Zapomniołeś wspomnońć co prowda tyż o plotce ale jednak, o niy jakim TW
Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Re: Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
Nojwiynkszom RUCHu wartościom NIY jest to, że nigdy niy upado na kolana, ale to, że zawsze umiy sie z tych kolan dzwignońć."
-
- Kontakt:
Jeśli chodzi o plotki, to tzw. kontrolowane wycieki wypuszczają managerowie, żeby podbić stawkę. W naszym przypadku byłoby to kontrproduktywne, skoro powszechnie wiadomo, że płacimy najmniej.
wg. ważne, że nie ma już tej patoli co kiedyś. Dowiadywaliśmy się, że ktoś u nas przeszedł badania, a dzień później lądował u konkurencji.
wg. ważne, że nie ma już tej patoli co kiedyś. Dowiadywaliśmy się, że ktoś u nas przeszedł badania, a dzień później lądował u konkurencji.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Zaufania jest, gorzej z cierpliwościątomicher pisze: ↑13 cze 2023, o 13:22Nie ma plotek, bo nie ma ich kto siać.
W klubie mało osób odpowiedzialnych jest za politykę transferową, co prowadzi do tego, że niemal o każdym z nich dowiadujemy się ze zdjęcia z uściskiem dłoni.
Marcin i ekipa robią taką robotę z zatrudnianiem zawodników, że nie zostaje nic tylko im zaufać. Przez ostatnie lata bardzo rzadko się mylili, co wcale nie jest takie oczywiste, nawet dla zespołów mających kilkukrotnie większe budżety. Wszędzie się słyszy o totalnych niewypałach transferowych. U nas przy takich możliwościach jakie mamy to jak granie w championship manager level super hard![]()
Pozostaje nam przeglądać czasami konto Ruchu na twitterze, lub oficjalną stronęCoś czuje że już niedługo pierwsze informacje będą spływać, zarówno IN jak i OUT.

- Rickenn10
- Kontakt:
To tylko świadczy o tym, że w klubie dzieje się dobrze skoro każdy już czeka jak na szpilkachchropaczow pisze: ↑13 cze 2023, o 13:29Zaufania jest, gorzej z cierpliwościątomicher pisze: ↑13 cze 2023, o 13:22Nie ma plotek, bo nie ma ich kto siać.
W klubie mało osób odpowiedzialnych jest za politykę transferową, co prowadzi do tego, że niemal o każdym z nich dowiadujemy się ze zdjęcia z uściskiem dłoni.
Marcin i ekipa robią taką robotę z zatrudnianiem zawodników, że nie zostaje nic tylko im zaufać. Przez ostatnie lata bardzo rzadko się mylili, co wcale nie jest takie oczywiste, nawet dla zespołów mających kilkukrotnie większe budżety. Wszędzie się słyszy o totalnych niewypałach transferowych. U nas przy takich możliwościach jakie mamy to jak granie w championship manager level super hard![]()
Pozostaje nam przeglądać czasami konto Ruchu na twitterze, lub oficjalną stronęCoś czuje że już niedługo pierwsze informacje będą spływać, zarówno IN jak i OUT.
![]()

Szatnie mamy pewnie jedną z lepszych, w Rakowach, legiach i innych jeden za drugim w ogień nie pójdzie.
A u nas np Feliks mimo, że był tylko chwilę emocje nim targają jakby spędził u nas 10 lat i osiągał przez te lata same sukcesy.
,,To ja dziękuję, że mogłem tu być'' - do takich słów wypożyczonego piłkarza na pół roku chyba nie trzeba niczego więcej dodawać

- rafraf32
- Kontakt:
TW był już rozszyfrowany. Na innych stronach klubowych czytołżech, że niejaki Lipsky chętnie by sam wrócił, u Ciony padło nazwisko Konczkowski i Starzyński, kajś żech czytoł że jak Bartola odpalili w Lubinie to pewnie u nos zakotwiczy. Szkoda tych dwóch młodych co Widzew ich bierze, bo obaj byli do pierwszej jedenastki u nos lub na pierwszych wchodzących z ławki. Od dobrego znajomego z Pomorza padło hasło H.Adamczyk ... że chce do Extraklapy i podpbno u n ich padła nazwa R, ale nie chce mi sie wierzyć.
Jo czekom na pierwsze wzmocnienie w tym okienku : J.Szkrobacz, J. Woś, W.Grzyb i R. Kołodziejczyk przedłużyli kontrakty.

A później co sztab zdecyduje - podpisuja się obiema rękami pod ich decyzjami !!!
"W życiu piękne są tylko szpile ! "
- rafraf32
- Kontakt:
Wiem, że za Feliksa cza dużo wybecalować ... ale jak w Radomiu ściągą kilku zagranicznych ( a 2 już zakontaktowali) może warto wrócić do tematu i spróbować chopa ściągnąć na stałe. Czuja, że mo dużo więcej do zaprezentowania niż pokozoł przez ta jedna runda. To samo myśla o Kobusińskim, który dobrze wyglondoł jak groł na szpicy , niż bocznego napiastnika, jego tyż bych widzioł na Extraklape.Rickenn10 pisze: ↑13 cze 2023, o 15:05To tylko świadczy o tym, że w klubie dzieje się dobrze skoro każdy już czeka jak na szpilkachchropaczow pisze: ↑13 cze 2023, o 13:29Zaufania jest, gorzej z cierpliwościątomicher pisze: ↑13 cze 2023, o 13:22Nie ma plotek, bo nie ma ich kto siać.
![]()
![]()
Szatnie mamy pewnie jedną z lepszych, w Rakowach, legiach i innych jeden za drugim w ogień nie pójdzie.
A u nas np Feliks mimo, że był tylko chwilę emocje nim targają jakby spędził u nas 10 lat i osiągał przez te lata same sukcesy.
,,To ja dziękuję, że mogłem tu być'' - do takich słów wypożyczonego piłkarza na pół roku chyba nie trzeba niczego więcej dodawać![]()
- MakeRson
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Kobusiński bardzo nieskuteczny. Mnie w ogóle nie przekonał, a parę sytuacji w meczach do strzelenia bramki miał. Najbliższy przykład, to ostatni mecz z Tychami gdzie powinien na przerwę schodzi z hattrickiem. Z dwójki Feliks/Kobusiński zdecydowanie bardziej widziałbym tego pierwszego. Michał, ma pojęcie gdzie trafił i przy przepracowaniu okresu przygotowawczego w Ruchu mógłby jeszcze się rozwinąć i coś dać Naszej drużynie.
Niebieskie Mysłowice
-
- Kontakt:
Z tym hat-trickiem to bez przesady, gdyby trafiał w każdej sytuacji to by nie grał u nas. Moim zdaniem Kobusiński to taki niezły joker dla dolnych rejonów ekstraklasy, i to wydaje się być dla niego sufit na dzień dzisiejszy.
Bardzo trudne zadanie dla naszego pionu sportowego, aby przed startem ligi odpowiednio wzmocnić zespół... bo oprócz PR-u i pensji wypłacanych w terminie to nie mamy za dużo do zaoferowania. Podejrzewam że oprócz wyróżniających się zawodników z 1 ligi (których też tak łatwo nie pozyskamy), trzeba będzie znaleźć kogoś nieoczywistego, plus wydaje mi się że weźmiemy kogoś młodego na wypożyczenie z topowych klubów ligi.
Bardzo trudne zadanie dla naszego pionu sportowego, aby przed startem ligi odpowiednio wzmocnić zespół... bo oprócz PR-u i pensji wypłacanych w terminie to nie mamy za dużo do zaoferowania. Podejrzewam że oprócz wyróżniających się zawodników z 1 ligi (których też tak łatwo nie pozyskamy), trzeba będzie znaleźć kogoś nieoczywistego, plus wydaje mi się że weźmiemy kogoś młodego na wypożyczenie z topowych klubów ligi.
-
- Kontakt:
Maciej Grygierczyk:
Na moje oko to przynajmniej jeden powrót z Lubina do Chorzowa w tym okienku powinien się wydarzyć
M. Bartolewski - co #NiebieskiTT myśli
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Sam trener chyba mówił, że nie jest to wykluczony kierunek, bo transfer Sedlaka okazał się całkiem dobry i warto szukać też za południową granicą.
-
- Kontakt:
Trzeba też brać pod uwagę, że dobry Słowak/Czech jest tańszy, niż dobry Polak co jest straszne ale prawdziwe 

-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
tylko zwiększą ilością zagranicznych zawsze może się pojawić problem asymilacji,
co do Bartolewskiego to szczerze od paru lat nie oglądałem ekstraklasy, może jakieś pojedyncze mecze.
Czy serio to może być takie wzmocnienie? Bo o Wincierszu też każdy myślał, że wróci i będzie super jak na ta liga.
Jasne Bartolewski widza coś tam w tej ekstraklasie meczów zaliczył, ale w ostatnich miesiącach nie wiem czy kontuzja czy po prostu decyzna Fornalika praktycznie nie grał, w tym roku dwa mecze w ex (ostatni na początku lutego) i 3 mecze w rezerwach. A u nas jak grał to jednak była III liga.
Wiadomo, że każda decyzja należy do sztabu i zarządu, wiadomo, że to bardzo fajny synek i dobrze u nas się prezentował, ale ciężko mi sobie wyobrazić, że to jakieś wielkie wzmocnienie byłoby. Z drugiej strony wiadomo, że ograniczenia finansowe są i pewnie jak zwykle może się okazać, że kadrę będziemy zamykali późno, bo znów dla wielu, których chcemy możemy być dopiero jakimś wariantem B.
co do Bartolewskiego to szczerze od paru lat nie oglądałem ekstraklasy, może jakieś pojedyncze mecze.
Czy serio to może być takie wzmocnienie? Bo o Wincierszu też każdy myślał, że wróci i będzie super jak na ta liga.
Jasne Bartolewski widza coś tam w tej ekstraklasie meczów zaliczył, ale w ostatnich miesiącach nie wiem czy kontuzja czy po prostu decyzna Fornalika praktycznie nie grał, w tym roku dwa mecze w ex (ostatni na początku lutego) i 3 mecze w rezerwach. A u nas jak grał to jednak była III liga.
Wiadomo, że każda decyzja należy do sztabu i zarządu, wiadomo, że to bardzo fajny synek i dobrze u nas się prezentował, ale ciężko mi sobie wyobrazić, że to jakieś wielkie wzmocnienie byłoby. Z drugiej strony wiadomo, że ograniczenia finansowe są i pewnie jak zwykle może się okazać, że kadrę będziemy zamykali późno, bo znów dla wielu, których chcemy możemy być dopiero jakimś wariantem B.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
- rafraf32
- Kontakt:
Coś tam pogroł u EX ... a i u nos był jednym z lepszych. Zoboczymy co będzieheli pisze: ↑13 cze 2023, o 21:41tylko zwiększą ilością zagranicznych zawsze może się pojawić problem asymilacji,
Zagłębie Lubin 54 3 3
Ruch Chorzów Ruch Chorzów 40 9 2
Pogoń Szczecin U19 Pogoń Szczecin U19 20 3 4
Stilon Gorzów Wielkopolski Stilon Gorzów Wielkopolski 20 2 -
Zagłębie Lubin II Zagłębie Lubin II 8 2 1
Pogoń Szczecin II Pogoń Szczecin II 6 -
-
A kogo ty się tu spodziewasz Ivi Lopeza? Przecież to jasne ze będziemy brać odrzuty. Lewy obrońca z lewa noga to bardzo dobry typ. W ektraklasie pograł, a nie jak Wincierz w 2 meczach ppheli pisze: ↑13 cze 2023, o 21:41tylko zwiększą ilością zagranicznych zawsze może się pojawić problem asymilacji,