Ruch Chorzów - Legia Warszawa / 02.04.2025 godź 18:00

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
grzechub
Kontakt:

Re: Ruch Chorzów - Legia Warszawa / 02.04.2025 godź 18:00

#106 Post autor: grzechub » 2 kwie 2025, o 21:12

Pierwsza połowa była całkiem przyzwoita w naszym wykonaniu. Gdyby za Turka bronił Bielu, a na boisku nie było by Cykało i Monety, to być może byśmy schodzili do szatni z prowadzeniem. Druga połowa, to już totalna tragedia.
Nie zgadzam się, że Szczepan grał źle, dzisiaj wyglądał jak stary dobry Szczepek. Jak Moneta 10min był na spalonym, to Szczepan czekał i trzymał piłkę, a potem jeszcze podał na drugą stronę i uniknął spalonego. Tego murzyna na obronie tak woził, że Feio go już nie wpuścił na drugą połowę.
Tragiczne zawody Turka, Cykało i Monety.
Mezgrahni musi grać w środku pola, bo najwięcej wtedy daje drużynie.
Z Preislera będą ludzie.
Oby tylko udało się wygrać z Tychami, bo psychika u nas leży.
Do niedzieli :piwo:

qwertyhu
Kontakt:

#107 Post autor: qwertyhu » 2 kwie 2025, o 21:15

Rafał19R20 pisze:
2 kwie 2025, o 20:59
qwertyhu pisze:
2 kwie 2025, o 20:17
Pan Milosz Kozak niech odejdzie z Ruchu. Wielki gwiazdor zagra 3 dobre mecze i gwiazdorzy. Nawet w Górniku Łęczna go nie chcieli.
Już się nudne robi te jeżdżenie po Kozaku.. ok nie zagrał jakoś super niczym reszta ale bez przesady odejść to powinien "Nasz" wielki Szczepan... co się stało z tym chipem...masakra
Kozak od zawsze miał bałagan na strychu dlatego wyrzucili go z juniorów Lecha i poszedł grać dla rezerw cwelki. On sie nie nadaje do profesjonalnego sportu. Taki pozorant niech sobie gra dla Ruchu Radzionków.

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#108 Post autor: spyru » 2 kwie 2025, o 21:16

Umiejętności są średnie w tej drużnie, to nie ulega wątpliwości. Ale po raz kolejny nie ma walki, nie ma doskoku, nie ma asekuracji, nie ma żadnego pomysłu, o taktyce to w ogóle nie ma co wspominać.
Poziom jak na a-klasie. Legia by tu w ośmiu wygrała. Bramka nr 4 pisz wymaluj jak pierwsza z łeczną. Zgroza. Wstyd panie Szulczek, chyba już czas się pożegnać. Nie wyszło, zdarza się. Oczekuję męskich decyzji !!
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

19gorek20
Kontakt:

#109 Post autor: 19gorek20 » 2 kwie 2025, o 21:18

Na miejscu dyrektora sportowego po ogłoszeniu składu drużyny podałbym się do dymisji i zapadł pod ziemię na dwa lata
Jakim trzeba być nieudacznikiem na stanowisku żeby przygotować trenerowi skład gdzie w środku pola musi grać prawy wahadłowy ( mezghrani ) i polewy obrońca ( tsykalo ) A później narzekamy że dziura jak po bombie w środku pola
Na skrzydle nieudacznik i zwykły piłkarski idiota ( moneta sytuacja że spalonym ) i prawy obrońca Borowski

Najlepszy na boisku Szczepan a ( wygrywa pojedynki wykartkowal 2 obrońców ale serwisu zero )

Zarząd dyrektor sportowy i wkłady wy***rdalać

mrokol08
Kontakt:

#110 Post autor: mrokol08 » 2 kwie 2025, o 21:20

Midway pisze:
2 kwie 2025, o 21:03
chorzowski_rsl pisze:
2 kwie 2025, o 20:53
Weźcie odemnie te 50 zł za bilet na tychy na jakies dzieci dajcie bo ku*** na tych patałachów nie da sie patrzeć,Legia grala na pół gwizdka i nas rozjebala jak dzieci,wstyd, pośmiewisko i tyle,mlynowi dalej głaskany?
Po tym meczu bilety na kolejne spotkania powinny być za połowe ceny...to mój jedyny komentarz, bo szkoda strzępić ryja.
Dokładnie tak Siemian wszystkie szpile za pół ceny do końca sezonu żeby w ogóle jakoś utrzymać frekwencję do końca sezonu, oby zdobyli chociaż 3 punkty do końca sezonu i się utrzymali już ino to zostaje.
Batory Fans

Harpo
Kontakt:

#111 Post autor: Harpo » 2 kwie 2025, o 21:20

grzechub pisze:
2 kwie 2025, o 21:12
Pierwsza połowa była całkiem przyzwoita w naszym wykonaniu.
Co Ty k... pier... lisz?!?!
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

mrokol08
Kontakt:

#112 Post autor: mrokol08 » 2 kwie 2025, o 21:21

mrokol08 pisze:
2 kwie 2025, o 21:20
Midway pisze:
2 kwie 2025, o 21:03
chorzowski_rsl pisze:
2 kwie 2025, o 20:53
Weźcie odemnie te 50 zł za bilet na tychy na jakies dzieci dajcie bo ku*** na tych patałachów nie da sie patrzeć,Legia grala na pół gwizdka i nas rozjebala jak dzieci,wstyd, pośmiewisko i tyle,mlynowi dalej głaskany?
Po tym meczu bilety na kolejne spotkania powinny być za połowe ceny...to mój jedyny komentarz, bo szkoda strzępić ryja.
Dokładnie tak Siemian wszystkie szpile za pół ceny do końca sezonu żeby w ogóle jakoś utrzymać frekwencję, oby zdobyli chociaż 3 punkty i się utrzymali już ino to zostaje.
Batory Fans

Awatar użytkownika
Rickenn10
Kontakt:

#113 Post autor: Rickenn10 » 2 kwie 2025, o 21:23

A ja jak i pewnie setki jak nie tysiące osób chciałbym aby Panowie prezes oraz dyrektor sportowy zorganizowali spotkanie z kibicami i im wytłumaczyli co się ku*** w tym klubie dzieje. Największych parodystów tej wiosny w tym kraju przychodzi oglądać po kilkadziesiąt tysięcy ludzi i zwyczajnie w świecie im się te tłumaczenia należą.
W klubie TRZEBA ZMIAN! Tam jest tak jak na boisku. Mamy kogo mamy i trza lepić z tego co jest. I nie chodzi o to żeby wszystkich wy***ać tylko o to żeby w końcu zatrudnić profesjonalistów od których Ci ludzie będą mogli się uczyć i rozwijać. Bo narazie jest gówno i w strukturach i na boisku. Jedynie trybuny się jeszcze jakoś trzymają i UN (bardzo dobra oprawa dzisiaj!)

Na boisku dzisiaj było dwóch zawodników.
Mezghrani oraz Preisler. Obaj naprawdę trzymali poziom.
Natomiast reszta to nawet nie warto już tego komentować bo ileż można powielać jedno i to samo.

W ciągu miesiąca dostać dwa razy po 5-0 to trzeba umieć.
To jest kompromitacja i mówiłem że jesteśmy obecnie największym pośmiewiskiem a dzisiejszy mecz to jest gwóźdź do trumny tego sezonu. Legia mentalnie ich dzisiaj zakopała już 3 metry pod ziemią.

Po sezonie musi się wydarzyć trzęsienie ziemi i trzeba niestety zmienić narrację o niebieskiej rodzinie bo to profesjonalny futbol a nie dożynki w Raciborzu.
Dosyć tego marazmu.

Zwyczajnie dosyć.
Prezesie, Dyrektorze czekamy na wasze pokazanie jaj.

Rafał19R20
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#114 Post autor: Rafał19R20 » 2 kwie 2025, o 21:23

19gorek20 pisze:
2 kwie 2025, o 21:18
Na miejscu dyrektora sportowego po ogłoszeniu składu drużyny podałbym się do dymisji i zapadł pod ziemię na dwa lata
Jakim trzeba być nieudacznikiem na stanowisku żeby przygotować trenerowi skład gdzie w środku pola musi grać prawy wahadłowy ( mezghrani ) i polewy obrońca ( tsykalo ) A później narzekamy że dziura jak po bombie w środku pola
Na skrzydle nieudacznik i zwykły piłkarski idiota ( moneta sytuacja że spalonym ) i prawy obrońca Borowski

Najlepszy na boisku Szczepan a ( wygrywa pojedynki wykartkowal 2 obrońców ale serwisu zero )

Zarząd dyrektor sportowy i wkłady wy***rdalać
Najlepszy Szczepan?!! Jprdl... W czym najlepszy? w staniu na boisku? Zero biegania, zero strzałów zero wszystkiego pilnie do rezerw....
SeRce w Bieli kRew w Błękicie KS RUCH Chorzów to moje życie

19gorek20
Kontakt:

#115 Post autor: 19gorek20 » 2 kwie 2025, o 21:29

W tym że wygrywał pojedynki z obrońcami legii dwóch środkowych obroncow złapało na nim żółte kartki i tyle wystarczyło w tym meczu zeby być lepszy od ręcznika w bramce za 150 tys euro czy tsykalo monety i paru innych idiotów.
Ile on dostał w tym meczu celnych dośrodkowań czy podane w pole karne ?

grzechub
Kontakt:

#116 Post autor: grzechub » 2 kwie 2025, o 21:29

Harpo pisze:
2 kwie 2025, o 21:20
grzechub pisze:
2 kwie 2025, o 21:12
Pierwsza połowa była całkiem przyzwoita w naszym wykonaniu.
Co Ty k... pier... lisz?!?!
Akurat dzisiaj oglądałem mecz w tv i z tej perspektywy naprawdę nie było tragicznie. Legia nie stworzyła nawet pół akcji. Dwa tragiczne błędy Tsykalo i dwa gole. My mieliśmy dwie szanse, ale Borowski był za wolny, a Tsykalo zamiast fałszem kopnął goleniem w dogodnej sytuacji.
Ale może z perspektywy trybun moje odczucia to zwykłe pi***olnie ;)

tomekkonw
Kontakt:

#117 Post autor: tomekkonw » 2 kwie 2025, o 21:30

Wróciłem z meczu i zostałem zaorany przez żonę

„ Po 20 latach małżeństwa dowiedziałam się że lubisz masochizm, dlaczego to przede mną ukrywasz ?”

chropaczow
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#118 Post autor: chropaczow » 2 kwie 2025, o 21:32

Dawid Szulczek, trener Ruchu:
- Legia była dziś dużo lepszą drużyną. Ułatwiliśmy jej trochę sprawę. Mimo że przed meczem była duża mobilizacja, to już na początku stało się nieszczęśliwe zdarzenie. Jehor Cykało praktycznie wpadł na sędziego, stracił piłkę. Chwilę później nieporozumienie w naszych szeregach, Legia przejęła piłkę na naszej połowie… Łatwo stracone te bramki. Niestety, nie udało nam się do tego meczu wrócić. Nie mogę mieć pretensji o to, jak przygotowywaliśmy się do tego meczu. Była duża różnica jakościowa, a w dodatku pomogliśmy Legii zdobyć dwie pierwsze bramki. Jestem przekonany, że uda nam się zebrać. Mamy dobrą drużynę, ale wpadliśmy w kryzys. Gdy za chwilę wygramy mecz, to wszystko puści. Musimy strzelić pierwsi gola, dobrze się w jakimś meczu napędzić, bo tego nam bardzo brakuje. Jestem przekonany, że wygrywając, możemy się napędzić i będzie stać nas na złapanie takiej serii, jak jesienią. Kolejne spotkanie gramy z GKS-em Tychy i na tym już się skupiamy.

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#119 Post autor: gerhat » 2 kwie 2025, o 21:33

No to się nam Dawid całkowicie pogubił. Przegrać z cwks to nie wstyd ale styl tej porażki i brak całkowicie nadziei na jakąś porządną zespołową akcję są niewybaczalne.
Przy 0-0 się broniliśmy, przy 0-1 się broniliśmy, przy 0-2 się broniliśmy, przy 0-3 się broniliśmy, przy 0-4 się broniliśmy, przy … to już nie wiem bo wyszedłem, może wtedy przeprowadziliśmy jakąś zespołową akcję?
Odblokujemy się jak pierwsi strzelimy gola - to jakiś żart? Najpierw musimy go woge strzelić! - 4 mecze bez gola i równia pochyła, kolejnych 5 w kwietniu przed nami.
King był na meczu więc chyba już styki się komuś przepalają. Szkoda synka
Ostatnio zmieniony 2 kwie 2025, o 21:35 przez gerhat, łącznie zmieniany 1 raz.

iglo
Kontakt:

#120 Post autor: iglo » 2 kwie 2025, o 21:34

Nawet nie wiem co napisać.
Decyzje trenera się nie bronią w żaden sposób. O co chodziło z Łukaszem w 1 składzie? Po co wychodził na 2 jak już było prawie po meczu. Bo dobrze to funkcjonowało? Prawie 24 tys ludzi widziało że chłop się nie nadaje - sytuacja gdzie czekał na piłkę na 3 metrowym spalonym to hit. Nie mówię że Monet jest wszystkiemu winien ale gdzie tu sens gdzie logika? Kolejny mecz zaczynamy w innym zestawieniu. Nosz kur.a mać przecież to wyglądało jakby drużyna B klasy a nie Ruch.
Turk to zero wartości dodanej. Nie wyciągnie nic po za to co powinien a i znacznie częściej wpuści to co powinien wyciągnąć.
Serio nie wiem co czuje taki Mo jak widzi gdzie gra, albo przynajmniej próbuje grać.
Legia lepsza we wszystkim, momentami się bawili. Co gorsze nasza nieudolność powodowała że ta różnica była tak strasznie widoczna.
Doping jak w większości takich meczów, a przede wszystkim meczy z legia średni. Najlepiej anty. Ale taka to już specyfika tego meczu.
Pajaca co rzucił flaszka (lub czymś innym szklanym) po golu na 3-0 na wysokości 32d wyłapać i wdupic kara że się posro. Masz szczęście pajacu że Bóg obdarzył cię siłą że dorzuciles aż do barierki przy bieżni szczęśliwe nie trafiając nikogo.
"Ruch nas rozjechal jak walec, zmiazdzyl, upokorzyl, rozdeptal."

ODPOWIEDZ