Ruch Chorzow - Termallica Nieciecza, poniedzialek 03.03.2025 godz. 19.00

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
tynbydziedobry
Kontakt:

Re: Ruch Chorzow - Termallica Nieciecza, poniedzialek 03.03.2025 godz. 19.00

#136 Post autor: tynbydziedobry » 4 mar 2025, o 07:35

jeśli sztab się uparł aby rozgrywać od tyłu to z Bielem i jego chujową grą nogami będzie tylko gorzej. Może co innego wybroni czego Turk nie jest w stanie, ale pod tym względem dalej Bielu leży

JEDI_V
Kontakt:

#137 Post autor: JEDI_V » 4 mar 2025, o 07:49

Scypion pisze:
4 mar 2025, o 07:32
Niebywale frustrujący jest początek rundy wiosennej. Pozostaje liczyć, że faktycznie nazbieramy tyle punktów zeby nie wyleciec poza baraze i w maju to odpali.
Z 9 pkt 7pt poszło w p****u :zalamany:
OFICJALNY KLUB ŚLONZOKÓW/R\, NIY GOROLI, NIY LWOWIOKÓW

Awatar użytkownika
kroy
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#138 Post autor: kroy » 4 mar 2025, o 07:57

19gorek20 pisze:
3 mar 2025, o 22:08
Tak przy okazji to jeszcze większy brawa dla Mezghraniego który chyba tydzień temu zaczął ramadan
Ramadan jest od wczoraj ale skąd pewność, że Mo go obchodzi w tradycyjny sposób? Nie każdy katolik chodzi w niedziele do kościoła i nie je mięsa w piątek..
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !

arcio
Kontakt:

#139 Post autor: arcio » 4 mar 2025, o 07:58

A ja dalej widzę szklankę do połowy pustą 😔 Trener po jesieni zapewniał że na wiosnę będzie jeszcze lepiej niż było (a było dobrze) a tu na dziś mamy rozjebany zespół. Obrona elektryczna do potęgi, środka pomocy nie ma, nie mamy zawodnika od prowadzenia gry, skrzydła daremne, a napastnicy w sumie jak pół człowieka. Nie widzę ani jednego zawodnika w formie, większość jest kompletnie pod formą. Wczoraj w normalnych warunkach byśmy ich spokojnie przejechali z 3:0 ale to nie pech czy nieskuteczność a kompletny brak formy. Podania w aut, niecelnie do kolegi na 5 metrów, brak szybkości, ciągle klepanie od stoperów i w kółko po obwodzie, bez przyspieszenia, ciągle przerzuty gdzie większość nie ma sensu bo nie ma miejsca...
Cykało ma wejście smoka w liczbach ale on jest bezproduktywny w rozegraniu :( Ventura, Szwoch, Starzyński to cienie zawodników. Adkonis ma potencjał ale dziś nie nadaje się na ławkę bo go mecze przerosły i się spalił.
Wczoraj musieliśmy też znowu rzeźbić bo wypadł Konczkowski. Gdyby on był to by nie było Lukicia bo byśmy grali jak z Koroną. A na koniec. Panowie trenerzy - ćwiczycie te rzuty rożne i ćwiczycie i ciągle dajecie dupy!!! Pokrycie w końcu każdy swego a nie te bezsensowną strefą bo teraz nasi stoją i się nawet nie ruszają jak piłka leci. Czy wy to widzicie???
nigdy nie jest za późno

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#140 Post autor: spyru » 4 mar 2025, o 08:07

gucio77 pisze:
4 mar 2025, o 07:29
Rafał19R20 pisze:
3 mar 2025, o 23:00
AdiBatory pisze:
3 mar 2025, o 21:49
Na plus na pewno Karasinski
Tsykalo widać że ma bombę z obu nóg + nieźle gra głową. Trzeba budować ten środek pola pod Niego i zrobic wszystko żeby z nami został na dłużej

Dwa mecze u siebie = dwa mecze (chyba) bez Szczepka (dwa mecze pauzy za 8 żółta). Średnio to brzmi,bo Soma wygląda średnio, a zmiennika brak

My dzis na 20 pojedynków główkowych przegraliśmy chyba 80%... Karasek wygrywał z Lukicem, obrońcy z Novothnym...wyglądało to tragicznie w tym aspekcie
Za co Karasinski na plus?... Każda pilka do tyłu , brak próby zdobycia przewagi w polu., gra asekuracyjna z bramkarzem, niedokładne wrzutki kończące się na głowach obrońców..
Pełno zgoda co do Krasińskiego, bo co niykierzy tu na forum myślom że obrońca jest ino od broniynio, ale te czasy sie już skończyły. I jak mioł bych go za to ocyniać to oki był by do przyjyńcio, ale już wyprowadzynie piłki to dramat brak podyjmiwanio decyzji o wyprowadzyniu piłki i podejmowanio najmniyjszego ryzyka dyskwalifikuje go jako bocznego obrońcy.
Karasiński ma 20 lat, życie nie raz pokazało, że urosnąć można w kilka kolejek. Faktycznie wprowadzenie ma do poprawy, ale i tak jest dużo lepszy niż Sadlok, bo przynajmniej biega i nie robi baboli. Jest na tą pozycję Preisler, więc raczej bym się tu specjalnie nie martwił. Gorzej wygląda gra stoperów, którzy wyglądają jakby 1 raz ze sobą grali. Wg mnie tu jest największy problem.
Szulczek mówi, że lepiej biegamy. Ok, tylko to jest kwestia posadzenia Kozaka, Konczkowskiego i Sadloka. Brawo za decyzję, bo nie idzie na nich patrzyć.
Kozak gra 20 minut i dycha rękawami :szok: Chłopie weź się za siebie, bo jesteś potrzebny, a wyglądasz jakbyś 2 lata nie trenował :cisza: Nie będziesz biegał, walczył to nie wychodź na boisko.
Co do Turka to on niestety nie pomaga. Co w światło to bramka, słaba gra na przedpolu, przyspawany do linii. Jeszcze chwila i wskoczy Bielu.
Cykało to jest nasz jedyny zawodnik, który potrafi uderzyć na bramkę?
Szkoda tego meczu, takie sytuacje jakie mieliśmy trzeba wykorzystywać. Jest progres (zresztą trudno, żeby nie było po tym co się odjebało tydzień temu), ale musimy zacząć regularnie punktować za 3 punkty :cisza:
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

scaneRboy
Kontakt:

#141 Post autor: scaneRboy » 4 mar 2025, o 08:15

a ja po pierwsze ochłonąłem, po drugie obejrzałem sobie niektóre fragmenty meczu. Mam pretensję o drugą straconą bramkę, ponieważ zawodnik strzelający głową został pozostawiony dosłownie sam trzy metry od bramki, a obrońcy i bramkarz pobiegli gdzieś w pizduełej. Poza tym możemy mówić o pechu lub niewystarczającej koncentracji w wykończeniu akcji. Nawet jeśli forma zespołu nie jest jeszcze optymalna, to ten mecz na pewno byliśmy w stanie wczoraj wygrać.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Awatar użytkownika
Rickenn10
Kontakt:

#142 Post autor: Rickenn10 » 4 mar 2025, o 08:54

scaneRboy pisze:
4 mar 2025, o 08:15
a ja po pierwsze ochłonąłem, po drugie obejrzałem sobie niektóre fragmenty meczu. Mam pretensję o drugą straconą bramkę, ponieważ zawodnik strzelający głową został pozostawiony dosłownie sam trzy metry od bramki, a obrońcy i bramkarz pobiegli gdzieś w pizduełej. Poza tym możemy mówić o pechu lub niewystarczającej koncentracji w wykończeniu akcji. Nawet jeśli forma zespołu nie jest jeszcze optymalna, to ten mecz na pewno byliśmy w stanie wczoraj wygrać.
Byliśmy dużo lepsi ale byliśmy również bardziej nieskuteczni... Niestety
Wiemy co poprawić i Arka już musi zostać skarcona. A przyjedzie ich prawie 1,5k więc i my mamy robotę do zrobienia na trybunach.

JEDI_V
Kontakt:

#143 Post autor: JEDI_V » 4 mar 2025, o 09:30

Rickenn10 pisze:
4 mar 2025, o 08:54
scaneRboy pisze:
4 mar 2025, o 08:15
Byliśmy dużo lepsi ale byliśmy również bardziej nieskuteczni... Niestety
Wiemy co poprawić i Arka już musi zostać skarcona. A przyjedzie ich prawie 1,5k więc i my mamy robotę do zrobienia na trybunach.
Primo wy***ać opitków i przypadkowych pikników, którym się włączyło dowodzenie z MŁYNA, bo jak to ma wyglądać jak z Wisła to nas Arka przeryczy, a taka Legia wdupi w beton dopingiem.

NG1920
Kontakt:

#144 Post autor: NG1920 » 4 mar 2025, o 09:38

JEDI_V pisze:
4 mar 2025, o 09:30
Primo wy***ać opitków i przypadkowych pikników, którym się włączyło dowodzenie z MŁYNA, bo jak to ma wyglądać jak z Wisła to nas Arka przeryczy, a taka Legia wdupi w beton dopingiem.
Czyli chcesz przypadkowych pikników wywalić z miejsca, na które kupili bilet i nie byli świadomi, że to młyn, bo są piknikami, a w systemie nie ma ani jednej wzmianki o tym? ;)

chorzowski_rsl
Kontakt:

#145 Post autor: chorzowski_rsl » 4 mar 2025, o 10:41

Bezpośrednio nie awansujymy trzeba się z tym pogodzić,pilnować żeby byc w 6 tam wszystko sie może zdarzyć,a skupić się na PP z legia bo tako szansa zas dugo może nie byc
NRŚL GANG

JEDI_V
Kontakt:

#146 Post autor: JEDI_V » 4 mar 2025, o 10:50

NG1920 pisze:
4 mar 2025, o 09:38
JEDI_V pisze:
4 mar 2025, o 09:30
Czyli chcesz przypadkowych pikników wywalić z miejsca, na które kupili bilet i nie byli świadomi, że to młyn, bo są piknikami, a w systemie nie ma ani jednej wzmianki o tym? ;)
Jest w ch** wolnego na bocznych sektorach, potem pół szpilu łażom i szukajom placu, przeszkadzajom w dopingu i wk***iają(aha i nie mom 18 lot, od '85 na Ruchu). Ja jest zech za tym, młyn to nie zic w teatrze, po za tym wto na Ruchu siedzi na swoim placu? :mad:

19Ruch20R
Kontakt:

#147 Post autor: 19Ruch20R » 4 mar 2025, o 10:50

Ogólnie nie wiem, czy ktoś z was zwrócił uwagę na krycie w polu karnym przy stałych fragmentach, a konkretnie chodzi mi o krycie dwóch zawodników przez Starzyńskiego, było kilka takich sytuacji z rzutów różnych w tym meczu, przy czym jeden skończył się bramką, ponieważ właśnie jeden z przeciwników się oderwał od krycia i zgrał piłkę głową

scaneRboy
Kontakt:

#148 Post autor: scaneRboy » 4 mar 2025, o 10:54

19Ruch20R pisze:
4 mar 2025, o 10:50
Ogólnie nie wiem, czy ktoś z was zwrócił uwagę na krycie w polu karnym przy stałych fragmentach, a konkretnie chodzi mi o krycie dwóch zawodników przez Starzyńskiego, było kilka takich sytuacji z rzutów różnych w tym meczu, przy czym jeden skończył się bramką, ponieważ właśnie jeden z przeciwników się oderwał od krycia i zgrał piłkę głową
koledzy wyżej już o tym pisali. Gdyby obrona grała lepiej na pewno łatwiej by konstruowało akcje ofensywne.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

JEDI_V
Kontakt:

#149 Post autor: JEDI_V » 4 mar 2025, o 10:56

scaneRboy pisze:
4 mar 2025, o 10:54
19Ruch20R pisze:
koledzy wyżej już o tym pisali. Gdyby obrona grała lepiej na pewno łatwiej by konstruowało akcje ofensywne.
Gdyby obrona miała za plecami pewnego bramkarza, to by grała lepiej, przykład z Koroną, gdzie nas cisnęli nie miłosiernie, Korona w tym samym meczu z Termaliką wkleiła bym im z 5 bramek.

chropaczow
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#150 Post autor: chropaczow » 4 mar 2025, o 11:11

19Ruch20R pisze:
Bo on jest dynamiczny jak bana 17 w Chropaczowie na winklu koło bergi. :) Z Wisłą chyba też po jego błędzie padł gol.

ODPOWIEDZ