Co z tym Ruchem?
- MakeRson
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Re: Co z tym Ruchem?
Ja mam takie inne pytanie odnośnie tego raportu - dlaczego jeszcze jest używany stary herb?
Niebieskie Mysłowice
-
- Kontakt:
Niy oczekuj zbyt wiele, kiedy uoni uzywajom grafik z 90minut

Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.
http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280
http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Dlatego każdy który myśli ze budowa drużyny na Ekstraklasę może trwać lata jest w błędzie .W tym czasie przepaść między ekstraklasa i drużynami w niej grającymi a pierwsza ligą skromnie opłacaną będzie rosła. Wzorem ligi mistrzów coraz mniej będzie miejsca dla nowych a w naszym wypadku beniaminkówpedro-sbl pisze: ↑16 maja 2024, o 10:54Niyzle, po wielu latach w nizszych ligach, Ruch za 3 kwartaly mo przychod na poziomie 21m. Czyli pewnie na koniec roku kajs kole 30m. Ameryki niy odkryja ale roznica miyndzy 1 ligom a ekstraklasom jest kolosalno. Jedyn kwartal w esie rowno sie 3 kwartalom w 1 lidze.
Ktos sie orientuje, wynagrodzenia pilkarzy ksieguje sie jako uslugi obce niy?
ustępujących finansowo nawet zwykłym średniakiem ekstraklasy. Warto wejść jak najszybciej aby strata była jak najmniejsza.
-
- Kontakt:
Myślę, że fakt gry z ekstraklasie ma swoją niepodważalną wagę, ale są też inne czynniki. Mam na myśli grę na SŚ. Co prawda uważam, że ktoś udostępniając nam go "po cenie Gliwic" po prostu dopłaca do interesu, a mówiąc inaczej sponsoruje nas. Jakby nie patrzeć kilka razy "wyprodukowaliśmy" wydarzenia medialne, które budziły ogromne zainteresowanie na trybunach i co ważne przed telewizorami i potem w internecie. Wszystkie te doświadczenia trzeba starannie przemyśleć i wracać jak najszybciej do ekstraklasy.Ozor pisze: ↑16 maja 2024, o 19:20Dlatego każdy który myśli ze budowa drużyny na Ekstraklasę może trwać lata jest w błędzie .W tym czasie przepaść między ekstraklasa i drużynami w niej grającymi a pierwsza ligą skromnie opłacaną będzie rosła. Wzorem ligi mistrzów coraz mniej będzie miejsca dla nowych a w naszym wypadku beniaminkówpedro-sbl pisze: ↑16 maja 2024, o 10:54Niyzle, po wielu latach w nizszych ligach, Ruch za 3 kwartaly mo przychod na poziomie 21m. Czyli pewnie na koniec roku kajs kole 30m. Ameryki niy odkryja ale roznica miyndzy 1 ligom a ekstraklasom jest kolosalno. Jedyn kwartal w esie rowno sie 3 kwartalom w 1 lidze.
Ktos sie orientuje, wynagrodzenia pilkarzy ksieguje sie jako uslugi obce niy?
ustępujących finansowo nawet zwykłym średniakiem ekstraklasy. Warto wejść jak najszybciej aby strata była jak najmniejsza.
Kolega wyżej oszacował, że kiepsko sportowo sobie radząc, klub będzie miał koło 30mln przychodu. Spokojnie licząc jest to kwota będąca około 12% kosztu nowego stadionu oraz 3,6% budżetu miasta.
Zmierzam do tego, że jest kolejne potwierdzenie sukcesu Czasu Odbudowy i wszystkich ludzi, którzy przyłożyli do tego rękę. Najcenniejsze jest to, że klub rozumiany jako społeczność nauczyliśmy się razem pracować na rzecz wspólnego dobra. W ogóle nie przejmujmy się tym spadkiem, ponieważ doskonale wiemy co i jak trzeba robić.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
- Scypion
- Wspiera "Wielki Ruch"
Zobaczycie skład tydzień po Cracovii to przestaniecie marzyc o szybkich powrotach. Chyba, ze macie na myśli te regionalligi pttkowskie.
- HullCityFC
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Sory, ale pieprzysz za przeproszeniem. Tydzien po Cracovii ciagle naszymi pilkarzami beda Szczepan, Starzynski, Wojtowicz, Kozak czy Szymanski. To jest kregoslup druzyny na przyszly sezon o jakosci jakiej nie ma nikt w tej lidze. Byc moze odejdzie Wojtowicz, a ja mysle, ze zostanie na ten sezon.
Bedziemy po Wisle (jak nie awansuje) najatrakcyjniejszym klubem w lidze z punktu sportowego i finansowego.
Dlaczego mamy nie grac o awans skoro wszystkoe znaki na niebie wskazuja ze bedzie TOP 3 faworytow.
LKS i Korone tez czeka rewolucja po spadku. Juz to za zapowiadano tam.
Po raz puerwszy od 20 lat mamy wsparcie miasta, mamy dobrego sponsora, medialnosc, zainteresowanie..
Jestem pewien, ze bedziemy grac o awans. Ba. Piwiem, ze awansujemy.
-
- Kontakt:
Jeżeli myślisz że Szczepan, Wojtowicz i Kozak na pewno zostaną to jesteś mega optymistą. Najprawdopodobniej zostanie 1 z nich
-
- Kontakt:
Skąd u Ciebie aż taki pesymizm? Różnie może być oczywiście ale tak to napisałeś, jakbyś wiedział więcej niż my.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
-
To ze mają kontrakty nie znaczy ze zostaną. Awansować bedzie bardzo ciężko. Na razie to wróżenie - zobaczy się kto na sicher zostanie i kto przyjdzie, wtedy bedzie mozna wiecej powiedziec.
- jalboss
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Za bardzo przywiązujecie się do nazwisk. Najważniejsze to dobrze przepracować letnie okienko transferowe. Trzeba znaleźć godnych następców na I ligę, takich, żeby strata Szczepana, czy Kozaka, czy Wójtowicza nie była zbyt duża, albo nawet żadna.
NIEBIESCY KIBICE MÓWIĄ...
- HullCityFC
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Myslicie, ze Niedzwiedz, Siemianowski czy Stoklosa to debile, ktorzy pozwola na wymiane calej kadry? Tu nikt nie bedzie budowal calej kadry od nowa. Jesli odejdzie zalozmy Szczepan z Wojtowiczem to zostanie przykladowo Novotny, Josema i Dadok.
Jesli nikt nie przedluzy konczacych sie umow to nie odejdzie nikt z waznymi kontraktami.
Wiecej optymizmu. Mamy grac o utrzymanie w lidze z Kotwica, Siedlcami, Nieciecza, Odra, Miedzia, Motorem czy Leczna? Czy wy na leb upadliscie?
To zupelnie inna sytuacja niz 2017 rok.
- Scypion
- Wspiera "Wielki Ruch"
Tak juz mam

-
Bedziesz sie tlumaczył jak awansu nie bedzie. Twoj post przypomne. Debilami nie są, ale nie ogarnęli Ekstraklasy, to 1 ligi tez moze byc roznie.
- Scypion
- Wspiera "Wielki Ruch"
-
Do HullCityFC to było.