Ruch Chorzów - Kotwica Kołobrzeg / 4.10.2024 Godz 20:30

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Ruch Chorzów - Kotwica Kołobrzeg / 4.10.2024 Godz 20:30

#136 Post autor: heli » 5 paź 2024, o 17:08

Obejrzałem sobie teraz powtórkę i do wcześniejszych moich pytań jeszcze jedna ciekawa rzecz która przykuła moją uwagę. Może mi ktoś powiedzieć co robiła trójka naszych graczy przed polem karnym w sytuacji bramkowej. Był z tego gol więc może mało kto na to zwrócił uwagę, ale naprawdę dziwne zachowanie moim zdaniem i potem się dziwimy, że większość naszych dośrodkowań jest niecelna, jak do piłki idzie 2 może 3 zawodników, a reszta stoi. Rozumiem, że może czekali na druga piłkę, rozumiem, że może asekurowali kontrę, ale przecież oni stali w trójkę w jednym miejscu więc raczej obie te opcje odpadają, a nikt z nich nawet nie spróbował wlecieć.
Chyba to byli Nono, Konczkowski i Ventura, był jeszcze czwarty, ale ten przynajmniej ruszył te parę kroków w inną strefę.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

iglo
Kontakt:

#137 Post autor: iglo » 5 paź 2024, o 17:57

Oglądając z powtórek z TV to przy chyba drugiej okazji tego ciemnego z Kotwicy, Lukic najpierw obrócił się do zawodnika plecami a później piłka poszła po ręce. W dobie varu i poglupiałych sędziów jakoś to uszło - wpisalbym to w kategorie szczęścia które faktycznie do tej pory nam nie sprzyjało.
Trener szuka rozwiązań bo inaczej nie da się wytłumaczyć ciągłych roszad w składzie + zmian. Kartki urastają do problemu nr 1 a właściwie absencja z ich powodu. O ile Szczepek w ocenie większości może odpocząć o tyle brak Szwocha to już większy problem. Chłop robi jednak ta mrówczą robote. A ze Stalą będzie co biegać.
"Ruch nas rozjechal jak walec, zmiazdzyl, upokorzyl, rozdeptal."

Elmer
Kontakt:

#138 Post autor: Elmer » 5 paź 2024, o 18:51

Lukiciowi to w ramach kary puściłbym zapętlenie kontry z 1. połowy, kiedy zamiast biec z piłką zrobił kółeczko i wszystko zatrzymał. Nie wiem o co mu w tej sytuacji chodziło.

Turk. W końcu coś nam wybronił. Tylko gra na przedpolu...
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

iglo
Kontakt:

#139 Post autor: iglo » 5 paź 2024, o 21:51

Elmer pisze:
5 paź 2024, o 18:51
Lukiciowi to w ramach kary puściłbym zapętlenie kontry z 1. połowy, kiedy zamiast biec z piłką zrobił kółeczko i wszystko zatrzymał. Nie wiem o co mu w tej sytuacji chodziło.

Turk. W końcu coś nam wybronił. Tylko gra na przedpolu...
Jeżeli dobrze wychwyciłem w tej akcji był spalony w akcji Kotwicy. Boczny podniósł chorągiewkę, główny rękę ale nie zagwizdał bo właśnie Lukic wychodził z kontra. Chyba zasugerował się podniesiona reka głównego i zrobił kółeczko spodziewając się gwizdka i konieczności wycofania piłki. Tymczasem główny nie zagwizdał
"Ruch nas rozjechal jak walec, zmiazdzyl, upokorzyl, rozdeptal."

NG1920
Kontakt:

#140 Post autor: NG1920 » 5 paź 2024, o 23:35

orbiter pisze:
5 paź 2024, o 12:23
Popatrzcie na dziewczyny zza między. Grają stabilnym składem od lat plus doszły im w tym roku 2-3 wzmocnienia.
Żartujesz prawda?
Przychodzą:
-Jakub Antczak (P - Odra Opole),
-Alan Czerwiński (O - Lech Poznań),
-Borja Galán (N - Odra Opole),
-Lukas Klemenz (O - Górnik Łęczna),
-Mateusz Kowalczyk (P - Brøndbyernes IF),
-Sebastian Milewski (P - Arka Gdynia),
-Bartosz Nowak (P - Raków Częstochowa),
-Rafał Strączek (B - FC Girondins de Bordeaux),
-Adam Zreľák (N - Warta Poznań),

Ja tu widzę 9 nazwisk, a nie 2-3. Chyba, że chodzi o to, że 2-3 to realne wzmocnienia. No to z naszych wszystkich też będzie można wybrać 2-3, które są wzmocnieniem na tle pozostałych.

marek79
Kontakt:

#141 Post autor: marek79 » 6 paź 2024, o 00:39

orbiter pisze:
Z taką grą to niechce, abyśmy nawet do baraży się dostali, a nie daj Boże awansowali jakimś cudem. Bo wszyscy piszą, że wtedy trzeba się fest wzmocnić, wymienić skład. Popatrzcie na dziewczyny zza między. Grają stabilnym składem od lat plus doszły im w tym roku 2-3 wzmocnienia. Po takim Naszym nie oczekiwanym awansie taka nowa drużyna będzie się zgrywać pół roku, aby na zimę zaś wzmacniac. I zaś walka o przetrwanie. Wolę pokiblować 1-2 lata w tej lidze, ale stworzyć mentalnie i fizycznie mocna pakę.
Nie awansować?

To przynieś do klubu co roku 15-20 mln jak u dziewczyn zza miedzy i możemy kiblować.

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#142 Post autor: jajo » 6 paź 2024, o 01:16

NG1920 pisze:
5 paź 2024, o 23:35
orbiter pisze:
Popatrzcie na dziewczyny zza między. Grają stabilnym składem od lat plus doszły im w tym roku 2-3 wzmocnienia.
Żartujesz prawda?
Przychodzą:
-Jakub Antczak (P - Odra Opole),
-Alan Czerwiński (O - Lech Poznań),
-Borja Galán (N - Odra Opole),
-Lukas Klemenz (O - Górnik Łęczna),
-Mateusz Kowalczyk (P - Brøndbyernes IF),
-Sebastian Milewski (P - Arka Gdynia),
-Bartosz Nowak (P - Raków Częstochowa),
-Rafał Strączek (B - FC Girondins de Bordeaux),
-Adam Zreľák (N - Warta Poznań),

Ja tu widzę 9 nazwisk, a nie 2-3. Chyba, że chodzi o to, że 2-3 to realne wzmocnienia. No to z naszych wszystkich też będzie można wybrać 2-3, które są wzmocnieniem na tle pozostałych.
nie no. nawet jak o to chodzi to jest to bzdura.
tylko Strączek to rezerwowy torman, reszta gra. raczej wiecej niz mniej.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Mavo1920
Kontakt:

#143 Post autor: Mavo1920 » 7 paź 2024, o 11:04

Narzekania było sporo po tym szpilu ale prawda jest taka, że gdybyśmy mieli napastników z prawdziwego zdarzenia, to skończyłoby się na 3-0 albo i więcej i byśmy ich klepali po plecach. Ale napastników nie mamy, i Szczepan, i przede wszystkim Soma zaliczyli kompletny zjazd który jest dla mnie niewytłumaczalny.

Szczepek który nie potrafi się przepchnąć z piłką to widok dość rzadki, miał przebłyski powrotu do formy parę kolejek temu, ale teraz wraca do dyspozycji z początku sezonu. On bazuje głównie na wybieganiu, zadziorności i walce fizycznej, jak tego nie ma to jego użyteczność spada o 80%. Inna sprawa, że jak dostał prezent od bramkarza to zanim ułożył sobie piłkę do strzału to obrońca zdążył go zablokować... straszna nieporadność.

To co się dzieje z Somą to jest niepojęte. Mam wrażenie, że gdyby poszedł pokopać na B-klasę to on by tam różnicy nie zrobił. Przepycha go każdy jak chce, źle się ustawia do grania tyłem do bramki, skuteczność - tragedia, ale to może przyjdzie z czasem.

Wchodzi niespełna 18-letni Barański który potrafi się ustawić tak tyłem do bramki, że wygrał pojedynek z obrońcą i wywalczył stały fragment w fajnym miejscu. Ten sam Barański, który ma 178 cm i jest jakieś 20 kilo lżejszy od Somy. To jest niepojęte. Jak byłem podjarany podpisaniem Somy na dłuższy kontrakt tak teraz bym go posadził na ławie, bo z nim wyglądamy jakbyśmy grali w 10. Na dzień dzisiejszy Barański daje dużo więcej zespołowi i to on powinien grać, już abstrahując nawet od tych punktów które nam daje w PJS. Bibi może i schodzić do środka i pomagać w rozegraniu, i potrafi zagrać kombinacyjnie, uderza z obu nóg i nie zajmuje mu tyle czasu co dwójce naszych asów ułożenie piłki do strzału.

Dobrze, że wygraliśmy w tak słabym stylu bo gołym okiem widać, że zespół czeka dużo pracy. Nadal twierdzę że liga jest słaba i fizyczność to 70% sukcesu w tej lidze. Dalej się zastanawiam gdzie sie podział ten zespół który za***rdalał od 1 do 90 minuty jak w dwóch pierwszych szpilach za Szulczka...

ODPOWIEDZ