Co z tym Ruchem?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
arango-mokre
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Co z tym Ruchem?

#21736 Post autor: arango-mokre » 9 lis 2019, o 13:50

Wela pisze:
9 lis 2019, o 11:33
arango-mokre pisze:
9 lis 2019, o 04:13
Jak tam inwestorzy panie Wela bo już blisko 15-wiemy coś już wiecej?
Arango-mokre,
Myślę, że na dniach termin zostanie zamknięty.
Akcjonariusze określili cały tydzień na miejscu do dyspozycji. Inwestor wskaże dokładny dzień. Czekamy na potwierdzenie.

pyRsk!

PyRsk:)

zibi170
Kontakt:

#21737 Post autor: zibi170 » 9 lis 2019, o 15:00

Wela, przypowiesc mi znana, srednio wprawdzie na temat, choc przyznaje, zyciowo pouczajaca.
Nie jestem Twoim wrogiem. Nie mam zamiaru, ani ochoty pisac polemicznych postow.
Tylko dla porzadku, nie mysl, ze wokolo same pelikany z szerokimi przelykami.
Tyle ode mnie.

PozdRawiam

Awatar użytkownika
Radvan138
Kontakt:

#21738 Post autor: Radvan138 » 9 lis 2019, o 18:54

Wela pisze:
9 lis 2019, o 03:30
South,

A tak poważnie South... Nie ma poważniejszych problemów? Budżet Ruchu na 2020, obchody 100 lecia, nowy stadion?
Przeciez jest cacy. Max miesieczne zatory z wyplaty, inwestor za dwa tydnie itp itd. Weznie sie zas kolejny kredycik w razie czego a i do miasta idzie oczko puscuc o dodatkowo kasa

Awatar użytkownika
viktor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#21739 Post autor: viktor » 9 lis 2019, o 21:11

Proponuję do Pana Weli mieć dalej dystans,dystans jak z Cichy na księżyc.
...drina goni kolejny drin remix browar,wóda,gin...

South
Kontakt:

#21740 Post autor: South » 9 lis 2019, o 21:37

Jak pisze kolega wyżej DEJCIE SE POZÓR. Powiązania panów (Bik-Waszczuk) były przetaczane wcześniej, nie zdziwiłbym się gdyby gość miał za cel wejście w kibiców i utrzymanie SA. Pan Bik jest wyrachowany i doświadczony, nie pozwoli utopić pieniędzy.

Będzie płacz wiosną jak nie awansujemy, a dlugi będą bez możliwości spłaty.

PS. panie Waszczuk daj sobie na wstrzymanie i nie odpisuj.

PS2. Tak pisz do nas (nie teraz, w przyszłości) po polsku.

viperR
Kontakt:

#21741 Post autor: viperR » 9 lis 2019, o 22:30

Wela to już jest chyba po za strukturami klubu i nie pełni żadnej funkcji.

bez napinki, z czyjego nadania są te rozmowy z potencjalnym inwestorem, rozumiem że to jakieś pełnomocnictwo ze strony udziałowców.

Wela

#21742 Post autor: Wela » 9 lis 2019, o 23:56

zibi170 pisze:
9 lis 2019, o 15:00
Wela, przypowiesc mi znana, srednio wprawdzie na temat, choc przyznaje, zyciowo pouczajaca.
Nie jestem Twoim wrogiem. Nie mam zamiaru, ani ochoty pisac polemicznych postow.
Tylko dla porzadku, nie mysl, ze wokolo same pelikany z szerokimi przelykami.
Tyle ode mnie.

PozdRawiam
Zibi170,

Jakich wrogów? Kiedy Wy szerzej otworzycie oczy?
O to chodzi, żeby się nie okazało, że Kibice są tymi pelikanami... 😢
Czujność trzeba zachować! Yno nie wobec Waszczuka, jak pisze Viktor, a wobec akcjonariuszy!

Zgadzam się w 100 % z sarkazmem Radvana138!

To już szczyt szczęścia? Jedna zaległa pensja? Deklaracje bez pokrycia akcjonariuszy! Granie na nosie przez Kotalę - rzucane ochłapy, łatanie a nie inwestowanie i "kupowanie" ludzi... Widzieliście gazetki i kampania ŁYSEGO o dupnych inwestycjach?

A co my robimy od ostatniej manifestacji?
Co dalej z WALKĄ o stadion???
Nie chcę wychodzić przed szereg, bo macie swoją hierarchię, ale gdzie dalsze kroki?

ViperR, akcjonariusze wiedzą o inwestorze, tyle co wszyscy. Nie mam do nikogo z nich zaufania!

South, popytej tych Chopców, kierziy łazili do p. Bika, niych Ci pedzom jak p. Bik trysko sympatiom do Waszczuka...
Nic Ci tam niy szumi w gowie? Niy widziysz, że Z.Bik i Kotala dogodali sie we sprawie wydupiynio Waszczuka? Popytej i wejrzyj sam bez ślypia 😉

Niebiescy, poszliśmy do przodu, ale jak stracimy to, co jest wywalczone, to za 2-3 miesiące będziemy bardziej w czarnej d... niż w lipcu, 4 miesiące temu!

Przejrzyjcie na oczy, bo za chwilę okaże się, że Robbo2k zostanie prorokiem w swoim czarnym jasnowidztwie!

Nie mogę tego pojąć, że stanowicie taką siłę i nie wykorzystujecie jej!

Viktor, South i inksi, może zamiast szukać kosmicznych powiązań Waszczuka z UFO i innymi, może lepiej usiąść do rozmów i sprawdzić co możemy razem zrobić, żeby pilnować Ruchu i walczyć o stadion?

POMYŚLCIE YNO O TYM!

Kotala wyje...ł mnie na zbity pysk! Bik mnie poświęcił dla swoich interesów, a wśród Was jeszcze są tacy, którzy widzą linię Wela - Bik?
No bez jaj...

TERAZ JA WAM COŚ POWIEM!

Mieliście rację 4 miesiące temu. Byłem potrzebny akcjonariuszom, to na mnie postawili. Przestałem być, to mnie odstrzelili...

Słyszałem nawet taką wersję, że dali mi wice, żeby pod moim zarządzaniem spółka upadła, ale jednak przyszły wyniki sportowe i obroniliśmy się i musieli zmienić front, a Waszczuka wydupić. To wersja od bardzo poważnej osoby.

Nie zapomnijcie o tym, że oni najbardziej boją się ZJEDNOCZONYCH KIBICÓW, MÓWIĄCYCH JEDNYM.GŁOSEM!

I nie zapominajcie, że każdy z nich ma ludzi, którzy dokładnie śledzą to forum.

WALCZYMY NIEBIESCY! 💪💙

pyRsk!

viperR
Kontakt:

#21743 Post autor: viperR » 10 lis 2019, o 11:44

Wela pisze:
9 lis 2019, o 23:56

ViperR, akcjonariusze wiedzą o inwestorze, tyle co wszyscy. Nie mam do nikogo z nich zaufania!

POMYŚLCIE YNO O TYM!

Kotala wyje...ł mnie na zbity pysk! Bik mnie poświęcił dla swoich interesów, a wśród Was jeszcze są tacy, którzy widzą linię Wela - Bik?
No bez jaj...

TERAZ JA WAM COŚ POWIEM!

Mieliście rację 4 miesiące temu. Byłem potrzebny akcjonariuszom, to na mnie postawili. Przestałem być, to mnie odstrzelili...

Słyszałem nawet taką wersję, że dali mi wice, żeby pod moim zarządzaniem spółka upadła, ale jednak przyszły wyniki sportowe i obroniliśmy się i musieli zmienić front, a Waszczuka wydupić. To wersja od bardzo poważnej osoby.

pyRsk!
dlatego mnie zastanawia z czyim błogosławieństwem rozmawia Pan z inwestorem, bo z tego co Pan napisał wszyscy mają wyjebane.
Sam Pan powiedział że odstrzelili Pana akcjonariusze w imię własnych interesów, Kotala Pana wy***ał na pysk a Pan im ma w planie przynieść inwestora. Trochę mi się to nie spina w jedną całość, bo albo ktoś zmienił zdanie i jednak ma Pan błogosławieństwo akcjonariuszy albo to samowolka :) no chyba że jak kiedyś wspomniał Pan Bik, to Prezes jest od załatwiania sponsorów więc w sumie idzie Pan z pomocą Siemionowi.

żeby cała ta para nie poszła w gwizdek jak nawet ten inwestor przyjedzie żeby się nie okazało że nie ma chętnego żeby z nim rozmawiać
już tu podobno było paru inwestorów z którymi nikt nie chciał rozmawiać.

ale szacuję i doceniam zaangażowanie, nie neguję.

zibi170
Kontakt:

#21744 Post autor: zibi170 » 10 lis 2019, o 12:23

O moje oczy sie nie martw Wela.
Wprawdzie nosza bryle, ale widza przez ni dobrze.

Awatar użytkownika
Siwy82
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#21745 Post autor: Siwy82 » 10 lis 2019, o 12:24

Ale na co Wela ma mieć ich błogosławieństwo? Na to że szuka ludzi którzy mogliby kupić od nich udziały bądź objąć nowe akcje? No chyba się zgodzisz że nie musi mieć żadnej zgody, szczególnie jeśli obecni udziałowcy są zainteresowani taką transakcja? Ktoś sklada ofertę a drugi podejmuje temat albo nie (w naszym przypadku raczej na pewno podejmie). Ina sprawa to czy wogole do tych rozmów dojdzie i potencjalny inwestor jest faktycznie zainteresowany...
"Bronić Śląskiej ziemi gotów każdy z nas"
[img]http://www.xif.pl/podpis/podpisy/grzyb.jpg[/img]

Awatar użytkownika
Radvan138
Kontakt:

#21746 Post autor: Radvan138 » 10 lis 2019, o 12:54

Siwy82 pisze:
10 lis 2019, o 12:24
Ale na co Wela ma mieć ich błogosławieństwo? Na to że szuka ludzi którzy mogliby kupić od nich udziały bądź objąć nowe akcje? No chyba się zgodzisz że nie musi mieć żadnej zgody, szczególnie jeśli obecni udziałowcy są zainteresowani taką transakcja? Ktoś sklada ofertę a drugi podejmuje temat albo nie (w naszym przypadku raczej na pewno podejmie). Ina sprawa to czy wogole do tych rozmów dojdzie i potencjalny inwestor jest faktycznie zainteresowany...
To ze podejma temat nie jest takie pewne. Druga sprawa to ino sprzedaz wiekszosciowego pakietu moze nos jakos ratowac. Kozdy kolejny wspolwlasciciel jest bez sensu. Jest 3 i kazdy chce czegos innego, beztosz momy tako patologia. Niemniej jednak lata obiecywania nauczyly mnie zeby nie robic se nadzieji. Jak bedzie oficjalne potwierdzenie ze tych 3 ku***ow sprzedaje swoje akcje wtedy uwierza w mitycznego inwestora

Awatar użytkownika
viktor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#21747 Post autor: viktor » 10 lis 2019, o 13:07

Zdaje się że obecny PREZES po dwóch tygodniach urzędowania ,bez pensji i zaliczek , "załatwił" już dwie firmy które wspomogą nasz klub ,a żeby mu pomagać to każdy który go zna próbuje coś zrobić Panie Waszczuk ,tak że " załatw" dwóch takich samych i będziemy myśleć dalej.
...drina goni kolejny drin remix browar,wóda,gin...

Wela

#21748 Post autor: Wela » 10 lis 2019, o 13:29

Siwy82, dobrze to ująłeś.
Z inwestorem prowadzę rozmowy sam. Stawia dwa warunki /już to opisywałem kilka razy/.
Pierwszy - natychmiastowa sprzedaż pakietu większościowego.
Drugi - redukcja zadłużenia.
Dwaj prywatni akcjonariusze są zainteresowani sprzedażą swoich akcji.
Czy to znajdzie swój finał? Tego nie wiem. Czy można mieć jakiekolwiek gwarancje, przed rozmowami i podpisaniem umowy?
Panowie, pomyślcie...
Czy to że w przeszłości mieliśmy kombinatorów, kłamców, to powód, żeby nie szukać inwestora?

Wiem, ile ryzykuję. Jak wypali to Wela będzie wielki, a jak nie, to hejtu nie będzie końca! Tyle, że mam to w du***, bo tak walczę o Ruch!

Zibi, nie bierz niczego do siebie. Dla mnie każdy, kto walczy albo chce walczyć o Ruch jest moim sprzymierzeńcem!

Viktor, sarkazm przyjąłem do wiadomości.
Chwalę każde dobre działania na rzecz Ruchu.
Te małe, ziarnko do ziarnka, także!
Skala jednak ma znaczenie, czy to tylko po 1000 co miesiąc, czy inwestycja strategiczna.

I tak ogólnie... Widzę, że łysy dobrze rozdaje karty, skoro w niektórych głowach miesza...
Miejmy to na uwadze - czy chcemy Ruch rozwijać, czy przez kolejne lata prosić i żebrać łaskawców...

Dobrego weekendu Niebiescy!

pyRsk!

Elmer
Kontakt:

#21749 Post autor: Elmer » 11 lis 2019, o 13:05

Wela pisze:
10 lis 2019, o 13:29

Czegoś nie rozumiem. Z jednej strony p. Bik deklaruje, że nie poddaje się i chce wyciągnąć Ruch z bagna, a teraz słychać, że chce sprzedać akcje.

Chyba, że to gra, aby pozbawić akcji drugiego "gracza" szk...a . O trzecim nawet nie piszę, bo zaraz go może nie być, a już na pewno za 3 lata.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Wela

#21750 Post autor: Wela » 11 lis 2019, o 16:48

Elmer pisze:
11 lis 2019, o 13:05
Wela pisze:
10 lis 2019, o 13:29

Czegoś nie rozumiem. Z jednej strony p. Bik deklaruje, że nie poddaje się i chce wyciągnąć Ruch z bagna, a teraz słychać, że chce sprzedać akcje.

Chyba, że to gra, aby pozbawić akcji drugiego "gracza" szk...a . O trzecim nawet nie piszę, bo zaraz go może nie być, a już na pewno za 3 lata.
Elmer, słuszna uwaga, ale to pytanie do akcjonariuszy. Ja nie mam do nich zaufania. Poczułem ich "słowo" na własnej skórze...

Jeśli dojdzie do transakcji, to może być koniec żebrania... I tego nam wszystkim życzę.

pyRsk!

ODPOWIEDZ