy. Powiedzcie mi co robi nadal w sztabie analityk - Adrian Gach? W Ruchu od 2014 roku, a na stanowisku analityka od 2022 roku. Już pisałem to za czasów JN, że co on nadal robi na ławce skoro według AI jest odpowiedzialny za:
Obowiązki
Zbieranie i analizowanie danych z meczów, treningów i zawodników
Tworzenie modeli analitycznych i algorytmów
Przygotowywanie raportów i prezentacji
Wskazanie szkoleniowe
Tworzenie modelu gry zespołu
Planowanie i realizacja analizy
Analiza danych
Ocena mocnych i słabych stron zawodników
Analiza ryzyka związanego z transferami
Analiza ryzyka związanego z podejmowaniem decyzji dotyczących gry
Identyfikacja trendów i wzorców w grze
Korzyści
Lepsze podejmowanie decyzji dotyczących transferów
Wzmocnienie składu
Obiektywna ocena sytuacji boiskowych
Wsparcie procesu decyzyjnego trenera i sztabu
Wsparcie w podejmowaniu strategicznych decyzji dotyczących gry, transferów i rozwoju drużyny
To ewidetnie chyba coś jest nie halo. Klub potrzebuje zmian, świeżej głowy i co najważniejsze DOŚWIADCZENIA na danym stanowisku - mowa tutaj również o emerytowanym piłkarzu na stanowisku Dyrektora Sportowego, który uwaza, że mamy kadrę na EX. Tyle w temacie. Ale mam wrażenie, że przez to, że Siemon zdobył sobie na początku sympatię przez wyciągnięcie nas z gówna, wiele osób ma klapki na oczach i nie widzi tego, że powoli zakręcamy koło do tego samego gówna.

scaneRboy
Kontakt:

#145 Post autor: scaneRboy » 3 kwie 2025, o 09:16

Rafał19R20 pisze:
3 kwie 2025, o 08:33
Ciężko szukać nadzieję przed kolejnym spotkaniem
Nie mam pojęcia na czym polega kryzys, który z każdym meczem się pogłębia. Widzę dużo wpisów domagających się zmiany trenera, moim zdaniem to niewiele da, ale ja nie o tym.

Jeśli kryzys jest spowodowany czynnikami psychologicznymi, to paradoksalnie w następnym meczu może się karta delikatnie odmienić. Po pierwsze przyjdą już tylko kibice, których będzie znacznie mniej, ale rozumieją o co chodzi w dopingu. Po drugie może nie tyle zejdzie presja, co pojawi się myślenie w stylu "nie mamy już nic do stracenia" lub "bardziej sp***dolić się nie da" i pokażą na boisku coś ciekawszego. Niemniej uważam, że czynnik psychologiczny to tylko część problemu.
Bialy pisze:
3 kwie 2025, o 09:09
Ale mam wrażenie, że przez to, że Siemon zdobył sobie na początku sympatię przez wyciągnięcie nas z gówna, wiele osób ma klapki na oczach i nie widzi tego, że powoli zakręcamy koło do tego samego gówna.
Ja to widzę trochę inaczej. Może napiszę w ten sposób: kibice często krzyczą PDW! ale jakoś wczoraj zabrakło chwili, żeby pozdrowić Marcina.

Niestety wciąż jesteśmy słabi i jeszcze długo będziemy. W mieście bez biznesu jest po prostu bardzo ciężko.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

tynbydziedobry
Kontakt:

#146 Post autor: tynbydziedobry » 3 kwie 2025, o 09:19

a co było do stracenia w meczu Legią że nagle teraz miałoby się pojawić takie myślenie? 90% tych ludzi pewnie już nie wystąpi nawet w ćwierćfinale albo 1/16 pucharu a co dopiero drugi raz walczyć o finał bo wyglądali jakby serio wzięli do siebie internetowe artykuły że po co pchać kogoś innego do pucharów skoro na starcie dostaną jeszcze więcej niż od Legii

iglo
Kontakt:

#147 Post autor: iglo » 3 kwie 2025, o 09:24

Niby po nocy a zero poprawy nastroju.
Skład węgla i papy. Jako drużyna nie istniejemy.
Jestem ostatni do zmiany trenera ale argumentów za pozostawieniem Go u steru coraz mniej.
Co gorsza za chwilę kolejny tryptyk ważnych spotkań, nie ma czasu na nic.
ligowi rywale na Śląski przyjeżdżają dodatkowo zmotywowani bo to przecież Śląski a dodatkowo jako drużyna każdy jedzie jak po swoje przy naszej obecnej dyspozycji.
Niedziela 14:30, raczej słabo pogoda - czyżby oficjalnie po raz pierwszy zeszło poniżej 10k?
"Ruch nas rozjechal jak walec, zmiazdzyl, upokorzyl, rozdeptal."

Elmer
Kontakt:

#148 Post autor: Elmer » 3 kwie 2025, o 09:38

Jednak napiszę kilka zdań.

1. Nie łudziłem się - potwierdziło się.
2. Sędzia przy pierwszym golu pomógł Legii, ale jak ktoś wcześniej pisał, co od razu powiedziałem na stadionie, mądry piłkarz kopie w sędziego i akcja jest przerwana. I tak byśmy przegrali. Legia łatwiejszych goli na 1:0 i 2:0 w sezonie chyba nie strzeliła.
3. Jestem pewny, że przy Bieleckim w bramce nie byłoby 0:5. Chciałbym kiedyś zobaczyć te fenomenalne interwencje Turka z meczu młodzieżówek z Francją. Jakoś tego nie widzę. Na razie bardziej Turk mi się kojarzy z młodszym, nieudanym sportowo, bratem Donnarummy.
4. Przy całym szacunku, ale w Szulczka już nie wierzę. Powtórzę słowa zasłyszane od Warciarzy: BAJERANT. A ja nie wiem czy nie większy niż Niedźwiedź.
5. Na teraz baraże będą cudem. Dobrze, że utrzymanie pewne, bo zaraz by się gwiazdy jeszcze bardziej nam spięły. Jak oni nie potrafią walczyć o awans, to co dopiero o dużo bardziej stresujące utrzymanie.
6. Nie łudzę się, że Szulczek teraz wyleci, mamy na kontrakcie do czerwca Niedźwiedzia.

No i niestety do końca sezonu i tak na wszystkie mecze będę chodził

I jeszcze jedno. Na mecze chodzę od 1989. Przez lata najwyższa porażka to było 1:4, potem 0:5 czy 0:6. Mój młodszy syn na Ruch chodzi od niespełna 3 lat i fajnie, ma wygraną 6:0, ale już 2x po 0:5 i to w przeciągu kilku tygodni. "Autorski zespół Dawida"...
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

GbatJ1920
Kontakt:

#149 Post autor: GbatJ1920 » 3 kwie 2025, o 09:39

Zmiana trenera nie wniesie obecnie nic. Nie mamy jakości piłkarskiej, nie mamy mentalu i nie ma drużyny jako całości.

Śmieszy mnie tylko to, że z jednej strony piszemy i mówimy o końcu niebieskiej rodziny a zaraz potem jest Waldek wróć.

Zagłebie Lubin, które jest od nas dużo bogatsze i które ma dużo lepszą akademię i więcej kasy na transfert piłkarsko wyglądało pod nim miernie.

Do końca rundy i tak już nic nie ugramy zmianą trenera, dajmy mu czas do końca tej rundy, jak nie podoła do TOP 6 to będzie się można zastanawiać.

AdiBatory
Kontakt:

#150 Post autor: AdiBatory » 3 kwie 2025, o 09:58

Elmer pisze:
3 kwie 2025, o 09:38
Jednak napiszę kilka zdań.

1. Nie łudziłem się - potwierdziło się.
2. Sędzia przy pierwszym golu pomógł Legii, ale jak ktoś wcześniej pisał, co od razu powiedziałem na stadionie, mądry piłkarz kopie w sędziego i akcja jest przerwana. I tak byśmy przegrali. Legia łatwiejszych goli na 1:0 i 2:0 w sezonie chyba nie strzeliła.
3. Jestem pewny, że przy Bieleckim w bramce nie byłoby 0:5. Chciałbym kiedyś zobaczyć te fenomenalne interwencje Turka z meczu młodzieżówek z Francją. Jakoś tego nie widzę. Na razie bardziej Turk mi się kojarzy z młodszym, nieudanym sportowo, bratem Donnarummy.
4. Przy całym szacunku, ale w Szulczka już nie wierzę. Powtórzę słowa zasłyszane od Warciarzy: BAJERANT. A ja nie wiem czy nie większy niż Niedźwiedź.
5. Na teraz baraże będą cudem. Dobrze, że utrzymanie pewne, bo zaraz by się gwiazdy jeszcze bardziej nam spięły. Jak oni nie potrafią walczyć o awans, to co dopiero o dużo bardziej stresujące utrzymanie.
6. Nie łudzę się, że Szulczek teraz wyleci, mamy na kontrakcie do czerwca Niedźwiedzia.

No i niestety do końca sezonu i tak na wszystkie mecze będę chodził

I jeszcze jedno. Na mecze chodzę od 1989. Przez lata najwyższa porażka to było 1:4, potem 0:5 czy 0:6. Mój młodszy syn na Ruch chodzi od niespełna 3 lat i fajnie, ma wygraną 6:0, ale już 2x po 0:5 i to w przeciągu kilku tygodni. "Autorski zespół Dawida"...

Ad 6)
Nie możemy mieć Niedźwiedzia na kontrakcie, bo podpisał kontrakt z Mielcem , a nie można mieć dwóch jednocześnie. Dostał pewnie 3-6 miesieczne wypowiedzenie i zniknął z listy płac

Byłem zwolennikiem Szulczka, ale zgodzę się, że chyba się pogubił ... Mezgrani na 7 meczów, 7 razy gra gdzie indziej lub ma inne zadania
Moneta i Borowski na skrzydłach to poziom Polonii Bytom, a nie wiem czy obraziłem sąsiadów
Cykało w rozegraniu jest TRAGICZNY od samego początku. Albo niech gra wyżej albo niech nie wstaje ławki

Karasinski ze względu na warunki fizyczne nie nadaje się na śo (patrz bramka na 0:5)

Mentalnie leżymy, szukamy rozwiązań, a Sadlok, który jednak doświadczenie i piłkarskie umiejętności ma, nie podnosi się z ławki od daaaawna. Poza brakami motorycznymi, gość potrafi rozegrać piłkę i uspokoić grę jak żaden z naszych

Szwoch to parodysta, poziom Starzyńskiego. Stać na boisku, nie pressowac i stwarzać pozory podając do najbliższego

Dobrze, że schodzimy po roku z wielu kontraktów...sprzedać Some jeśli się uda i wkoncu iść na jakość, a nie ilość...

Trzech konkretnych piłkarzy, szczególnie do środka pola , a kadrę uzupełnić młodymi
Co za różnica czy gra Sobeczko/Lachendro czy Borowski/Łaski/Moneta itp....zaoszczedzimy kilkanaście/dziesiat tysięcy miesięcznie a różnicy żadnej

ODPOWIEDZ