Sikora - Mokrzycki - Swędrowski

Wydaje mi się, że wtedy Swędrowski poszedł by wyżej za napastników.
Dokładnie. Jeśli celem ma być ekstraklasa to potrzebujemy zbudować fundamenty silniejsze niz stan obecny. Brakuje nam lewego wahadła, napastnika, obrońcy do rywalizacji w trójce Szur, Kasol, Sadlok. Kolejno - mocnego młodzieżowca dla zmiany Tomka Wójtowicza i nieszablonowego pomocnika do środka (Mokry
Wg transfermarkt średni skład w 1 lidze wynosi 30 piłkarzy. U nas jest 29, a namniejszy jest w Katowicach (26). Teoretycznie mamy zapas i możemy podpisywać sporo (np w Stali 36 grajków), wszystko zależy od finansów. Podobno po ostatnim wystąpieniu w radzie miasta był całkiem pozytywny odzew. Ciekawe kiedy przełoży się to na konkrety, bo np 300 tysięcy dodatkowe może zdziałać na prawdę porządnego zawodnika na cały rok, albo np 3 kontrakty młodzieżowe, bo trzeba o tym też pamiętać. Pewnie w przyszłym sezonie już bardziej do gry wejdą Barański i Franke, trzeba też taką zdolną młodzież łapać w każdej okazji.
jajo pisze: ↑14 lis 2022, o 17:52wg mnie Kwietniewski sie sprawdzil. nie gra jakos wybitnie, ale tez wygral na ta chwile rywalizacje z Ecikiem i Fosa o 10 a i na wahadle wychodzi szybciej niz Monet.
wlasnie Monet jest dla mnie najwiekszym zawodem okienka, zwlaszcza po dobrym poczatku.
na liczby transfermarktu bym nie zwracal uwagi.
budzet tez mamy mniejszy, to nie mozemy dorownywac. poza tym z tego sie nie wyczyta ilu graczy jest na kontraktach juniorskich, jakichs stypendiach itd.
dla mnie zeszle okienko:
- Szur - top
- Swędrowski - top
- Pląskowski - ok
- Kwietniewski - ok
- Michalski - ok
- Sadlok - ok
- Piątek - przeciętnie
- Witek - przeciętnie
- Moneta - poniżej oczekiwań
- Winciersz - totalne nieporozumienie
- Barański - troche inna kategoria. dla mnie to jest top, ze wyciagamy takiego juniora.Zgadzam sie z Toba dobre podsumowanie z tym ze Plaskowski ok.bronia go liczby wobec zagranych minut ale to troche taki Rasiak z leksza drewniany calkowity brak techniki i na warunki jakie posiada to tez czasami sobie nie radzi z mniejszymi slabszymi fizycznie.Nam potrzeba kogos bramkostrzelnego bo ani Szczepek ani Plaskowski tych bramek nie strzelaja na tyle ile maja okazji i tyle ile powinien strzelac w sezonie dobry napastnik
Natomiast te wszystkie transfery powinno sie jeszcze porownac w przeliczniku cena/jakosc. nie mamy tutaj otwartych danych, ale mozemy sie domyslac.
Sadlok zarabiajacy najwiecej to dla mnie ponizej oczekiwan. z jednej strony spokoj z tylu, z drugiej za duzo glupich bledow na goscia za takie pieniadze. po drugiej stronie Plaskowski, ktory jako rezerwowy glownie naprawde niezle liczby wykrecil. mysle, ze jego bramki/asysty to beda najtansze gole w przeliczeniu na zlotowke calej ligi. bardzo dobry, zdecydowanie nieoczywisty transfer.
Szur i Swędrowski chyba pod kazdym wzgledem top. Chyba kazdy sie zgodzi, ze goscie pasowaliby nawet do Ekstraklasy. Chyba bezdyskusyjnie nasze 2 najlepsze wzmocnienia, gdzie od innych nazwisk oczekiwalismy wiecej.
jajo pisze: ↑14 lis 2022, o 17:52wg mnie Kwietniewski sie sprawdzil. nie gra jakos wybitnie, ale tez wygral na ta chwile rywalizacje z Ecikiem i Fosa o 10 a i na wahadle wychodzi szybciej niz Monet.
wlasnie Monet jest dla mnie najwiekszym zawodem okienka, zwlaszcza po dobrym poczatku.
na liczby transfermarktu bym nie zwracal uwagi.
budzet tez mamy mniejszy, to nie mozemy dorownywac. poza tym z tego sie nie wyczyta ilu graczy jest na kontraktach juniorskich, jakichs stypendiach itd.
dla mnie zeszle okienko:
- Szur - top
- Swędrowski - top
- Pląskowski - ok
- Kwietniewski - ok
- Michalski - ok
- Sadlok - ok
- Piątek - przeciętnie
- Witek - przeciętnie
- Moneta - poniżej oczekiwań
- Winciersz - totalne nieporozumienie
- Barański - troche inna kategoria. dla mnie to jest top, ze wyciagamy takiego juniora . Zgadzam sie z Toba dobre podsumowanie z tym ze Plaskowski ok.bronia go liczby wobec zagranych minut ale to troche taki Rasiak z leksza drewniany calkowity brak techniki i na warunki jakie posiada to tez czasami sobie nie radzi z mniejszymi slabszymi fizycznie.Nam potrzeba kogos bramkostrzelnego bo ani Szczepek ani Plaskowski tych bramek nie strzelaja na tyle ile maja okazji i tyle ile powinien strzelac w sezonie dobry napastnik
Najwiekszo zagadka to Monet: na poczatku te jego wejscia to az uciecha bylo patrzec, asysty brama na stali ogolnie fajnie ale nie wiem czy u niego to niy problem z pogodzeniem sie z rola zmiennika.
to dla mnie pewien symbol rozwoju klubu. sciagamy chlopaka, o ktorego poklocili sie Ekstraklasowicze. jako taki, go traktuje pozytywnie, nawet gdyby chlopakowi cos sie stalo fizycznie czy psychicznie i do grania profesjonalnego nei dojechal.
Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] i 71 gości