Co z tym Ruchem?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
fRoś

Re: Co z tym Ruchem?

#24601 Post autor: fRoś » 28 kwie 2025, o 12:37

scaneRboy pisze:
28 kwie 2025, o 11:39
Nawet wśród kibiców, nawet tu na forum ujawniali się ludzie, dla których interes różnych klik i koterii jest dużo ważniejszy od dobra klubu, czy nawet miasta.
A to akurat prawda, tylko że cza umieć łączyć kropki.
scaneRboy pisze:
Na prawdę trzeba to wszystko przypominać? Ja kibicuje temu klubowi 38 lat i to wszystko widziałem. Nie wierzę w to, że to co się podziało z drużyną w lutym i marcu vs. pażdziernik i listopad ubiegłego roku to zrządzenie losu.
Tylko ci, co mało w życiu widzieli, mogą tak myśleć - i z tego miejsca, chciałbym pozdrowić byłego już piłkarza Polonii :rotfl:

arcio
Kontakt:

#24602 Post autor: arcio » 28 kwie 2025, o 14:26

scaneRboy pisze:
A uchwałę Rady Miasta z 16mln na "ratowanie klubu", która rozpłynęła się w ciągu 24 godzin pamiętasz? O Jamrozach i innych tzw. "trupach w szafie" słyszałeś?
Pamiętam bardzo dobrze, ale przypomnij sobie kto wtedy był na sesji RM oraz jaka grupa naszych "kibiców" wtedy nalegała na tę kasę. Wtedy była gadka czy Śląski i kasa na budowę zespołu czy kasa na stadion przy Cichej. Wygrała trzecia opcja - 16 milionowa kroplówka która zniknęła szybciej niż wpadła na konto klubu :)
scaneRboy pisze:
Sobstylowa się nie wydarzyła?
Ona była za Klimka, to była jego osoba wrzucona na stołek prezesa

Dalej nie dowiedziałem się kto kradł.
nigdy nie jest za późno

Harpo
Kontakt:

#24603 Post autor: Harpo » 28 kwie 2025, o 14:57

Chciałbym sie dowiedzieć ,czy my przez ten sezon w ekstraklasie straciliśmy czy zyskaliśmy (finansowo).
Bo jeśli straciliśmy to mamy odpowiedź, że do ex przy obecnym finansowaniu i dochodach nam nie spieszno.

I jeszcze jedno: jeśli przygotowania w Turcji były do d... to na czym traci zawodnik? Przeważnie na motoryce i wytrzymałości.
A u nas padło dosłownie WSZYSTKO. Obrona, pomoc, atak, pojawiły się niesamowite babole, nie strzelaliśmy z 5 metrów- ba! myśmy nie tworzyli klarownych sytuacji, a 70% podań przechwytywali przeciwnicy. Rzecz niespotykana w ostatnich m-cach ub. roku. Oni nagle zapomnieli grać.
"Na ten Ruch teraz nie idzie patrzeć" rzekł niejeden kibic piłki nożnej.
CO SIĘ STAŁO- oto zagadka. Bardzo ciekawa jest też wiara Prezesa w obecnego trenera. No, ale jeśli mówi w wywiadzie: "jeszcze nie analizował".... :oczami:
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

scaneRboy
Kontakt:

#24604 Post autor: scaneRboy » 28 kwie 2025, o 18:30

arcio pisze:
28 kwie 2025, o 14:26

Dalej nie dowiedziałem się kto kradł.
Przypuszczam, że chodzi Ci o określenie, które wtedy powstało: tzw. "zawodowi kibice"

Owszem, byli i tacy.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

PabloB1987
Kontakt:

#24605 Post autor: PabloB1987 » 30 kwie 2025, o 13:24

Weźcie człowiekowi nie róbcie nadziei takimi newsami.

Dobrze ze za marzenia nie karzą.. :)

nołnejm
Kontakt:

#24606 Post autor: nołnejm » 30 kwie 2025, o 13:25

to nie polecam, ale wszedłem i widziałem inne tytuły.

Jak teraz usunąć wirusy?

Polecam tez poczytać inne artykuły z tej strony ;) Same ciekawe i sprawdzone ;)
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2025, o 13:39 przez nołnejm, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#24607 Post autor: Scypion » 30 kwie 2025, o 13:33

Co to za gowniana strona?

19JeRRy20
Kontakt:

#24608 Post autor: 19JeRRy20 » 30 kwie 2025, o 13:35

To strona, która ma wirusy. Nie wchodźcie w to.

Oskar20
Kontakt:

#24609 Post autor: Oskar20 » 30 kwie 2025, o 13:39

Fake same wirusy.
Choć negocjacje są na wczesnym etapie, sama skala oferty wywołała już szerokie poruszenie w środowisku piłkarskim :rotfl: :rotfl:

Awatar użytkownika
_BiADACZ_
Kontakt:

#24610 Post autor: _BiADACZ_ » 30 kwie 2025, o 14:39

Usunąłem oba posty z tymi linkami.
Przecież to od początku jebało brzoskwinią. Wkleił to ch** wie kto, na ch** wie jakimś którymś-setnym fanpageu "kibiców Ruchu" i ludzie to powielali.
"Jesteśmy zawsze tam, gdzie nasz Ruch Chorzów gra..."

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#24611 Post autor: Ozor » 4 maja 2025, o 05:15

Dziwi że w sytuacji w której klub nie przekroczył jeszcze progu krytycznego zadłuzenia miasto nie szuka nowego wlasciciela który byłby w stanie przejąć klub .W sytuacji w której teraz jest Ruch właściwie już nic finansowo nie da się zrobić , miasto mało zamożne wiec nie jest w stanie same zagwarantować środków odpowiednich do utrzymania kadry jakościowo mogącej powalczyć przez kilka sezonów o awans , celowo nie wspominam o naszych prywatnych współwłaścicielach bo wszyscy wiedzą że są tylko na papierze ewentualnie mogą udzielić lombardowej pożyczki.
Trochę ten klub kisi się w własnym sosie stawiając z powodów finansowych na swoich ale mało lotnych w skali ekstraklasowej działaczach , trenerach i czy tam byłych piłkarzach ,zrobił nam się taki osiedlowy klub piłkarski bez ambicji i możliwości ale za to swój.

alieu
Kontakt:

#24612 Post autor: alieu » 4 maja 2025, o 10:30

Mnie to nie dziwi. Jest wiele osób którym taki układ pasuje - w klubie są pieniądze od kibiców, z transferów, z miasta i tak się to kręci.
Pomogła by presja ze strony kibiców wobec właścicieli, tak jak w Legii, Lechi, Pogoni itd, ale u nas tego nie ma. I to mnie dziwi.

simon
Kontakt:

#24613 Post autor: simon » 4 maja 2025, o 11:51

Powiedzcie mi jaki wkład finansowy gwarantuje sukces sportowy? Bo taka legia ma najwyższy budżet w ekstraklasie opiewający na 180 mln, a zajmuje dopiero 5 miejsce. Raków ma 80 baniek czyli mniej niż Lech i legia, a idzie na mistrza. Poprzedni sezon w 1 lidze taka Wisła mając najwyższy budżet, prawie 46mln zajęła 9 miejsce. Druga w rankingu Miedź 25,5 mln skończyła na 8 miejscu, trzecia Stał Rzeszów mając prawie 24 mln była 11, czwarte Podbeskidzie ponad 18 mln spadło z hukiem, piąta Lechia 17,5 wygrała ligę w cuglach, dopiero jedenaste w rankingu cygany mając niecałe 11 mln awansowały bezpośrednio do ekstraklasy, a Motor wygrał baraże mając około 15 mln w budżecie. Nasz sezon zakończony awansem również był okraszony niskim budżetem, więc upieram się nadal, że nie potrzeba niewiadomo jakich pieniędzy, a po prostu budowania kadry z głową i odpowiednich osób na stanowiskach, które znają się na swojej pracy. Bez tego mając nawet mitycznego szejka i szastaniem forsą na lewo i prawo nie osiągniemy niczego. Mam nadzieję, że zarząd wyciągnie wnioski i pójdzie na jakość, a nie na ilość.

piotrhalak
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#24614 Post autor: piotrhalak » 4 maja 2025, o 12:30

simon pisze:
4 maja 2025, o 11:51
Powiedzcie mi jaki wkład finansowy gwarantuje sukces sportowy? Bo taka legia ma najwyższy budżet w ekstraklasie opiewający na 180 mln, a zajmuje dopiero 5 miejsce. Raków ma 80 baniek czyli mniej niż Lech i legia, a idzie na mistrza. Poprzedni sezon w 1 lidze taka Wisła mając najwyższy budżet, prawie 46mln zajęła 9 miejsce. Druga w rankingu Miedź 25,5 mln skończyła na 8 miejscu, trzecia Stał Rzeszów mając prawie 24 mln była 11, czwarte Podbeskidzie ponad 18 mln spadło z hukiem, piąta Lechia 17,5 wygrała ligę w cuglach, dopiero jedenaste w rankingu cygany mając niecałe 11 mln awansowały bezpośrednio do ekstraklasy, a Motor wygrał baraże mając około 15 mln w budżecie. Nasz sezon zakończony awansem również był okraszony niskim budżetem, więc upieram się nadal, że nie potrzeba niewiadomo jakich pieniędzy, a po prostu budowania kadry z głową i odpowiednich osób na stanowiskach, które znają się na swojej pracy. Bez tego mając nawet mitycznego szejka i szastaniem forsą na lewo i prawo nie osiągniemy niczego. Mam nadzieję, że zarząd wyciągnie wnioski i pójdzie na jakość, a nie na ilość.
Masz rację i nie masz racji. Diabeł tkwi w szczegółach. Możesz mieć 25 mln budżet, z czego np 5 mln kosztuje Cię wynajem stadionu, a 10 spłatę długów, a 3 mln kontrakty grajów, którzy są w klubie kokosa. Możesz mieć też 11 mln budżet, za stadion nie płacisz nic, nie masz żadnych zobowiązań, a wiele twoich innych kosztów pokrywają miejskie spółki. To kto ma lepszy budżet i większe możliwości. Czasami suche liczby zakłamują rzeczywistość.
takie tam

simon
Kontakt:

#24615 Post autor: simon » 4 maja 2025, o 15:16

piotrhalak pisze:
4 maja 2025, o 12:30
simon pisze:
4 maja 2025, o 11:51
Masz rację i nie masz racji. Diabeł tkwi w szczegółach. Możesz mieć 25 mln budżet, z czego np 5 mln kosztuje Cię wynajem stadionu, a 10 spłatę długów, a 3 mln kontrakty grajów, którzy są w klubie kokosa. Możesz mieć też 11 mln budżet, za stadion nie płacisz nic, nie masz żadnych zobowiązań, a wiele twoich innych kosztów pokrywają miejskie spółki. To kto ma lepszy budżet i większe możliwości. Czasami suche liczby zakłamują rzeczywistość.
Możesz mieć wysoki budżet bez żadnych zobowiązań , przepłacając na kontaktach i budzić się co sezon z ręką w nocniku, a możesz borykać się z problemami takimi jak u nas, obracając w ręku każdą złotówkę i osiągnąć swoje cele. Ja uważam, że że wszystkimi naszymi bolączkami, stać nas na ekstraklasę i spokojne w niej utrzymanie. Do tego wcale nie potrzeba wysokiego budżetu opartego na suchych czy nie suchych faktach. Wystarczy mądre zarządzanie, trochę kompetentnych osób i budowa zespołu złożonego z ambitnych zawodników bez wygórowanych kontraktów. Taki cel można osiągnąć, mając w praktyce mniejsze możliwości.

ODPOWIEDZ