Wybory Samorządowe (16 listopad) - GŁOSUJEMY NA RAŚ

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Wybory Samorządowe (16 listopad) - GŁOSUJEMY NA RAŚ

#616 Post autor: Ozor » 17 lis 2014, o 22:27

mrokol08 pisze:Temat za niedługo może być zamknięty czy też usunięty no bo już po wyborach. Nazbierało się tego 42 strony moim zdaniem to wielki sukces że rozwinęła sie taka dyskusja czasami ze skrajnie ostrymi wymianami zdań czego również w innych tematach na tym forum nie brakuje, więc nie ma źle.
Hmmm dobra czas na małe podsumowanie. Na oficjalne wyniki wyborów trzeba będzie poczekać jeszcze trochę (w tym kraju to nic nowego) ale raczej nie będą one jakoś mocno odbiegały od tych ręcznie policzonych w komisjach obwodowych. Wynik RAŚ w Chorzowie to jak już wiecie prawdopodobnie 2 mandaty ciężko mi ocenić czy to dużo czy mało, biorąc pod uwagę że nigdy RAŚ nie było w radzie miasta według mnie to mimo wszystko dobry wynik. Za wielki sukces wasz (kibiców) wszystkich ogólem Chorzowian i minimalny mój czy RAŚ można nazwać odsunięcie od władzy ugrupowania jak dla mnie mocno szkodliwego dla miasta czyli Wspólnie dla Chorzowa nie tylko w kwestii stadionu. Pan Kotala w kwestii stadionu musi zachować się stanowczo i pewnie czyli budujemy bo jak nie to tak jak pisaliście wcześniej albo taczki albo wjazd na urząd...
Co do swojego wyniku to jak można się domyśleć nie udało się, o głosach zdobytych dowiem się od PKW jak sie ogarnie. Pewnie trochę zabrakło wydajnie popracowałem na wynik listy co byc może jakoś pomogło Krzysiowi Szulcowi, który znalazł sie w Radzie i który często włączał się do dyskusji w tym temacie. To były moje pierwsze wybory będę powtarzał że jestem najpierw kibicem nie politykiem, nie działam szkodliwie dla Polski a wydaje mi się że korzystnie dla Ślonska mojej małej Ojczyzny. Wydaje mi się że w te wybory byłem swego rodzaju łącznikiem kibiców Ruchu z RAŚ i nie wyszło to źle. Na wnioski końcowe jeszcze przyjdzie czas. Teraz czeka nas jeszcze bardziej wydajna bitwa o stadion mam zamiar bardzo się do tego włączyć mimo że w Radzie głosu mieć nie będę. Dziękuję za wszelkie poparcie ze strony was forumowiczów, kibiców ktorych spotkałem na stadionie i popierali moje działania jak i portalowi niebiescy.pl, pozdrawiam Łukasz Mroczek.
no i tak trzimej a bydzie dobrze :super:

Damiano
Kontakt:

#617 Post autor: Damiano » 17 lis 2014, o 23:54

scaneRboy pisze:"liga nie rowinie sie jeszcze dugo" - odpowiedz na to pytanie jest warta setki milionow zloty. Ci ktorzy to wiedza, beda bogaci.

Moim zdaniem PeOwcy (jak kazdy inny), jesli zwachaja mamone, to beda tylko przebierac nozkami jak sie do niej dobrac. Jak im bedzie pasowalo, to stadion wybuduja albo pogonia na Slaski.
Kotala zadanie wykonal, przejal miasto, podejrzewam, ze latwo sie dogada z sejmikiem, gdzie tez wygralo PeO. Droga do kasy i osobistej kariery Kotali wiedzie przez Slaski
Boję się że to co scaneRboy pisze to jest prawda

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
SERCEM I DUCHEM NA ZAWSZE Z RUCHEM

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#618 Post autor: gerhat » 18 lis 2014, o 00:00

Z drugiej strony Kotala był do tej pory ignorowany przez Buzka który wolał się wąchać z Koplem. Taraz wcale nie jest powiedziane że będzie sie uginał przed wierchuszką partyjną. Może się wypiąć na partię jak kiedyś Frankiewicz i dobrze na tym wyjść

Pavlique
Kontakt:

#619 Post autor: Pavlique » 18 lis 2014, o 00:12

Gerhat niy porównuj liścia do gałynzi...
Kotala nawet butów Frankiewiczowi niy poradziołby wyczyścić.....
To jest 100% model obecnej PełO.... Ludzie pokroju Frankiewicza, kerzy w sumie zakłodali PO już downo z tym pieronstwym ni majom nic wspólnego...
polecom wypowiedź Franka na tymat PełO we wczorajszyj GW......
Kotala to doskonały przykład dzisiejszej PełO zas Franek - w sumie Buzek, Mosiński i wielu innych to ludzie prawdziwej PO tej z programu podatku liniowego 15% uproszczenia podatków, dekomunizacji, rozdziału sądów i prokuratury od polityki itd.....
ale to niy tyn tymat.....
I'm a man who walks alone

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#620 Post autor: Scypion » 18 lis 2014, o 06:26

Pavlique pisze:Gerhat niy porównuj liścia do gałynzi...
Kotala nawet butów Frankiewiczowi niy poradziołby wyczyścić.....
To jest 100% model obecnej PełO.... Ludzie pokroju Frankiewicza, kerzy w sumie zakłodali PO już downo z tym pieronstwym ni majom nic wspólnego...
polecom wypowiedź Franka na tymat PełO we wczorajszyj GW......
Kotala to doskonały przykład dzisiejszej PełO zas Franek - w sumie Buzek, Mosiński i wielu innych to ludzie prawdziwej PO tej z programu podatku liniowego 15% uproszczenia podatków, dekomunizacji, rozdziału sądów i prokuratury od polityki itd.....
ale to niy tyn tymat.....
Ja PO byla za rozdziałem sądów od polityki kiedy jeszcze Po nie była "polityką". to tak samo jak wiele partii opozycyjnych jest za likwidacja senatu dopóki dupy ich członków nie płaszcza sie na senatorskich krzesłach.

scaneRboy
Kontakt:

#621 Post autor: scaneRboy » 18 lis 2014, o 06:39

Pavlique pisze:Gerhat niy porównuj liścia do gałynzi...

tu chodzi wg mnie bardziej o porównanie Gliwic i Chorzowa. Tu nie chodzi o to, żeby Kotale skreślać, bo w Chorzowie jest do zrobienia dużo więcej niż stadion, ale Frankiewicz gra po prostu innymi, dużo mocniejszymi kartami. Ma przemysł, szkolnictwo, infrastrukturę i wiele innych, którymi Gliwice biją Chorzów. Piast jest po prostu jedną z instytucji wpasowaną w ich miejską układankę.
W Chorzowie największym pracodawcą jest ZUS,a największą inwestycją... sami wiecie.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Awatar użytkownika
Yego

#622 Post autor: Yego » 18 lis 2014, o 08:19

wiesiek1 pisze:Na 16-18 tys stac. Ale wezmiemy co dadza ... jak dzadza.
Dokladnie, moze byc nawet na 12 tys. z mozliwoscia rozbudowy np. do 16 tys., byle cokolwiek ruszy i to juz w 2015. Bo najgorsze co moze byc to takie odwlekanie przetargow itd.
Z tobą Thoth :idiota: niy chce mi sie godać

lukin
Kontakt:

#623 Post autor: lukin » 18 lis 2014, o 09:49

SIM napisał(a):
Po wyborach samorządowych mamy nową Radę Miasta. Większość z nich startowała do wyborów z obietnicą nowego stadionu. Jako Samorządowa Inicjatywa Mieszkańców Chorzowa czekamy na spełnienie obietnic. Będziemy zbierać podpisy pod petycją, która trafi do Prezydenta aby nie zapomniał o zapewnieniach przedwyborczych.

Przepisałem z wątku o manifestacji

Fanatyk z Rudy
Kontakt:

#624 Post autor: Fanatyk z Rudy » 18 lis 2014, o 12:18

Gratulacje Chorzów i brawa dla mrokola za rozruszanie tematu . Teraz idźcie dalej za ciosem i nie odpuszczajcie

Litość to zbrodnia NISZCZ KSG

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#625 Post autor: Mirek » 18 lis 2014, o 15:45

Wyniki wyborów do Sejmiku Śląskiego: Jak powiedział we wtorek PAP przewodniczący Wojewódzkiej Komisji Wyborczej sędzia Andrzej Czaputa "żaden protokół z żadnego powiatu jak dotąd nie wpłynął". Dodał, że powiaty informowały, że "dalej mają problemy z wygenerowaniem protokołów, mimo wprowadzenia danych".

Czytaj więcej: http://www.dziennikzachodni.pl/artykul/ ... ,id,t.html

to są jaja :P

edit: Artur jo to wiym, ino sie zastanaiom co mie tu jeszcze może zdziwić?
Ostatnio zmieniony 18 lis 2014, o 16:00 przez Mirek, łącznie zmieniany 1 raz.

19aRtuR20
Kontakt:

#626 Post autor: 19aRtuR20 » 18 lis 2014, o 15:54

Mirek, to je Polska

mrokol08
Kontakt:

#627 Post autor: mrokol08 » 18 lis 2014, o 16:18

Nieoficjalne wyniki do sejmiku województwa śląskiego z Miasta Chorzowa:
PO 32,96% tj. 10 076 głosów
PIS 16,33% tj. 4 993 głosów
RAŚ 25,54% tj. 7 809 głosów
SLD 6,48% tj. 1 983 głosów

Prawie najlepsi RAŚ :D ale to efekt chyba głównie startującego z naszego ugrupowania Joachima Otte
Batory Fans

scaneRboy
Kontakt:

#628 Post autor: scaneRboy » 18 lis 2014, o 16:26

Wypas

"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

piotrhalak
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#629 Post autor: piotrhalak » 18 lis 2014, o 16:45

Niestety w Gliwicach (miasto) RAŚ do Sejmiku Wojewódzkiego całkowita porażka. Cóż się dziwić- żadnej reklamy....
takie tam

Awatar użytkownika
ExtremeHKS
Kontakt:

#630 Post autor: ExtremeHKS » 18 lis 2014, o 17:46

Dżem pisze:Mam nadzieję, że Raś za 4 lata w wyborach samorządowych osiągnie o wiele, wiele lepszy wynik bo to będzie już 2018 rok, a jak wiadomo autonomia 2020 :D

coś więcej na temat tej autonomi ? bo pierwsze słysze...
MANCHESTER CITY
pierwszy mecz:08.07.2010 Ruch Chorzów-Szachtior Karaganda 1:0...

Zablokowany