jak wiecie Pani Prezes jest u nas aby wyprostować sytuacje finansową
wszystkie działania, czasami niekorzystne kibicowsko, mają za zadanie poprawić stan naszej kasy
ja staram sie najpierw zrozumieć takie postępowanie a potem osądzać
jak wszyscy chciałbym aby nasz stadion był pełny na każdym szpilu
ale z ekonomicznego punktu widzenia wpuszczenie na stadion 30% ludzi za free (dzieci + kobiety) nie przyniesie klubowi dochodu
oczywiście można powiedzieć że z tych mlodych co wchodzą za free za 2-3-5 lat bedą kibice płacący za bilety
ale trzeba patrzeć przede wszystkim na czasy obecne
my w tej rundzie zaczęliśmy od 2500 a skończyliśmy na ponad 5000 kibicach!
50 % wzrost - tylko w nogach piłkarzy spoczywa czy już teraz bedzie po 6-7 tyś na meczu
argument że 14-15latek nia ma na bilet jest tak samo uogólniający jak stwierdzenie że ten sam 14-15 latek ma na pivo, wino i cigaryty to czemu nei ma na bilet??
nie wiem czy prezes spotyka sie z kibicami, ich przedstawicielami, ale może warto pojść i przedstawić problem od drugiej strony, od strony kibica i jego spojrzenia
wiem że młodzi teraz zaszczepieni niebieskością bedą za pare lat naszymi wiernymi kibicami
ja skłaniam się jednak na tym aby teraz przyciągnąć tych co i tak muszą płacić
dlatego robimy te akcje ze zniżkami aby po pierwsze dać coś wiecej naszym kibicom a po drugie pościągać partnerów którzy beda widzieć coś pozytywnego a nie tylko lejących sie kibiców - potem z takiej wspolpracy może zaowocować to jakąś większą reklama z ich strony
najlepszą reklamą jest jednak gra zespołu
ja tez wiem że po meczu ze zniczem ludzie sie mocno zniechęcili
ale teraz powoli wracają (przykład mojego fatra który sam sie ciśnie na Cicho

jak będą wyniki stadion się zapełni - tego jestem pewny - i nie "przeszkodzą" w tym akcje typu kobiety tylko na "1" a dzieci tylko do 12 roku życia