Ruch Chorzów - Górnik Łęczna, sobota, 19:35, 31.08.2024

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Marcus
Kontakt:

Re: Ruch Chorzów - Górnik Łęczna, sobota, 19:35, 31.08.2024

#76 Post autor: Marcus » 31 sie 2024, o 22:28

tynbydziedobry pisze:
31 sie 2024, o 21:52
Karasiński albo głuchy albo nikt mu nie podpowiada. kompletnie nie wie co kiedy zrobić.

Turk musi mieć większe jajca żeby wychodzić do tych piłek. stoi na linii jak słup często.

Ktoś mi powie jaki był zamysł z Nono po wejściu? nie to atak, ni to pomoc.

Soma się chyba jednak nie nadaje do grania z dwójką z przodu.. chłop totalnie zagubiony.

Oby to nie była zmyłka jak w eks po 3:0 z Piastem.. :)

tak, tak, pomarudzilem jak zwykle. ale pierwszy raz w tym sezonie dało się na to patrzeć, Ventura już nie był człowiekiem widmo, Sadlok jednak dzisiaj top chociaż czasem potrafili takie piłki tracić na kontrę że zawał.
Chyba oglądaliśmy inny mecz, Karasiński jak dla mnie jeden z najlepszych na boisku, dwie asysty. Nono fajnie agresywnie doskakiwał do przeciwnika, co jest małym plusem w kontekście tego co widzieliśmy wcześniej. Myślę, że w przyszłej rundzie będziemy mieli z niego pociechę. Co do reszty się zgodzę. Turk ma duże problemy z wyjściem do piłek po wrzutkach, albo źle wychodzi albo nie wychodzi kiedy ma to zrobić. Mam nadzieję, że to poprawi, bo generalnie widać, że to bramkarz ze sporym potencjałem. Poza tym nie można się do niczego przyczepić przy bramkach bez szans.
Ciągle gramy bez dwóch naszych najlepszych piłkarzy Kozaka i Starzyńskiego, a wyglądało to już przyzwoicie. Swoją drogą trzeba jak najszybciej wyjaśnić sytuację z tym pierwszym. Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu czegoś się dowiemy. Na pewno przydałby się bardzo, bo na skrzydłach mamy największy deficyt. Jak ma odejść to niech odchodzi jak najszybciej jeżeli znajdzie się jakiś chętny, żeby móc kogoś jeszcze ściągnąć albo niech zapierdziela na treningach.
Bardzo podobało mi się postawa drużyny w momencie kiedy prowadziliśmy 3-1, nie było pasywności, był agresywny doskok do przeciwnika. Brawo, oczywiście straciliśmy bramkę, ale nie wynikała ona z braku zaangażowania tylko dużej obecności młodzieży na boisku i ktoś tam chyba nie utrzymał lini spalonego plus świetne podanie Orlika. Takie bramki się zdarzają całe szczęście, że na 3-2 a nie 2-2.
Chciałbym jeszcze wyróżnić Szwocha naprawdę fajnie się wprowadził do naszego klubu. Dodatkowo Barański widać duży potencjał ale chłopak musi popracować nad pewnością siebie i decyzyjnością, potrafi zrobić świetną akcję po czym totalnie ją spalić złym podaniem w prostej sytuacji, ale tutaj działa prawo młodości. Novothny nie ma co gadać wszystko już zostało powiedziane, fatalnie wygląda, mam wrażenie że Szczepan jest dużo bardziej uniwersalnym piłkarzem i chyba za niedługo Soma trafi na ławkę. Tym bardziej, że w środku mamy sporo jakości i więcej drużynie da para środkowych Figo, Szwoch ze Szczepanem z przodu niż gra na dwójkę napastników. Natomiast ja wierze w niego być może będzie dużo więcej dawał drużynie na razie jako joker. Trzeba wierzyć, że z każdym meczem będzie coraz lepiej, dojdzie zgranie, fizyka. Oby ! Za ten mecz duży plus.
Ostatnio zmieniony 31 sie 2024, o 22:41 przez Marcus, łącznie zmieniany 1 raz.

RoMiko77
Kontakt:

#77 Post autor: RoMiko77 » 31 sie 2024, o 22:29

Czyli mamy odpowiedź.Jak mocno było wszystko nie OK za Rządów Januszka N.
Drużyna dobrze dzisiaj poukładana na boisku , wiedziała co robić z piłką.Brawo.
Wreszcie dało się na to patrzeć.Oby to były czegoś dobrego zalążki.Jestem na TAK.
P.S. Dzięki maruderom i tym nie zadowolonym .Bo to oni zwolnili Miśia.Na bank.👏

Awatar użytkownika
west72
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#78 Post autor: west72 » 31 sie 2024, o 22:31

Dla Dawida.... debiut marzenie. Dla kibiców.... Radosc z 3 punktów. Doping dzis miazga 👌💪💪💪. Dobrze, ze w koncu zapunktowaliśmy u siebie za 3. Na pewno duzo spokojniej i lepiej bedzie sie pracowalo w nadchodzacej przerwie. Dzis w sumie górnik nie mial za wiele argumentów choć bramka Deji ciasteczko. Chyba jedyny celny strzal w pierwszej polowie Łęcznej ale za to jakosciowy.
Bałem sie ok 63 minuty, ze troche gaśniemy fizycznie ale dzis zagraly zmiany. Fajnie, ze w takim meczu szanse dostaje młodzież i sa z tego efekty. Okienko jeszcze trwa licze, ze jeszcze sie wzmocnimy.
Naszym Honorem Jest Nasz Klub! RUCH Chorzów LEGENDA BEZ KOŃCA

fRoś

#79 Post autor: fRoś » 31 sie 2024, o 22:36

Szulczek spuścił Warte mając dobry skład i preferuje defensywny styl gry. Lepiej byłoby zostawić Niedźwiedzia, po co zmieniać?

hehehe :rotfl:

Oby sie dotarli jeszcze, bo widać, że coś kopać mogą. Czekamy na te zapowiadane transfery i jedziemy w góre. Brawo trener! Od razu widać, że inny warsztat i wpuszczenie - nawet na chwilę, "młodzieży", to cieszy.

SOMA na miłość boską, ogarnij się chopie!
Ostatnio zmieniony 31 sie 2024, o 22:38 przez fRoś, łącznie zmieniany 1 raz.

Mavo1920
Kontakt:

#80 Post autor: Mavo1920 » 31 sie 2024, o 22:36

Czyli chyba grali przeciw trenerowi. Takiego zapierdalania jeden za drugiego dawno nie widziałem. Fizycznie można? Można! Szulczek nawet z Monety potrafi coś wycisnąć, niesamowite... Brawo Barański za tego gola, zachował się jak dziewiątka z długoletnim stażem :)

Chce się tych chłopców oglądać :hurra: A jak wrócą kontuzjowani to Dawid będzie miał mega pole manewru :)

pedro-sbl
Kontakt:

#81 Post autor: pedro-sbl » 31 sie 2024, o 22:38

W koncu trocha optymizmu, niysamowicie wazne 3 pkt. W koncu tory z akcji. Ulzylo niysamowicie jak zech zoboczyl zmiana ustawienia.

Smuci to co sie dzieje ze Somom. Baranski ciagle za duzo strat, chocioz przy torze zachowol sie super. Karasinski ustawiony na obronie i zaroz lepiyj zagrol. Drugi tor dlo Lecznyj, u nos katastrofa.

Jadymy na Tychy po nastepne 3 punkty.

btw. jest wyjazd do dzbanow?
Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.

http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280

Marcus
Kontakt:

#82 Post autor: Marcus » 31 sie 2024, o 22:39

a oczywiście trzeba poprawić wyjście z pod pressingu, bo to jest dalej katastrofa ;)

Awatar użytkownika
klimz(R)owiec
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#83 Post autor: klimz(R)owiec » 31 sie 2024, o 22:49

Wróciła przyjemność z oglądania Ruchu.

arcio
Kontakt:

#84 Post autor: arcio » 31 sie 2024, o 22:52

Ogólnie to było widać poprawę więc jest światełko w tunelu. Jest duża szansa na... Oby nie zapeszyć, niech pracują.
Widać elastyczność w ustawieniach i to jest super. W ciągu trzech treningów trener pokazał jak mozna kontrolować grę, że można zmienić w trakcie meczu sposób gry i ustawienie...
Bardzo daleka droga jeszcze ale fundamenty są wylane. Teraz niech Szulczek buduje a będzie fajna wiosna 🙂
PS od początku Barańskiego w Ruchu widziałem go jako 10 czy podwieszony napastnik. Dziś na skrzydle zero i dwie poważne straty na kontrę, a jak się znalazł w swietle bramki to trafił. W następnym meczu on w parze ze Szczepkiem i ok.
nigdy nie jest za późno

19gorek20
Kontakt:

#85 Post autor: 19gorek20 » 31 sie 2024, o 22:54

W końcu 3 pkt
Taktyka dopasowana do tego co mamy plus szybka reakcja zmianami gdy widać było że za przy grze z wahadlami nie wszyscy wiedzą co robić
Na duży plus mazghremi i współpraca z Martinem w 1 połowie
Fajne wejście do drużyny Szwocha
Przerzuty sadloka jak u krossa
Wejście młodych
Ventura powoli zaczyna wyglądać jak piłkarz ( ale to już pisałem dwie kolejki temu )

Na minus zdecydowanie elektryczny bramkarz który na przedpolu dzisiaj beznadziejny
Wejście gory
Nowotny w aktualnej formie jest na poziomie rezerw i trzeba czekać na starzynskiego z kozakiem
Moneta z tego już niestety nic nie będzie chłop ma 3 piłki w 1 połowie na dobicie przeciwnika gdzie wystarczy tylko celnie podać i wszystko zle dodatkowo w drugiej połowie zrobił dwa puste przeloty gdzie zagotowalo się pod bramką

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#86 Post autor: heli » 31 sie 2024, o 22:56

wiele plusów:
- 3 punkty
- proste schematy wprowadzone w kilka dni, jak choćby wbieganie skrzydłowego do środka i krosowa piłka na pokrywającego jego pozycję bocznego obrońcy kilka razy to graliśmy
- MO pod względem techniki, przyjęcia, zrywu nie mamy obecnie drugiego takiego piłkarza, trochę jedynie w defensywie do poprawy
- rogi - mimo, że statystycznie 1 gol na x prób to jednak dla mnie największy pozytyw, bo praktycznie wyeliminowaliśmy kontry przeciwników po naszych rogach. Tylko dwa razy mogło coś takiego się zdarzyć, pytanie czy Łęczna nie ma takich piłkarzy, czy dobra nasza asekuracja
- Karasiński w ofensywie duży pozytyw w tym meczu ( i piszę to ja który praktycznie co mecz na niego narzekoł), ale te niezdecydowanie przy aucie znów go kosztowało kartkę, zresztą auty to ogólnie chyba jeszcze do przećwiczenia na kolejne dni
- dość elastyczne ustawienie w samym jednym meczu graliśmy na trzy taktyki i nie było tak, że któraś wyglądała jakoś fatalnie
- Barański trochę dokładności i decyzji w dograniach, ale ogólnie bardzo dobry występ i spokój przy golu.

nie przesadzałbym też ale z zachwytem bo jednak też wiele nadal do poprawy - były fazy meczu, gdzie graliśmy zbyt nerwowo, początek meczu końcówka pierwszej połowy i końcówka meczu. Nie oczekuje dominowania cały mecz, ale jednak szczególnie w końcówce jakoś było za mało mądrości w utrzymaniu się przy piłce daleko od własnej bramki. Wydawało się, że Nono po to wszedł, a praktycznie za wyjątkiem jednego ładnego przerzutu jakby nie był w grze, Nadal kilka indywidaulnych prostych błędów czy niezdecydowania, gdzie dwóch naszych patrzy na siebie kto ma iść do piłki i końcu zawodnik przeciwnika jest prędzej. Tego pierwszego chyba nie wyeliminujemy, no chyba, że kiedyś pozyskując lepszych graczy, ale te drugie powinno się udać. Turk ma niby 193 cm, a na przedpolu dość słabo.

Myślę, że z każdym kolejnym treningiem będzie większe zrozumienie i wprowadzenie kilku kolejnych prostych schematów dostosowanych do piłkarzy jakich mamy.
Ostatnio zmieniony 31 sie 2024, o 22:57 przez heli, łącznie zmieniany 1 raz.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Marcus
Kontakt:

#87 Post autor: Marcus » 31 sie 2024, o 22:56

Dobra jeszcze jedna rzecz, jeżeli ten Ruch Szulczka wypali a wierze, że tak będzie to trzeba przyznać zarządowi, że po passie złych decyzji tym razem idealny timing, bo patrząc na otwarcie karuzeli trerenerskiej na chwilę obecną, tydzień później i trener Szulczek byłby już gdzieś indziej. Zaznaczyć trzeba, że to dopiero pierwsze zwycięstwo, więc nie ma co popadać w huraoptymizm, wiele pracy przed nami. Zwycięstwo jednak cholernie potrzebne, które może dać ogromnego kopniaka tej drużynie, w dodatku piłkarze mogą spokojnie przygotowywać się w trakcie przerwy reprezentacyjnej.

pRowincjorz
Kontakt:

#88 Post autor: pRowincjorz » 31 sie 2024, o 22:57

Kozak i Chmarek, ja nie potraficie dupska podnieść do hymnu to wy***rdalać do Zabrza :wsciekly:

FCNH1920
Kontakt:

#89 Post autor: FCNH1920 » 31 sie 2024, o 23:02

Jedyn mecz obnażył jakim trenerskim drewnem był niedźwiedź 😅 a kozak raus, jak te plotki co krążą to prowda to niech po prostu wydupio :)
Niebieska Holandia!

iglo
Kontakt:

#90 Post autor: iglo » 31 sie 2024, o 23:03

A jednak my 10 tys uzbierali. Dobry pomysł z samym dołem. Doping momentami w uj konkret. Nawet nie sluszolech jakiś większych żali na około a to spory plus.
Piłkarsko fajny mecz. Fajne bramki no i wynik na plus. Aby poszło do przodu. Fajnie się przeciwna trybuna rozruszała , a przy wyniku już później poszło grubo. Brawo
Z mojej perspektywy przed strzałem życia Lecznej było odepchnięcie i faul dla nas. Musza poczekać na skrót
"Ruch nas rozjechal jak walec, zmiazdzyl, upokorzyl, rozdeptal."

ODPOWIEDZ