Co z tym Ruchem?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
MakeRson
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Co z tym Ruchem?

#23806 Post autor: MakeRson » 16 maja 2024, o 13:59

Ja mam takie inne pytanie odnośnie tego raportu - dlaczego jeszcze jest używany stary herb?
Niebieskie Mysłowice

pedro-sbl
Kontakt:

#23807 Post autor: pedro-sbl » 16 maja 2024, o 16:59

MakeRson pisze:
16 maja 2024, o 13:59
Ja mam takie inne pytanie odnośnie tego raportu - dlaczego jeszcze jest używany stary herb?
Niy oczekuj zbyt wiele, kiedy uoni uzywajom grafik z 90minut :rotfl: :rotfl:
Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.

http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#23808 Post autor: Ozor » 16 maja 2024, o 19:20

pedro-sbl pisze:
16 maja 2024, o 10:54
Niyzle, po wielu latach w nizszych ligach, Ruch za 3 kwartaly mo przychod na poziomie 21m. Czyli pewnie na koniec roku kajs kole 30m. Ameryki niy odkryja ale roznica miyndzy 1 ligom a ekstraklasom jest kolosalno. Jedyn kwartal w esie rowno sie 3 kwartalom w 1 lidze.

Ktos sie orientuje, wynagrodzenia pilkarzy ksieguje sie jako uslugi obce niy?
Dlatego każdy który myśli ze budowa drużyny na Ekstraklasę może trwać lata jest w błędzie .W tym czasie przepaść między ekstraklasa i drużynami w niej grającymi a pierwsza ligą skromnie opłacaną będzie rosła. Wzorem ligi mistrzów coraz mniej będzie miejsca dla nowych a w naszym wypadku beniaminków
ustępujących finansowo nawet zwykłym średniakiem ekstraklasy. Warto wejść jak najszybciej aby strata była jak najmniejsza.

scaneRboy
Kontakt:

#23809 Post autor: scaneRboy » 17 maja 2024, o 07:02

Ozor pisze:
16 maja 2024, o 19:20
pedro-sbl pisze:
16 maja 2024, o 10:54
Niyzle, po wielu latach w nizszych ligach, Ruch za 3 kwartaly mo przychod na poziomie 21m. Czyli pewnie na koniec roku kajs kole 30m. Ameryki niy odkryja ale roznica miyndzy 1 ligom a ekstraklasom jest kolosalno. Jedyn kwartal w esie rowno sie 3 kwartalom w 1 lidze.

Ktos sie orientuje, wynagrodzenia pilkarzy ksieguje sie jako uslugi obce niy?
Dlatego każdy który myśli ze budowa drużyny na Ekstraklasę może trwać lata jest w błędzie .W tym czasie przepaść między ekstraklasa i drużynami w niej grającymi a pierwsza ligą skromnie opłacaną będzie rosła. Wzorem ligi mistrzów coraz mniej będzie miejsca dla nowych a w naszym wypadku beniaminków
ustępujących finansowo nawet zwykłym średniakiem ekstraklasy. Warto wejść jak najszybciej aby strata była jak najmniejsza.
Myślę, że fakt gry z ekstraklasie ma swoją niepodważalną wagę, ale są też inne czynniki. Mam na myśli grę na SŚ. Co prawda uważam, że ktoś udostępniając nam go "po cenie Gliwic" po prostu dopłaca do interesu, a mówiąc inaczej sponsoruje nas. Jakby nie patrzeć kilka razy "wyprodukowaliśmy" wydarzenia medialne, które budziły ogromne zainteresowanie na trybunach i co ważne przed telewizorami i potem w internecie. Wszystkie te doświadczenia trzeba starannie przemyśleć i wracać jak najszybciej do ekstraklasy.
Kolega wyżej oszacował, że kiepsko sportowo sobie radząc, klub będzie miał koło 30mln przychodu. Spokojnie licząc jest to kwota będąca około 12% kosztu nowego stadionu oraz 3,6% budżetu miasta.
Zmierzam do tego, że jest kolejne potwierdzenie sukcesu Czasu Odbudowy i wszystkich ludzi, którzy przyłożyli do tego rękę. Najcenniejsze jest to, że klub rozumiany jako społeczność nauczyliśmy się razem pracować na rzecz wspólnego dobra. W ogóle nie przejmujmy się tym spadkiem, ponieważ doskonale wiemy co i jak trzeba robić.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#23810 Post autor: Scypion » 17 maja 2024, o 08:16

Zobaczycie skład tydzień po Cracovii to przestaniecie marzyc o szybkich powrotach. Chyba, ze macie na myśli te regionalligi pttkowskie.

Awatar użytkownika
HullCityFC
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#23811 Post autor: HullCityFC » 17 maja 2024, o 08:54

Scypion pisze:
17 maja 2024, o 08:16
Zobaczycie skład tydzień po Cracovii to przestaniecie marzyc o szybkich powrotach. Chyba, ze macie na myśli te regionalligi pttkowskie.
Sory, ale pieprzysz za przeproszeniem. Tydzien po Cracovii ciagle naszymi pilkarzami beda Szczepan, Starzynski, Wojtowicz, Kozak czy Szymanski. To jest kregoslup druzyny na przyszly sezon o jakosci jakiej nie ma nikt w tej lidze. Byc moze odejdzie Wojtowicz, a ja mysle, ze zostanie na ten sezon.

Bedziemy po Wisle (jak nie awansuje) najatrakcyjniejszym klubem w lidze z punktu sportowego i finansowego.

Dlaczego mamy nie grac o awans skoro wszystkoe znaki na niebie wskazuja ze bedzie TOP 3 faworytow.

LKS i Korone tez czeka rewolucja po spadku. Juz to za zapowiadano tam.

Po raz puerwszy od 20 lat mamy wsparcie miasta, mamy dobrego sponsora, medialnosc, zainteresowanie..

Jestem pewien, ze bedziemy grac o awans. Ba. Piwiem, ze awansujemy.

Waserwaga
Kontakt:

#23812 Post autor: Waserwaga » 17 maja 2024, o 09:06

Jeżeli myślisz że Szczepan, Wojtowicz i Kozak na pewno zostaną to jesteś mega optymistą. Najprawdopodobniej zostanie 1 z nich

scaneRboy
Kontakt:

#23813 Post autor: scaneRboy » 17 maja 2024, o 09:08

Scypion pisze:
Skąd u Ciebie aż taki pesymizm? Różnie może być oczywiście ale tak to napisałeś, jakbyś wiedział więcej niż my.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

max44

#23814 Post autor: max44 » 17 maja 2024, o 09:09

To ze mają kontrakty nie znaczy ze zostaną. Awansować bedzie bardzo ciężko. Na razie to wróżenie - zobaczy się kto na sicher zostanie i kto przyjdzie, wtedy bedzie mozna wiecej powiedziec.

Awatar użytkownika
jalboss
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#23815 Post autor: jalboss » 17 maja 2024, o 09:12

Waserwaga pisze:
17 maja 2024, o 09:06
Jeżeli myślisz że Szczepan, Wojtowicz i Kozak na pewno zostaną to jesteś mega optymistą. Najprawdopodobniej zostanie 1 z nich
Za bardzo przywiązujecie się do nazwisk. Najważniejsze to dobrze przepracować letnie okienko transferowe. Trzeba znaleźć godnych następców na I ligę, takich, żeby strata Szczepana, czy Kozaka, czy Wójtowicza nie była zbyt duża, albo nawet żadna.
NIEBIESCY KIBICE MÓWIĄ...

Awatar użytkownika
HullCityFC
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#23816 Post autor: HullCityFC » 17 maja 2024, o 09:42

Waserwaga pisze:
17 maja 2024, o 09:06
Myslicie, ze Niedzwiedz, Siemianowski czy Stoklosa to debile, ktorzy pozwola na wymiane calej kadry? Tu nikt nie bedzie budowal calej kadry od nowa. Jesli odejdzie zalozmy Szczepan z Wojtowiczem to zostanie przykladowo Novotny, Josema i Dadok.

Jesli nikt nie przedluzy konczacych sie umow to nie odejdzie nikt z waznymi kontraktami.

Wiecej optymizmu. Mamy grac o utrzymanie w lidze z Kotwica, Siedlcami, Nieciecza, Odra, Miedzia, Motorem czy Leczna? Czy wy na leb upadliscie?

To zupelnie inna sytuacja niz 2017 rok.

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#23817 Post autor: Scypion » 17 maja 2024, o 09:50

scaneRboy pisze:
17 maja 2024, o 09:08
Scypion pisze:
Skąd u Ciebie aż taki pesymizm? Różnie może być oczywiście ale tak to napisałeś, jakbyś wiedział więcej niż my.
Tak juz mam :D W sensie jestem pesymistą. Skąd u Was ten optymizm? :D Z kolei ja bardzo chętnie się zdziwię i zobaczę silny skład w lipcu. Wiem tyle co Wy albo mniej.

max44

#23818 Post autor: max44 » 17 maja 2024, o 09:52

Bedziesz sie tlumaczył jak awansu nie bedzie. Twoj post przypomne. Debilami nie są, ale nie ogarnęli Ekstraklasy, to 1 ligi tez moze byc roznie.

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#23819 Post autor: Scypion » 17 maja 2024, o 09:53

max44 pisze:
17 maja 2024, o 09:52
Bedziesz sie tlumaczył jak awansu nie bedzie. Twoj post przypomne. Debilami nie są, ale nie ogarnęli Ekstraklasy, to 1 ligi tez moze byc roznie.
Ja sie mam tlumaczyc bo nie bedzie awansu?

max44

#23820 Post autor: max44 » 17 maja 2024, o 09:56

Do HullCityFC to było.

ODPOWIEDZ