KARNETY

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
arcio
Kontakt:

#91 Post autor: arcio » 14 lip 2006, o 17:46

wiec tak
jak wiecie Pani Prezes jest u nas aby wyprostować sytuacje finansową
wszystkie działania, czasami niekorzystne kibicowsko, mają za zadanie poprawić stan naszej kasy
ja staram sie najpierw zrozumieć takie postępowanie a potem osądzać

jak wszyscy chciałbym aby nasz stadion był pełny na każdym szpilu
ale z ekonomicznego punktu widzenia wpuszczenie na stadion 30% ludzi za free (dzieci + kobiety) nie przyniesie klubowi dochodu
oczywiście można powiedzieć że z tych mlodych co wchodzą za free za 2-3-5 lat bedą kibice płacący za bilety
ale trzeba patrzeć przede wszystkim na czasy obecne

my w tej rundzie zaczęliśmy od 2500 a skończyliśmy na ponad 5000 kibicach!
50 % wzrost - tylko w nogach piłkarzy spoczywa czy już teraz bedzie po 6-7 tyś na meczu

argument że 14-15latek nia ma na bilet jest tak samo uogólniający jak stwierdzenie że ten sam 14-15 latek ma na pivo, wino i cigaryty to czemu nei ma na bilet??

nie wiem czy prezes spotyka sie z kibicami, ich przedstawicielami, ale może warto pojść i przedstawić problem od drugiej strony, od strony kibica i jego spojrzenia

wiem że młodzi teraz zaszczepieni niebieskością bedą za pare lat naszymi wiernymi kibicami
ja skłaniam się jednak na tym aby teraz przyciągnąć tych co i tak muszą płacić
dlatego robimy te akcje ze zniżkami aby po pierwsze dać coś wiecej naszym kibicom a po drugie pościągać partnerów którzy beda widzieć coś pozytywnego a nie tylko lejących sie kibiców - potem z takiej wspolpracy może zaowocować to jakąś większą reklama z ich strony

najlepszą reklamą jest jednak gra zespołu
ja tez wiem że po meczu ze zniczem ludzie sie mocno zniechęcili
ale teraz powoli wracają (przykład mojego fatra który sam sie ciśnie na Cicho :) )
jak będą wyniki stadion się zapełni - tego jestem pewny - i nie "przeszkodzą" w tym akcje typu kobiety tylko na "1" a dzieci tylko do 12 roku życia
nigdy nie jest za późno

Eagle

#92 Post autor: Eagle » 14 lip 2006, o 17:55

arcio czasami żeby zyskać trzeba stracić...

gregor
Kontakt:

#93 Post autor: gregor » 14 lip 2006, o 18:10

Tylko poco zmienia coś co się sprawdza?? poco ten podział że kobieta ma być na 1 i bajtle tak samo. Jo jada na szpil z synkiem i co mom iść na 1 bo tak wymyślił jakiś palant ?? niech ktoś to logicznie wytłumaczy. Najlepiej znieść wszystkie ulgi wszyscy po równo i niech na stadionie jest 1000 starych ciuli :evil: a modzi na gksa tam mają ulgi PARANOJA
[img]http://republika.pl/zamkowa/Ruch/69.gif[/img]

arcio
Kontakt:

#94 Post autor: arcio » 14 lip 2006, o 18:19

Eagle pisze:arcio czasami żeby zyskać trzeba stracić...
zgadza się ale nie zawsze można to zrealizować
niestety na pewne poczynania nie ma dużego wpływu
co nie znaczy że nie można próbować tego zmienić
nigdy nie jest za późno

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#95 Post autor: heli » 14 lip 2006, o 18:45

ja ino czy nikt na przykłod nie wzioł sytuacji takiej, że jak jest za darmo to ta kobieta pójdzie na ten mecz, idąc z reguły nie sama, a tak to ci powie skoro nie może iść za darmo to ty też nie pójdziesz bo nie byda siedzieć sama w domu w piątek wieczór.

Piszesz że zaczynało 2,5 a na ostatnich meczach był 5tyś, to chyba inno runda mosz na myśli, Zagłebie, Lechia, jak wtedy było 2,5 to jo dziękuja.

I o frekwencji to raczej nie żadna akcja promocyjna ze stronu kluby o tym zadecydowała, a dobra gra w środkowej i końcowej fazie rozgrywek i stosunkowo atrakcyjni rywale pod względem kibicowskim.

I oby tak było teraz, ale póki co, dla mnie ta przerwa między sezonami jest stosunkowo przeciętna, prawdziwy okres wakacyjny, może oczywiście mam takie wrażenie, a w rzeczywistości wszyscy uwijają się w tym ukropie jak mrówki by było lepiej, ale nie widziałem jeszcze zbyt wielu dobrych efektów tego postępowania.

Oby po prostu były wyniki sportowe, bo inaczej to co starano się budować od kilku sezonów szybko sie rozleci, bo atmosfera wśród kibiców już napięta, a kolejny sezon w którym to niby walczymy o awans, już chyba nikogo nie zadowoli. A obecnie po za aspektem sportowym nasz klub klub nie ma zbyt wielu rzeczy do zaoferowania by przyciągnąć kibiców, a te które są (były) jeszcze bardziej się ogranicza.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

SODA

#96 Post autor: SODA » 14 lip 2006, o 19:06

i zas gadanie bez sensu ..dziolchy i bajtle do 15 r. za darmo !!!!!!!!!

arcio powiem tak jezeli chcemy awansu jako klub i mamy na to kase , oczywiscie po ewentualnym awansie TEŻ

TO TE 2 no moze 3 TYS ..mom nadzieja kibicow mlodych czy pieknych ( kobiety ) napewno tego budzetu nie uratujom

a zreszta bylo juz dobrze a zas ktos kopie krykom w kiblu ..

arcio
Kontakt:

#97 Post autor: arcio » 14 lip 2006, o 19:49

nas tylko ratuje dobra gra zespołu
jak nie bedą dobrze grać to nawet bilety po 2 zł nie pomogą :(
nigdy nie jest za późno

Awatar użytkownika
19r20
Kontakt:

#98 Post autor: 19r20 » 18 lip 2006, o 08:47

ceny biletów na 1 ligowy Górnik Zabrze
na trybunę górną - 25 zł
wejściówka na trybunę dolną - 15 zł
bilet normalny 10 zł
bilet ulgowy - 5 zł
najtańsze karnety kosztować będą 60 zł

ceny na 2 ligowy Ruch Chorzów
trybuna górna - 25 zł
trybuna dolna - 15 zł
pozostałe sektory - 10 zł
klub kibica - 7 zł
ceny karnetów:
pozostałe sektory - 70 zł
Klub Kibica (sektor 7) - 50 zł

ceny biletów na 3 ligowy klub GKS Katowice:
40 (loża) zł
8 (główna) zł
5 (blaszok) zł
Karnet główna: 55 zł
Karnet blaszok: 35 zł
GKS Katowice to klub, który był jednym z najaktywniejszych w procederze korupcyjnym - http://pilkarskamafia.blogspot.com

Awatar użytkownika
19r20
Kontakt:

#99 Post autor: 19r20 » 18 lip 2006, o 08:56

Arcio może skopiuj tego posta co powyżej i wyślij wręcz go naszej Pani Prezes
ja rozumie uzdrowić sytuacje finansową w klubie - bez tego o niczym nie możemy nawet marzyć
ale trzeba to robić z głową

nie może albo napewno nie powinno byc tak że jesteśmy najdrożsi! na chwilę obecną mamy najdroższe bilety ze wszystkich dużych śląskich klubów
GKS Katowice to klub, który był jednym z najaktywniejszych w procederze korupcyjnym - http://pilkarskamafia.blogspot.com

Awatar użytkownika
SzaRlin
Kontakt:

#100 Post autor: SzaRlin » 18 lip 2006, o 12:35

19r20 pisze:Arcio może skopiuj tego posta co powyżej i wyślij wręcz go naszej Pani Prezes
ja rozumie uzdrowić sytuacje finansową w klubie - bez tego o niczym nie możemy nawet marzyć
ale trzeba to robić z głową

nie może albo napewno nie powinno byc tak że jesteśmy najdrożsi! na chwilę obecną mamy najdroższe bilety ze wszystkich dużych śląskich klubów
co do nowych kibiców. nie chodzi o cena!! jak bajtel widzi ze cały plac idzie na RUch no to idzie z nimi, a jak widzi ze łazą na gieksa to idzie na gieksa, proste!!
[img]http://i29.tinypic.com/2lm9s7b.jpg[/img] [img]http://i26.tinypic.com/zj9j4h.jpg[/img]

Viro

#101 Post autor: Viro » 18 lip 2006, o 18:09

Racja z bajtlami widzi, ze caly plac idzie na Ruch tez chce isc ale nie ma za co........
to jest problem

USH
Kontakt:

#102 Post autor: USH » 18 lip 2006, o 19:34

co do nowych kibiców. nie chodzi o cena!! jak bajtel widzi ze cały plac idzie na Ruch no to idzie z nimi, a jak widzi ze łazą na gieksa to idzie na gieksa, proste!!
a jak pól placu idzie tam a drugie tu to co ,to nie takie proste szczegolnie w niektorych dzielnicach ,coś o tym wiem :wink:

arcio
Kontakt:

#103 Post autor: arcio » 18 lip 2006, o 20:13

co do bajtli - 12, 13 i 14 latków którzy teraz muszą płacic jak idą pojedyńczo na mecz to wiekszość może mieć na mecz, nie kupi fajek czy wina czy browara i bedzie
nie chce uogólniać ale nie powiesz Viro że cześć młodych tak ma
wiem że ci biedniejsi nie mogą iść bo faktycznie nie mają kasy ale tu jest opcja druga
zbieraja sie grupowo - oczywiście z opiekunem - przekładają listę w klubie kto bedzie i mogą na mecz wejsć za free- to słowa Prezeski wiec nalezy je uznać za pewnik

nigdy nie dogodzi się wszystkim :(
nigdy nie jest za późno

gregor
Kontakt:

#104 Post autor: gregor » 18 lip 2006, o 21:30

arcio pisze:co do bajtli - 12, 13 i 14 latków którzy teraz muszą płacic jak idą pojedyńczo na mecz to wiekszość może mieć na mecz, nie kupi fajek czy wina czy browara i bedzie
nie chce uogólniać ale nie powiesz Viro że cześć młodych tak ma
wiem że ci biedniejsi nie mogą iść bo faktycznie nie mają kasy ale tu jest opcja druga
zbieraja sie grupowo - oczywiście z opiekunem - przekładają listę w klubie kto bedzie i mogą na mecz wejsć za free- to słowa Prezeski wiec nalezy je uznać za pewnik

nigdy nie dogodzi się wszystkim :(
Wiela ty mosz lot i skąd tyś jest bo jak czytom twoje wpisy to mie roz...o Ty mosz na wszystko wytłumaczenie zarząd zajebo ł i tyla kumple mojego syna co jeździli zymną nie kurzą i nie piją a na szpil już nie pojadą bo im rodzice kasy nie dadzą i koniec a już napewno nie bydom pod stadionem stoć jak ci*** i sie prosić
[img]http://republika.pl/zamkowa/Ruch/69.gif[/img]

Awatar użytkownika
amra
Kontakt:

#105 Post autor: amra » 18 lip 2006, o 21:58

Sam niekerzy majom swój świat a inkszym świat sie tłumaczy i to chytajom......i publikujom.
Temat prosty ale na razie niy do przejścia
bajtle i kobiety jak nie za darmo - to za 2 -3 - abo 5 zeta ale miałt byc autobusy na dzielnice i inksze rzeczy ale po co ???
niech inni maja pełne stadiony ...
szkoda godać
kolego arcio co do rachunku ekeonomicznego to boł kiedys przedstawiony z analizą zysków i start zależnie od ilości biletów i zróżnicowania cen biletów ale mosz prawo tego nie wiedzieć bo wiesz co mosz wiedzieć ..
[b][size=167][color=blue] NASZYM HONOREM JEST NASZ KLUB[/color][/size][/b]

[img]http://img55.imageshack.us/img55/7136/naforum0tp.jpg[/img]
[img]http://img233.imageshack.us/img233/1124/narod5zv.jpg[/img]

ODPOWIEDZ