Co z tym Ruchem?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
DaReQ93
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Co z tym Ruchem?

#24586 Post autor: DaReQ93 » 28 kwie 2025, o 06:51

heli pisze:
28 kwie 2025, o 06:49
skąd to?
z goal.pl od Pawlika

https://www.goal.pl/1-liga/ruch-chorzow ... komentarz/

chropaczow
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#24587 Post autor: chropaczow » 28 kwie 2025, o 07:14

Rickenn10 pisze:
28 kwie 2025, o 06:33
– Wiadomo, że Dawid ma kontrakt podpisany jeszcze na co najmniej rok. Jeśli będzie dobrze, to może być tutaj wyjątkowo długo. Miał poligon doświadczalny i zarządzenie kryzysem, ale udało się tę głowę wytknąć ponad nurt. Wytrzymaliśmy to wszyscy. Mam nadzieję, że Dawid będzie miał pomysł na koniec rundy i początek kolejnej. Wyciąga wnioski i też się uczy. To nasz człowiek. Zespół musi się dobrze prezentować. Będziemy obserwować ostatnie spotkania – rzekł Siemianowski.

– Jeszcze nie analizowaliśmy tego dokładnie. Cztery mecze do końca i nie chodzi tylko o sam wynik, ale o energię. Potencjał w drużynie jest. Nie mogę na 100 procent powiedzieć, że trener Dawid Szulczek będzie nadal trenerem, bo sam też nie jestem pewny czy nadal będę prezesem. W każdym razie będziemy robić wszystko, aby mógł z nami pracować dalej – uzupełnił prezes Niebieskich.
Jeszcze nie analizowali dokładnie...Zawalone przygotowania, transfery i zaufanie kibiców. Ślepy zaułek czasu odbudowy.

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#24588 Post autor: heli » 28 kwie 2025, o 07:22

DaReQ93 pisze:
28 kwie 2025, o 06:51
heli pisze:
28 kwie 2025, o 06:49
skąd to?
z goal.pl od Pawlika

https://www.goal.pl/1-liga/ruch-chorzow ... komentarz/
dzięki
a jest gdzieś ten wywiad z TVPsport na który się powołuje do obejrzenia? w trakcie transmisji meczu tego szukać, albo w jakimś magazynie czy tak luzem to jest po prostu?
czy to jest całość spisana i nic więcej tam nie ma?

nie jestem jakimś wielkim zwolennikiem zmiany, a już na pewno zmiany dla samej zmiany, dlatego jakby taka była to mam nadzieję, że nie będzie to zmiana w stylu to teraz Grzybka damy na prezesa, a Siemiana do Akademii czyli taka wewnątrz klubowa.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

scaneRboy
Kontakt:

#24589 Post autor: scaneRboy » 28 kwie 2025, o 08:10

Skoro się już sam prezes wypowiedział w ten sposób, to trzeba spojrzeć trochę inaczej. Prezes oficjalnie przyłożył rękę do obalenia łysego. Widzimy wszyscy co się dzieje, rządząca kasta widzi świat w ten sposób, że albo jesteś w ich mafii, albo jesteś wrogiem. Wniosek z tego jest taki, że prawdopodobnie wiele drzwi prezesowi się zamknęło.

Tu warto się zastanowić i rozważyć pewne sprawy. Po pierwsze to wcale nie oznacza, że te drzwi wcześniej były szeroko otwarte, po drugie to wpuszczenie tych złodziei do klubu nieomal doprowadziły do upadku. Pytanie więc, czy to rzeczywiście jest dla klubu strata, jeśli ledwo przetrwaliśmy.

Naprawdę jest dużo osób, które nie życzą nam dobrze. Nawet wśród kibiców, nawet tu na forum ujawniali się ludzie, dla których interes różnych klik i koterii jest dużo ważniejszy od dobra klubu, czy nawet miasta.

Nie mam też zaufania do naszych obecnych piłkarzy niestety. Kiksy w postaci podań obrońców do napastników przeciwnika czasem się zdarzają... czasem, dlatego nazywają się kiksami. Myśmy w obecnej rundzie widzieli takie sytuacje po dwie trzy w kolejnych meczach. Jeśli spojrzeć na to w ten sposób, że nasz spektakularny zjazd zbiegł się w czasie z awansem i otwarciem stadionu taboru. Czy dacie sobie rękę uciąć, że poprzez agencje managerskie niektórym naszym piłkarzom ktoś nie pomieszał w głowach? Przecież nasze rekordowe frekwencje MUSZĄ bardzo niepokoić tabor i szczewo też. To jest drużyna - zespół, wystarczy zainfekować dwa-trzy ogniwa żeby zepsuć działanie całości.

Zanim się znowu pokłócimy pomiędzy sobą miejcie w tyle głowy, że różnie może być.

Z tej wypowiedzi prezesa wynika, że brak zmian był decyzją, a nie tak jak myśleliśmy brakiem decyzji. Z tej samej wypowiedzi wynika też, że jaki będzie efekt tej decyzji jest nieoczywisty. Myślę, że na chwilę obecną problemem w naszej ekipie jest brak wzajemnego zaufania.

Nigdy nie przestanę kibicować Ruchowi, ale na niektórych naszych piłkarzy na chwilę obecną po prostu nie mogę patrzeć.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

19gorek20
Kontakt:

#24590 Post autor: 19gorek20 » 28 kwie 2025, o 09:05

Nie męczy was szukanie spisków i dorabianie teorii do wszystkiego ?
Odsuniecie kotali zamknęło nam okno na świat ? Kotala to polityczne 0 bez żadnych wpływów i znajomości za krótki na poważną politykę i dostęp do koryta. Dobry na lokalne machlojki. Od 2010 nic nie zrobil a krajem rządził i dalej rządzi popis

Gornik i Gieksa z największymi wpływami w każdej agencji menadżerskiej w tym kraju która za olbrzymie nagrody albo kontrakty życia nakazała naszym przegrywać mecze

Niby poniedzialek a humor zrobiony na cały tydzień

scaneRboy
Kontakt:

#24591 Post autor: scaneRboy » 28 kwie 2025, o 09:16

Przyczyny obecnego stanu rzeczy nie są wyjaśnione, a problemy nie są rozwiązane, dlatego nie da się wykluczyć żadnej wersji.

Przecież w polskiej lidze na porządku dziennym są sytuacje, że zawodnik X zalicza zjazd formy w końcówce sezonu, a od następnego gra u konkurencji.

Jeśli chodzi o wątek polityczny, to są na forum użytkownicy, którzy odpalają się tylko jak jest temat polityczny, a w obecnej sytuacji wręcz czekali na pojawienie się kryzysu, żeby rzucić się na prezesa. Na co dzień piszą niewiele.

19gorek20 pisze:
28 kwie 2025, o 09:05
Dla niektórych bardziej męczące jest zapierdalanie całe życie, po czym gdy wszystko idzie dobrze nagle się okazuje że trzeba zaczynać wszystko od nowa. Trochę to dziwne.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

19gorek20
Kontakt:

#24592 Post autor: 19gorek20 » 28 kwie 2025, o 09:44

Już widzę jak po sezonie ustawiaja się kolejki chętnych drużyn które są przestraszone naszym sukcesem frekwencyjnym i organizacyjnym po naszych piłkarzy
Górnik z Gieksa już czekają na piłkarza X czy Y bo celowo nie awansował w tym sezonie
Dla potwierdzenia tej cudownej sugestii proszę wymienić minimum 10 piłkarzy w ostatnich 8 latach którzy zaliczyli awans sportowy lub olbrzymi skok finansowy po odejściu z naszego klubu ( nie liczymy wychowanków )

scaneRboy
Kontakt:

#24593 Post autor: scaneRboy » 28 kwie 2025, o 10:15

19gorek20 pisze:
28 kwie 2025, o 09:44
Już widzę jak po sezonie ustawiaja się kolejki chętnych drużyn które są przestraszone naszym sukcesem frekwencyjnym i organizacyjnym po naszych piłkarzy
Górnik z Gieksa już czekają na piłkarza X czy Y bo celowo nie awansował w tym sezonie
Dla potwierdzenia tej cudownej sugestii proszę wymienić minimum 10 piłkarzy w ostatnich 8 latach którzy zaliczyli awans sportowy lub olbrzymi skok finansowy po odejściu z naszego klubu ( nie liczymy wychowanków )
Po kolei, tylko trzeba posługiwać się pamięcią. Szczewa miały kiedyś prezesa idiotę, który najpierw gadał potem myślał:
https://tarnowskiegory.naszemiasto.pl/g ... /c2-852998
to jest tylko jeden epizod z tej mydlanej opery, każdy przy pomocy googla może sobie doczytać. Nasz sukces frekwencyjny BARDZO ICH BOLI, a już najbardziej to, że odbył się BEZ NICH!! Ich derby nie dorównują meczom z naszymi zgodami i to jeszcze na obiekcie należącym do Marszałka.

Jeśli chodzi o tzw awans sportowy, to nie ma on nic do rzeczy. Myślenie wielu piłkarzy jest bardzo proste, im chodzi tylko o parę złoty więcej. Poza tym czasem wystarczą obiecanki, mamienie, blichtr... oni na to lecą w wystarczającym stopniu, żeby odciągnąć typka od grania na odpowiednim poziomie.

ps. Nie będę się przy tym upierał, napisałem tylko że jest taka możliwość. A już na pewno nie byłoby dobrze, gdyby ten wątek zdominował dyskusje.

Marcus
Kontakt:

#24594 Post autor: Marcus » 28 kwie 2025, o 10:24

scaneRboy pisze:
28 kwie 2025, o 09:16
Przyczyny obecnego stanu rzeczy nie są wyjaśnione, a problemy nie są rozwiązane, dlatego nie da się wykluczyć żadnej wersji.

Przecież w polskiej lidze na porządku dziennym są sytuacje, że zawodnik X zalicza zjazd formy w końcówce sezonu, a od następnego gra u konkurencji.

Jeśli chodzi o wątek polityczny, to są na forum użytkownicy, którzy odpalają się tylko jak jest temat polityczny, a w obecnej sytuacji wręcz czekali na pojawienie się kryzysu, żeby rzucić się na prezesa. Na co dzień piszą niewiele.

19gorek20 pisze:
28 kwie 2025, o 09:05
Dla niektórych bardziej męczące jest zapierdalanie całe życie, po czym gdy wszystko idzie dobrze nagle się okazuje że trzeba zaczynać wszystko od nowa. Trochę to dziwne.
Nie obraź się ScaneRboy, w większości twoje posty są bardzo merytoryczne i trafne, ale czasami zdarza też Ci się wyjechać z takimi absurdalnymi teoriami spiskowymi, które nigdy nie znajdują potwierdzenie w rzeczywistości. Pamiętam między innymi spisek Probierza i PZPN-u przeciwko piłkarzom z przeszłością w Ruchu (Bogusz ciągle łapie minuty, a z Grabarą ewidentnie mają jakiś konflikt personalny na pewno nie jest to związane z naszym klubem). Teoria, że nasi piłkarze grają specjalnie słabo, bo mieszają im w głowach menadżerowie w związku z tym, że GKS awansował do ekstraklasy i otwarli nowy stadion, to naprawdę jakiś wyższy wymiar sci-fi i nie wiem jak na to wpadłeś :D Czasami najprostsze wyjaśnienie jest najlepsze. Są to piłkarze wiekowi, niektórzy źle wyskautowani, co też pewnie wynika, z faktu braku większego doświadczenia w sprowadzaniu zagranicznych piłkarzy w ostatnich latach. Do tego gong na początku sezonu przy rekordzie frekwencji, zjazd mentalny etc. Racjonalnych argumentów dlaczego ta runda była taka słaba jest na tyle dużo, że naprawdę nie trzeba szukać ich na marsie. Co do krzykaczy na forum, to byli, są i będą zawsze osoby, które uaktywniają się przy gorszym okresie klubu. Komentarze takich delikwentów, którzy przy porażkach chcą zrównać klub z ziemią i wywalać trenerów, prezesów, piłkarzy znajdziesz w każdym klubie. Niekoniecznie są to krety innych klubów, tylko sfrustrowani ludzie, którzy rozładowują swoje emocje na klawiaturze, bo są anonimowi.
Co do samego prezesa, bardzo byłoby mi szkoda, gdyby człowiek, któremu tak wiele zawdzięczamy po prostu odszedł z klubu. Oczywiście ostatnio popełnił wiele błędów, ale jest on gwarancją uczciwości. Dla mnie idealnym wyjściem byłoby zatrudnienie zaufanego człowieka o wysokich kompetencjach na stanowisku prezesa TYLKO I WYŁĄCZNIE JEŻELI TAKA OSOBA W OGÓLE ISTNIEJE. W tym przypadku Pana Seweryn mógłby pełnić funkcję vice prezesa, nikt nie ma takiej wiedzy o klubie obecnie jak on i głupotą byłoby gdybyśmy z jego kompetencji dalej nie czerpali.

scaneRboy
Kontakt:

#24595 Post autor: scaneRboy » 28 kwie 2025, o 10:30

no spoko, się zobaczy.

ps. może rzeczywiście zajechałem w ślepą uliczkę. Ta wypowiedź prezesa oczywiście jest kierowana do szerokiej opinii publicznej, ale ma w sobie komponenty dedykowane komuś konkretnemu - tam mi się wydaje o ile rozumiem język prezesi.
Zwracam też uwagę, że pierwszy od dłuższego czasu wywiad prezesa ukazał się w serwisie, który nie zalicza się do mainsteamu z naszego qrwidołka - też uważam, że ma to pewną wymowę.

ps1. tak jak wszyscy czuje rozczarowanie i zawód.

sivy35
Kontakt:

#24596 Post autor: sivy35 » 28 kwie 2025, o 10:36

no niemoge gramy slabo trener niepanuje nad druzyna zle ja przygotowal transfery niewypaly a tu wymyslaja spisek sami sobie jestesmy winni dlaczego probujemy zgonic na innych tusk jest winny ze jest jak jest :cisza:
jup

arcio
Kontakt:

#24597 Post autor: arcio » 28 kwie 2025, o 10:52

scaneRboy pisze:
28 kwie 2025, o 08:10
Skoro się już sam prezes wypowiedział w ten sposób, to trzeba spojrzeć trochę inaczej. Prezes oficjalnie przyłożył rękę do obalenia łysego. Widzimy wszyscy co się dzieje, rządząca kasta widzi świat w ten sposób, że albo jesteś w ich mafii, albo jesteś wrogiem. Wniosek z tego jest taki, że prawdopodobnie wiele drzwi prezesowi się zamknęło.

Tu warto się zastanowić i rozważyć pewne sprawy. Po pierwsze to wcale nie oznacza, że te drzwi wcześniej były szeroko otwarte, po drugie to wpuszczenie tych złodziei do klubu nieomal doprowadziły do upadku. Pytanie więc, czy to rzeczywiście jest dla klubu strata, jeśli ledwo przetrwaliśmy.

Naprawdę jest dużo osób, które nie życzą nam dobrze. Nawet wśród kibiców, nawet tu na forum ujawniali się ludzie, dla których interes różnych klik i koterii jest dużo ważniejszy od dobra klubu, czy nawet miasta.
Mógłbyś rozwinąć sprawę "wpuszczenia tych złodziei"? Bo ja pamietam czasy od Rogali i jego sponsora strategicznego którego miał w zamkniętej kopercie, potem Klimka, Smagarowicza, Patermana i Siemianowskiego teraz. O kim myślałeś piszać te słowa?

Po drugie - nie potrafie zrozumieć jak można pisać że pewni nasi kibice nie życzą nam dobrze??? Czy to znaczy, że kibicem Ruchu może być tylko i wyłącznie osoba utożsamiająca się z nurtem prawicowym? Czy ktoś kto nie głosuje na PiS czy Konfederację nie może być już kibicem Ruchu? :szok:
nigdy nie jest za późno

scaneRboy
Kontakt:

#24598 Post autor: scaneRboy » 28 kwie 2025, o 11:39

A uchwałę Rady Miasta z 16mln na "ratowanie klubu", która rozpłynęła się w ciągu 24 godzin pamiętasz? O Jamrozach i innych tzw. "trupach w szafie" słyszałeś?
a ten artykuł pamiętasz

https://przegladsportowy.onet.pl/pilka- ... ny/1zk4qvl ?

a to:

https://www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/ ... jstwo.html

Nie ma podejrzanego, nie będzie rozprawy, nie będzie zeznań. To jest teoria spiskowa?

poczytaj sobie jeszcze to:

https://katowice.wyborcza.pl/katowice/7 ... orzow.html

To jeszcze nie jest koniec. Kto z Was był na "powitaniu" drużyny wracającej po klęsce z Wrocławia 5 minut przed spadkiem? To się nigdzie chyba nie nagrało, ale można się było wtedy dowiedzieć kilku rzeczy o ówczesnych układzikach.

Na prawdę trzeba to wszystko przypominać? Ja kibicuje temu klubowi 38 lat i to wszystko widziałem. Nie wierzę w to, że to co się podziało z drużyną w lutym i marcu vs. pażdziernik i listopad ubiegłego roku to zrządzenie losu.

Na serio wk***ia mnie te ferowanie wyroków na Siemianie, Szulczku czy poszczególnych osobach wliczając w to piłkarzy bez dogłębnego przyjrzenia się sprawie. Nie mamy lekko, ale to są zupełnie inni ludzie, inne realia.

To jest jeszcze nic! 10 lat temu myśmy mieli ogromne pretensje do portalu Weszło za to, że nas szkalują a jak się potem okazało mieli (nie licząc kilku szczegółów) 100% racji i zachęcali nas kibiców, żebyśmy przejrzeli na oczy.
arcio pisze:
28 kwie 2025, o 10:52
Bo ja pamietam czasy od Rogali i jego sponsora strategicznego którego miał w zamkniętej kopercie, potem Klimka, Smagarowicza, Patermana i Siemianowskiego teraz.
Sobstylowa się nie wydarzyła?

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#24599 Post autor: jajo » 28 kwie 2025, o 12:08

scaneRboy pisze:
28 kwie 2025, o 10:30
no spoko, się zobaczy.

ps. może rzeczywiście zajechałem w ślepą uliczkę. Ta wypowiedź prezesa oczywiście jest kierowana do szerokiej opinii publicznej, ale ma w sobie komponenty dedykowane komuś konkretnemu - tam mi się wydaje o ile rozumiem język prezesi.
Zwracam też uwagę, że pierwszy od dłuższego czasu wywiad prezesa ukazał się w serwisie, który nie zalicza się do mainsteamu z naszego qrwidołka - też uważam, że ma to pewną wymowę.

ps1. tak jak wszyscy czuje rozczarowanie i zawód.
wywiadl byl dla tvp, czyli mainstreamu.
Pawlik go przepisal na goal.pl
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

scaneRboy
Kontakt:

#24600 Post autor: scaneRboy » 28 kwie 2025, o 12:16

ok. nie widziałem

ODPOWIEDZ