Ruch Chorzów - Kotwica Kołobrzeg / 4.10.2024 Godz 20:30
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Re: Ruch Chorzów - Kotwica Kołobrzeg / 4.10.2024 Godz 20:30
Obejrzałem sobie teraz powtórkę i do wcześniejszych moich pytań jeszcze jedna ciekawa rzecz która przykuła moją uwagę. Może mi ktoś powiedzieć co robiła trójka naszych graczy przed polem karnym w sytuacji bramkowej. Był z tego gol więc może mało kto na to zwrócił uwagę, ale naprawdę dziwne zachowanie moim zdaniem i potem się dziwimy, że większość naszych dośrodkowań jest niecelna, jak do piłki idzie 2 może 3 zawodników, a reszta stoi. Rozumiem, że może czekali na druga piłkę, rozumiem, że może asekurowali kontrę, ale przecież oni stali w trójkę w jednym miejscu więc raczej obie te opcje odpadają, a nikt z nich nawet nie spróbował wlecieć.
Chyba to byli Nono, Konczkowski i Ventura, był jeszcze czwarty, ale ten przynajmniej ruszył te parę kroków w inną strefę.
Chyba to byli Nono, Konczkowski i Ventura, był jeszcze czwarty, ale ten przynajmniej ruszył te parę kroków w inną strefę.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
-
- Kontakt:
Oglądając z powtórek z TV to przy chyba drugiej okazji tego ciemnego z Kotwicy, Lukic najpierw obrócił się do zawodnika plecami a później piłka poszła po ręce. W dobie varu i poglupiałych sędziów jakoś to uszło - wpisalbym to w kategorie szczęścia które faktycznie do tej pory nam nie sprzyjało.
Trener szuka rozwiązań bo inaczej nie da się wytłumaczyć ciągłych roszad w składzie + zmian. Kartki urastają do problemu nr 1 a właściwie absencja z ich powodu. O ile Szczepek w ocenie większości może odpocząć o tyle brak Szwocha to już większy problem. Chłop robi jednak ta mrówczą robote. A ze Stalą będzie co biegać.
Trener szuka rozwiązań bo inaczej nie da się wytłumaczyć ciągłych roszad w składzie + zmian. Kartki urastają do problemu nr 1 a właściwie absencja z ich powodu. O ile Szczepek w ocenie większości może odpocząć o tyle brak Szwocha to już większy problem. Chłop robi jednak ta mrówczą robote. A ze Stalą będzie co biegać.
"Ruch nas rozjechal jak walec, zmiazdzyl, upokorzyl, rozdeptal."
-
- Kontakt:
Lukiciowi to w ramach kary puściłbym zapętlenie kontry z 1. połowy, kiedy zamiast biec z piłką zrobił kółeczko i wszystko zatrzymał. Nie wiem o co mu w tej sytuacji chodziło.
Turk. W końcu coś nam wybronił. Tylko gra na przedpolu...
Turk. W końcu coś nam wybronił. Tylko gra na przedpolu...
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
-
- Kontakt:
Jeżeli dobrze wychwyciłem w tej akcji był spalony w akcji Kotwicy. Boczny podniósł chorągiewkę, główny rękę ale nie zagwizdał bo właśnie Lukic wychodził z kontra. Chyba zasugerował się podniesiona reka głównego i zrobił kółeczko spodziewając się gwizdka i konieczności wycofania piłki. Tymczasem główny nie zagwizdał
"Ruch nas rozjechal jak walec, zmiazdzyl, upokorzyl, rozdeptal."
-
- Kontakt:
Żartujesz prawda?
Przychodzą:
-Jakub Antczak (P - Odra Opole),
-Alan Czerwiński (O - Lech Poznań),
-Borja Galán (N - Odra Opole),
-Lukas Klemenz (O - Górnik Łęczna),
-Mateusz Kowalczyk (P - Brøndbyernes IF),
-Sebastian Milewski (P - Arka Gdynia),
-Bartosz Nowak (P - Raków Częstochowa),
-Rafał Strączek (B - FC Girondins de Bordeaux),
-Adam Zreľák (N - Warta Poznań),
Ja tu widzę 9 nazwisk, a nie 2-3. Chyba, że chodzi o to, że 2-3 to realne wzmocnienia. No to z naszych wszystkich też będzie można wybrać 2-3, które są wzmocnieniem na tle pozostałych.
-
- Kontakt:
Nie awansować?orbiter pisze: ↑5 paź 2024, o 12:23Z taką grą to niechce, abyśmy nawet do baraży się dostali, a nie daj Boże awansowali jakimś cudem. Bo wszyscy piszą, że wtedy trzeba się fest wzmocnić, wymienić skład. Popatrzcie na dziewczyny zza między. Grają stabilnym składem od lat plus doszły im w tym roku 2-3 wzmocnienia. Po takim Naszym nie oczekiwanym awansie taka nowa drużyna będzie się zgrywać pół roku, aby na zimę zaś wzmacniac. I zaś walka o przetrwanie. Wolę pokiblować 1-2 lata w tej lidze, ale stworzyć mentalnie i fizycznie mocna pakę.
To przynieś do klubu co roku 15-20 mln jak u dziewczyn zza miedzy i możemy kiblować.
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
nie no. nawet jak o to chodzi to jest to bzdura.NG1920 pisze: ↑5 paź 2024, o 23:35Żartujesz prawda?
Przychodzą:
-Jakub Antczak (P - Odra Opole),
-Alan Czerwiński (O - Lech Poznań),
-Borja Galán (N - Odra Opole),
-Lukas Klemenz (O - Górnik Łęczna),
-Mateusz Kowalczyk (P - Brøndbyernes IF),
-Sebastian Milewski (P - Arka Gdynia),
-Bartosz Nowak (P - Raków Częstochowa),
-Rafał Strączek (B - FC Girondins de Bordeaux),
-Adam Zreľák (N - Warta Poznań),
Ja tu widzę 9 nazwisk, a nie 2-3. Chyba, że chodzi o to, że 2-3 to realne wzmocnienia. No to z naszych wszystkich też będzie można wybrać 2-3, które są wzmocnieniem na tle pozostałych.
tylko Strączek to rezerwowy torman, reszta gra. raczej wiecej niz mniej.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
-
- Kontakt:
Narzekania było sporo po tym szpilu ale prawda jest taka, że gdybyśmy mieli napastników z prawdziwego zdarzenia, to skończyłoby się na 3-0 albo i więcej i byśmy ich klepali po plecach. Ale napastników nie mamy, i Szczepan, i przede wszystkim Soma zaliczyli kompletny zjazd który jest dla mnie niewytłumaczalny.
Szczepek który nie potrafi się przepchnąć z piłką to widok dość rzadki, miał przebłyski powrotu do formy parę kolejek temu, ale teraz wraca do dyspozycji z początku sezonu. On bazuje głównie na wybieganiu, zadziorności i walce fizycznej, jak tego nie ma to jego użyteczność spada o 80%. Inna sprawa, że jak dostał prezent od bramkarza to zanim ułożył sobie piłkę do strzału to obrońca zdążył go zablokować... straszna nieporadność.
To co się dzieje z Somą to jest niepojęte. Mam wrażenie, że gdyby poszedł pokopać na B-klasę to on by tam różnicy nie zrobił. Przepycha go każdy jak chce, źle się ustawia do grania tyłem do bramki, skuteczność - tragedia, ale to może przyjdzie z czasem.
Wchodzi niespełna 18-letni Barański który potrafi się ustawić tak tyłem do bramki, że wygrał pojedynek z obrońcą i wywalczył stały fragment w fajnym miejscu. Ten sam Barański, który ma 178 cm i jest jakieś 20 kilo lżejszy od Somy. To jest niepojęte. Jak byłem podjarany podpisaniem Somy na dłuższy kontrakt tak teraz bym go posadził na ławie, bo z nim wyglądamy jakbyśmy grali w 10. Na dzień dzisiejszy Barański daje dużo więcej zespołowi i to on powinien grać, już abstrahując nawet od tych punktów które nam daje w PJS. Bibi może i schodzić do środka i pomagać w rozegraniu, i potrafi zagrać kombinacyjnie, uderza z obu nóg i nie zajmuje mu tyle czasu co dwójce naszych asów ułożenie piłki do strzału.
Dobrze, że wygraliśmy w tak słabym stylu bo gołym okiem widać, że zespół czeka dużo pracy. Nadal twierdzę że liga jest słaba i fizyczność to 70% sukcesu w tej lidze. Dalej się zastanawiam gdzie sie podział ten zespół który za***rdalał od 1 do 90 minuty jak w dwóch pierwszych szpilach za Szulczka...
Szczepek który nie potrafi się przepchnąć z piłką to widok dość rzadki, miał przebłyski powrotu do formy parę kolejek temu, ale teraz wraca do dyspozycji z początku sezonu. On bazuje głównie na wybieganiu, zadziorności i walce fizycznej, jak tego nie ma to jego użyteczność spada o 80%. Inna sprawa, że jak dostał prezent od bramkarza to zanim ułożył sobie piłkę do strzału to obrońca zdążył go zablokować... straszna nieporadność.
To co się dzieje z Somą to jest niepojęte. Mam wrażenie, że gdyby poszedł pokopać na B-klasę to on by tam różnicy nie zrobił. Przepycha go każdy jak chce, źle się ustawia do grania tyłem do bramki, skuteczność - tragedia, ale to może przyjdzie z czasem.
Wchodzi niespełna 18-letni Barański który potrafi się ustawić tak tyłem do bramki, że wygrał pojedynek z obrońcą i wywalczył stały fragment w fajnym miejscu. Ten sam Barański, który ma 178 cm i jest jakieś 20 kilo lżejszy od Somy. To jest niepojęte. Jak byłem podjarany podpisaniem Somy na dłuższy kontrakt tak teraz bym go posadził na ławie, bo z nim wyglądamy jakbyśmy grali w 10. Na dzień dzisiejszy Barański daje dużo więcej zespołowi i to on powinien grać, już abstrahując nawet od tych punktów które nam daje w PJS. Bibi może i schodzić do środka i pomagać w rozegraniu, i potrafi zagrać kombinacyjnie, uderza z obu nóg i nie zajmuje mu tyle czasu co dwójce naszych asów ułożenie piłki do strzału.
Dobrze, że wygraliśmy w tak słabym stylu bo gołym okiem widać, że zespół czeka dużo pracy. Nadal twierdzę że liga jest słaba i fizyczność to 70% sukcesu w tej lidze. Dalej się zastanawiam gdzie sie podział ten zespół który za***rdalał od 1 do 90 minuty jak w dwóch pierwszych szpilach za Szulczka...